Kilo almak daha zor.
Kilo vermek daha zor.
Kararsızım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kilo almak herşekilde daha zordur.
3 tip insan vardır
1-kilo vermeye çalışan
2- kilo almaya çalışan
3- kilosundan memnun olan
Kilo vermeye çalışanın yapması gereken tek şey nefsine hakim olup düzenli bir diyet programı yapmak ve hareketi ihmal etmemek. Ama kilo almaya çalışanlarda bu böyle olmuyor. Onlar için çok zor, çoğu hastalığa bile dönüşüyor tedavisi olmayan bir hastalığa, yemek yiyemiyorsun ondada sadece kendin kurtulabilirsin zihninde olan bir hastalık. Evet obezitede bir hastalık ama kilo vermek çok basit. Sadece yemiyeceksin bu kadar, yememek seni öldürmez, ama onlar yemeye çalışırken patlayacakmış gibi hissediyorlar, hastalığa dönüşmüş kişilerde her yemeği kalori olarak görüyor.
Her zaman kilo vermek daha zor, disiplinli ve insanı psikolojik olarak etkileyen bir süreç olduğu için diğerine nazaran çok daha zorlu olabiliyor..
Kilo almak istiyorsan, öğünleri büyütüp 3 öğün yerine 6 öğün yemeni öneririm. Daha sık karbonhidratlı, her öğünün yanına da bağırsakların düzgün çalışması adına kesinlikle az da olsa yeşilliğe yer vermelisin..
Ek olarak; Cici bebe bisküveleri ile kilo almayan 1 kişiyi tanımadım ben.
3 vücut tipi vardır.
Ectomorph: kilo alması zor vermesi kolaydır. Öküz gibi yese de zayıftır.
Mesomorph: hizli kilo alip hizli kilo verir kendimden biliyorum 1 haftada 6 kg vermisligimde var almisligimda var.
Endomorph: ne yese yarar kilo vermesi zor almasi kolaydir.
Cevap
64Cevap
Almak düzensizlik vermek belli bir disiplin istiyor
Bu kişinin kendi bünyesine göre değişir. Kimi kilo veremez kimi kilo alamaz. Ben kilo vermekte zorlanan biriysem kilo vermenin zor olduğunu savunabilirim ancak bu kişiden kişiye göre değişen bir konu.
Kilo vermek aşşşşşşırı zor aşşşırıı😔
Kilo almakta vermekte kolay ama şuna dikkat etmek lazım çok kilo alınca sanki vücut kilo almaya daha meyilli bir hal oluyor , ben orta okul ve lise1-2 de hafif şişman biriydim , yanaklarım dolgundu.
Daha sonra gıda bölümüne başlayınca hocamız kilolu gıdacı isstemiyorum dedi kadın gitti tartı getirdi her hafta kilomuzu ölçerdi :D
Eskiden kadına çok gülerdik falan ama onun sayesinde çoğu arkadaşım kilo verdi. şimdi yanaklarım çukur çukur , kas oranım yüksek zayıfım.
İKİSİ DE KOLAY AMA NEYİ ÇOK YAPARSAN VÜCUT ONA ALISIR , ZAYIFLAMAYA BAŞLARSAN MİDEN KÜÇÜLÜR KİLO ALAMASSIN AMA ÇOK ÇOK YERSEN DE VÜCUT KOLAY KİLO ALMAYA BAŞLAR.
Değişir, benim için kilo almak daha zor çünkü yaptığım spor ve antrenmanlar sebebiyle çok fazla kalori yakıyorum. Haftanın 4 günü fitness ve 2 günü bokstayım, fitness antrenmanlarım genelde super-set şeklinde olur.. boks ise başlı başına zaten çok fazla kalori yakan bir spor, üstüne 1 saat boyunca antrenman yap 15-20 dakika kum torbası döv sırıl sıklam olursun. Günde 5 öğün yesem dahi ancak formumu koruyabiliyorum, zaten daha fazla kilo alasımda yok 80-82 kilo civarıyım, bu kadar yemek yemesem kilo veririm.
Almak daha zor derler ama bence vermek daha zor çünkü düzenli spor yapıp düzenli beslenmenin ne kadar dikkat ve özen göstermenin gerektirdiğini geçtim iştahına hakim olabilmek boğazını tutabilmek daha zor asıl orada kendinle cebelleşirken büyük savaş başlıyor yesem mi yemesem mi diye
Neden kararsızım çünküsü ikisi de zor ve ikisi de kolay. Öğrenci istikrar sahibi ise metabolizmasına bakılır. Antrenman ve diyet yapıyor olsa bile metabolizması yavaş çalışan birine kilo verdirmek zor, hızlı çalışan birine kilo aldırmak zor olacaktır.
Kilo alamamaktan şikayet edenleri anlayamamışmdır. İstediğiniz herşeyi yiyebiliyorsunuz sınır yok daha eğlenceli ve psikolajik olarak daha rahat. Kilo veren ise sevdiği başta tatlı pasta kek ve ekmek arası şeylerden uzak durmaya çalışır bazen psikolajisi bile etkilenir. Kilo vermek daha zordur ama kişiden kişiye değişir iştaha bağlı bir şey vücut herşeye alışıyor.
Fizikte atalet kanunu diye bir şey vardır. Atalet kanunu kısaca der ki,
"Hareket eden cisimler hareket etmeye devam etmek ister. Duran cisimler de durmaya devam etmek ister"
Yani giden bir cismi durdurmak için, harekete devam etmesini sağlamaktan daha fazla büyük bir güç gerekir gibi örnekleyebiliriz.
Kilo almak/vermek de buna benzer. Zayıf insanlar için kilo almak zordur. Kilolu insanlar için de vermek zordur.
Vermek zor ama almak daha zor sanırım, mesela diyet ve sporla vermesi mümkün ama almak için fazladan yemek extra kalori almak lazim sanırım oda kusma raddesine getirebilir insanı veya metabolizması cok hızlıdır yedigini yakiodur.. Insallah bende ideal kilomu kavuşurum
kilo almak çok kolay
abartılı ölçüsüzü yiyiyp içip hiç hareket etmeyn egzersiz spor yapmayın kilo alırsınız
ama otaurarak çalışan biri asla kilo verme konusunda istenene başarıyı sağlayamaz
Vücut anatomisiyle birlikte yeme içme düzenine de bağlı olduğunu düşünüyorum. Kendi nazarımda kilo almak daha zor.
Siz asıl yiyip yiyip kilo alamamanin verdigi özguvensizliği bir yaşayin ozaman kilolarıniz ile nasıl mutlu oluyorsunuz gorün...
Asıl Zor olan; Fit olmaktır. Her daim Fit kalabilmektir.
Duruma bagli. Istahindan fazlasini yemek zor, hatta pek mumkun degil, kusasi gelir insanin. Kilo vermek ise psikolojik olarak zor. Hepsi istah meselesi iste.
kilo vermek benim için zor
bünyem kilo almaya çok müsait
Kilo vermek zor. Fakat kilo almakta kilo vermekte troid bezleri ile alakalı.
Kesinlikle kilo vermek daha zor nefsi ile mücadele eder.
Vermek daha zor yanlış teşhisten kanser tedavisi gördüm ve ilaçlardan dolayı kilo aldım ve şu an diyetteyim canımın çektiği bir şeyi yedim diye çok kötü oldum depresyona girdim
Cok mu aldin
@Bbosversenee maalesef evet
Ne kadar aldin kac oldun hayatini etkiliyor mu
@Bbosversenee vermem gereken 26 kilo var
Umarim istegine kavusursun
Valla ben şu icsen yarayanlardanim o yüzden alırken hic sıkıntı yaşamıyorum
kesinlikle kilo almak. vermek istediğimde çok rahat gider ama 2 kiloyu 3 sene alamadığımı bilirim
Kilo almak çok kilo vermek için koşuyor aç kalıyorlar kendine eziyet ediyorlar değermi sizce?
Kişiden kişiye göre değişiyor kimisi çok istese de alamıyor kimisi çok istemesine rağmen veremiyor
Öncelikle kişiye (genetik ve psikolojik) bağlı. Ama kilo almak bence daha zor
isterseniz deneyelim bir kızla kiloları değişeyim. ortalama bir kızla misal 55 kilo. 1 ayda hallederim yükseltiveririm 75 e 20 kilo alırım hiç mesele değil. o derece güveniyorum kendime.:d
Metabolizmanın çalışma hızına bağlıdır bu bana göre içtiği su bile yarayıp kilo alanlar da var ekmekle makarna pilav yeyip kilo alamayanlar da var 😊
İkiside kolay aslında. Zor olan kilo almamaya çalışmak. Bütün tatlılara, çikolatalara, kızartmalara hayır demek 😌
benim için her ikisi de çok kolay.. metabolizmam kilo almaya da vermeye de müsait.. kafaya koymam yeterli..
Kilo vermek daha zor yıllardır birkaç kilo versem iyi olacak diyorum ama hep aynı kilodayım. neyseki en azından kilo da alamıyorum.
Ben arkadaşım vasıtasıyla HERBALİFE ürünlerini kullanıyorum onun kendine uyguladığı taktiği kullandı bana 14 günde 10 kilo verdim çok şükür 103 kilodan 93 kiloya geldim devam ediyorum
Hedefim 70 65 gibi 20 Li yaşlarımdaki kiloya gelip vücut geliştirme yapmak istiyorum hadi bakalım hayırlısı inşaAllah
Günde
3 ekmek
3 paket sigara
Her akşam 5 TL kola
Hafta sonları 200 TL ilk kuruyemiş Gibi şeylerle 103 kilo olmuşum merdiven çıkamıyordum nefes nefese zaten geniz eti beni mahvediyor rezillikti ya yaşayan bilir gerçekten
Sağlıklı olduğun halde kesmek zorundasın ve bu çok acı verici bide eğer sorunlarından kaçmak için yiyorsan kestiğin zaman çok büyük depresyona giriyorsun 🤦
kişiye bağlı benim için kilo almak başkası için kilo vermek
Kilo vermek bence ama benim açımdan kilo almak zor.
Kilo vermek daha zor tabii ki alması kolay ye ye ye ama vermeye gelince yeme işi bırakılmıyor
ne alabiliyorum ne verebiliyorum ideal hayt herzamn iyidr
Yemene içmede dikkat eder sen kiloluda alır sın verirsin ikiside aynı aslın da sadece uygulucan
Maddi zorlayıcı şartlarda kilo almak daha zor ama kilo vermekte ayrı yorucu tabi.
Kilo almak daha zor çünkü düzen çoğu kişiye zor geliyor
Kişiden kişiye değişiyor bu kilo almakta zorlanan insan da var vermekte zorlanan insan da var.
paradoks bir soru. peki neden çünkü kilolu olan veremiyo zayıf alamıyo da ondan :d
Kilo almak diyenler iyi misiniz siz?
Gerçi bünyeye göre de çabuk kilo veriliyor ama çoğunluk olarak kilo almak daha kolay
Kilo alamıyprum kilo almak çok zor
Yarın hastaneye gidicem 40 kilo bile yokum
153
Kemiklerim sayılıyor
39 kiloyum vücudum çok kötü
Yarın randevu var diyetisyene başlıyorum
Kilo almak çok daha zor zayif biri için isteyenler diyetisyenlere sorabilir..
Hayatımda denemediğim diyet kalmadı hala kilo alamadım
Şişman birisi için vermek, zayıf birisi için almak bence :D
Bunu sırf meraktan diyetisyene sormuştum oda almak demişti yemeyince zaten verirsin ama almak isteyince bunun iştah eksikliği var mide bulantısı var mide ağrısı var varda var yanii
Kilo vermek kadar zor bir şey yok. Alırken sarf edeceğin tek efor yemek yemek ama verirken yemek yememekle de uğraşırken bir yandan spor yapmaya da çalışıyorsun
kesinlikle kiloyu korumak en zoru yani vermek bunun için tüm düzeninizi değiştirmeniz gerekiyor. düzenli uyku sağlıklı beslenme egzeersiz daha hareketli bir yaşantı şart kilo verebilmek için
kilo almak asla kilo alamıyorum metobolizmam hızlı çalışıyo vermek bi şekilde spora gidip verilir ama kolay alınmıyo
her insanın vücüdü farklı olduğu için buna tam kesin bir cevap yok birileri yer çok kilo alır diğerleri yer hiç bir şey almaz
valla 2 ekmek yiom kilo oluyo 2 yıl spora gidiyom gitmiyo kilo
almak isteyenlere almak zor vermek isteyenlere de vermek sanırım
Kilo almak kolay, vermek zordur
Kilo vermek daha zor.
Gitmiyor mu fazlaliklar
Kilo vermek almaktan daha zordur
Kilo vermek daha zor.
Benim için almak zor olmuştur hep. Vermek kolay.
İkisi de zor ama kilo vermek daha zor
Sağlıklı bir şekilde yapabilmek zor
Vermek almaktan zordur..
Her daim
Benim için almak zor çok zayıftım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Bir beslenme uzmanı olarak bu süreçte kilo almak isteyenlerin işi, kilo vermek isteyenlerden daha zor diyebilirim açıkçası. Ama bu düşünceme kilo vermeyenlere çalışanların direkt ilk yorumu nasıl olur ''Bak o kilo alamayanlar gelsin benimle 2 günde 5 kilo alır'' dediğini duyar gibiyim. Ama durum bu kadar da basit olmuyor.
Fazla kilo nasıl ki sağlıklı bir durum değilse ve sağlıklı diyet programı ile kilo vermeye çalışıyorsak, zayıflık ve ideal kilonun altında olmak da sağlıklı ve istenilen bir durum değildir. En sağlıklı ve istenilen ideal beden kitle indeksine sahip olmak, kilonuzun boyunuza, yaşınıza, cinsiyetinize göre normal aralıkta olmasıdır.
Kilo alamıyorsanız gerçekten öncelikle size önerim bir dahiliye uzmanından veya endokrinologtan randevu alıp tahlillerinizi yaptırın. Diyet programına başlamadan önce hormonal veya fizyolojik olarak kilo almanıza engel bir durum var mı en azından bunu bilmiş olalım.
Kilo almak için nasıl beslenmelisiniz?
Öncelikle öğün sayınızı arttırın, sık sık ama az az yiyin. Bu gün içinde aldığınız kalori miktarının artmasına yardımcı olacaktır. Kendinize özel bi beslenme günlüğü tutun. Size göre çok yemek yiyorum gibi düşünseniz de belki de durum düşündüğünüz gibi değil ve az besleniyorsunuz.
Bazen uzaktan bakıp, tüm günü gözden geçirmek ise yarayabilir. Yemek yerken şu içmeyin. Su, çay ve kahve gibi içecekleri tercih ediyorsanız bile 45 dakika önce veya sonra için. Ana yemeğe çorbadan ya da salatadan başlamayın bunlar hem doyurucu hem de düşük kalori içerikli olduğu için daha erken doymanıza neden olucaktır.
Az gözüken ama fazla olan yani küçük ama yoğun içerikli, yüksek kalorili şeyler tüketin. Örneğin; kaju, ceviz, badem, fındık, fıstık ezmesi, kuru meyveler gibi besinler küçük olsa da aynı hacimdeki pek çok beşine göre yüksek kalorilidirler.
Önce ana yemekle yemeğinize başlayın. ve mutlaka günlük yeterli protein aldığınızdan emin olun. İçtiğiniz sıvıları gözden geçirin ve içeriğini zenginleştirin. Mesela bi süt içecekseniz içtiğiniz sütun içine fıstık ezmesi , bebe bisküvi , meyve + yulaf + bal + ceviz gibi besinler ekleyerek shakeler yapabilir ve sıvı forma getirebilirsiniz.
En önemli konulardan birisi de egzersiz. Egzersiz yapmayı asla ve asla ihmal etmeyin. Enerji harcamanız artması iştahınızı artmasını ve daha fazla yemenizi de sağlayabilir. Egzersizlerinize eş olarak ağırlık antrenmanları da ekleyerek kaş gelişiminize de destek olabilir sağlıklı kilo alabilirsiniz.
Hep yapılan yorumlar makarna ye, hamburger ye, tatlı ye, gece yemek ye gibi birçok yorum görüyorum ancak şuna da dikkat etmekte fayda var. Kilo alacağım derken sağlığınızdan da olmayın. Bu gibi şeyleri yapıp fazla kalori alarak evet belki kilo artışı olabilir ancak bununla beraber kalp damar sağlığınızı, kan şekerinizi ve birçok hayati fonksiyonu da olumsuz etkileyebilirsiniz.
Bu işin yolu tabiki de bir tek sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenerek , yağ ve kas kütlenizi artırmaktır.
Sevgiler
Hanife Hanım, öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Hepsine harfiyen uymaya özen göstereceğim. Dediğiniz gibi kilo almakta ne var asıl vermesi sıkıntı diyip. Kafalarına göre onu ye bunu ye diyenler çok oldu. Aklımdaki soracağım tüm sorulara ben sormadan yanıt vermeniniz çok mutlu etti. Alanında başarılı ve yardımsever bir diyetisyeni bu platformda görmekte ayrıca mutlu etti. Umarım bu sorunu sağlıklı bir şekilde atlatırım. İyi akşamlar diliyorum. :)