Güncellemeler
+1 yıl
Dönemsel olarak da durum değişiyor bazen de gece 4 de yatsam sabahın 7 sinde uyanıyorum. Dinç de olmuyorum ama uyuyamıyorum o zamanlar da asla. Ayarım yok ya çok uyuyorum ya hiç uyuyamıyorum. me yapacağım ben böyle 😭
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Depresyon kaynaklı olabilir,
Tiroidde bir sorun olabilir,
Demir eksikliği olabilir
Geçmiş olsun
Sanırım depresyon kaynaklı
Tiroid kontrol edildi mi? Serbest t3 t4 ve tsh değerleri?
Tiroid bozukluğu depresyonu çok tetikler, bu nedenle sordum
Son dönemde baltırmadım ama daha önce baktırmıştım. Sanırım bir sorun yoktu. Uzun bir süre hastanenin yakınından geçmek istemiyorum. Daha yeni doktor psikolojik problemlerin varsa istemeden kendine teşhis koyuyor olabilirsin dedi. bir şey çıkmaz yüksek ihtimalle.
Benim depresyona girmek için tiroid bozukluğuna pek ihtiyacım yok sanırım arada bir böyle düşüşler yaşıyorum bir şekilde çözmem lazım bu durumu
Bir doktor olarak böyle bir açıklama yapılmaz yani pes doğrusu
Her ne kadar doktorun dediği gibi olduğunu düşünmesem bile kötü bir niyetle söylemediğini de biliyorum. Zaten illa böyle olmak zorunda değil bir ihtimal psikolojik olarak da kontrol ol belki de problemin kaynağı ordadır demeye getirdi. Kısmen haklı ağrım olmasına rağmen ağrı çekmek için hiçbir bulgu yoktu.
Hmmm farklı obsesyonlar var yani
maalesef var. Engel olamıyorum. İki ayrı insan gibiyim biri uyumlu , mutlu görünümlü diğeri depresif asabi. Üstelik yüzümü 2 kere gören doktor bile bunu diyorsa demekki artık birşeyleri belli etmeye başlamışım
Okb belirtileri. Bu durumlarda mümkün mertebe anında direkt olarak dikkatini başka şeylere odaklamaya çalışmalısın. Baskıladığın şeyleri kontrol altında tutmaya çalışma bir süre çünkü farklı yerlerden patlak vermeye başlar. Strese gireceğini hissettiğin an uzaklaş ordan
Okb gibi değil yani herhsngi bir takıntım yok en azından. Bazı problemlerim var ve ben o problemleri insanlara anlatmayı, yansıtmayı sevmiyorum. Güçsüz görünmeui sevmiyorum. İçimde tuttukça da yavaş yavaş beni eritiyor bir yerlerden patlak veriyor. Sorunumun çözümü yok bende sonuçlarını iyileştirmeye uğraşıyorun
Okb sadece net ve belirli takıntılardan ibaret değildir zaten. Elbette ki anlatmamak senin şahsi tercihindir saygı duymak gerekir fakat şunu belirtmek isterim; anlattığında veya yansıttığında hiç kimse seni güçsüz görmez göremez. Baskıladıklarını fark ettiğim için tutma yazdım. Tabi ki çözümlü veya çözümsüz kalacak problemler hep olacaktır. Çözümsüz kaldığında yapılacak en doğru şey olası en az hasarla atlatabilmektir. Kendine çok fazla yüklenme lütfen
İnsanların hakkımda ne düşündüğü veya düşüneceği gram umurumda değil sadece kimseye güvenmiyorum. Problem şu ki ben atlatamıyorum sürekli bir döngü içindeyim. Çöküş toparlan kalk her şey güzel sonra yine çöküş bu sürekli sarıyor. Alıştım artık böyle sorunlar olmasa benim için yeterli
Bazı sorunları yaşarız ve fazlasıyla tekrar eder hale gelebilir. Bu noktada bazı şartları veya çok küçük gördüğümüz önemsemediğimiz durumları değiştirmemiz büyük farklılıklara sebep olur
Ne gibi farklılıklar? Aslında her tooarlanışım bir farklılıkla oluyor sanırım. Spor, hayvanlarla vakit geçirmek, işe yönelmek vs
İçeriden başlasan bu farklılıklara mesela.
Çok daha etkili olur ve ne olursa olsun baskılama kendini
Ben kendimi baskılamazsam içimden bir canavar çıkar böyle daha iyi. Sinirimin bir ölçüsü yok
Peki bir spor salonuna gidip kum torbasında bu sinirini atmayı denedin mi?
Ohoo neler yapmadım kendimi ilk o şekilde kontrol altına almaya başladım. Voleybol , fitnes, yüzme, pilates, taekwondo 3 er 3 er yapıyordum sonra bıraktım 3 seneden sonra. Zaten ruh halim ondan sonra daha kötüye gitti. Ama kendimi fiziksel olarak şu an spor yapabilecek durumda hissetmiyorum
Anladım. Bilişsel davranış terapileri hakkında fikrin var mı peki?
Hayır yok
Bu konuyu biraz araştırmalı ve uygun görürsen katılmalısın. Profesyonel açıdan yardım almak için
Kan tahlili yaptır öncelikle. Tahminimce B12 ya da demir eksikliği var. Ya da kullandığın antidepresan tarzı ilaçlar varsa onlar da yapar.
İlaç kullanmıyorum. B12 baya düşük bende senelerdir
Onlar yapabilir diye düşünüyorum. Bende çok fazla demir eksikliği var aynı sorunu yaşıyorum. Umarım kısa sürede iyileşirsin. Geçmiş olsun.
Peki vitamin takviyesiyle düzelme oluyor mu
Bu annemde de var uyku kaliten kötü dwmekki
Annen bir çözüm buldu mu
Ara sıra düzeliyor yani hayır bir rksiklik var öineral ondan da olurmuş
şu an yeni mi uyandin
Yok vallahi sabah 8 de kalktım 12 gibi tekrar uyudum 4 de zorla uyandırdılar. Ona rağmen şu an zor ayakta duruyorum
beni de uyku tutmuyor ya
geceden dolayi
Bazsn de öyle oluyorum. Gece 4 de yatıp Sabah 6 da uyanıyorum uykum olsa da uyuyamıyorum. bie ayarım yok
seninki de garipmis
bi sikintin yok dimi
Ne konuda
seni uykudan eden herhangi birsey
Olabilir
beni de uykusuzluga iten sebepler var ya