12 kilo verdikten sonra kilo veremiyorum son 3 aydır. Durdu resmen.
Durunca proteini arttırmak gerektiği söyleniyor. Bunu spor hocalarindan da duydum, beslenme uzmanlarından da.En az 3 litre su iciyorum zaten. Kimi gıda yoluyla alın diyor peoteini, kimi de takviye kullanın diyor. Gıda yoluyla 60-70gramdan fazla alamıyorum. Ama normalde bu kadar spor yaptiğim icin 150 gram almam gerektiği yaziyor internette. Hoca da aynısını söyledi. Bu durumda protein tozu kullanmak mantıklı mı? Moralim çok bozuk bu hafta hatta 6 gün gittim. Bu 6 günün 3 günü sadece kardio, 3 günü de ağırlık ve kardio kombinasyonuydu.
Yoksa spora ara vermek mi daha mantıklı?
Kilo vermek için yeterince protein tüketemeyince protein tozu kullanmak mantıklı mı?
Protein tozları kilo aldırmazlar porsiyon başına kalorileri çok düşüktür. Ancak 150 Gr protein almam gerekiyor demişsin sanırım bana fazla gibi geldi çünkü aslına bakarsan kilonu bilmiyorum ama kilo başına 1-1.5 Gr alın derler ki 2 gr alan erkekler de var ama bu aşırı ağırlık çalışan bir birey için geçerli diye biliyorum. Bence protein miktarında sıkıntı yok , umarım karbonhidrat tüketimin 0 değildir özellikle yağ alımı da şart ki hormonların düzgün çalışsın. Belki de vücudu stres altına sokmuşsundur yine yaptığın günler de hangi yoğunlukta kardio yaptığını bilmemekle aşırı fazla gibi geldi. Fazla efor ve düşük kalori alımlarında ( karbonhidrat ve özellikle yağ hep almalısın az da olsa ) vücut sahip olduğu kütleyi korumaya yönelik davranır , doğal bir davranıştır bu. Ama ne olursa olsun düzgün beslenme sporla tartıdaki değer değişmese dahi aynadaki görüntün her geçen gün daha iyi olacaktır
Simdi bi sayfada hesaplattim senin dediğin gibi kilo ve hedefi yazıp 1.5 gramdan hesapladi demek ki 115-120gram arasinda bi değer verdi. Bir ay deneyeyim bari birazcik toz takviyesiyle. Haftada 3 gün agirlik cok degil de hava soguk diye yürüyüş yerine kardio yapmiştim. Fazla stress de iyi degil kortizol salgılıyor diyorlar da benim kortizol spordan çok işle alakali sanirim belki de o stress engel oluyordur kilo vermeye..🤷🏻♀️ Karbonhidrat da aliyorum, yag da tüketiyorum 1800 kaloriyi gecmemeye calisiyorum
Teşekkürler zaman ayırıp değerli yorumların icin 🙏🏼