Çok açıkıyorum, yemeği ve ekmeği çok kaçırıyorum buna nasıl engel olacağım?
Haftada 4 gün spor yapıyorum.
Arkadaşlarım sorun olmaz diyor ama ben çok korkuyorum, sizce sorun olur mu bu?
Abur cubur yemeyen biriyim ayda ya da 2 haftada bir yersem yerim oda kek ya da gofret
Haftada 4 gün spor yapıyorum.
Arkadaşlarım sorun olmaz diyor ama ben çok korkuyorum, sizce sorun olur mu bu?
Abur cubur yemeyen biriyim ayda ya da 2 haftada bir yersem yerim oda kek ya da gofret
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba sevgili KScan;
Spor yapıyor olmanız bu isteği arttırıyor. Fakat açlık kan şekerinize baktırmanız bu noktada önemli. Sonuçta insanın kandaki şeker regülasyonunu düzenlemesi belli besin öğeleriyle oluyor.
Sizlerin burada ekmek tüketimi değil de miktarı önem arz ediyor... Örneğin tüm gün de ne kadarlık bir karbonhidrat alımı var ve buna karşılık yapılan antrenman (türü, sıklığı, şiddeti çok önemli) ve günlük kalori açığı ya da fazlalığı gibi parametrelere dikkat etmek gerekiyor.
Bir yandan vücut kalori de ölçmüyor aslında, metabolizmasal farklılıklar da bunun en büyük kanıtı. Biri yiyip zayıf kalırken, diğeri su içip kilo alıyor.
Yani özetle, sorun olmaz noktası kötü bir bakış açısı değil ama doğru olduğu da söylenemez. Burada etki-tepki durumu, ort. vücut kütle indeksi, yağsız kas kütlesi ne durumda bakmak ve buna göre progresyon almak sizi optimal başarıya götürecektir.
“Egzersiz bir ilaçtır” mottosuyla hayatınızdan hiç çıkarmadan buna devam ederken, “sınırlı ve kısıtlı” yiyerek, harika bir bütüncül sağlıkla yaşama devam edebilirsiniz.
Bu bağlamda keyifli bir yaşam dileklerimle.
Teşekkür ederim yorumunuz için😊