Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, bugün insanları çok kızdıracak bir köşe yazısı yayınladı. İçeriğinde aşı olmak istemeyenler için, "Aşı karşıtları vahşi hayvanlar gibi uzaktan iğne atılarak aşılansın." dedi.
Yüksek Aytuğ yazısının devamında aşı karşıtları için "kapalı alanlara girmesinler, aşı olmayanlar bileklik taksınlar, seyahat etmeleri yasaklansın, aşı karşıtları virüs kaparlarsa tedavileri ücretsiz değil ücretli olmalı" dedi. Yazıyı okuyanlar ikiye bölündü. Bazı insanlar aşı karşıtları için önlemler alınması gerektiğini belirtirken bazı insanlar ise aşının insanın kendi tercihi olduğunu ve bu nedenle kimsenin karışmaması gerektiğini belirttiler.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Aşı olmak kişinin kendi tercihine mi bırakılmalı? Görüşünü bekliyoruz. 💪🏻 💉Yüksel Aytuğ
Haklı buluyorum, zorla da olsa herkes aşılanmalı.
Kimse bana zorla aşı yapamaz, hayvan mıyız biz?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yüksel Aytuğ: ‘’Aşı olmak istemeyenler hayvanlar gibi uzaktan aşılansın.’’ dedi! Senin görüşün ne?
Havuz medyanın piyonlarının farklı görüşlere tahammül edememelerine, saygı duyamamalarına gene şahit olmuş durumdayız. Ne diyebilirim ki...
Aşı olup olmamak kişinin kendi kararına bırakılmalı. Kimse ne olduğunu bilmediği, 4 ayda alelacele piyasaya çıkarılan bir aşıya güvenmek zorunda değil. Zaten aşı olanlar, aşının kendilerini koruyacaklarına gerçekten eminlerse aşı olmayanlardan da çok fazla tedirgin olmamaları lazım... Zira mantıken aşı onları koruyacaktır, değil mi? Niye endişe ediyorlar o halde? Demek ki halen bir güvensizlikleri var.
Sonuçta, her ne kadar adaletsizlikler olsa da, burası bir hukuk devleti, en azından resmi olarak öyle, uygulamada öyle olmasa bile. Bir hukuk devletinde herkesin kendi hayatı ile ilgili karar verme yetkisi olmalı. Hiçbir şey zorla dayatılmamalı.
Bir de, aşı olanların bir 6 ay sonra, aşının yan etkileri nedeniyle tekrar hastanelik olmayacakları ne malum? Korona olduğumuzda içilen o tonlarca ilaçlarının bile yan etkileri saptandı. Aşının da yan etkisi olmayacağı ne malum?
Bu kadar ısrar etmelerini hayat şartlarımızın elimizden alınmakla tehdit edilmemizin anlamı ne herkesi koyun gibi sıraya mı dizmeye çalışıyorlar madem bu sağlık herkesin kendini ilgilendiriyor size mi düştü bunun derdi bu konuda baskı yapılmasını doğru bulmuyorum
Bu ülke demokratik, laik ve hukuk devletidir. Bir takım kararlar bilim ışığı altında alınır ve insanlara tatmin edecek açıklamalar yapılarak aşı olmaya davet edilir. Uzun yıllar süren aşı geliştirme süreci var. Çok kısa sürede üretilen aşıya güvenmeyip beklemek isteyenler olabilir ve saygı duymak zorundayız. Virüs öyle ya da böyle bir şekilde zaten herkese bulaşacak ve bağışıklık sistemi zayıf olanları götürecek maalesef :(( en ufak hastalık, ağrı ve sızıda ilaç almak zararlı bu yüzden virüsler çok daha bulaşıcı/öldürücü hale geldi. Solunum yolları hastalıklarına sebep olan virüslere karşı aşı veya ilaç bulunamıyor maalesef teknoloji ve tıp o kadar gelişmedi. İlerde aşı olmayan insanlardan alınan kan, serum veya antikorlar sebebiyle kurtulacağız belkide ;) işte o zaman bu adama kim yardımcı olmak ister?
Aşı bulma süreci
45 yıldır ebola için, 40 yıldır aids için aşı geliştirme süreci devam ediyorken ve grip aşısının işe yaramıyor oluşunu bile bile neden şimdi aşı olayım diyenlere böyle "hayvan gibi aşılayalım" denirse ters teper.
Sanırım kendisi askerde aşı olurken aynı duruma maruz kaldı 🤣. Aşı konusuna gelecek olursak, ben tedavi edilebilen bir virüs duymadım bildiğim kadarıyla da virüs tedavileri daha çok kan sulandırıcı ve bünyeyi güçlendirici vitaminlerden oluşuyor. ölenler ise tedaviye dayanamayıp ölüyor. babam da korona olmadan, korona olan biriyle temaslı olduğu için ilaç kullandı ve çok kötü oldu, daha sonra korona oldu ve tekrar ilaç verdiler yine çok kötü oldu Allah’a şükür kurtuldu. Bana soracak olursanız, aşı ve tedavi için verilen ilaçları kullanmam. Onun yerine, meyve ve sağlıklı beslenmek ve dinlenmek vücudu daha diri tutacaktır bu sayede bağışıklık sistemi kendi kendini düzeltecektir
Ben kimseyi zorlamıyorum olmam diyenede baskı yapmıyorum herkesin paşa gönlü bilir isteyen olsun istemeyen olmasın çokta fifi yani İşin diğer boyutuna gelecek olursak en gelişmiş Avrupa ülkeleri bile aşıyı zoraki kılmış ve parasıyla vuruyorken ülkemizde aşılama hala bireylerin istekleri doğrultusunda ve ücretsiz yapılıyor bence biz daha gelismisiz farkında olmayanlar var Sayın gazetecinin tabiri evet yanlış olmuş hayvan dememesi gerekirdi ki burada bütün yorumları okudum birçok kişi hakaret etmiş buda yanlış bir şey isteyen demokratik bir ülkede yaşıyoruz kendisine dava açabilir Gelelim esas konuya aşı olmak istemiyor musun olma tamam ama benimle aynı otobüse minibüse tramvaya metrobüse binme kardeşim Benimle aynı sinemaya tiyatroya gelme güzel kardeşim Devletten ben sağlığımı düşünüp ücretsiz tedavi alırken sen alma canım kardeşim Ben tatile gidebilirken sen seyehat engeline takıl güzel kardeşim Belediyede kaymakamlık valilik ya da başka bir kamu kurumuna ben girebiliyorken sen gireme canım kardeşim Ben aşımı olduğum için maskemi cikariyorken sen maskesiz dolaşma güzel kardeşimBunlara verilebilecek o kadar çok örnek var ki hepsini yazmaya gerek yok kısacası kişisel hak ve hurruyetinden ciddi anlamda feragat edeceksen aşı olma güzel kardeşim
dostum olayı öyle güzel anlatmışsın ki ama malesef fazla uzun olduğu için kimse okumaya tenezzül etmez. aynen sen gibi düşünüyorum. olmuyosan yaptırımlara sesin çıkmıcak. burda ahkam kesen cahil insanlar hemen atlamış. sorunun sorulma amacı da ortada zaten. bilmezler ülkemizde şimdiye kadar virüsle alakalı 5 kuruş alınmadı kimseden. avrupa da, amerika da tedaviler sigartalıya bile ücretli. onlar sanır ki o ülkelerde hayat bedava :)
@sewen ben işin siyasi yönüne bakmam olmak istemeyenlerin neden istemediği aşikar sebebi başka bahanesi başka aslında soruya cevap dahi yazmak istemedim ama yapılmış bir hakarete hakaretle cevap verenlere hakaret etmeden nasıl cevap verilebileceğini göstermek istedim
Elbette böyle bir yaklaşımı doğru bulmak zor bir fikir açısı değildir, bu hayatta insanlar hiçbir şey için zorlu'ya mıyız buna aşı yaptırmak dahildir, isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz herkes özgür hürr iradesine göre hareket etmelidir, insanları öyle aşağılayarak benzetmeler yapmak doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Ama aynı şekilde bu konuda insanlarımız da tamamıyla ön yargılı bir yaklaşım içine girerek sosyal medya hesapları üzerinden her okuduğu bilgi her okuduğu haberi doğru sanarak, aşı yaptırmaktan uzak durmayı tercih ediyorlar. Aşı yaptıran insanlar felç geçirecek ve 5-10 yıl sonra vücuda herhangi bir zararı olacak şeklinde söylemler meydana geliyor ve insanlarda bunun üzerinde inanmayı tercih ediyorlar.
Haydi değilim ki doğru ya da yanlış bir saat sonrasını dahi Bir saniye sonrasının daha iyi garantisi var mı? Aşı yaptırmadık diyelim kalp krizi geçirip ölmeyeceğimizin garantisi var mı? Ya da beyin kanaması geçirerek felç kalma durumu söz konusu onda normal zamanlarda oluyor yani dolayısıyla her şeyi aşağı için yalan beyan böyle haberleri ortaya çıkararak insanların aklını bulandırmak doğru değildir.
Evvela inancımız hastalıklarla sebepleri yapışmayı şifa verecek ilaçları kullanmayı gerekli kılmıştır, bugün 90 yaşında olup da covid 19 hastalığından ölmeyen ama birkaç gün sonra başka hastalıktan ölen, yaşı genç olduğu halde kovid-19 19 hastalığından vefat eden insanlar olduğunu unutmayalım.
Her şeyden önce Allah ne derse her zaman için o olacaktır zaten vaktimiz ve vademiz dolup da ecel bizi zaman geriye kalan her şey boş yorum yapmaktan ibaret değildir.
Ama bu şekilde bir benzetmeyi doğru bulmuyorum ben insanların her ne olursa olsun aşı yaptırması gerektiğini düşünüyorum ben ilk dozunu yaptırdım yakın zamanda ikinci doz aşımı da yaptıracağım umarım kısa sürede bu hastalıktan kurtulur eski güzel günlerimize geri dönüş sağlarız.
Bazı aptallar haklı demiş onlara sormak istediğim bir kaç soru var. 1. Bu aşının ruhsatı yok. Bir aşı 4-5 seneden önce piyasaya sürülemezken 7ay içinde aşı üretiliyor ve üreticileri dahil hiç kimse sorumluluk almıyor. Üstüne üstlük ne hikmetse insanlara 2. Doz yapıldı 3. doz da gerekli denildikten sonra başka varyantlar çıktı ve üreticileri 2-3 hafta içerisinde bunun da aşısını çıkarırız tarzında bir açıklama yaptı bu nasıl mümkün? 2. Sorum solunum yolu virüsleri evrime en yatkın virüs çeşididir ve pandemi süreçlerinle aşılama ile mücadele etmek yanlıştır. Mutasyon geçirip daha tehlikeli, ölümcül olma ihtimali yüksektir. Bunu benim gibi sıradan bir birey bilebiliyorken bir sürü sağlık çalışanı, bilim insanları bunun farkında değiller mi? 3. Madem aşı bu kadar koruyucu, yapılan aşı çocuklara da bağışıklık kazandırıyorsa ve aşıya bu kadar güveniyorlarsa aşısız insanlardan neden korkuyorlar? 4. Aşının yan etkisini yaşayan bir sürü insan varken bu veriler neden yayınlanmıyor? 5. Televizyon diye bir şey olmasa daha doğrusu medya diye bir şey olmasa bir salgının olduğunun farkına varabilecek miydi insanlar? 6. Madem bilim bu kadar açık aşı karşıtı (sözde aşı) bilim insanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza aşı yandaşı olan bilim insanlarıyla canlı yayında bir tartışma programı yapılmıyor? 7. Ve son sorum ise her konuda farklı görüşleri savunan medya neden bu konuda tek bir görüş sunuyor karşı görüşteki insanları susturmaya çalışıyor?
Insani vucudu dokunulmazlığı vardir kimse kimseye zorla bir sey yapilamaz... adam gibi çıksınlar aşının güvenli olduğunu açıklasınlar insanları dinlesinler bu insanlar niye olmuyor korkulari var dinlesinler 3 - 5 kişi ikna olur aşı olur öyle öyle çoğalır ... Yüksek perdeden konuşmasın kimse yok hayvan gibi uzaktan aşı olsun falanmiş benzetmeye bakar mısınız? Hakaret etmiş resmen aşı onda yan etki yapmış olacağı varsada olmaz kimse jjehwjsjjwwmjsb
Şu meşhur griple (covid) tanışalı 5 gün oldu. İlaç kullanmadım, aşı zaten olmadım. En başından beri karşıydım. 1,5 yıl sonra babamın covid olmasıyla ve bile isteye bu neymiş ya bende olayım diyerek babamla temasta bulundum. Sonuç ölmedim. Bünyem zayıf. Grip olduğumda nasıl ağır atlatıyorsam bunu da öyle atlattım, hatta gripte daha kötüydüm diyebilirim. Velhasılkelam ne maskenin koruduğuna inanıyorum ki zaten maske takmıyorum, ne ilaçların, ne de aşının. Benim tüm aşı haklarımı da o kuçu kuçu beye hibe ediyorum. Çok sevdiğim bir söz var bunu da ârmağan etmek isterim bu bey ve yandaşlarına, "rızkımı veren hüdadır kula minnet eylemem". İstediklerini yapsınlar, hodri meydan.
Olmadım yaptırımlar gelene kadar da olmayacağım. 5 sene sonra Yüksel beyle göruşmek isterim. Bu millet canlı yayınlarda bakın ben čay içiyorum bir şey olmuyor diyen siyasetçileri. gördü. sonuç karadenizde kanser kader olmaktan çıktı. Aşıda böyle olacak vurulmayın diyenler biz demiştik diyecek.
aşı olma tereddüdünü sadece chip takacaklar bağlayan cahil bir adam.. insanlar ileri dönem yan etkilerden endişeli, bu konuda bilgi yok diye onam kağıdında yazıyor, varyantlara aşının etkisi azalmış, bu akılsız gibileri de çıkmış herkesi aşılamalı diye diretiyor? asıl bu dediklerinin hiç bir bilimsel tarafı yok, fakat kendisi çıkmış "aşı olmaya istememenin hiç bir bilimsel mazereti yok" diye uyduruyor.. Bir cümleye "bilim" sözcüğü ekledin diye bilimsel olmuyor, sen bilimsel değil dedin diye de olmuyor... bunlar cahil, akılsız, empati kurmayan yaratıklar... şimdiye kadar insanlar tehdit miydi buna 1,5 yıldrı? şimdi de aşılı değilse tehdittir diypr? halbuki aşı olan insan da hastalığı yayıyor, bunu söyleyen DSÖ, bilim insanları vs... cidden bu adamın yazdıkları yüzünden özgürlüğü elinden alınmalı... kimse kimseye zorbalık yapmayı özendiremez.. bunun bahanesi yok
Aşı olanlar bu virüsü aynı aşı olmayanlar gibi bulaştırmaya devam ediyor yani aşı olan (sözde idaaya göre) sadece ölümcül dereceye gelmiyor. Toplumu virüsten korumuyor aşı önce bunu idrak etsinlersadece kişiyi hayatı tehlikeden koruyor. Bu aşıların üreticileri etkisi konusunda ve ileride sağlayabileceği komplikasyonlar açısından hiç bir şekilde emin değiller ve sırf bu yüzden biz sorumlusu değiliz diyerek anlaşma yaptılar. Aşı olmak istemeyen insanlara saygı duymak zorundalar! Bu dayatmalar insanlık suçudur. Herkes koboy olmak zorunda değil. Sinovic aşıları anzısın hiç bir aciklama yapılmadan toplandı piyasadan.. aynı şey biontech içinde olabilir Bilinmez bir işin içindeyiz Aşı olmayı çok akıl işi sayanlarin ve böyle hadsiz konuşanların aklına şaşmıyor değilim.
Valla ilk kez bir sabah gazetesi yazarına hak verdim bence zorla yapılsın aynen uzaktan da yapılsın daha ilk staj senemde geberdim ben 2. Yılıma gecicem bu maskeyi takmaktan yüzümde maske izi morlukları çıktı yoğun bakımda da da çalıştım insanların yaptıklarını yaşadıklarını görseniz siz de 1 saniye düşünmez yaptirirdiniz o hastahanede yasanilanlari biz biliyoruz bizim çalıştığımız koşullarda bu asi karşıtları 1 saat dayanamaz ayrıca bu aşı karşıtı salak kesim yüzünden bitmeyecek bu virüs ya uzaktan asilayacaklar ya da idam başka çaresi yok
Aşı olanlara virüs bulaşmıyormu zannediyorsun aşı vurulupta virüsten ölen yok mu zannediyorsun hiçbir koruyuculuğu yok o aşıların olsaydı kimse aşı vurulduktan sonra ölmezdi zaten ve bu aşı işleri kolay değil uzun yıllar üzerinde çalışılması gerekir olası yan etkileri oluyormu olmuyormu diye laboratuvar ortamlarında yıllarca beklenilir ve üzerinde araştırmalar yapılır 2 3 ayda bulunan aşı aşı değildir azıcık beyninizi kullansanız bazı şeyleri daha iyi görürsünüz
@RagoLore profiline baktım da daha öğrencisin ne üzerine bilmiyorum ama doktor olmadığına yemin edebilirim ben HACETTEPE'DE TIP okuyorum şimdi soyle kimin beyni daha çok çalışıyor Kim daha zeki ayrıca sadece sinovac olanlara virüs bulaşıyor çünkü sinovacin hem koruyuculugu düşük hem de virüsün mutasyonlari virüsü değiştirdiği için yeni mutasyonlara da bir koruma sağlamıyor ha bi de su var aşılar seni korona olmaktan da %100 korumuyor senin evde atlatmani sağlıyor yani yoğun bakıma düşüp ölmekten kurtarıyor ayrıca biz küresel bir salgının içindeyiz ve bekleyecek zamanımız yok insanlar ölüyor o yüzden elimize hangi asi geliyorsa onu yaptırmak zorundayız tamam mı salak
Aptal sen ne doktorusunda konuşuyorsun iki hemşirelik yaptin diye kendini tıb ilminde ilerlemişmi sanıyorsun insan bedeninden anladığın yok kalkmissin burda laga luga yapıyorsun ogrenciymisimde bişey bilmezmişim modern tıp birşeyi iyileştirirse vucuddaki başka bir yeri bozar gerçek budur heleki daha ne olduğu belli olmayan biontecdir sinovactır bunların yan etkileri bile daha belli olmadan vurulmak aptallıktır korunmak istiyorsan aşı vurulmadanda evinde kalıp güvende olabilirsin illa vurulmani gerektirecek durum yok kolay atlatma vs diye bişeyde yok azıcık aklın olsa bu aşıların para babalarının ceplerini doldurmak için yaptıklarını dünya nüfusunu düşürmek üzerinde oynanmak istenen oyunu insanları korkutarak bilim adı altında onları kontrol etmek istemelerini anlardın
Dünyanın yarısı nerdeyse aşılandı senin dediğin doğru olsa dünya da adam kalmaz sen ne biliyonda konuşuyon aşı değil corona öldürür corona kısır yapar aşı değil corona iz bırakır aşı değil
@RagoLore hi hi 5 yıl tıp falan okumadım ben (6. Sınıfa gecicem) 52 saat falan yoğun bakımda nöbet tutmuslugum yok hi hi aynen internlüğümün 2. Yılında da değilim TUS a falan çalışmıyorum yksde ilk 1200 e de girmedim ben tamam aynen sen de bütün gün twitter boyluğu yaparak herseyi biliyorsun okey sen bebek aşıları da yaptirmadin 1. Sınıfta karma asi da yaptırmadin 8. de de tetenoz yaptirmadin hayatında bir kere grip aşısı yaptirmadin şimdi korona aşısı seni öldürcek aynen dünyada aşıdan ölen insan sayısı 10 (ilk asi bulundugundan beri) ama sen haklısın okey twitter boy seni
Evet hayatımda hiç grip aşısı vurulmadim hasta olduğum zamanda grip ilacı kullanmıyorum bebekken vurulan iğnelerde ise kendi iradem mevcut değil olmuş olsa belki onlarida vurulmazdim bakın ben şunu bir kezdaha söylüyorum ben tıb düşmanı değilim hastalık yoktur demiyorum koronayıda inkar etmiyorum anlatmak istediğim şu bir hastalığın ilacını yapabilmek veyahutta bulabilmek uzun süre üzerinde denemelerle olabilecek bişey eski bulunan aşılara bakın mesela kuduz aşısıdır kızamık aşısıdır vs vs hemen hemen hepsi 10yil ve üzerinde çalışılarak bulunan ilaçlardır şimdi Diyeceksinki Ozamanin teknolojisi ile bu zamanınki aynı değil bende derimki bunun teknolojik tarafından daha çok gözlemlemeler ile yapılması gerekir bu gozlemlemelerde 1 2 ayda olacak şey değildir yıllara vurulması lazım o sebepten ötürü Suanki Corona aşıları risk teşkil eder bikac yıl sonra nelerle karşılaşırsın bilinmiyor Suanki halinden daha kötüde olabilirsin
Ve ek olarak tiwitter kullanmiyorum Facebook kullanmıyorum sadece Instagram kullanıyorum onuda günlük 10 15dakika kadar bu siteyede çok fazla vakit harcamıyorum buraya girip bakma sebebim insanlara yardımcı olmak farklı düşüncelerdeki kişilerin düşüncelerinden toplumsal hayatımızdaki sıkıntıların giderilmesi için yeni düşünceler projeler geliştirmek
@RagoLore mRNA aşıları dünyada 50 yıldan daha uzun süredir kullanılıyor sadece turkiyede yeni ve şu şekilde oluyor virüsün Rna si alınır (haberci molekül olan mRna) çok çabuk bozulan birseydir ve tek iplikli olduğu için kendini yenileyemez onaramaz da gibi de güçlü olmadığı için bir yağ molekulunun içine enjekte edilir ve narin olduğu için soğuk ortamda tutulur sonra sana aşı sana yapılır ve mRna hücre zarindan geçer ama çekirdek zarindan geçemez çekirdek zarindan geçemediği için senin vücudunda birsey değiştiremez ya da yan etki de yapamaz hücre zarindan geçtiği anda bagisikiklik sistemi saldırıya geçer ve virüsü tanır şimdi neden yan etki yaptığına gecicem virüs bağışıklık sistemi uyarılmadan tahmini (10.000) hücreden daha fazla hücreye ulasmissa ya da bağışıklık sistemin baskilanmissa mRna kendisini virüs gibi gösterir ve virüs gibi davranmaya başlar ve oluşan. Yan etkiler aslında virüsün sende yapacağı yam etkilerdir yani gerçekte olan aşı değil virüs sana o yan etkileri yapar
@RagoLore evet uzun zaman gerekiyor 5 yıl gibi ama bu bir epidemi değil pamdemi bu yüzden asi olmazsanız virüs asla bitmeyecek evet şu anda bir çiçek aşısı kadar güvenilir değil ama yaptırmak zorundayız bu arada HICBIR MRNA ASISI SIZI KISIR YAPMAZ aksine erkeklerde sperm sayısını 10.000den fazla artırdığı gözlemlenmiştir kadınlarda ise kısır olması için hipofiz bezlerini ele geçirmesi gerekiyor ve bu genetik değilse imkansız biseydir çünkü kadın vücudunda en çok korunan yerlerden biri hipofiz bezidir diğer seçenek ise kist yapmasıdır ve son 1 yılda aşı yapilan kadınlarda kiste rastlanmamıştır ha bi de yazmayı unutmuşum aşı değil virusun yan etkileri demiştim ama bunun yanı sıra ornek veriyorum senin genetiginde miyokardt varsa (kalp kasi iltihabi) bu aşıyla değil virusle de ortaya çıkar
Aynen aşı kalp kası iltihabı yapmaz form imzalarkenn uzun vadede etkisi bilinmiyor yazilmsti ondan korkuyorlar ama uzun vadede ölüm değil etkisi bence ne zaman alnına yazılmışsa ozaman
@buzlarkralicesi22 işte etkisi bilinmediği için benim için aşı güvenilir olmuyor size onu anlatmak istedim ama siz zorla yaptırılsin diyorsunuz böyle bir mantık olamaz kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz önce bunu algılamaniz lazım daha büyük bir tehdit olsaydı yani şunu demek istiyorum mesela koronaya yakalanıp ölmeden atlatanlar çok sayıda yani bu demek oluyorki korona çok yüksek derecede öldürücü bir virüs değil yani tehdit seviyesi çok çok düşük birşey hal böyle iken uzun vadede yan etkileri belli olmayan bir iğneyi neden vurayım? Ben sosyal mesafemede dikkat ediyorum sağlığımada ve elhamdulillah hiç virüs bulaşmadi inşallahta bulaşmaz ve emin olun virüs olan arkadaşlarımın yanindada bulundum (virüs olduklarından haberleri olmayıp ertesi gün testleri pozitif çıkan) ve onlardan başkalarına bulaşırken virüs yine bana bulaşmadı şimdi diyeceksiniz ki sen taşıyıcısındır öyle olsaydım aileme bulaşırdi ailemede bulasmadigina göre taşıyıcıda değilim velhasıl kelam işin özü şuna geliyor kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz çok büyük bir tehdit bulunmadığı sürece koronayıda ben çok büyük bir tehdit olarak görmüyorum o sebepten dolayı aşı vurmam ha vurana saygım var kendisi bilir ama ben vurmuyorum diye kimse bana hayvan muamelesi yapamaz bu sorunun temel başlığındaki şahıs vahşi hayvanlara benzetme yaptığı için diyorum siz bana hayvan dediniz diye değil
@RagoLore korona temas ve hava ile bulaşmaz korona tükürük yoluyla bulaşır yani biriyle öpüşmek hapşırmak öksürmek gibi şeylerden bulaşıyor ve öldürücü bir vuruş değil kesinlikle yani insanlar aslında ölmüyor öylesine yazıyorlar araştırmalara göre koronanin bulasicilik oranı %67 olum oranı ise %46 bu bulasiciligina göre aşırı yüksek bir ölüm oranı
@RagoLore herkesin bağışıklık. sistemi aynı değildir demek ki arkadaşlarının bağışıklıgi güçlüymüş eğer arkadaşlarınla yalasmadiysan bulaşmaz tabiki sana ve sen koronanin içinde ne olduğunu biliyor musun da aşının karşıtlığını yapıyorsun elimize ne geçtiyse onu vurulmak zorundayız başka türlü kurtuluş yok ya aşı olmayanlara toplu katliam yapicaz ya da hepsine aşı yapcaz
ben zorla olun demiyorum bende korkudan yaptırmıcaktm ama yaptırmayanlar korunaksız ve taşıyıcı olabiliyor toplumsal sorumluluk herkes kararında özgür ama yaptıranda yaptırmayanda bi gün ölücek rakı içen öldüde su içen ölmedi mi yararlı veya zararlı her seklde sonumuz orası
La havle vela kuvvete illa billah benim görmeme gerek yok zaten bir yakınım koronadan öldü ama onun kronik rahatsızlığı vardı onun dışında bir çok tanıdık olsun akraba olsun onlarada bulaştı ama normal grip gibi atlattılar yaşlılarda ve kronik rahatsızlığı olanlarda öldürücü oluyor onun dışında koronadan ölen ne gördüm ne duydum ve bu arada hava yoluylada bulaşıyor sadece öksürük hapşırık tükürükle değil eğer gücünüz yeterse gelinde katliam yapin bakalım katliam yapacam derken siz yok olmayinda katliam yapacakmış 😂 sen kimsin haddini bileceksin önce sonra insan olmayı öğreneceksin bugün herkes kendi düşüncesine göre çıksın birbirini boğazlasin katliyam yapsın ozaman müslümanlarda desinki tüm kâfirlere ölüm kâfirler desin tüm müslümanlara ölüm kapalılar açıkları öldürsün açıklar kapalilari osmanlicilar kemalistleri Kemalistler osmanlicilari Kürtler Türkleri Türkler Kürtleri beyazlar siyahlari siyahlar beyazları böyle böyle gitsin ozaman okumuşsun ama boşa okumuşsun insanlik olmadıktan sonra okusan ne okumasan ne
Hayvanlara hakaret etmis, bizdeki insan kilikli sorumsuz cahillere dogrulari anlatmak kadar zor birsey yok. Koronadan bilinen ölü sayisi Şu an icin 4,5 milyon, bu sayi bence en az 8 milyon insan, korona gecirenlerden kalan saglik sorunlarini saymayalim,
Asidan ölen yok, ölenlerinde farkedilmeyen saglik sorunlari oldugu icin öldüler ve önlemler alindi.
Yani asi olmayacaksin ama hasta olursan sana bakacaklar, asi olmayacaksin ama insanlara bulastiracaksin, sagliklari ile oynayacaksin..
Valla kimse kusura bakmasin, trafikte kirmizida duran öndeki turist aracina ne duruyorsun, araba gelmiyor gecsene diye dövmeye kalkan bir milletiz.
Diyelim ki bu zürriyetsizin dediğini yaptılar. Aşı olmayan tek bir vatandaş bile kalmadı. Ya ileride aşıdan kaynaklı bir hastalık vs olursa. Kadınlar çocuklarına süt yoluyla bu hastalığı bulaştırırsa Allah göstermesin. O zaman ne yapacaklar? Hükümet çıkıp özür dilese her şey çözülecek mi?
Aslinda buna benzer bir durum şu an mevcut zaten ve kimse tepki vermiyor.. ilk basta en güvenli aşı Sinovac diye israrla savunan hükümet, simdi sinovac olanlar 3. Doz biontech yaptırsın diyor. ne bir ozur var, ne aciklama... vatandaş güvenmiyorsa bunun sebebi yönetenler ve salgini idare edemeyen herkes
Hıhı saçma sapan aşıları zorlasınlar sonra yeni varyant hop yeni aşı yok tesiri geçici 1 aşı iken 2 oldu sonra 3 oldu şimdi her yıl 1 tane olacak sonra 2 tane. Kendinize gelin. Kimseye hayvan muamelesi yapamazsınız aşıdan hastanede yatanlar var. Aşı olduktan sonra korona dan beter olanlar var tabi gözünüz kapalı gezin aşılara körü körüne bağlanın. Aferim size denize düşen yılana sarılır hesabı. Yazık kafanıza sanki aşı olanlar korona olmuyor. Bırakın yeni varyant yeni aşı olursunuz siz. Sanki yıllarca denenmiş test edilmiş gibi aşılara bu ne kadar güven? Neyse herkes kendi bildiğini yapar, zorla kimseye aşı yaptırılamaz. Hadi sağlıcakla kalın.
Şimdi yok medeni demokrat dünya, yok insan hakları safsatası ile insanları meşgul etmeyin. Bir illet var ve hepimiz aşılanıyoruz. Senin farkın ne de aşı olmuyorsun. Bana sanki peygamberler. Yok çip takılıyormuş, yok gen değişiyormuş. Lan sana çip takıp ne yapacak zaten sefilsin. Çip senden pahalı. Toplumsal sağlığı riske atıyorlar.
Ee maaaal bunlar amerikanin baska isi gucu yok sana cip takacak 🤣🤣 ula zaten bir bombalik isimiz var adam ciplemi ugrasacak. Adamin 10 cocugu var mk gelmis kisir etcek diyor bi zahnet kisir ol 10 cocuk ne
@Gxfhjj ya bırak bunları. Müslümana kim napsın? bu yüzden yol katedemiyorsunuz. Tamam diyelim dediğin doğru. O zaman müslümanlar da aşı bulsun. Güven sorununuz kalmaz.
Bunu haklı buluyorum diyenler, Hitler ile aynı fikre sahip olan faşistlerdir. Bunun ne anlama geldiğini bilmeden, bilimsel bir bakış açısına sahip olduğunu sanarak haklı buluyorum diyen de, evrensel insan hakları ve yaşadığımız ülkenin Anayasasını bilmek (bilmediklerine göre) öğrenmek zorundadırlar. Böyle bir anket açabilecek kadar şuurunu kaybetmiş olan site yönetiminin de aynı şeylere tabi olması gerekir. Hepiniz rezilsiniz.
Bu başka birşey arkadaşlar sakın özgürlük vs.. kısıtlaması denilmesin aşısız birisinden gelecek kötü bir sonuç sonrasında vebali kimse ödeyemez o nedenle herkes aşı olmak zorunda olmak istemeyen varsa benim görüşüm ciddi anlamda herşeyden kısıtlanmalılar şehir içi yolculuk vs..
@xBugra bizim aşı olmamız sadece bizi korur, cehalet içinde yaşayan insanlar aşı olmadığı sürece salgın asla bitmez. Aşı olmayanların yayacağı virüs yüzünden biz de tekrardan evlere kapanırız.
@j4wbona Hiç kimse aşı olmazsa karantina tedbirleri bitmeyece. Karantina bitsin iş yerleri açılsın diye ben aşı oluyorsam ve diğerleri aşı olmuyorsa o zaan benim sayemde açılan kafelerde avmlerde gezmesinler
@j4wbona tarihte onlarca salgın oldu hepsi aşıyla mı bitti. Meseleyi cehalete vurmayın bilimden bahsediyorsak aynı bilim "Normal şartlarda FAZ I çalışması 1 ila 1 buçuk yıl sürüyor. FAZ II 2 yıl ve FAZ III 3-4 yıl sürüyor." diyordu. Ne oldu? Doktorlar dahi kendi aralarında hemfikir değilken aşı olmak istemeyip hem anayasal hakkını hem de en doğal hakkını kullananlara cahil falan demeyin. Geçmiş yıllarda hem aşı hem de ilaçların yıllar sonraki ortaya çıkan yan etkilerini falan araştırın. Siz aşı olabilirsiniz size saygı duyuyorum ama aşı olmayana cahil bilmem ne falan... üslubunuza dikkat edin isterseniz?
Bunu diyenin ağzını yüzünü kıracaksın bak bakalım bir daha konuşabiliyor mu sana ne aslan parçası bizim aşı olup olmamamızdan. Sanki her aşı olan hiç korona kapmıyor
şu an asi olanların çoğu maskesiz dolanıyor ve buna çok sinir oluyorum çünkü asi olanlarda korona kalıyor ve ölebiliyor kuzenimin babaannesi asi olduğu halde korona dan vefat etti
@pinokyo_burunlum22 Allah rahmet eylesin ecel gelince hiç bir şey kurtaramıyor. Hem aşı olanlar kendilerini dokunulmaz falan sanıyorlar herhalde sanki korona kapmıyorlar gibi davranıyorlar. Aşı seni koronadan kurtarmaz sadece bağışıklığını güçlendirir. Benim amcam şeker hastasıydı korona kaptı hala yaşıyor.
Aynen oyle size katiliyorum benim bazi arkadaslarim da asi oldu surekli maskesiz dolaniyorlar maske talin diyorum biz asiliyiz diyorlar ben asi olsam dahi maskemi çıkarmam zaten bu hastalık bitecek gibide durmuyor
@pinokyo_burunlum22 Hastalık zaten çok önceden de vardı sadece mutasyona uğrayıp güçlendi. Hastalığı bitirmek istiyorsak herkese bulaştırmalıyız ne kadar çok bulaşırsa o kadar güçsüzleşir.
Doktor degilim ama çevrem den gördüğüm kadarıyla daha çok uzun süre bizimle kalıcak gibi duruyor 2 gündür akrabalarımızın düğününe gidiyoruz hickimse de maske yok koskoca düğünde birtek ben maskeli oturdum kendi anne babam bile maske takmadı asi oldukları için 😒
@pinokyo_burunlum22 Cahillik maalesef aşı olunca korona bulaşmıyor sanıyorlar. Dediğim gibi bu virüs zaten vardı sadece mutasyona uğrayıp geliştiği için tehlikeli oldu. Ne kadar çok kişiye bulaşırsa ölümcüllüğü o kadar azalır ve zamanla zararsız hale gelir. Yoksa öbür türlü kara veba avrupanın tamamını yok etmesi lazımdı bir sürü İnsana bulaştı sonra da kendiliğinden zayıflayıp bitti.
Kendisi takip ettiğim bir yazar değil ayrıca o medya kurumunu da pek sevmem o yüzden takip etmem. Bana ısmarlama bir yazı gibi geldi. Hak ederek insanların bir yerlere gelmediği kurumlarda köşe yazarlığı yapanların da bu tarz üslüp ve dünya görüşüne sahip olmaları normal. Okumamak kaale almamak pirim vermemek lazım
Aşı olmayanlar nefes almasın demeyi unutmuş. Aşı olup ölenlere ne demeli? Aşıda seyreltilmiş virüs bulunuyor bağışıklık oluşsun diye ama herkesin bünyesi bunu kaldırmaz. Ölenler illaki olur. Ek olarak direkt kan yoluyla veriliyor kan hücrelerinde antikor oluşumu için ama içinde ne olduğunu bilip güvenmediğim şeyi vücudumun her yerinde dolaşan kana mı aktaracağım? Böyle düşünüyor insanlar. Haklılar da. İsteyen olur, isteyen olmaz. Olanların da kimseye zorla olun deme hakkı yok.
Bos tenekeden fazla ses cikar demek istiyorum. Zorunlu olmayan bir konu uzerinde kaşınıyo olmasi komik. Ne olduğunu, ilerde nelerle karsilasacagini bilmedigi biseye gonullu atlamis herkes aynı sekilde hareket etsin diyo beyhude bir caba icerisine sokmus kendini zavallı. Zorunlu hale gelmedikce olmayacagim kimse aşı icin kotu etkileri olmayacaginin garantisini vermiyor
Asi karsitisin asi olmak istemiyorsun iyi olmayin arkadasim. Ama toplumada karismayin. Sen asi karsiti olucaksin diye ben neden sagligimi riske edeyim? Ozgurluk baskasinin ozgurlugunun alanina girene kadardir. Eger ozgurluk sinirsizsa bnde canim istiyor diye asi karsitlarini doveyim ozaman ozgurum sonucta mi diyeyim?
Aşı olmak istemeyenler illa ki olabilir. Tedirgin olanlar, alerjik yapısı olanlar, riskli kronik hastalığı olanlar tabii ki aşı olmaktan çekinebilir. Nasıl normal bir hastalıkta iğne yapıldıktan sonra bilinmeyen alerjiden dolayı vücut reaksiyon gösterip insanlar ölüyorsa insanlar bundan da ölebilir. İnsanların bu haklı korkusundan dolayı hayvan yerine koyulması saçmalık. Bana sorarsanız biraz da aşağılık kompleksi..
Dikkat çekmeye çalıştığını düşünüyorum, reklamın iyisi kötüsü olmaz demiş gibi görünüyor. Ben aşı yapılmasından yana olsam da ilk doz aşımı olduktan sonra uzun süre kötü yan etkiler gördüm ve ikinciyi olmayı düşünmüyorum artık. Bence kimse zorlanmamalı.
Zorla küfür istiyorlar. Yüksel kim ya vasfı ne lavuk hadsiz kişi kendinden bilir işi kendisi HAYVANIN ONDE GİDENİ ! (Hayvan derken gerçekten rahatsız oluyorum hayvan bile olamaz o aşağılık ruh hastası!)
Ben bu milletin insanını anlamıyorum korktuğunuz bir hastalığın muhtemel çözümü size sunuluyor ama siz hasta olma riski daha fazla yaşamaya devam ediyorsunuz... yanlış anlamayın aşı olan kişilerde hasta olabilir ama ordaki muhtemel kelimesini boşuna kullanmadım herhalde
ben corona olmadım ben tedbirimi alıp coranadan koruna biliyorsam ve karşımdaki tedbir almadığı için corono olup aşı oluyorsa o onun sorunu adamın oğlu diyor ki corona olanların uzun vade de nasıl bir sonuç doğuracak bilmiyoruz diyor başka bir kişi de aşı olanlarda corona olabilir diyor bir başkası da aşı nın uzun vadede nasıl bir etkisi olacak bilmiyoruz diyor bir başkasıda diyor ki korona evrim geçiriyor bu vurduğunuz aşı evrim geçiren bir virüs e etki etmez farklı özellikler taşır diyor sence aşı olmak için zorlanmaya gerek var mı
Hem hayvansever olup hem de toplumu onların gözünde tehlikeye atacak bizlere aşağılarcasına hayvan demesi mi? Bu ünlüler iyice havalanmaya başladı. Ağzı olan her Tiktokçunun şarkı çıkarması gibi. Virüs için aşı olsak bile böyle tezat kişiler için aşı bulunamayacak olması çok acı.
Her ne olursa olsun can bizim canımız bunun sorumluluğunu alacak olan biziz bizler hayvan değiliz kendi için doğru kararları verebilecek iradeye sahip varlıklarız bizler insanız hiç bir insana hayvan muamelesinde bulunarak kendi iradesi dışında bişey yapılamaz insanlığın haysiyeti onuru ayaklar altına alınamaz bizdeki irade onun anasının porselen takımı değil sjsjjssj çok ciddi gidiyodum bozdum da neyse hala fikirlerimde ciddiyim hiç bir insana tercihi dışında bir şey yapılamaz kimsenin bizi hayvan yerine koyma hakkı yoktur o dediği hayvanlara yapılır
Insanlara asiyi 100 tl den vurucaz deselerdi kiymete bilirdi karaborsadan aşı ararlardi bedava oldugu icin iplemiyorlar bos bos kahvehane muhabbetini bilimsel gerceklere tercih ediyorlar... bence kimse zorlanmasin akilli ve zeki insanlar yaşasın artik 2 sene oldu neden aşı olacagini anlamadiysa olmuyor demek ki😂
Doğru söylemiş. Aşı ve aşılar bu devirde büyük mucit sonuçları çıkmıyor. Yani bebeklen vurulduğumuz çiçek aşıları da o dönemin bulgusuydu. Şimdi yeni bir hastalık türemiş ve dönemin profesörleri aşıyı bulmuş. Bize de vurulmak düşer. Fazla büyütmeyin gidin vurulun.
Burada alındığımiz kısım vahşi hayvan muamelesi görmek mi yoksa zorla aşılanmak mı? İnsanlar kendilerini çok medeni, çok bir halt zannediyor ama en vahşi hayvan insandır. Haberiniz var mıydı bundan? Alınacak bir şey yok kısacası. Onun dışında haberi düzgün yorumlamaliyiz bence, tamamını okuyan insan bu cümlenin şakavari bir tavırla kurulduğunu fark eder ve hak verir😀. Temiz temiz insan gibi aşılansa herkes, bu açıklamalara gerek kalmaz zaten.
Ülkemizin cehalet seviyesi ve insana verilen değeri tek kalemde göstermiş. Kendisine teşekkürler. Hiç kimse bu tür bir muameleyi haketmez. insan eşref-i mahluktur hayvan gibi muamele edemezsiniz! Aşı karşıtlarına değil bu tür cahil ve zorba kişilere yaptırım uygulanmalı. Terbiyesiz.
Haklı. İnsanların hayatını 2 kere riske attılar. Birincisinde maske takmadan mesafeye uymadan 1,5yıldır kurallara uymadılar. İkincisinde ise aynı cahil tipler aşı olmak istemiyor. Dünyada 3,5milyar aşı olundu. Merak etmeyin aşı olanlar ölüp gitmeyecek. Günü bitenler ölüp gidecek. Keşke gerçekten bazılarına çip takılsaydıda bu kadar beyinsiz olmasalardı
Aslında herkes haklı. Aşı dayatılamaz, özgür iradeye bırakılmalı ama yıllardır çocuklara, bebeklere zorunlu aşı yapıldı hala eskisi gibi çok katı olmasa da devam ediyor o aşılar. Askerdeyken şike şike yapıyorlar hele bir itiraz et noluyor. 😀 Bu tartışmalar sürerken ya covid-19 bitecek ya da grip gibi her sene aşı olacak belli yaygınlıkta falan filan, 2. Seçenek daha olası zaten firmalar para kazanmayı çok sevdi, sürsün de isterler.
Toplumu babasıyla karıştırmış galiba bu H. Oğlu. Dünya üzerinde kimse iğneler size zarar veremez diyemiyor üstüne birde kalp ile ilgili sorunlar çıkardığı İngiltere’de resmi olarak onaylandı hala neyin mallığı Peşinde bu cahil millet.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Üslubu çok yanlış. Böyle bir üslup kullanan birinin yazar olması bizi ülke olarak geriye götüren şeylerin başında geliyor. Ek olarak bu sözleriyle ikiye böldüğü insanları gaza getirip milleti birbirine düşman etme potansiyeli de cabası. Yazık ettiniz bu ülkeye sen ve senin gibi üslubunu bilmeyen milleti bölen yazarlar... Size yazıklar olsun...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
aşırı tepki diyebilirsiniz belki ama mesela evet virüs kaparlarsa ücretli tedavi olmalılar bence de. ve belli yerlere girmeleri yasaklanmalı. madem karşılar buna da uymak zorundalar. sözkonusu olan kişinin sadece kendi sağlığı değil. kimsenin buna ahkkı yok. aşı olmam diyenler aslanlar gibi olmam, hayatımı kısıtlı yaşarım demeli. hem aşı olmam deyip hemde hiçbişeyden eksik kalmam deme lüksü olamaz.
Çevremde aşı olmayacağını söyleyen insanlara baktığım zaman bir yandan haklı buluyorum ama zorlamayla da olmaz. Herkesin yaptırmadı gerek evet ama kendi hür iradesiyle.. Kimsenin kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yok.
"Aşı olmayanlar bileklik taksın, kapalı alanlara girmesinler, seyahat etmesinler, tedavileri ücretli olsun, şu yasaklansın bu yasaklansın. Bu şey değil mi ya? Hitlerin yahudilere zorla takdırdığı sarı yahudi yıldızı?
valla aşı karşitlarınin bilgi ve kompleks sorunu yasadiklarını dusunuyorum :) aşı olmamaları haklari elbette :) fakat market avm sinema seyahat gibi kapali alanlara restaurantlarda dahil alinmamalari lazim
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Burada bir Seçimlik durum yok. Kendine bir şey olmasa bile o kişi taşıyıcı ve başkası kolay atlamayabilir. Hadi dağ başında tek başına yaşasa tamam ama toplum içinde mecburlar. Ya bu işin şakası yok neyini anlamayıp cahillik yapıyorlar. En yakın akrabam öldü can çekerek bu hastalıktan. Abi bu öyle bana bir şey olmaz deyip seçimlik karar değil anlayın yahu. Evden dışarı adımını atmayacaksan tamam ama bakkala markete dahi giriyorsan mecbursun nokta.
Birşey diyemiyorum. Bu pandemi kimin hayvan kimin insan olduğunu da gösterdi. Hayvan ca bir düşünce de bulunan, insanları hayvan yerine koyan cahil kişi.. Cehaletin baki kalmış! Yazıkk
Bundan 1 ay önce kovid olanlar 6 ay bekliyordu ne degistidr hemen yapmaya başladılar ,? Aşılar olfukca virüs mutasyona uğruyor sayılar değişiyor bu devletlerde bu aşı zorunlulugu baskısı neden böyle ne yapmak istiyor bunlar
Kafayı yemiş bu adam herhalde. Olmayacağım işte olmayacağım kime ne? Çok aşı olmak isteyenler, aşı olmak istemeyenlerin yerine de olabilirler. Aşılar bayatlayıp bozulmasın, yazık olur sonra.
Her önüne gelen köşe yazarı olursa olacaklar bu yönde olur tabii ki, kimse kimseye zorla aşı yapamaz bence yetkili kişilerin insanlara hakaretten dava bile açması gerekiyor.
Böyle ifadeler kullanan bir insanın bir gazetede yazı yazıyor olması bizim utancımız. Olur ya da olmaz, kimseye hayvan muamelesi yapıp uzaktan aşı olması gerektiğini idda edemezsin. Önce saygı eşek sıpaları!
Aşı olur veya olmaz bu kişinin kendi tercihidir böyle cahil cühela laflara ne gerek var aşı olan bir kesim var birgün zarar göreceksem herkes görsün herkes aşılansın diye zırvalıyor bu kişide öyle biri olmalı. İnsana saygı duyulmalı her koşulda.
Asi olmak. İstemiyorum kesinlikle hayır ama mecbur birakiliyoruz. Seyahat yasagi vs ile. Ben sağlıklı bi insanim. Zorla asi kesinlikle insan haklarına aykiri. Bunun Bir. Oyun. Olduğunu biliyorum.
Aşı için bir sürü imza atiliyorsa seçenek bana ait demektir ben de herhangi bir yan etki olursa mesuliyet kabul etmiyorlar o zaman bana aşı ysp diye baskı da yapamazlar
Virüs geldi geleli bir kere dahi hasta olmadım kaldı ki ben esnafım hem de evin tüm alış verisini yapan. insanlar m al olmayıp kendilerine dikkat etseler gerek kalmaz.
Aşı zorunluysa ve gerekliyse türkiye cumhuriyeti sağlık bakanlığı bunu söylüyor, para cezası gibi yaptırımlar uygulanabilir ama insana sokak hayvanı muamelesi de kabul edilemez.
Bu da beynini yemiş yazık eğer gerçekten söylediyse bir söz vardır lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye Adamlıktan istifa etmiş demekki
Aşı zorunluysa ve geekliyse ki sağlık bakanlığı bunu söylüyor, para cezası gibi yaptırımlar uygulanabilir ama insana sokak hayvanı muamelesi de kabul edilemez.
bence terbiyesizlik hadsizlik. hayvanlar gibi aşılanmak nedir. adam öldürene bile böyle muamele yapılmıyor. hınc icinde sanırım haberdeki zat. amac zaten yüzde yüz asılama değil. yüzde 60 maks 70