Güncellemeler
+1 yıl
...

diyanetin söylediği şey , şu an fetva niteliğindedir.. öylesine kafalarından atmıyorlar bu tip şeyleri söylerken.. benim aşı olmamam, virüs taşıyıcısı ve dağıtıcısı olmama sebep olacaksa, veya sorumluluğum olan çoluk çocuğum , benim aşı olmayıp da hastalanmam ve ölmem sonucunda zarar göreceği için, bu riski aşıyla bertaraf etme şansım da olacağı için , aşı olmazsam kul hakkına girmiş olurum..
ki aşıdan çekinen insanlar, klasik aşı sistemi olan çin aşısını tercih edebilir.. deaktif ölü virüsten üretilen satandart aşı , sağlığa zarar vermez.. biontech aşısı ise bu sene dünyada ilk kez kullanılan yeni bir teknoloji, orta ve uzun vadede ne etkileri olacağı hiç belli değil.. bu yüzden o aşıya karşı temkinli olmayı daha mantıklı buluyorum, şahsım adına tabi.
Bir kişinin keyfince yandaş hoşdinglerin milyonlarca lira vergi borcunun silinmesi kul hakkına girmiyor mu acaba? Ya da bir parti LEBALEB kongrler yapıp binlerce, onbinlerce insanı bir araya toplayıp polis tarafından koruma sağlanırken esnaf dükkanına iki tane müşteri aldı diye üç bin lira ceza yazılırken bu kul hakkına girmiyor mu? Ya da Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan diyanetin her fırsatta Atatürk’e düşmanlık etmesi, lanet okuması kul hakkına girmiyor mu? Veya müslğman veya gayrımüslim bütün vatandaşların verdiği vergilerle maaş alan diyanet personelinin din kardeşliği kisvesi altında Türk milletine ve Türk devletine düşmanlık edip iktidar partisinin propaganda merkezi gibi çalışması kul hakkına girmiyor mu?
Hadi ordan sahte müslümanlar sizi.
Bak canım kardeşim sen aşının içindeki etken maddeleri sağlık bakanlığının veya aşı dağıtımındaki aşının prospektüsünü halka gösterdin mi aşının içindeki maddelerin insan sağlığına etkileri neler olabilir diye bir hukuki güzergah belirledin mi de bana kul hakkından bahsediyorsun? ben senin aşına nasıl güveneyim. Önce işinizi doğru yapın. Sonra fetva verirsiniz.
Diyanetin hiçbir sözüne güvenmiyorum. Aşı mantıklı geliyordu ama bunu görmek şimdi tereddüte düşürdü açıkçasi
Cevap
100Cevap
Peki, onam imzalatip, asidan doğabilecek ileride oluşabilecek yan etkilerden devletin kendini sakınması kul hakkina girmez mi? 1.5 yil yaslilarineve tikip asi olan dışarı ciksin yuzde yuz asilanmayan evde otursun dediklerinde bu ne hakkına girere? Turistler serbest vatandas eve girsib yoksa ceza yazariz ne hakki? İstenilince kalabalık garibans gelince masken cene altinda ver 1000 lira ne hakki? Bilim kurulunun 1.5 yildir her wn degisen ve her firsatta , her ropartajda vatandaşa parmak sallamalari ne hakki? bilim kurulu uyesi gecen gün itiraf etti, bu yasaklarin hic biri bilimsel değil diye, ki yasakları tavsiye eden bilim kurulu.. bu ne hakkiba girer? Bu vaaz ile aşı olup ileride bir saglik sorunu yasayan olursa bu hoca hesap verecek mi? 1.5 yıldır herkese avuç dolusu kinin hapi yutturan, can kaybına yol acan "bilim insanları" kul hakkina girmedi mi? Allah aşkına camiyi bunun için kullanip da insanları istismar etmeyin.. yeter
Bu illetle gercekten iyi mücadele eden ulkelerden biri, Avustralya... yalniz ülkeden çıkış da giris de yasak...1.5 yildir bizim sınırlar herkese açık.. o kadar insan bir bucuk yildir evde, yaşlılardan bir suru saglik sorunu yaşayan var, onlar hakkını helal edecek mi? Devletin bunu kendi icinde sorgulaması lazim... aşı tereddüdü olan insanlari rahatlatmak gerekirken ya parmak sallıyorlar ya da hak hukuk ajitasyonu.. bilim kurulundaki her prof da buna dahil...
Evet bi nevi girer.. uzun bir konu aslında bu durum ama şu da bir gerçek ki aşı olmamızdan fayda sağlayacak olan gizli çıkarcılar yüzünden inat edenlere de kızmıyorum.. yine de onlara olan kızgınlıklarını yakınlarındaki kişilerden çıkarmasınlar , aşılarını olsunlar..
Soylettirmeyin simdi kul hakkina girmeyi ulkenin yuzde otuzu yeyecek ekmeye muhtac ken onlar milyon luk aracarada gezep gununu gun ediyorlar simdi bu yokaullarin hakkina ne olacak tuyu bitmemis yetimin hakkini yiuorlar sonra da o kul hakki bu kul hakki hani peygamber efendimizin soylediyi osuz vardiya komsusu acken tok yatan bizden deyil di somdi haksiz sam haksizsiniz deyin ulkenin ileri gelenleri kendine gore vurpatlasin cal oynasin bir tarafta aclik sefalet gelecek kaygisi
@ozanchef haberler de Alman aşısının da olduğu söylendi hatta üçüncü aşı da eklenmiş
https://youtu.be/c38bX1xDOD0
Kul hakki diye bir sey yoktur, islenen butun gunahlar allaha karsi islenmis bir suctur.
Kuran sadece sirk kosmayin der.
Thomas hobbes Bugunki ulus devletin felsefesini yazmistir. Leviathan da yoneticiye dini ele alacaksin ve halki dinle yonlendireceksin der.
Diyanet faizin her turlusu haram derken bir sene sonrasi ev almak icin faiz kullanabilirsiniz diyorsa bu siyasi otoritenin dediklerini, kuranla susleyip insanlara anlatmasi, duygu somurusu, korkutma ve inanc somurusudur!
birine zarar vermek kul hakkına girer ona kötü davranmak ahını almak
Diyanetin artık pek güvenilirliği kalmadı ama işin gerçeği eğer aşı hastalığın yayılımını önleyip durduracaksa ve yaptırmayanlar yüzünden durmamaya yayılmaya devam ediyorsa hasta olanların ölenlerin hatta hastalık dolayısıyla mağdur olan onca insanın maske takmak zorunda kalan milletin kul hakkına girilir. Ama aşıya tam f0ven olmadığından yaptırmak istemeyenlere de bişey diyemiyorsun...
Çok konuşup da milleti daha fazla kendilerine güldürmesinler artık.
İslam'a hiç bir dönemde bu kadar zulmedilmiş midir acaba?
Yazık gerçekten.
Gençlerin dinden çıkmasının baş sorumlusu kalkmış kul hakkından bahsediyor!
Herkes önce kendi işlediği kul haklarını düşünse bu ülke bu hale gelmezdi zaten.
Bence değildir. Kişisel bir tercihtir. İnsanların kararlarını dine göre yönetmesi saçmadır zaten. Aşı olmamak isteyene saygı duyarım ama bence olmamak için bilimsel dayanakları da olmalı insanın. Yoksa kulaktan dolma şeylerle olmamak mantıksız geliyor. Ayrıca dini baskı yaparak insanları aşıya yönlendirmek hiç de iyi değildir. Bize kul hakkı diyene bakacak olursak hiç de ciddiye alınacak bir açıklama değildir. Milletin tercihine dini müdahalede bulunmak da diyanetin işi değildir.
@seagulls bence kişisel bir tercihtir. Ben yaptırmaktan yanayım ama kimseye karışamam. Dünyadaki hiçbir kuruluş da karışamaz bence. Diyaneti sevmem ama hedef almamın sebebi sevgimin ölçütü olamaz. Bence kişisel tercihe bırakılmalı ilk aşama sonra zaten aşıya olumsuz bakanlar aslında öyle olmadığını görürlerse yaptıracaklar eğer tersi olursa yani aşı insanlara zarar verirse sonumuz zaten pek iyi olmaz
Başlatmasın kul hakkından. Kul hakkından bu kadar korkuyorsa onca fakirin ekmeklerini versinler. Onlar rahat yastığa baş koyarken nasıl vicdanları sızlamıyor. Taşa kafa koyup uyuyan binlerce insan var. Yazık değil mi? Böylelerinin lafını tiye bile almam. Hakkım varsa kul hakkım varsa haram olsun.
Bir sor bakalım şuna o kadar yediği para günah değilmiymiş kul hakkına girmiyor muymuş Tayyibin köğekliğini yapıyor sadece diyanetmiş sanki bana gerçekten Alalhın emirlerine uyuyor yüüznde memenet yok ki ş. erefsizin
Emine erdoğanın 35 bin liralık çanta takması, bir caminin 25 bin ton gül suyu ile yıkanmasıda kul hakkına giriyor. Son model mercedese binmekte kul hakkına giriyor.
Bir kişi aşı olmadığı için hastalık yayarsa evet kul hakkına girer çünkü islam da tedavi olmakla alakalı kesin emirler var... Ancak aşı olup tedbirsiz davranan kişi de kul hakkına girer
Yani aşı olmak da kul hakkından kurtarmaz tedbirli olmaya devam edcegiz
Bu din meselesi çok ama çok hassas bi konu öyle çerez gibi ortalığa sunmayı olur olmaz daha kendini geliştirmemiş kişilikleri oturmamış kişilere malzeme çıkarmayın. Bu din konusu siyasi görüş bunlar alay konusu olmamalı. İsteyen inanır istemeyen inanmaz isteyen solcu olur isteyen sağcı.. Herkes haddini bilmeli artık..
şunu sorarım kongreler, basın açıklamaları, şunlar bunlar, kalabalık ortamlarda biz aşı olduk devlet büyüğüyüz laaaayn der gibi orada herkese maske taktırıp kendileri neden takmazlar madem kul hakkı, madem zincirin bir halkası özel kılınmak diye bir şey olamaz zincirin halkası onlardan bizlere kadar ulaşmayacağının garabtisi var mı? Yok zaten dedektif gibi izini sürecek gücümüz de yok hastalık başa gelince, nerden bize neredeni geriye doğru tarama imkanımız yok.
kull hakkına girmekse giriyorum aw umrumda mı isterseler çıkıp cehennemliksin desinler neydiyi belirsiz kişilerin lafına göre hareket etmedik bu zamana kadar şimdide hareket etmeyiz
sınavla hakederek kazananların yerine torpille işe alınmalar için de bu kul hakkını neden söylememiş..
devlet malını israf etmek de kul hakkı değil mi?
hadi oradan işine bak kukla diyorum
Aşı olmamak kul hakkı ihlalidir demediler. Tedbirlere uymamak kul hakkı ihlalidir dediler. Tedbirden tek anladığınız aşı olmaksa siz çoktan maskeyi atıp mesafeyi aşıp tanımadığınız birini dudaklarından öpmüşsünüz demektir 😂😂 Aşı ile ilgili de uygundur şeklinde bir cümle var yanlış hatırlamıyorsam.
Kul hakkına giren diğer şeylerden de bahsetseler ya..
Neyse..
Dini boyutu konusunda fikir beyan edebilecek kadar bilgili biri değilim ama kendi açımdan verebileceğim tek bir cevap var o da topluma karşı sorumluluk, bireysel bir vazife aşı olmak bu zorlu süreçte.
Bunun kul hakkıyla ne alakası var onu anlamadım.
Aşı olmak zorunda değilsin istemediğin bir şey nasıl Kul hakkı oluyor onu merak ediyorum.
Ehh o zaman o kadar insan hasta tedavi görüyor oda kul hakkı ozaman.
Herkes üstüne düşeni yapmak zorunda onda hem fikiriz ama aşı olmak istemeyenleri zorluyamayız
şimdi ben olmucam aşı bunu konunun dışında bırakarak sunu solucem nıye bolesınız sız?
daha dune kadar hepınız cıkıp aşı olmalı herkez bana bulaştırırsan ne olcak ya da etrafına dıye aşı olmayanlara saldıran kıtle dıyanet baskanı soleyıncemı bunları zorunuza gıtmıs
Bu ülkede her doğan çocuk borçlu doğarken, Doğmamış bebeğin hakkını yiyen geleceğini çalan sırtlanlar nereye girer hocam Hayvanat bahçesinemi? Bİ anlat da dinleyim hocam.
Diyanette ( tamam muslumanizda ) dini konuyu her şeye karıştırmaya başladılar.
Ramazan'da da ORUCU BOZMAZ fetvası verdiler.
Orucu bozacağı ( vücuda şifa veren giren kana. karisan bir şey olmasına. ragmen) kesin olmasına rağmen , hayır bozmaz dediler.
Dini her şeye karıştırmak hatta csrpitmak nasıl bir vebaldir bizden iyi bilmeleri gerek
Konu kul hakkıysa, istemememize rağmen aşı olarakta kendi kul hakkımıza girmiş olacağız bir nevi? Ben hala güvenmiyorum bazı durumlarımdan dolayı bende ters bir etki yapar mı diye korkuyorum? Şart koşuluyor birde onu ne yapacağız?
Valla kendi canımızı, çevremizin canını ve toplum sağlığını düşünmediğimizi açık şekilde gösterir gerisi kişilerin kendi inançlarına göre değişir. Diyanet ne derse desin herkes kendi bildiğini okuyor zaten.
Tokiler için faizli işleme onay veren diyanet diyor bunu o yüzden inanmıyorum. Dinimizde faizin her türlüsü haram iken bunlar kafası güzelken mi fetva veriyor acaba?
Biri de çıkıp demiyor ki defalarca mutasyona uğrayan virüsün aşısı olmaz hadi aşı yaptınız henüz deneksiniz aşının yan etkilerinde utanmadan ölüm yazıyorlar bunları gören duyan yok mu Allah aşkına 🤦
Özgür iradenin bulunduğu hiç bir nokta din ile bagdastirilamaz.
ve ben devletin bilerek çıkarıp. sonra önüne geçemediği bir virüs için aşı filan olmam.
Diyanete zerre guvenmiyorum kul hakkini dsunseler bu halde olmazdik zaten
Diyanet herseye burnunu sokmasa olmuyor yalan yanlış fetvaa verip
Diyanetin olması bence faydalı şöyle anlatayım kafa karışıklığı yaşadığınız bir olayda diyanet konuyla ilgili bir tavsiye veya emir veriyorsa tek yapmanız gereken tersini uygulamak
Q evladina bak sen. Millet işsiz zar zor gecinirken ben mi trilyonluk mersedesle geziyorum? Haram yemek, kul hakkina girmek kimin hayatinin rutin parçasıdır o çok nette neyse.
Faiz de haram ama sıfır araçlar 3 katına satılıyor bu kul hakkı değil mi
Mitinğler yapılırken bu diyanet ateistmiydi?
Şimdimi müslüman oldular?
Onlar önce çaldıkları paraların hesabını versinler , o kul hakkını nasıl ödeyeceklerini düşünsünler sonra sıra bize gelsin.
Kul hakkı degil devlet zorla aşi yaptırıp sakat kalan ve ölenlerin hakki ne olucak?
Dini allet ediyorlar herşeye
Peki devlete hiçbir katkısı olmadan lüks çakarlı araçlarla lüks villalarda yaşamak kul hakkına girer mi
Boş kurum boş , haram zıkkım yediğiniz paralar . Siz girdiğiniz kul haklarına bi odaklanın önce
Bu adama verilen maaşı bana versinler aşı olmayanı cehennemlik ilan ederim
Diyanette üzerine düşeni yapıp sussun da bilim kurulu buna karar versin 😎👍
Asi olmamak degil pozitif oldugu halde kapi kapi dolaşmak girer
Şu insanla aynı fikirde olacağım hiç aklıma gelmezdi ama haklı. Yapmayan, direnen her bir kişi bütün toplumu riske atıyor.
onlar tabi öyle dediyse kul hakkına girer tamam kabul peki kendi verdikleri kararlar kul hakkına girmiyor mu saymakla bitmez tabi bunlar
Masum insanlara bulaştırıp hayatlarından zamanlarından sağlıklarından bir şeyler alırsan tabi ki kul hakkına girer
Evet diyanet başkan Ne derse doğrudur Tayyip de ekliyordur tabi istediği gibi sizde inanmaya devam edin
Diyanet doğru söylemiş. Diyelim ki aşı olmadın hastalandın ve bu hastalığı başkalarına da bulaştırdın onlardan birimde öldü. Bundan kötü senaryo var mı
Bana aşının garantisini versinler bir de altıma ultra güzel lamborghini çeksinler olim madem bu kadar çok istiyolla
kul hakkınamı girermiş sizin ipinizle kuyuya inilirmi tam tersi aslında kötü şeyi iyi söylemek kul hakkı
Aşının içinde zararlı bir şey varsa bu açıklama ile kaç milyon kişinin hakkına toptan girmiş olacak kombo yapmış olacak acaba.
Aşı yapılsında nasıl olursa olsundur.. Artık bunun derecesi bu... Yakında "Aşı yaptırmamak zinadır..." da derlerse şaşırmam..
Ya olduğumuz aşı bizden sonraki kusaklarda genetik bir rahatsızlığa yol açarsa ozaman da tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmiş oluyoruz.
Memleketi soyup soğana çevirenler kül hakkindan bahsediyor. Ağam bizimle egleniyi 😂😂
#128milyardolarnerede
İçinde ne olduğunu bilmediğim ilerde bana nasil zarar verebilir bilmediğim bir şeyi vucuduma enjekte ettiremem diyanet bazen boş konuşuyor ben dinlemiyorum artik bu adami
İstediklerini istediği şekilde derler bunlar zerre güvenim yok hiç birine
Saçma sapan konuşuyorlar. Geçende aşı orucu bozmaz dediler.
Müslüman değilim umrumda değil Müslümanlar düşünsün
ben bu adamların ağzından çıkan hiçbir kelimeye inanmıyorum 😏
Faizle toki evi almak caizmiş. Bunu diyen birisini ciddiye mi alacağız?
Aslında evet salgın senin dikkatsizliğin umursamazlığın yüzünden başkasını hasta edersen bu haktır
Diyanettin kul hakkından söz etmesi için önce yaşadığı lüKS hayatı terk etmesi lazım.
Şimdi bu adamlar bir de dinimizin yol göstericileri değil mi yazık. Neresi kul hakkı? Benim kul hakkım ne olacak. Yani ortada dönen bunca oyuna Allah Allah diyen bu mecralar bile sessiz kalıyorsa yahudiyi şeytani dışarıda aramamıza gerek yok.
Benim anlamadığım bu ülkenin vatandaşlarının toplanan milyarlık vergileri Arap ülkelerine tahsis edilince, bağış yapılınca neden kimse bizim hakkımıza girmiyor da basit ve boş aşı şeysi kul hakkına giriyor?
İşleri güçleri boş fetvalar!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?