Kuyruklar biraz sıkışınca, kısıtlamalar, pcr testi şartları gelince sıraya girdi mübarekler. Umarım devlet daha da direnenler için yeni adım atıp daha ağır kısıtlama getirir toplum sağlığını tehdit edenler için.
"Aşı olmayük, beden benim bedenim" diyenlerin paşa paşa aşı olmaya gitmesi sizi de güldürüyor mu?
Beden senin bedenin de olay toplum sağlığı meselesi. Şu aşı karşıtlarının bir tanrsi de ciddi, bilimsel bir kanıt göstersin nolur! O ünlü bunu dedi şu oyuncu bunu dedi facebook'ta şunu okudum...
paranoyakça senaryolarla kendi kendilerini dolduruyorlar. bakın, aşı karşıtlığı yüzünden artık görülmeyen hastalıklar yeniden hortlayabilir siz düşünün önemini. Cehaletten, kulaktan duyma bilgilerden esinlenrek aşı olmayanlar seve seve olacaklar aşılarını. Çocuğum olmaz, kısır olurum, yok çip taklıyor, yok bilmem ne!! Ben olsam pcr testlerini paralı yaparım. bak bakalım nasıl aşı oluyorlar. He hala kafan karışıksa illa olmayacağım diyorsan evinden çıkmazsın. Madem öyle AŞI KARŞITLARI için bir kapanma olsun. Ya da ikna edilsinler. CAhil okumuş fark etmeden
Danimarka 12 yaş üstü nüfusun %86'sını aşıladı ve kısıtlamaları kaldırabildi. Daha da bir şey demiyorum.
Aşı karşıtlığı bu zamana kadar olan her aşının anlamsız olduğunu düşünen kişilere denir. Böyle bir anda ortaya çıkan ve ilk etapta çok ağır belirtileri varmış gibi görünen bir hastalığın aşısına güvenmemek kişiye kalmış bir durumdur. Büyük konuşanları aşağılar gibi cümleler kurmuşsunuz ama bu yapılan toplumu ikiye bölmek demek. Aşı olmayana pcr testi isteniyor da aşı olandan neden istenmiyor? Aşı olanda bulaştırıyor hastalığı, hiç öyle virüsü az taşıyor ayaklarına girmeyin. Çevremde aşı olmuş ama ağır geçiren ya da tam doz aşısı olmasına rağmen diğer aşılı insanlara bulaştıran kişiler var. Her şeyi geçelim de, daha orta okulda veya ilk okulda olan çocuklara pcr testi yapmak nedir? Artık her şey çığrından çıktı, ne yaptıklarını şaşırdılar. Madem çok koruyucu her bir konuşmada bir doz arttırılan aşıya mı güvenelim yoksa bağışıklık sistemimize mi? Çünkü üçüncü doz hatırlatma dozu, bunu algılamayan vücudun zaten bağışıklık sistemini çökertmek demek bu.
Hayır, asıl güldüren o değil , önce aşı gönüllü deyipte sora insanları buna bi nevi zorlamak, başka çare bırakmamak. Aşı karşıtı değilim asla, ama bu kadar kısa sürede üretilen ve daha uzun vadede ne gibi sorunlar çıkacağını bilemedikleri bi ilaca insanların zorlanmasını doğru bulmuyorum. Kaldı ki başta aşının çıkması en az iki yıl sürecek en iyi ihtimal deyipte birden bire bu ilaçları çok daha erken piyasaya sürmeleri insanları haklı olarak şüphelendiriyor. Devlet büyüklerinin asla aşılandığını da inanmıyorum ayrıca.
Aşı ile birlikte yeni bir durum ortaya çıktı. Aşı olup artık bu iş bitti diyen insanlar virüsü alıp aşısızlara bulaştırır. Yani aşılılar arttıkça aşısızların korono olma ihtimali dahada artıyor. Zaten ölümlerin bu kadar yüksek olmasıda bu yüzden gibi duruyor.
Yani demem o ki aşılı bireyler arttıkça aşısızların tehlikesi dahada artıyor. Bugünkü pozitif bilim aşını ol diyor. Yarın başka bişey diyebilir ama bugün böyle. Olsanız iyi olur hani.
Eninde sonunda aşı olacağız Zira covid 19 bitse başka bi hastalık başlayacak Aşı olunca da hasta olabiliriz lakin aşı olmak hasta olmayı ve ölüm riskini oldukça azaltıyor
Valla dostum ben aşı olmayanlardanım ve şuana kadarda çıkan aşılara güvenim yok. Alınan kararların bilime dayanarak alındığına hiç ama hiç inancım yok. her şey siyasete bulaşmış vaziyette.
Sadece korona ile mücadelede edilmiyor. Varyantlar felanda çıkmaya başladı çeşit çeşit.
Bu çıkan korona aşısının birden fazla varyantlar için etkili olacağına inanmıyorum. Canı isteyen olur, istemeyende benim gibi olmaz. Olanlarada saygım sonsuz. Ama şu an gördüğüm tabloda insan vücudunda deneme yanılma yöntemi uygulanıyor ve bende kendi bedenimi deneme tahtası olarak kullandırmak istemiyorum. Ölümüm koronadan olsun diyorum
Toplumun sağlığı aşının elinde ha? Bu akp zihniyeti halkın arasında kin gütmesine sebep oluyor. Ülkeyi aşı olanlarla olmayanlar arasında bile böldü helal olsun. Koca efendi çıkıyor yok aşı şöyle yok aşı böyle siz de galeyana geliyorsunuz. Dışarda maskesiz gezen insanlar halkın sağlığını tehdit etmiyor da aşı olmayanlar mı tehdit ediyor?
Komik olan ne var onu anlamadım ben neden gülüyorsunuz! Aşı olayını hiç tartışmıyorum şuanda ilk Önce onu bir belirteyim.! Aşı olmak istemeyenlere dayatma yapılması beni korkutuyor! Aklı olan herkesi korktması gerek ya neyse... Sizin aşı olmayan insanlara olan üslubunuzu hiç hoş Bulmadım sırf bunu söylemek için girdim Sorunuza. iyi günler...
Toplumu tehdit eden bi şey yok. Su bir gerçek ki aşı olan da olmayanda her türlü taşıyıcı yani aşısız aşılıya da bulaştırabilir, aşılı aşılıyada. Aşının koruyucu özelliği olmadığını sadece olanların daha kolay atlattığını söyleyen bir dünya açıklama var. Yani her koyun kendi bacağından asılıyor, toplumu tehdit eden bi durum yok..
Hayır haksız mıyım ama toplumsal sıkıntı diyolar. Aşının koruyucu bi etkisi yok asılı da aşısız da her türlü taşıyıcı. Sadece aşılı olanlar daha hafif atlatıyormuş. Bunun neresi toplumsal sorun herkesin kendi bileceği iş herkes kendi bacağından.
Annemde hipertansiyon, kalp rahatsızlığı, beyinde damar tıkanıklığı ve bir çok daha rahatsızlık var. 57 yaşında bir kadın aşı olmamıştı henüz korona testi pozitif çıktı ama kadın normal grip gibi geçirdi. Kendine de pek bakmaz ha bünyesi falan kuvvetliyse derler şimdi. Aynı tabaktan yemek yediği adam yani babam 😊 korona olmadı. Aslında verebileceğim bir çok örnek var teyzem ve kızı da hafif atlattı 🤷🏻♀️ aşı mı güvenli başkası için değil kendin için bile güvenli değil bence.
Bende olmak istemiyordum. İsteksiz oldum. Size sorarım? Küçük ken aşı olduktan sonra o hastalığa hiç yakalandın mı? Örneğin kızamık kabakulak felan? Bunda aşı olsanda yine yakalanıyorsun? Neden çünkü bu hastalık hastalık değil toplu yoketme silahı her insan etkilenmiyor. Bu dayatmaya karşıyım. Benim ne olduğunu bilemediğim kesin sonuç vermeyen kimyasalı vücuduma enjekte ediyorlar. Bu doğru bir şey mi? Benim bildiğim aşı, aşı yapılanca birdaha o hastalığa yakalanmıyorsun.
Aşı olmayı savunan da, aşı olmayan da bir bilgi sahibi değil maalesef. Aşı olurken imzalanan kağıtlarda yazılanlar ayrı dert, aşı olmazsan olacaklar ayrı dert. İki ucu da şey efenim.
Cok haklısın bu zorunlu pcr testlerı cokdan gelmelıydı almanya başından berı bunu böyle yaptı gıtın heryerde pcr testı gırdın her yere test test test bence ısabet olmuş ne zaman gelır dıye ısyan edıyodum zaten
Koreli? İstanbul'da mısın? Bak şubatta dönüyor bir çay kahve içelim beraber. Gözlerinle görmüş olursun ne dersin 👍 Arkadaşım derim sıkıntı olmaz. Çok seversin dünya şekeridir.
En fazla sokağa çıkma yasağı getirsinler. Olmuyorum içinde ne olduğunu bilmediğim sıvıyı niye vücuduma enjekte edeyim ki? Madem devlet o kadar çok düşünüyor halkını çıkarsın yerli aşıyı bakalım oluyor muyuz? Olmuyor muyuz?
Iki gramlik örümcek beyninizle Her boku bildiginizi zannetmeyin İsteyen olsun Istemeyen olmasın Amerikada 80 milyon kişi var Hiç aşı olmayan... Kimsenin de bir şey dediği yok
O da bir şey mi adam Corona aşısı da ne bana Bir şey olmaz dedi dedikten birkaç gün sonra koronadan öldü gülsek mi ne yapsak bilemedim yani işte böyle oluyor
Şimdilik devletle veya hiç bir kurumla isim yok. Konsere sinemaya AVM ye kısaca topluluğa girdiğimde yok. O yüzden beni bağlamıyor pek. Kim ne olursa olsun