Sönmez o yayında, "Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan hainidir. Onlara kız bile vermeyeceğiz. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok ama kurallar koyacağız, devlet dairelerine bile giremeyecekler, otobüse binemeyecekler" dedi.
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Bu sözler aşı olma düşüncenizi nasıl etkiler?
Sanki aşıyı kendi icat etti bilmen ne evladı. Kız vermeyecekmiş otobüse bindirmeyecekmiş kamu kurumlarına girdirmeyecekmiş sanki devlet sensin de onun adına bu cümle kuruyorsun. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı var bu ülkenin bakanları var sen don lastiği gibi çıkıp bunu diyebiliyorsan sen kimsin derler adama. Cumhurbaşkanı ezip böyle cümle kuran birisi hakkında suç duyurusunda bulunulmalı. Vatanı için ne yapmışta bugüne kadar insanlara vatan haini diyebiliyor...
Aşı yaptıracağım zaten sıra geldiği zaman, ancak aşı konusu inisiyatife bırakılmayacak kadar önemli, bence zorunlu olmalı. Olmayanlara şart sunulmalı tüm devlet hizmetlerinden yararlanmamalı mesela, evindeki internet hızını düşürmeye kadar, devlet dairelerine alınmamaya kadar kısıtlama uygulanmalı.
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
15
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu KÖPEĞE sormak lazım.
3. FAZ AŞAMASI YAPILMAMIŞ bir aşıyı millete dayatmak, vatan hainliğinin ötesinde insan artığı bir BOK dahi olamamak değil de nedir.
Bugün ÇİN aşısını pohpohlamak için yapılmış olan bir röportajda hem de A HABER de, ÇİN'li yetkili "3. Aşama bizde yasak ki, ne 3. Aşaması" dedi.
Tüm Türkiye ŞOK!
Sağlık bakanı sözde bu aşıları alıp denetmişti ve %91.25 oranında iyileştirdiği çıkmıştı falan filan falan filan.
ULAN bunlar bizi HAYVAN yerine bile KOYMUYOR.
AHLAKSIZLAR !
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Aşı olmamız için aşırı baskı uyguluyorlar. Tarihte hiçbir zaman böyle bir baskı uygulanmadı. Aklı selim olan biri aşıyı sorgular. İçeriğiniz araştırır. Kimlerin aşıyı FİNANSE ettiğini araştırır. Şimdiye kadar aşıdan ölenleri, yaralananları araştırır. Yok arkadaş! Herkes sorgulamadan "ben yaptırıcaam, ölmek istemyorm" triplerine giriyor. Pardon da dünya binlerce hatta belki de milyonlarca yıldır var. Eskiden aşı mı vardı? Eskiden insanlar patır patır ölseydi şu an 7 milyar insan mı olurdu? Bütün aşıları Bill Gates fonluyor. Bunu internetten kolayca araştırabilirsiniz. Ayrıca Bill Gates katıldığı ünlü konferansta "Dünya nüfusunu düşürmeliyiz" diyen biri. Cidden mantıklı düşünen biri biraz bile olsa çekinir aşı olmaktan. Aşı bir TEKNO SİLAHTIR. Siz yeni dünya savaşlarının topla tüfekle yapılacağını mı sanıyorsunuz? Toz pembe dünyanızdan 1 adım çıkın ve dışarıya bakın.
Konuşmayı beceremeyen bir adam. Devir böyle kulhanbeyi olanların devri. Geçen Sakarya üniversitesinden de sözde bir prof. Öğrenciler için akıl dışı yorumlar yapmıştı. Prof. Maaşı yetmiyor demek, bu tarz çıkışlarla vekilliğe oynuyorlar.
Aşıya güvenmemeyi anlıyorum ve hiç bir aşı yüzde yüz etkili sonuç vermez, aşı vurulduktan sonra ölüm bile olabilir ama aşıda ki zayıflatılmış vürüs bile dayanılsızsan normal vürüs seni direkt öldürür. Aşı zorunlu olmalı genede vurulmak istemeyenler için özerk bölge yapılsın şahsi olarak ne kendimin nede çocuklarımın aşı vurulmamış kişilerle yan yana olmasını istemiyorum. (bu dediğim covid aşısından ayrı olarak söylüyorum, kanıtlanmış güvenilir aşılar vurulalı)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kız bile vermeyeceğiz. kdlsjslssjdl
Şaka bir yana aşı karşıtlarının toplumun geri kalanına karışmasını bende istemem. Covit aşısına bir şey demiyorum güvenilirliği mechul ama kanıtlanmış güvenilir aşıların zorunlu olarak vurulması gerekiyor sizin aşı vurulmamış çocuğunuzun benim çocuğumun sağlığını tehtit etmeye hakkı yok.
Ya onlar da sizi yanlarında istemezlerse? Sonuçta aşının da olumsuz yan etkileri olup bu durum genomumuza dahi olumsuz etki yapabilir. Bugün bilinmeyen olumsuzluklar ,15-20 sene sonra ortaya çıkabilir. Kimse aşı için %100 güvenlidir diyemez.
Aşı konusunda ikna edicez adı altında bir zorlama ve galeyan söz konusu. Neyin ne olduğunu anlarız lakin nesil ifsad olursa çok üzülürüm bu felaket tellalları yüzünden.
Bunlar tek merkezden yönetilen prof görünümlü memurlar... Şöhretlerini büyüklerinin sözlerini dinlemekten, söylediklerini yapmaktan alırlar. Bir nesil telef olsa ne diyecekler ki? Pardon yanılmışız derler en fazla.. Olan , millete olur.
Aşıya güvenmeyen 15-20 yıl sonra yan etkisi çıkanilir diyenler son yıllarda uygulanan ameliyat yöntemlerini, ilaçları... tıp ve bilimle ilgili hiç bir şeyi kullanmasın.
Bu tıpbın burasına güveniyorum ama şurasına güvenmiyorum demek böyle bir saçmalık olamaz, hasta olduğunuzda yeni ve en etkin ilaçları da kullanmayın.
Bir şeyi kullanmak için ona yüzde yüz güvenmek gibi bir şey saçma bir görüştür.. Doktor sana önemli bir konuda ameliyat olmalısın dediğinde sen başka doktorlardan da görüş almıyor musun? Modern tıbbın insanlar için faydaları da var zararları da. Aklımız bizi zararlarından korumak, faydalarından yararlanmak için var. Ama aklını kiraya verip düşünmeme hiç gerek yok, ben her şeye varım diyenleri bilemem..
Sana diyim sırf bu sözlere gıcık olup ta aşı olmayacak çok çıkacaktır... Bu sert çıkışlar aşı karşıtı olanları da ciddi reaksiyona sokar. Tehdit ters teper.
20 sene sonra aşının ölümcül bir yan etkisi ortaya çıkarsa yine aynı şeyi söyleyebilecek misin? İnsanlar güven duyamıyorlarsa bunun nedenlerine inmek gerekir.. Kapitalist sistemsizin düşündüğünüz kadar masum bir şey değil.
20 sene sonra aşının ölümcül etkisi çıkacak diye beklerken normale dönmeyen hayat yüzünden açlıktan ölüyor olacağız. Çalıştığım iş yeri kapalı, yarı maaş ve kısa ödeneklerle idare etmeye çalışıyoruz. Tüm dünya evet derken bizim ülkede Cumhuriyet kurulduğu günden beri aşı düşmanlığı var. Ha birde çok önemli şahsiyetler olduğumuz için dünya bizi ele geçirmeye çalışan insanlarla dolu.
Bunun nedenini evvela hükümetten sorman gerekir... Tam bir kapanmayla çözülecek sorunu bunun yapmadan aşıya havale etmek, denetim yapmayana değil kurala uymayana bakmak kesinlikle hatadır.
Kapitalist dünya düzeninde bazı politikalar milli görünse de küresel bir tercihin yansımasıdır... Bu denetimsizlik olayı sadece bizde değil avrupa ve abd de de var. Ama uzakdoğu ülkelerinde durum farklı. Kural konulduğunda yaptırım ve denetimler batıya göre çok daha etkin oluyor. Tabii ki bu konuları parti veya hükümetle bireysel olarak sorup çözemeyiz. En yakınlarımızdakilere ışık olmamız yeterlidir.
Sen beni dinle... Onların gelişimleri genelde orantısızdır... Belli bir alanda son derece başarılı olanlar diğer farklı alanlarda o derecede geri kalmış olabiliyorlar. Bu sadece onlar için değil birçok farklı meslek erbapları için aynıdır. Canan Karatayı ve başka hocaları telefonda nasıl dolandırdıklarını hatırlar mısın bilmem.
Saygınlık mı? O zaman çok iyi duvar , sıva, demir yapan insanların saygınlığını kim savunacak? Bu dediğin şey üstünlerin hukukuna destek olmaktır.. Her meslek namuslu ve düzgün şekilde yapıldığında saygınlığı hak eder.. Ne bir prof, ne c. başkanı, ne yargıyat bşk, ne generel... ameleden mesleki açıdan daha üstün değildir.
Evinde lağım taştığı zaman da çağır o zaman o profesörü açsın. Herkes bir şekilde yıllarını bir mesleğe vermiş olabilir. Hiç bir meslek kutsal ya da diğerinden saygın değil. Bu düşünce tarzı , üstünlerin nasıl düşünmemizi istediğinin tam ifadesidir.
Bunu yapabiliyor olmak insani üstün kılmaz. Yeterli bir egitimle çoğu insan bir cerrah olabilir, uçak ucurabilir, devleti yönetebilir.. vs Yani herkes, her işi yapabilir. Yeter ki buna firsati olsun.