Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan yükselişin bayram tatilinde daha da artabileceğine dikkati çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, aşı karşıtlığı için uyarıda bulundu. Sakarya, “Ülkemizde ciddi boyutlarda bir aşı olmaya karşı direnen topluluk var. Aşı olmuşlarla aşı olmamışları devlet birbirinden ayırmak zorunda” dedi.Aşıya karşı çıkanların aşı olanlarla aynı haklara sahip olmasını bende istemiyorum. Toplum sağlığını tehdit edenlere bir bedel çıkartılmalı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda_
Prof. Dr. Serhan Sakarya: Salgın kontrolden çıkmak üzere, devlet aşı olanlarla olmayanları ayırmak zorunda dedi. Haklı mı sizce?
Bence gayet haklı ama şöyle bir durum da var aşı olanlarda sanki virüs bitmiş gibi maske mesafe kurallarına hiç uymuyorlar. Salgın aşı olmayıp kurallara uyanlardan çok aşı olup maskeyi hayatından çıkaran kişiler yüzünden yayılacak gibi.
Abi zamanında aşı yok diye ortalığı yıkıyordu millet, şimdi de aşı çok millet yok. Yok kısırız, yok çip bilmem ne. Hayır yani sizin entrikalı ve sıkıcı hayatlarınızı kim çip takıp izlesin ya. Adam komplo teorilerine inanıp aşı olmuyor diye benim sağlığım sevilmek zorunda mı?
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanların özgürlüklerini kısıtlamak doğru olmaz, bunun yerine benim teklifim şu,
"Özel nedeni aile hekimi ya da enfeksiyon hastalıkları uzmanına bildirilmiş olanlar hariç aşı olmayanların COVID nedenli tedavi masrafları sosyal sigortalar kurumu ödeme kapsamından çıkarılmalı".
Bir şey fark etmeyecek yine kısıtlamalar gelecek. Nice canlar gidecek, nice insanların ocağı batacak, işlerini kaybedecek. Hiç kimsenin bir kapanmaya daha tahammülü yok.
Ya şu "ayırmak zorunda" tabiri bir tek bana mı itici geliyor. Aga hani bu ülkede sınıflandırma yoktu? Oldu olacak "Asiller (gönüllü aşı olanlar)" "Rahipler (aşı yandaşı vaaz veren hocalar)" "Burjuvalar (Zorla aşı olanlar)" Köylüler (aşı karşıtı olanlar)" diye ayırsınlar.
@oluroluryeriz "içinde ne olduğunu bilmediğim bir aşıyı vücuduma enjekte ettirmişim" cümlen bence herşeyi açıklıyor. Bilmediğin bir şey.. Kimse bilmiyor. Aşı çalışmaları yapanlar harici.. Ve bu aşılar mRNA aşıları. Ben çip var diyenlerden değilim. Ama mRNA aşısının sonuçları geçmiş tarihimizde nelere yol açtığı açık açık belirtiliş. Biraz onları araştır. Sonra gelir burda küfürler savurursun.
Laflara bak ya😅😅 içinde olduğunu bilmediği aşıyı vücuduna enjekte ettirmez mış e o zaman ilaçta icme içinde ne olduğunu nerden biliyorsun? mRNA aşıları geçmişte sadece testte kaldı, uygulamaya geçmedi. Geleceğin aşı teknolojisi bu.. Bu aşıların dna' nızı değiştireceğini mi sanıyorsun. Gerçi ne diyeyim bu ülkedeki üniversiteler lise gibi olunca mezunlarında kulak bilgisi sahibi oluyor sadece
İlaç içmiyorum* DNA yı değiştireceğini de düşünmüyorum. Aşı yapım aşamasında kullandıkları malzemeler bu aşıyı olmamam için son derece yeterli bir sebep.
İngiltere nüfusunun %68 ini 2 doz aşılamasına rağmen vakalar 50 binin üzerine çıktı ve ölümlerde yeniden yükselişe geçti. Aşı olmak elbette önemli fakat kesin çözüm gibi de durmuyor. Virüs adeta programlanmış gibi mutasyona uğruyor.
İşe yarıyor ama kesin çözüm değil işte. Azaltmada işe yarıyor bu kesin. Delta mutasyonu aşının etkinliğini kısıtlıyor. Bazı ülkeler yeniden karantinaya gidiyor. Aşının yanında hastaneye yatanları iyileştirecek bir tedavi ilacı olması da şart. Ölüm İngiltere’de nerdeyse Sıfıra inmişti. %68 iki doz aşılı, %10 da virüsü geçirenlerden olsa %78 e göre vakalar çok çok fazla.
aşı olanla aşı olmayan arasında bir ayırım ciddi sorunlara neden olabilir.. yani bu hassas bir konu dünya genelde aşı karşıtları mevcut.. bir yolu olmalı ama tamamen bir ayrıştırma bence daha büyük sorunlara neden olur
Haksiz tabi.. Tipini sevdigim ne kadar torpilli sözde prof varsa findik kadar beyinleriyle akil satiyorlar. Hic birisi demiyor ki şu rte bey vazifesini niye yapmadi da halki kaderine terk etti diye.
Tabi sayın doktor bey haklı devlet vatandaşına iğne olurken sorumluluk kişiye aittir yazısı imzalatacağına aşı ve kişi devlet güvencesindedir derse mesele çözülür
Şimdi olmasalar bile bi kaç gün sonra mecbur olacaklar zaten. Ben de olmam diyodum eşek gibi gittim ve oldum iki ve üçü de vurduracağım. Bu işin kaçarı yok tam bitiyor diyoruz yine artıyor vakalar. Çocuk oyuncağı oldu ne yapacsklarsa yapsınlar artık
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Prof. Dr. Serhan Sakarya: Salgın kontrolden çıkmak üzere, devlet aşı olanlarla olmayanları ayırmak zorunda dedi. Haklı mı sizce?