bir gün çok iyi beslenirken diğer gün ağlayarak yemek yerken buluyorum kendimi
diyetisyene gidiyorum ama hiç kilo veremedim birkaç gün uysam kilo versem de hep başa dönüyorum çünkü bir süre sonra bi anda kendimi kaybediyorum ne bulursam yiyorum daha sonra kendimi çok kötü hissediyorum ama hiçbir işe yaramıyor kusmayı bile düşündüm ama yapmamam gerektiğini biliyorum diyette aç kalmıyorum ama herhangi bir olay bir kötü his bunu hemen tetikliyor vermem gereken 5-6 kilo var sadece ama iki senedir veremiyorum istediğim görünüme asla ulaşamıyorum artık napacağımı bilmiyorum
kabuslarımda çikolata yediğimi görüp suçlulukla uyanmaya başladım
bu yeme ataklarını nasıl durdurabilirim tavsiyelere çok ihtiyacım var gerçekten teşekkürler yorum yazacak olan herkese
diyetisyene gidiyorum ama hiç kilo veremedim birkaç gün uysam kilo versem de hep başa dönüyorum çünkü bir süre sonra bi anda kendimi kaybediyorum ne bulursam yiyorum daha sonra kendimi çok kötü hissediyorum ama hiçbir işe yaramıyor kusmayı bile düşündüm ama yapmamam gerektiğini biliyorum diyette aç kalmıyorum ama herhangi bir olay bir kötü his bunu hemen tetikliyor vermem gereken 5-6 kilo var sadece ama iki senedir veremiyorum istediğim görünüme asla ulaşamıyorum artık napacağımı bilmiyorum
kabuslarımda çikolata yediğimi görüp suçlulukla uyanmaya başladım
bu yeme ataklarını nasıl durdurabilirim tavsiyelere çok ihtiyacım var gerçekten teşekkürler yorum yazacak olan herkese
Merhaba sevgili KScan, önce Binge Eating nedir ona açıklık getirelim mi?
Binge Eating nedir?
Tıkınırcasına yeme bozukluğuna denir ki, bu durumda olanların tıkınırcasına yeme bozukluğu ve gece yeme sendromu, kilo almaya sebep olan yeme bozuklukları kesinlikle vardır. Eğer bir kişi, iki saat gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde, normalde yediği yiyecek miktarının, iki veya üç katını, normalde yediği hızın üç katı hızıyla, kontrolden çıkmışlık hissi ile canı acıyıncaya kadar yiyor, sonrasında da pişmanlık, utanç, suçluluk duyuyorsa, bu kişinin tıkınırcasına yeme bozukluğu var diyebiliriz.
Eğer bir kişide yeme bozukluğu var ise o kişinin ilk önce psikolojik destek almasının gereklidir. Psikolojik destek sürecinde, kişi yemeği hangi problemlerle baş etmek için kullanıyor, bu problemleri, yemek yemeyi araç olarak kullanmadan nasıl çözebilir, duygularını sağlıklı şekilde nasıl yönetebilir, normal yeme davranışını nasıl kazanabilir, kilo problemini hayatının odak noktası yapmadan nasıl ortadan kaldırabilir; üzerinde çalışılan başlıca konulardır.
Size önerim diyet olayını biraz erteleyip önce bu sorundan kurtulun sonra uzman desteği ile sizinle özel olarak ilgilenilerek ve zayıflama sürecine başlayın. Bunu başaracağınıza inanıyorum, yeter ki siz de kendinize inanın.
En önemlisi mutluluğunuzu, öz değerinizi başkalarına bağlamayın ve kendinizle ne kadar mutlu olabileceğinizi keşfedin. Hayat kendinle güzel ise güzeldir, başkalarının da kendi hayatı var. Sizde hayatınızın keşfine çıkın.
Sağlıklı ve mutlu olun.
cevabınız için teşekkür ederim :))