Düzenli bir diyet sürecinde olmama rağmen kilo verememe sebebim nedir?

Arkadaşlar merhaba, öncelikle 1.71-1.72 boyunda 62-61 kilolarda biriyim. Aslında gayet ince ve fit bir görünümüm var fakat bundan 2 ay önce 58-59 kilolardaydım ve senelerdir aynı kiloda olduğumdan bir anda yediklerimden ötürü kilo aldığım için kendimi rahatsız hissediyorum. Bu yüzden tekrar 58-59 kilolara inebilmek için spor+diyete başladım günlük 1400 kalori civarında alıyorum zaten kendimi bildim bileli bana 1300-1400 kalori yeterli oluyor kilo verme sürecinde. Fakat gel gelelim ki 1 haftadır günlük kalori açığına kadar her şeyin kalorisini hesaplayarak günde 1 saat spor yaparak ve 3 litre su içerek verdiğim kilo 0 . Bunun sebebi nedir kan değerlerime de baktırdım her şey normal. Verememe nedenim Kilomun az olmasından mı kaynaklı? Yani çok yavaş bir şekilde mi kurtulacağım bu kilolardan nedir , bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa biraz yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada ben ekmek tüketmiyorum sevmiyorum da. Kahvaltılarda yulaflı omlet, yulaf lapası veya buna benzer lif değeri yüksek besinlerle karnımı doyuruyorum. Akşam yemeğinde de genellikle ev yemekleri tercih ediyorum kalorisi kalorisine hesaplayarak. Yemeklerde yağ miktarını da maksimum 1 y. k civarlarında tutuyorum.
Düzenli bir diyet sürecinde olmama rağmen kilo verememe sebebim nedir?