Sabah: peynir domates salatalık vb sebze 1 haşlanmış yumurta ve 1 dilim kepekli ekmek
Ara: 1 muz veya elma
Öğle: Yağsız et yanında yağsız salata ile ve 1 dilim kepek ekmeği
Ara: 1 avuç ceviz veya leblebi
Akşam: 2 kepçe çorba 1 kaşık sebze yemeği 1 delim kepek ekmeği
2 haftadır diyet uyguluyorum evde sporda yapıyorum tartıda geçen haftaya göre 2kg eksildiğimi gördüğümde korktum çünkü internette okuduğumda sağlıklı olanın haftada 0.5-1kg arası olduğunu gördüm yediklerimi arttırmalı mıyım sizce? yaptığım diyet sağlıksız mı yağ yakmak istiyorum kas veya su kaybetmek istemiyorum?
Ara: 1 muz veya elma
Öğle: Yağsız et yanında yağsız salata ile ve 1 dilim kepek ekmeği
Ara: 1 avuç ceviz veya leblebi
Akşam: 2 kepçe çorba 1 kaşık sebze yemeği 1 delim kepek ekmeği
2 haftadır diyet uyguluyorum evde sporda yapıyorum tartıda geçen haftaya göre 2kg eksildiğimi gördüğümde korktum çünkü internette okuduğumda sağlıklı olanın haftada 0.5-1kg arası olduğunu gördüm yediklerimi arttırmalı mıyım sizce? yaptığım diyet sağlıksız mı yağ yakmak istiyorum kas veya su kaybetmek istemiyorum?
Güncellemeler
+1 yıl
qwertyuıopğü
Güncellemeler
+1 yıl
qwertyuıopğüasd
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Beslenme düzenin gayet güzel ve Akdeniz tipi beslenme tarzına gayet yakın beslenme şekli.
Ama mutlaka bir beslenme uzmanına danışmandan ve beraber ilerlemen de fayda var. Ben senin için bir kaç ufak tüyo vereceğim.
Sana tavsiyem besin değeri yüksek besinler tüketmelisin. Kahvaltı da haşlanmış yumurta + 1 kibrit kutusu light beyaz peynir+ 6-7 adet siyah zeytin + 1 dilim tam çavdar veya tam buğday ekmeği tercih edip tüketebilirsin. Ara öğünlerde ise kuruyemiş, yoğurt, kuru meyve gibi lif içeriği yüksek besinler ile yanında yeşil çay, beyaz çay gibi bitki çayları tüketmelisin. Öğle yemeğinde ise zeytinyağlı sebze yemeği yanında yoğurt ve bir kase çorba gibi veya 120 gram et/tavuk/hindi ızgara/fırında/haşlanmış şekilde yanında mevsim salata salata ve bir su bardağı ayran ile beraber tüketebilirsin. Öğle ile akşam yemeklerini besleyici değeri yüksek ve tok tutan besinlerden yana kullanmalısın.
Normal de kilo verme kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Eğer kişi de ödem fazla ise hafta da giden 1-2 kg fazla değildir. Beslenme alışkanlığını sağlıklı biçimde düzenlediğimiz zaman vücut ilk olarak ödemi vücuttan atar böylece de kg farkı hızlı düşüş göstermektedir. Mutlaka sağlıklı beslenmenin yanında sporunu da yapmalısın. Spor ile beraber daha sağlıklı bir şekilde kilo vermiş olacaksın.
Sevgilerimle.