150 45 kiloyum 5 kilo vermek istiyorum hayatim boyunca spor yapmadim ve bir bardak dahi su icmem gunde bir haftadır bunlari yapmaya basladim leslie sporlarindan 30 dk lik olanini ve 5 dk lik karin kasi videosu yapiyorum sizlerin tavsiyeleri neler hedef 40
Sağlıklı beslenme ve kilo verme ip uçları nelerdir?

Merhabalar,
Sağlıklı beslenme ve spor yani genel olarak aktif ve hareketli bir yaşam bir insan için sağlıklı yaş alma noktasında olmazsa olmazlardan.
Sağlıklı beslenme ve spor konusuna yeni geçiş yapıyorsanız önce en temelden başlamak lazım.
Adım adım ilerlerseniz her şey çok daha basit olacaktır. İnsanlar genellikle bir şeylerin hemen olup bitmesini istediği için sürdürülemeyen yollara giriyorlar ve hemen pes ediyorlar ne yazık ki.
Mesela daha önce hiç su içmediğinizden bahsetmişsiniz. Bu sağlıklı fit bir vücut için en temel ve önemli konulardan. Birincisi su tüketme alışkanlığını kazanmalısınız. Bu hem sağlıklı şekilde kilo verebilmeniz hem de vücudun ve organların sağlıklı şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi açısından çok önemli. Beslenmeye gelecek olursak. Protein açısından zengin gıdaları tercih, etmeli karbonhidrat olarak basit olanları değil kompleks karbonhidratları seçmelisiniz (tam tahıllı gıdalar, bakliyatlar, kuruyemişler, sebze ve meyve gibi).
Eğer amaç kilo vermekse mutlaka yaktığınız kalori miktarının altında kalori almalısınız. Burada en kilit nokta şu aldığınız kaloriyi protein açısından zengin gıdalardan alın ki vücutta ki kilo kaybı yağlardan olsun. Kas ve su kaybettikten sonra hiçbir önemi yok ve sürdürülemeyen bir işkence haline gelir.
Spor konusunda da aceleci olmayın lütfen. Ufak yürüyüşlerle başlayabilirsiniz. Zaten Leslie yapıyormuşsunuz aynen devam çok doğru yoldasınız. Bu egzersiz size yetersiz gelirse bu yürüyüşlerin yanına ufak total body egzersizleri ekleyebilirsiniz. YouTube üzerinden çok güzel başlangıç seviyesinde egzersiz videoları bulabilirsiniz. Haftada 2-3 gün bu egzersizler çok yeterli olacaktır.
Özetlemek gerekirse kilo vermek için en güzel ip ucu dengedir aslında. Her şeyi dengede yapabilmek. Dengeli beslenmek, sürdürülebilir bir egzersiz planlaması. Çünkü bu kısa vadeli yapılıp bırakılacak bir şey değil bir yaşam tarzı olmalıdır.
Sevgiyle kalın.
COkkk tesekkur ederim ne guzel yazmissiniz
Rica ederim ne demek
🙏🏻