Siz nasıl beslenmemi önerirsiniz yağlanmadan neler tüketmeliyim daha sağlıklı olmak için ama tombiş olmak istemiyorum kaslı gibi olmak istiyorum
35 kiloyum hastalıktan bu kiloya düştüm yağlanmadan nasıl beslenmeliyim?

35 Kilo çok düşük, tahminimce anoreksiya var. Psikolojik diye biliyorum. Uzmana görünmen çok iyi olabilir. Ancak normal bir insan gibi beslenmeye çalışabilirsin. Sabah 2-3 yumurta,8-10 adet zeytin, elinin yarısı kadar peynir/kaşar, domates, salatalık, helva felan kısaca.Öğlen ise çorba, yanına hafif bir salata, bir adet meyve. Akşama ise normal ailen ne yapıyorsa ye gitsin :) Ama fazla uzun süre böyle ilerleme sakın. Mutlaka bir uzmana vs görün. Değerlerin çok uçuk çıkabilir. Tedavi amaçlı bile değilde kilo alamıyorum diye gidebilirsin. İştah açıcı bişiler verirler. Kuruyemiş fazla tüketme, kalorisi yüzünden tokluk çekersin. Bunlardan sonra ise evde çok basit telefondan bile bulabileceğin uygulamaları kullanarak (yanına birkaç basit alet, bantlar vs alarak tabi) zpor yapabilirsin. Zpor yaptıkça da açıkırsın ne güzel, döngüye sokmak gerek bunu. İnşaallah bu durumdan kurtulursun,öneri istersen yazabilirsin dönerim. :)
Merhabalar, çok geçmiş olsunKilo kaybının sebebi ne ise aslında üzerinde durmak ona göre hareket etmek en doğru yoldur. Bunun üzerine sağlıklı bir birey lifli, protein ağırlıklı gıdalar üzerine beslenip, yeterince sağlıklı yağ alımı yapıp düzenli egzersizle sonuç alabilir. Ama unutmayın ki tüm iş kalori hesabında biter. Almanız gereken kaloriyi başta alıp, sonra +500 kalori yapmazsanız kilo alınamaz, hacimlenilemez.
Ben de zamanında Bulimia Nervoza hastasıydım, neden bu kadar fazla kilo verdiğini bilmiyorum ama benimki gibi bir hastalığa sahipsen veya bilinçli olarak yaptığın bir durumsa, sana gerçekten değer veren insanların yanında dur, kendine güzel gelmenin yeterli olduğunu zamanla anlayacaksın eğer dediğim şeyi uygularsan. Eğer başka bir durum var ise hazır gıdalardan uzak dur, mideni bulandırmayacak şeyler yemeye çalış.
Cevap
7Cevap
Selamlar, bence yağlı yağsız ayırmayın zaten yağlanmaya başladığınızda ufak tefek egzersizle yağınızı kasa çevirebilirsiniz. Ama size tavsiyem yemek öğünlerinz haricinde atıştırmalık bişeler de yiyin, ben marttan beri homeoffice çalışıyorum 64 kilodan 80 e geldim sadece abur cuburla :) ama tabi yağlandık sonrasında kasa çevirdim. Bu önemli
Kas yağdan oluşur hem günde belirli bi kalori alıp hemde ona göre spor yapmalısın bence işinin ehli biriyle konuş görüş bu konuyu kimsenin dediğine bakma
reis sen ne buluyosan yiyebilirsin 35 efsane havalı
Anoreksiyadan kurtulmak için bir tedavi görmeni önenirim. Benimde sorunum vardı tedavi ile psikolojik sorunumu çözmüştüm. 2 ay sonra yeniden kilo verdim ama sağlıklı olmadığını kabullenip iştah açıcı aldım, önce yağlar gelişmesi gerekecek spor yaparakta kas kazanırsın. Hem sağlıklı bir kiloya varırsın hemde kas yapmış olursun. Bu durumdada spordan vazgeçip artı yemek yemezsen ilk kas kaybedersin vücudun önce kas yakmaya başlar.
35 mi... boyunu yaşını bilmesem de zayıf bence diyetisyene git acilen hem de o sana yapsın bir şeyler
geçmiş olsun. ben de 37 kiloyum. yağ oranının az olması da sağlık problemlerine yol açabildiği için yağlanmayayım diye düşünme bence bu kiloda.
Sürekli egsesiz ve besin oranında dengeyi korumanızı tavsiye ederim, alerjik bir etkisi olmayan her gıdayı dengeli bir şekilde tüketmenizi öneririm.
Aslında ne bulursan yemelisin normal kilona dön sonra kas yapmak için çalışırsın
Zor olur bence öyle
35 kg hiç sağlıklı değil
Biliyorum ama çok yemekte yağ yapar ben günse 600 kalori zor alıyorum zaten
2000 de yakıyorsun en az ne bulursan ye sağlıklı beslen fazla hareket etme
Yaşım 17 156 boyundayım nasıl 2000 yakıyorum hareket var ama öyle fitnes felan yapmıyorum yürüyorum sadece oturmak ve yürümek 2000 hayatta yakmıyorum
Metabolizman çok hızlı çalışıyor istersen diyetisyene git dediğimin aynısını der sana
Çok sağlıksız beslemeyin gastride yol açar. Baya çekersin ben cekiyorum sen çekme canım.
Ya bir şey sorcm çok merak ettim bir gün boyunca ne yiyorsun da 35 kilo kalıyorsun
Bol kuruyemiş ye ve bol su iç
Peki
Spor yaparak
Anoreksia Nervosa
Fast Food beslenmelisin
Ölexeksin açlıktan
İmkansız
Merhabalar,
Öncelikle kilomuzun sebebini sorgulamalıyız, direkt çözüme gitmekten ziyade soruna odaklanmak çoğu zaman süreç açısından çok daha kolay oluyor. Kan parametrelerimizde anomali olabilir, hormonal bir duruma sahip olabiliriz veya bu sonuç psikolojik kökenli de olabilir. Öncelikli hedefimiz bizi bu sonuca hangi durum getirdi bunu bulmak olmalı diye düşünüyorum.
Düşük kilolar genellikle beraberinde iştahsızlığı da getirir. Sıkı bir şekilde yeme takibi yapmanızı öneririm. Aynı şekilde günlük su tüketiminizin de az olması muhtemeldir, çünkü su zaten mide hacmimizi doldurur. Size tavsiyem öğünlerden önce su tüketmemeniz.
Kilo verme döneminde de olduğu gibi kilo alma döneminde de ne önemli olan şey istikrar.
Bir anda yüksek kilolar almayı düşünmeyin, zaman içine yayarak doğru beslenme tedavisiyle ideal kilonuza ulaşmayı hedefleyin. Bu konuda bir uzmandan yardım almanız sizin için çok daha faydalı olacaktır.
Genel olarak bakacak olursak;
Sevgiler.
Psikolojik olarak bu hale geldim anoreksiya ilk yağlar sonra kaslarım eridi ve tedavi almak istemiyorum halen sadece kendi kendime daha sağlıklı yağsız olmak istiyorum eşlisi gibi olmak istemiyorum