94ten 65e düştüm ama hala çok şişmanım eski resimlerime kıyaslayınca bile zayıflamış gibi hissetmiyorum hala obez gibi hissediyorum kendimi ve sürekli yeme atakları geçirip kendimi zorla kusturuyorum bunun sonu asla gelmiyor psikolojim berbat ne yaparsam bunu düzeltebilirim 55 kilo olmak istiyorum ama asla olamayacakmış gibi hissediyorum
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
30 kilo vermek büyük başarı, ama psikolojik sorunlarını çözene kadar tam anlamıyla sağlıklı olamayacaksın. 50 olsan bile hep daha fazlasını isteyeceksin, memnun olmayacaksın. süreç hakkında ise hiç konuşmuyorum, kısaca cehennem azabı gibi. ondan ilk bir psikoloğa görünmen gerekiyor. onla birlikte kilo versen hem kilodan hemde asıl sorundan kurabilirsin
00 Yorumla
Ya saçmalama mükemmel bir iş başarmışsın ve bunun motivasyonuyla devam etmelisin. Eskiye göre çok ciddi bir fark var. Bunlar bugünden yarına olacak şeyler değil. Spora ve dengeli beslenmeye devam. Olumsuz düşünceleri kov aklından
00 Yorumla
- +1 yıl
Evet biraz şişmansın ama çok az bi kaç kilo daha vermen lazım ama kusarak verirsen mida kapakçığın açılır istemsizce kusmaya başlarsın bu sefer ve bu hastalığın tedavisi yok hayatın boyunca her yediğini kusmak zorunda kalırsın o yüzden acı çehre ye o çok güzel sıçırtıyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
85Cevap
- +1 yıl
127 kilodan 88e dustum pandemi sürecinde 94e yükseldim ve hala aynıyım. Cok kafaya takma kilonu koru ve asla kusma yoksa cok daha zorlu seyler yaşarsın. Yeme ataklarini da durdurma masumlastir. Kaçamak yapacaksan da mutlaka ama mutlaka erken saatleri tercih et bol su ile destekle.
11 Yorumla- +1 yıl
vay canına 😳 127 kilo
Senin kalça kısmın iri diye oyle görünüyor aslında pantolon degil de elbise etek gibi seyler tercih etsen vücut tipine daha çok uyar. Sen armut vücutsun bundan dolayi sanirim. vücut tipine gore giyinirsen kendini daha güzel görürsün aynada. Ve cok guzel kilo vermişsin ben de 92 94 kilolardayım vermek istiyorum sen nasıl verdin acaba biraz anlatır mısın? Ve ne kadar surede:)
10 Yorumla- +1 yıl
sen binayı inşa etmişsin sıva kısmı kalmış. asıl binayı güzel gsterecek kısımdasın. çok büyük bir yol katetmişisn. biraz motivasyonun düşmüş anlaşılan. onca yolu sıradna olmak için gelmemişsindir diye tahmin ediyorum. eğer burda bırakırsanherkes bakım oo iyi kilo vermişisn diyecek. * abiraz daha zorlarsan gören büyülenecek dili tutulack abu bir mucize diyecek.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bir korse al yamuna ve emba sayfalarına bak instgram varsa o belini inceltir bir de yürüyüş yapıp düzenli su içtin mi yesen de kilo verirsin hareket önemli yemek değil çok geç saatte yağlı yiyecekler de yeme yani
00 Yorumla- +1 yıl
Yalnız kusturmak falan sorunun ileri boyuta taşınmasına izin vermemeye çalış, anoreksiya olabilirsin ve bu durum çok kötü bir sonuca gidebilir Allah korusun. Hem psikolojik olarak hem de tıbbi olarak sürekli iletişim de olman da fayda var.
00 Yorumla - +1 yıl
gayet iyi olmuşsun helal olsun. 65 e inmişsin 55 e de inersin merak etme. önemli olan kiloları sağlıklı vermek böyle devam et. bu saatten sonra dert etme ama rehavete kapılıp kendinide salma o kadar emek boşa gitmesin.
00 Yorumla - +1 yıl
Anorexiya olursun biraz psikolojik seninki bence. Şu an normal beslen ve sadece spor alışkanlığı edin.
20 Yorumla Çok yaklaşmışsın bence
Gayet iyisin üzerine düşünmek sana iyi gelmez sadece sağlıklı şeyleri yiyip spor yap başka hiçbir şeye gerek yok inan ki çok yakında istediğin kiloya gelirsin ama şu anda da gayet iyisin hoşsun. Bir gün bir bakmışsın istediğin kilodasın00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 707 cevap paylaştı. kanka şimdi önemli olan birkaç bölgeyi halletmek mesela boyu kısa olanlar beli 60 da olsa kalın gibi görünüyor bazen 😏o yüzden kıyafeti daha uyumlu seçmek lazım bence 😅
00 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik olarak öyle hissediyorsun eskiden bende öyle yapardım hastanelik oldum sonrasında bıraktım tabi de çok yediğim de yine öyle yapıyorum bence büyük bir başarı bu kadar zayıflamak spor yap bende aynaya baktığımda göbeğim var çok kilolu gibi hissediyorum ama aslında öyle değilim insan kendini yetersiz hissediyor sporu düzenli hale getirince vücut şekil alıyor bunları düşünmeyi bırakırsın
00 Yorumla - +1 yıl
Bence böyle de çok güzel olmussn. Şu kusmayı bırak bak mide kapakcıgını bozarsın ondan sonra istesende yiyemezsin dogru düzgün.. diyet listesiyle zayıflamayı denesn
00 Yorumla - +1 yıl
Bence gayet iyi bir fiziğe sahip olmuşsun azmin ve çalışman için tebrik ediyorum başarılarinin devamini diliyorum...👍👍
00 Yorumla - +1 yıl
bence gözle görülür bir fark var ama senin içini rahatlatmıyor demekki çözümü burda aramak yerine bir psikologla görüşsen senin için daha faydalı olur
00 Yorumla Bi diyetisyenden yardım alabilirsin. Kendini halâ şişman hissetmen dr psikolojik olabilir. Kendini buna inandır. Zayıfladığına yani.
00 Yorumla- +1 yıl
Boyuna gore olman gereken kiloyu hesaplayabikirsin ama Şu an saglikli gozukuyorsun cok guzel olmussun
00 Yorumla - +1 yıl
Ben senden daha fazla verdim, hâlâ aynaya bakınca tatmin olmuş değilim. Çevremdekiler yeter artık dese de aynaya bakınca mutlu olana kadar devam.
00 Yorumla Psikolojik destek almalısın, bulimia gibi bu anlattığın. 29 kilonun yanında 10 kilo nedir yaparsın ama önce psikolojini toparlaman gerek.
00 YorumlaYo vallah iyisin kot falan giyince fiziğin güzel gorunuyrdur, artı kız dedigin etli butlu olur çubuk kraker degil
00 Yorumlaçok çok iyi kilo vermişsin tebrikler. kendini kötü hissedeceğin bir durum yok ki. ama bence bir piskoloğada başvur yinede.
00 Yorumla- +1 yıl
95 kilo halinde cok güzel bence göbeğin eskiden cok tatlıymış 🤣
00 Yorumla - +1 yıl
bu durum beden algısı ile ilgili. psikolojik destek almazsan atlatamazsın.
00 Yorumla Çok üzülmüş azmetmiş ve başarmışssın lakin bu defada psikolojin bozulmuş bir doktora gitmelisin
00 Yorumlabence gayet normalsiniz. Hiçbir sıkıntınız yok. Kendinize eziyet etmeyin.
00 Yorumla- +1 yıl
Fiziğin gayet güzel bence kilo vermene gerek yok, tabiki senin kararın
00 Yorumla Bak dostum biraz daha ilerlersen sporu rutin hale getirsen bence ostedigin vücudu elde edeceksin👌
00 Yorumla- +1 yıl
Biraz daha spor yapıp vücudunu şekle sokarak atlatabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Helal sana harika olmuşsun ama yetmez devam et 5 kilo daha fazlan var sanki
00 Yorumla - +1 yıl
94 ten 64 e dusen 55 e mi düşemeyecek. Bence psikolojikmen çok takintilisin okb var sende
00 Yorumla - +1 yıl
Normal bence son halin. Eski kilon fazla olduğu için o psikolojiden çıkamamışsın kendini hala kilolu görüyorsun.
00 Yorumla Psikolojik olarak biraz sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Takıntı haline getirmişsin
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 315 cevap paylaştı. yani azim güzel, ama sağlıklı birşekilde kilo vermek lazım. gidipte intihar diyetine girme
00 Yorumla- +1 yıl
26 kilo verdiğine göre istediğin kiloya inebilirsin yeterki azimli olmaya devam et.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 477 cevap paylaştı. olursun olursun çoğu gitmiş azı kalmış (hatta böyle de iyisin de neyse)
00 Yorumla- +1 yıl
Harika görünüyorsun. Mutlaka psikolojik destek al ve bunu asla erteleme
00 Yorumla - +1 yıl
Rabbim Nazardan Korusun Çok güzel bir bayansın MAŞALLAH bayıldım Sana zayıf halin çok güzel
00 Yorumla - +1 yıl
10 numara fızık olmus bence dahada vermene gerek yok
00 Yorumla Ben de 82 den 62 ye düştüm. Hala kilolu hissediyorum günde 1 kere yiyorum şişmanmışım gibi geliyo bana da bence bu çevremizdekilerden de kaynaklı kilolu olduğumuzda bunu sürekli dile getiren birileri varsa
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Maşallah çok güzel kilo vermişsin takdir ediyorum. Nasıl verebildin bu kadar kiloyu? Hiç vazgeçme bu kadarını yaptıysan geriside gelir 💪
10 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 477 cevap paylaştı. Şişkoooo 29 kilo verdin bi 5 10 kilo daha verirsin azim kanka
00 Yorumla- +1 yıl
Harika olmuşsun. Bence buna alışmaya bak. Zamanla daha iyi olacaksın.
00 Yorumla - +1 yıl
Harika olmuşsun daha ne canım tebrık ediyorum azminden dolayı
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Benceme Göz Atabilirsin Kilo Verme Adlı Bencemde Herşeyi yazdım Bencelerden Kilo Verme Bencesine Gir Her Bilgiye sahip olabilirsin
00 Yorumla Bu azimle dağları delersiniz... Özgüveniniz eksik olmasın yeterki...
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 2,9b cevap paylaştı. psikolojik olarak bunu yapıyor vucudun psikiyatriste gitmen lazım
00 Yorumlakilon şu anda çok iyi eğer kusmaya devam edersen sonucu iyi olmaz ve anoreksiya yoluna gidersin anoreksiya olan kişilerin fotoğrafına bak ve kilona şükret
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Biraz daha verirsen süper olur. Göğüsler de küçülmüş baya
00 Yorumla Ben de elli beş olmak istiyorum. 62 kiloyum. 51'i gördüm ama bu şu an imkansız gibi. Seni anlıyorum. Kendimi tutmuyorum bir de. Kusmuyorum da. Paso yiyorum.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Çok idealsin. Asla öyle düşünme şu an ki görünümünü koru bence☺️
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Kızııım taş olmuşsun bu ne güzellik. Azmine hayran kaldım. Artık zayıfsın merak etmeee
00 Yorumla - +1 yıl
Tebrik ederim mukemmel degisim 👏🏻 Gercekten gozle gorulur derecede kilo vermissin
00 Yorumla İradene ve idarene sağlık 😃
Fazla takma kafana , psikolojik bişey00 Yorumla- +1 yıl
Buraya kadar gelmişsin sonrası niye olmasın sadece daha yavaş olur artık
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 422 cevap paylaştı. Oooo çok manyak olmuşsun ya şu an gayet iyisin ve artık düzenli ve sağlıklı beslenmen lazım
00 YorumlaÇok basit bir şekilde 55 e de düşebilirsin fakat önemli olan zihnine hükmetmen. Sadece ağırlıkları değil hayatını push et
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Normal öyle hissetmen bende 55 kiloyum ama hala taytın üstüne kısa bisey giymiyorum üst kiloda olup giyenleri de olmuyorum eskiden de 59 dum o zaman giyiyordum ama son 3-4 aydır bende de takıntı boyun kaç?
00 Yorumla İlk resmin daha güzelmiş ikinciside güzel demekki kemikleri iri kalça fazla küçulmemiş
00 Yorumla70 erkek yazmis beni gormezsin bile en iyisi reelde denemek 😒
00 Yorumla- +1 yıl
Harika bisey nasil verdin bnde 10 kilo vermk istiyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Şu halini bozma bence kendini şişman hissettiğinde eski resmine bak
00 Yorumla - +1 yıl
Anoreksiyaya yakalanma yolunda gidiyorsun psikolojini düzelt
00 Yorumla - Devamını Gör (63)
Devamını Gör(118)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > 29 kilo verdim ama kendimi hala çok şişman hissediyorum ve sürekli yeme atakları yaşayıp kusuyorum, bunu nasıl yenebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
İlk olarak 29 kilo vermek büyük bir başarı kendinizle gurur duymalısınız hedefiniz olan kiloya henüz ulaşmadıysanız kilo verme serüveninizi hatırlayıp bu gücün sizde olduğunu kendinize hatırlatın.
Kendinizi hala şişman hissetmenizin nedeni yeme ataklarınızın sizi suçlu hissettirmesi olabilir. Bunun için yeme atakları hakkında bazı konular üzerinde duralım ve bu problemi çözmeye çalışalım.
Yemek yemek insan için vazgeçilemez bir eylemdir ve bu eylemle aramızda duygusal bir bağ vardır. Bazen hepimiz yemeğin dozunu kaçırabiliyoruz bu durum kaçınılmaz ve normaldir. Ancak bu durum sürekli tekrarlanıyorsa ve sizin hem sağlığınız hem de psikolojiniz için olumsuzluklar oluşturuyorsa burada bir sıkıntı var demektir.
Dürtüsel aşırı yeme bozukluğu yaşayan kişiler genellikle negatif duygularla başa çıkabilmenin tek yolu olarak yemeği görürler. Akıllarında sürekli yemek yemek olduğu için her aşırı yeme atağından sonra kendilerini suçlu ve depresif hissederler.
Peki aşırı yeme bozukluğunu yenmenin yolları nelerdir?