arkadaşlar merhaba öncelikle. Aslında ben zayıfım ama iç bacak ve kalça bide biraz göbek var onları eritmek istiyorum. Geçen gün test yaptım vücut tipimi öğrenmek için ve ektomorf çıktım. Internetten araştırma yaptım ektomorflar nasıl beslenmeli diye. Günde 4 öğün yemek yemeli diyor sizce fazla değil mi? Bir insan spor yapacak ise az yemek yemesi gerekmiyor mu lütfen yardımcı olacak birisini bana bilgi verebilir mi bana?
Vücudumu şekillendirmek istiyorum, vücut nasıl şekillendirilir?

Merhaba sevgili üyemiz, öncelikle vücut tipinize göre beslenme %100 geçerli bir şey değil sizin almanız gereken makro besin ve makro besin dağılımını hesaplamak gerekiyor.
Vücut tipiniz her ne olursa olsun kilo almanız için dengeli beslenme ve spor yapmanız gerekiyor eğer yeterli miktarda protein alırsanız ve almanız gereken kaloriyi alırsanız bu kadar kısmaya gerek yok.
İnternette yazan bilgiler çoğu zaman doğru olmayabiliyor o yüzden bu süreçte gerçekten sağlıklı bir şekilde vücut geliştirmek istiyorsanız eğer bir beslenme uzmanı ve antrenör ile beraber çalışmanızı öneririm. Çünkü her kişinin bünyesi ve metabolizması farklı çalışır ve bu süreçte size göre olan bir program başkasına göre olmayabilir aynı şekilde başkasının uyguladığı programda size göre olmayabilir.
Vücudunuzu tanımanız ve ideal kilonuzu hesaplayıp ona göre bir beslenme programı uygulamanız gerekli. Vücudunuzu tanımanız ve ideal kilonuzu hesaplayıp ona göre bir beslenme programı uygulamanız gerekli En dikkat etmeniz gereken şey de yeterli miktarda protein alıyor musunuz buna bakmak lazım ortalama 0.8 ila 1 gram arasında protein almanız gerekiyor.
Tabi bunu sizin için en uygun şekilde hesaplayacak olan gene sizin için özel bir program hazırlayan diyetisyeninz olması gerekiyor. İnternetteki bilgilere bakarak endişeye kapılmanıza hiç gerek yok beden kitle indekssiniz normal aralıklardaysa vücut tipiniz önemli değil sağlıklı beslenme ve sağlıklı bir spor programı ile birlikte.☺️