arkadaşlar merhaba öncelikle. Aslında ben zayıfım ama iç bacak ve kalça bide biraz göbek var onları eritmek istiyorum. Geçen gün test yaptım vücut tipimi öğrenmek için ve ektomorf çıktım. Internetten araştırma yaptım ektomorflar nasıl beslenmeli diye. Günde 4 öğün yemek yemeli diyor sizce fazla değil mi? Bir insan spor yapacak ise az yemek yemesi gerekmiyor mu lütfen yardımcı olacak birisini bana bilgi verebilir mi bana?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Zayıfsan protein beslenip düzenli fitness yaparak gerçekten fitness süper bı spor çünkü 56 yaşında bı kadın gelmişti çalıştığım yere kadında bir bacak vardı taş gibi inanılmaz pürüzsüz ve düzgün dedim ki nasıl yaptınız ben gencligimden beri fitness yapıyorum dedi tabi daha bir sürü örneği var
12 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Chloe thing challenge yap net işe yarıyor youtube'dan yapanların sonuçlara bakabilirsin inanılmaz fark var iyi şanslar :)
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
15Cevap
- +1 yıl
Bence o 4 öğün yemek işi sağlıklı bir şekilde yemek içindir. Belirli şeyleri günde dört öğün yersen zarar vereceğini sanmam. Birde kilo almak doğal bir şey. Bir bakmışsın bugün 65 yarın 64 hatta ondan sonrada 67 bu olay karışık. Yani en azından bende öyle oluyor. Sen genel de bir uzman görüşünü alarak o 4 öğün ne yiyeceğini araştıra bilirsin.
10 Yorumla Ben bacaklarima lazer yaptim çok pişmanim bacaklardaki yagi eritiyormuş dediler bende yaptim bütün vücudumda kirişiklik oldu😩
22 Yorumla- +1 yıl
Lazer tüyler içindir zayıflama ile alakası yok
- +1 yıl
Biri kolay diğeri zor yoldan olmak üzere iki yolu var. Kolay yol shop zor yol ise diyet.
20 Yorumla iyi bir vucut istiyorsan.. dengeli beslenme.. bol su ve bölgeler yönelik egzersiz şart. vucut şekillendirici ameliyatlarda var.. ama yine beslenme spor şart..
10 Yorumla- +1 yıl
Konuya hakim değilsen spor salonuna gitmen en doğrusu
10 Yorumla Uzun soluklu bir spor ve iyi bir diyet
10 Yorumla- +1 yıl
Fitness fitness fitness
10 Yorumla Program yazabilirim senin için
10 Yorumla- +1 yıl
Evet ben yardımcı olayım
10 Yorumla - +1 yıl
Squat yapa bilirsin
13 Yorumla- +1 yıl
Cidden işe yarar mı
- +1 yıl
Yarar hemde çok güzel olur
- +1 yıl
Teşekkür ederim bilginiz için 😊
Vuruşarak sevgili yap istediğin bölgeyi emanet et hallolur soruya bak anasını satayım
00 YorumlaSpor ve sağlıklı beslenme ile haledebilirsin.
10 Yorumla- +1 yıl
Bölgesel çalışmalısın şekillenmek için
10 Yorumla Spor spor spor
10 YorumlaSpor yapmalıson
10 Yorumlakalcalara dokunma türk erkegi ister
00 Yorumla- +1 yıl
Az ve sık sık
11 Yorumla- +1 yıl
Bu ara öğünler insana kilo aldırmaz mı
Spora git
14 Yorumla- +1 yıl
Pandemi de nereye gidilir 😅
- +1 yıl
Haklısın evde hareket etmeye bak ara sıra dışarı çıkıp yürüyüş yap toplumdan uzak olan bir yerde ama :)
- +1 yıl
@Menekşe010101 teşekkür ederim yorumunuz için 😊
- +1 yıl
@Karanfil26 rica ederim :D
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
neye göre ektomorf olduğunu anladın?
00 Yorumla - +1 yıl
Seks yaparak sekillendir
00 Yorumla - +1 yıl
Spor gida
10 Yorumla Fitnnes yap
10 Yorumla- +1 yıl
Spor mq
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Vücudumu şekillendirmek istiyorum, vücut nasıl şekillendirilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba sevgili üyemiz, öncelikle vücut tipinize göre beslenme %100 geçerli bir şey değil sizin almanız gereken makro besin ve makro besin dağılımını hesaplamak gerekiyor.
Vücut tipiniz her ne olursa olsun kilo almanız için dengeli beslenme ve spor yapmanız gerekiyor eğer yeterli miktarda protein alırsanız ve almanız gereken kaloriyi alırsanız bu kadar kısmaya gerek yok.
İnternette yazan bilgiler çoğu zaman doğru olmayabiliyor o yüzden bu süreçte gerçekten sağlıklı bir şekilde vücut geliştirmek istiyorsanız eğer bir beslenme uzmanı ve antrenör ile beraber çalışmanızı öneririm. Çünkü her kişinin bünyesi ve metabolizması farklı çalışır ve bu süreçte size göre olan bir program başkasına göre olmayabilir aynı şekilde başkasının uyguladığı programda size göre olmayabilir.
Vücudunuzu tanımanız ve ideal kilonuzu hesaplayıp ona göre bir beslenme programı uygulamanız gerekli. Vücudunuzu tanımanız ve ideal kilonuzu hesaplayıp ona göre bir beslenme programı uygulamanız gerekli En dikkat etmeniz gereken şey de yeterli miktarda protein alıyor musunuz buna bakmak lazım ortalama 0.8 ila 1 gram arasında protein almanız gerekiyor.
Tabi bunu sizin için en uygun şekilde hesaplayacak olan gene sizin için özel bir program hazırlayan diyetisyeninz olması gerekiyor. İnternetteki bilgilere bakarak endişeye kapılmanıza hiç gerek yok beden kitle indekssiniz normal aralıklardaysa vücut tipiniz önemli değil sağlıklı beslenme ve sağlıklı bir spor programı ile birlikte.☺️