Koronavirüs hala geçmiş değil, hatta kış yaklaştıkça daha etkili hale geliyor ve uzmanlarca koronavirüs bulaşmayan insan kalmayacak dahi deniyor. Peki koronavirüse rağmen insanlar nasıl rahatça gezebiliyor? Siz hem kendi hem de çevrenizin sağlığını düşünerek dışarıya lüzum olmadıkça çıkmayanlardan mısın yoksa pandemiyi umursamayanlardan mı?
Koronavirüse rağmen insanlar nasıl rahatla gezebiliyor?
Koronavirus belirtilerine bakıldığında ateş kuru öKSürük ve halsizlik yorgunluk faktorlerinin göze çarptığını görüyoruz. Insanoğlunun var olduğundan bu yana vücudunun gösterdiği reaksiyonlardan bahsediyoruz. Sosyal mesafe, maske ve hijyen temizliği insanlara verilmiş 3 tüyo bunların uygulanması halinde ateş kuru öKSürük ve yorgunluk halsizligin olmayacağı yönünde. Kısa geçecek olmamız sebebiyle gribinde başlamasıyla hemen hemen aynı belirtiler olacak fakat kusma ishal ve nefes sorunu yaşanmadığı takdirde grip olarak kalacaktır. Biz bunları bilirken brosure şöyle bir bakarken , diğer yandan bu virüsün nerede ne şekilde ciktigiyla alakalı bilgiler de var. Cinin wuham şehrindeki balık pazarına yakin laboratuar, fransız bir yetkilinin cin komünist partisi yetkilileriyle konuşmasıyla ortaya çıkması , bir digeri amerikadaki gizemli denver havalimanı. İhtimaller çok fazla fakat her 20 yılda bir dünyanın önemli değişimler yasadiginida tarih sayfalarında görüyoruz. Bundan sonraki değişim 2040.2 3 sene içinde de virusun biteceği söyleniyor geçen yılın kış ayında ortaya çıktığı söylenirse bu yıl başlangıç , asinin bulunmasıyla da yasanilacak gelişmeler ve 2022 itibariyle de sonuçlar kısmi. Yediğimiz gidalardaki kimyasallar toprağa katılan endüstriyel ilaçlar bitkilere sıkılan ilaçlar canlıların hijyenleri derken her bir elementin temizlikten arindirildigini görüyoruz şimdi kendinizi izole edin temizleyin diyorlar. En başından beri yapılması gereken buyken şimdi şu tabloda bunun mesajının verilmesi? Maskeyi çıkartan kişinin veri bilim uzmanı olması ve oluşturduğu siteyle maske kullanımını yayginlastirmasi. Veri bilim elde edilen bilgilerin işlenmesi halidir. Herşey kayıt altında. Isleniyor. belçika kanada gibi ülkeler maskeyi zorunluluktan çıkardılar. Böylelikle maske sosyal mesafe hijyen üçlüsünden biri patladı. Geriye sosyal mesafe ve hijyen kaldı hijyen hususunu açıklamıştım. Sosyal mesafeyle alakalida birtakım hususlar yaşanacaktır. Ben topluma girdigim zaman maskemi takarim çünkü evde kalp hastası babam var. Hergün yürüyüş yaparım spor amaçlı. Kimseyle selamlasmam tokalasmam kalabalık olmayan yerde maske takmam. Onlemimizi alalım ama bilgisizde olmayalım ☺
Uğur Dündar zatın 25 sene önce TRT de hazırladığı bir programında Kamu Spotu be Farkındalık için kendi ekininden bir haberci kadını hayat kadını olarak otobana çıkarmıştı. Yanından geçen arabalardaki erkeklere “Ben AİDS liyim” dediği halde insanlar “Olsun anam AİDS bize komaz” gibi cahil cesareti cevaplar verilmişti. Demem o ki cahil cesaretimidir yoksa Bazılar hakikatten MAL mıdır anlayabilmiş değilim. TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİLLER Aman ne olacak ki nasıl olsa devlet bakacak düşüncesi, bize bir şey olmazcılık yüzünden Bu durum epeyi bir süre daha devam edecek. Bilinçli insanlar olarak bizler kendimizi koruyalım yeter...
çünkü insanların hiç kimseye saygısı ve sevgisi kalmamış anlamıyorum yani hadi kendinizi düşünmüyorlar evde yaşayan büyüklerini de mi düşünmüyorlar ben cidden anlayamıyorum benim apartmanımda çok fazla yaşlı insan var belkide benim onlara dikkat ettiğim kadar kendileri bile dikkat etmiyordur ama bir insanın hakkına girmeyi asla istemem o yüzden ne kadar sorumsuz insan varsa ben aksine bir o kadar sorumlu dikkatli olmaya çalışıyorum inşallah insanlar kendi canları yanmadan önlem almaya başlarlar.
Kesinikle bir gün herkese bulaşacak bu virüs. Ama gerçekten bazı ınsanlar çok bencil maske takınca nefes alamıyorum bahanesiyle maske takmayıp onlarca insanın yaşamını tehlikeye atıyorlar. Hatta öyle bir şey yok ya uydurma diyorlar. Umarım hepsi virüs olurda o zaman durumun ciddiyetini anlarlar
biz kalabalık ortamlara girmeden gezdik. maskesiz çıkmadık özel arabamızı kullandık. otellerde kalmamaya (ya da çok nadiren kalmaya) dikkat ettik. elbette herkese bulaşacak. ama ne kadar geç olursa o kadar iyi
Millet kendini de diğer kişileri de düşünmüyor gerçekten hep bir şey olmaz algısı var insanlar niye böyle bununda anlamıyorum diyecek çok şey varda neyse