Hastalığı ilk çıktığı günden bu güne izleyen verileri analiz eden birisiyim. Twetter dan yırtındım elimden geleni yaptım ama para etmedi. Binlerce görsel belge uyarı yayınladım bir tane devlet yetkilisi ne diyorsun sen demedi. Çünkü bu ülke de devlet filan yok peki devlet yok da vatandaş var mı? İnanın o da yok. Peki nedir devlet nedir vatandaş hadi hep birlikte bakalım
Devlet :
Vatandaşının malı, canını, namusunu, iş güvenliğini, barınma hakkını, sağlığını ve ekonomisinin gidişatını güvence altında tutan gerekli yasaları ve kuralları gerekli ölçülerde düzenleyen ve halkla bir halkın istek ve arzularının istatistikini analiz edip refah ve mutluluğu ölçüsünde çalışan kurumdur ya da olmalıdır.
Vatandaş :
İçinde yaşadığı ülkenin kanun ve yönetmeliklerine harfiyen uyan, çalışan, çalıştığı gelirden vergisini veren ya da bağışta bulunan, ülkenin savaş ve benzeri hallerde hiç bir şart öne sürmeden toplumun genelinin refah ve mutluluğu için bir arada zorluklara kanat geren insan topluluğunun bir parçası
Şimdi bunları neden yazıyorum? Daha bunların ne olduğunu bilen adam yok toplumda buna inanın. Bırakın hastalığı bir kenara daha toplumun en basit sorunlarına bile çare bulamayacak kadar beceriksiz ve bilgisiz insanlar yığını haline gelmiş bir Türkiye de yaşadığınızın farkına varın artık. Eski Türkiye bitti artık yeni Türkiye var diye meydanlarda bas bas bağırıp Cumhuriyete ve ulu önder Atatürk e ağza alınmayacak hakaretler edenlerin ve hala ara ara bu işlere devam edenlerin, yandaş yalaka basının, üç kuruş için siyaha beyaz beyaza siyah diyen geri zekalıların yaşadığı bir toplumda sorunlar asla bitmez bitmeyecek. Dindar bir nesil yetiştireceğiz diyerek on sekiz yılda işsiz cahil iki lafı bir araya getirmeyi beceremeyen bir gençlik yaratan sayın hükümetimizin hastalık döneminde vatandaşına dört tane maske bir kutu kumanya dağıtmayı dahi beceremeyip aynı hafta içinde Amerikan devletine 500.000 maske yolladık diyerek övünmesi yine aynı hafta içinde yollanan maskelerin terör örgütünün pislik çukuru kandilden çıkması, depremin ilk dakikalarında insanların telefonun hadi at bakalım bir on lira diye mesaj gönderen aptal herifin Kızılay üstünden paraları NewYork borsasına aktarmasını, daha bir çok rezilliği Türk halkına reva gören bu aptal adamları seçen sen sevgili kardeşim sizler hepiniz sorumlusunuz şimdi bize siz hasta değilseniz sırrınız ne diyorsunuz ya, sırrımız bilimden ve ilimden yana olmak. Nasıl yani açar mısın dersen bu hükümet açılanları sevmez ama açayım dur bakayım.
Dün markette bir adam gördüm maske baya bere gibi kafasındaydı dedim arkadaşım neden maskeyi başına takıyorsun? Cevap : Başımın üstünde yerim var :) Bak şimdi yaklaşım ve konuya yıldızlar arası mesafe kadar uzak olan bu sığ insanların olduğu ciddiyetsiz sadece kendini düşünen dünyanın sadece kendisi için döndüğünü zanneden sabah yataktan uyandığında havada doğan güneşin uçan kuşları sadece kendisi için yaratıldığı kafasıyla yaşamını oksijen yerine sadece azot tüketerek yaşayan bir canlıya sır filan verilmez olsa olsa ama sus çok günah denir
Sırrımız ne mi? Aman sus çok günah ! İNSANIM ablacım...
ailemden anneannem ve dedem koronadan vefat etti. teyzelerim , eniştem , ve çocukları yakalandı. hala da tedavileri sürüyor. kardeşim onların evine gittiğinden karantina da kaldı. tanıdığım çoğu kişi yakalandı. bir ben birde annem kaldık geçirmeyen.. takdiri ilahi mi denir artık bilmiyorum. ama ben fazlasıyla dikkat ediyorum. çarşıya gitmiyorum. pazara gitmiyorum. çok gitmem gerekirse maskemi katiyen indirmiyorum insanların azaldığı vakitlerde gidiyorum. gözlerden de bulaşabildiğinden gözlük kullanıyorum. hiçbir yere dokunmuyorum. dokunursam da sol elimi kullanıyorum :D ve o elimle hiçbir şekilde yıkayana kadar hiçbir yerime dokunmuyorum. elimi cebime götürmüyorum. ilk fırsatta da yıkıyorum. yıkayamıyorsam en az 80 derece alkol olan kolonyalardan kullanıyorum. eve geldiğimde tüm kıyafetlerimi değiştiriyorum , telefonumu özellikle kolonyalı mendille temizliyorum. yiyecekleri yıkıyorum. burnumdan alıyorum ağzımdan veriyorum , buda önemli bir etken. koronaya karşı burun kılları büyük oranda koruma sağlıyor. onun dışında her gün ağız gargarasıyla boğazıma kadar iyice temizliyorum. buda koronaya karşı etkiliymiş diye bir kaç yerde okumuştum. birde , mesela bir tanıdık gördüm. ayıp olur düşüncesiyle maskemi indirip falan etmiyorum.. onun dışında yediğime içtiğime dikkat ediyorum , az yiyorum akşamdan sonra çok yemiyorum. erken yatıyorum. bunlar basit gibi görünse de fark yaratan etmenler. çünkü vücut uyurken tamir edilir. ve siz çok yemek yerseniz ya da akşamdan sonra yemek yerseniz vücut tamire ve otofajiye ayıracağı vakti sindirime de ayırmış oluyorsunuz. böylece vücut aynı anda iki işle birden uğraşmak zorunda kalıyor. yani bu sadece koronaya karşı değil kansere karşı mücadelede de etkili bir yöntem. o yüzden herkesin uygulaması gerek.
İste maskenin koruyacagini sanip ondan sonra kapinca da maske takiyordum ben demek icin kapiyorsunuz maske korumaz ne yaparsan yap korumaz bir yerden gelir bulur seni ama siz israrla maske korur kendime cok dikkat ediyim derseniz sizi gelir bulur ısrarla çok takmiyacaksin bunu salliyacaksın olurda olur ben salladim gitti ilk baslarda maske takmiyordum hala takmiyorum takiyorum oylesine recep amcama para vermeyim diye onun g.. otunu yalayan belediye calisanlari var o yuzden yoksa takmam zorla test yaptirdim negatif cikti negatif ciktigi halde karantina verdiler böyle bir sacmalik olur mu olur burasi Türkiye çünkü maske takmayana ceza yaziyorsun o normalde bu anormal mi olacak sonra geri ciktim hala cok da uymuyorum evden cikmiyorum ciksam da bir takiyorum bir cikariyorum o da zor oluyor tabi bulaşırsa bulasır kaçış yok zaten ölmek istiyorum ölürsem daha iyi benim icin olmezsem yasamaya devam haa su olumden korkanlar var bu kadar cok korkuyorsun niye o zaman ona gore yasamiyorsun kendini duzeltmiyorsun olur mu ölümden korkuyor ama herhalti yemeye devam ediyor
Uzun süredir kendimi hayattan izole ettim. Kimseyle görüşmüyorum hatta evde de ailemle mesafeliyim. Kalabalık ortamlara gitmiyorum demek isterdim ama İstanbul’da imkansız, markette çift maske takıyorum bazen sperlikte, alışverişte eldiven takıyorum ve ellerimi sık sık yıkıyorum üstüne de kolonya kullanıyorum. Kişisel hijyenime ve yediklerime özel gösteriyorum ama sanırım aşı Türkiye’ye gelene kadar bunu hepimiz kapıcaz hasta olmaktan değil ama hastalığı atlatamamaktan çok korkuyorum düşük bir bağışıklık sistemim ve anemim var.
Türkiye'de olduğum sürece toplumdan uzak kaldım. Çıkmak zorunda kaldığım sürece çok dikkat ettim. Sürekli ellerimi yıkadım, maskemi sık sık değiştirdim. Eve girer girmez kendimi duşa attım. Marketten aldığım her ürünün paketlerini özenle temizledim. Bu ve bunun gibi küçük detaylar. Şu an ise KKTC'deyim. Burada virüs yok denecek kadar az.
Bakalım, yeni bir serüven yarın başlıyor. Kendimi eve kapatacağım. Sonrasında bir süre Büyükada'da yalnız olacağım. Her şey yalnızlık ve hijyen üzerine kurulu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bir tek maske ve hijyenle olmuyor işte... Metobolizmanı güçlü dirençli tutacaksın.. Sabah 7 de kalkıp sooluğu spor salonunda alıyorum , gelişyorum sağlam bir kahvaltı sonrası iş güç , dışarda genelde kimseyle temas halinde değilim ve gittiği heryerde mutlafa dezenfektan ya da kolonya hangisi varsa onu dökğyorum elime , cafelerde - avm lerde ayy canım sıkıldı deyip o kadar kişiyle döt döte dolanmıyorum , meyve sebze tüketimini mutlaka yapıyorum. Market alışverişlerinde paketli ürünleri dezenfekte edip bekletiyorum. vs vs vs. Çokta zor şeyler değil. sır mır yok yani. Gerçi bir sır var ; Cafelerde arkadaşlarımla döt döte oturmuyorum , avmlerde keyfe gezmiyorum.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
bu arada arada bir de alkol tüketmekte de fayda var. :D :D Çok büyük faydası var. Ben şarap içerim özel el yapımı gelir.
gecmiş olsun.. ben bile kapıp iyileştim diye düşünüyorum.. kendi kendime evde karantinaya girdim ve süre de bitti.. emin degilim çünkü test yaptıramadım.. o kadar yogundu ki hastane uzaklastım.. pozitif olanları bile salmıslar diger şüphe duyanların arasına.. o ortamı gòrünce resmen eve girdim ve çıkmadim.. senin nasıl durumun şu an?
ben başarılımıyım bilmiyorum. ama yaptıklarım maske yi gerektiği gibi kullanmak, hijyeni yeteri kadar sağladığımı sanmıyorum. iş harici az dışarı çıkıyorum ve olabildiği kadar insanlardan uzak duruyorum. mesela, kalabalık olmayan kaldırımdan yürüyorum. gibi. başka özel bir şey yapmıyorum
Valla 8 aydır şükür birşey olmadı bana ve aileme allah korusun olmasın inşallah. Mümkün olduğunca kalabalıktan uzak durduk insanlarla aramıza 1 m den fazla mesafe koyduk genelde. Maskemizi 2şer 2ser taktik hep ellerimizi dezenfekte ettik. Dışardan eve gelince hep duşumuzu aldık kıyafetlerimizi yıkadık. Aşırı dikkat ettik valla
Mecbur kalmadıkça avm pazar ya da kalabalık ortamlara girmiyorum toplu tasima kullanmıyorum hala eldiven kullanıyorum ve maske. eve gelir gelmez odalara dahi girmeden kiyafetlerimi cikarıyorum dezenfekte edip yıkıyorum sosyal mesafemi her yerde koruyorum
Yeteri kadar hijyen, sarimsak yemek, dezenfektan taşımak her nereye dokunursam dışarda direk elimi yıkamak. Ama dün şoförün yanına oturdum, sohbet ediyorduk yolda. Aksam rahatsızlanmış. Oda pozitif çıkmış. Bizde birşey yok ama kuluçka suresi bakalım hafta başına kadar ne gösterecek belirti ya da çıkmaz bilmiyorum. şu an herkese daha uzagim bende çıkarsa diye. Bir de bronşit durumu var olursam direk götürür beni. İstediğim olur zaten.
Evden çıkmam. d çıktığımda da maskemi burnumun altina indirmemem. Eve gelince hemen elimi yüzümü yikayip kolanya dokmem, disardaki kiyafetlerimi hemen kirliye atmam. Insanlardan uzak kalmam ve kimseyle yakin temas kurmamam...
Baya önlem alıyormusum onu farkettim. Ki gereken de bu. Dünyayı etkileyen bir salgin hastalik. Hafife almak ahmaklik degil de nedir?
Valla bne 5 dakikada bir dezenfektan kullanan her yeri silen ve çift maske takan biri olarak karantinadayım evde korona olmuşum. Ama hiç semptom yok bende taşıyıcıyım.
Yani bu şey herkese bulaşacak çare yok gibi ama kazasız belasız atlatmak gerekecek.
Herkese bulaşmayacak.. cunku bu cok berbat hir hastalık, kimi nereden vuracağı belki değil... sen demek ki dikkatli oldugun için virüs hasta yapacak kadar bulasmadi. herkese bulasacak sozu yuzunden tedbirsiz milyonlarca insan var
Bunu diyenler yalnız doktorlar. Brnim sözüm değil. Gerek hastanedeki doktorlar olsun gerek eve gelen filyasyon ekipleri olsun böyle diyorlar. Zaten griptrn 3 kat daha çabuk bulaşabilen bir hastalıktan kaçış yok ne yazık ki. Ama dediğin gibi kendisini düşünmeyen en azından başka insanları düşünerek maske taksın tedbirini alsın. Çünkü herkesin evinde yaşlı insanlar var.
Gecen yil da her konustugumuz doktor, Türkiye'nin yuzde 50 si bunu ocak Şubat 'ta gecirdi diyordu... o doktorlara sormak lazım, madem herkes geçirecek neden aşı çalışması var? Herkes gecirecek diyen her ülke geri adim atmadi mi? Ben bunu diyen doktor veya filyansyoncu da olsa doğru bulmuyorum.. belki saglik çalışanlarının bazıları da bu yüzden yakalanıyor? Kendini koruyan doktorlar niye korumaya devam ediyor? Veya bunu diyen filyansyoncular neden kendini koruyor? Bu lafı kim derse şu an için yanlış..
Maske takıyorum, bunun dışında çok da takıntılı ya da tedbirli olduğum söyleyemez. Kalabalık ortamlara giriyoruz ister istemez oralarda da mesafe falan kalmıyor zaten. Sıkça ellerimi yıkıyorum hepsi bu. Hala nasıl olmadım ben bu rahatlıkla hayret ediyorum. Benden bin kat daha dikkatli insanlar bile yakalandı. Virüs dikkatlileri özenle seçiyor sanki değişik.
Paranoyaklık seviyesinde kontroller. Son birkaç ayda işe gitmemek ve insan içine girmemek için alınan ücretli veya ücretsiz izinler, raporlar. Evden çıktığımda sadece tek başıma ve kalabalıktan uzak yürüyüşler. Mümkün mertebe dışarıda asla yüzüme, gözüme dokunmama. Virüs çıktığından beridir çift maske takma. Avm, kafe, bilindik yerlere gitmeme. ( Şubat ayından beridir avmlere girmiyorum) Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Çevremde kapanlarin hepsi istisnasiz sigara icmeyip inanılmaz derecede sağlığına dikkat eden tipler.. Yanı sigara alkol alıp dağınık yaşayan bir tane koronavirus hastası ben tanımadım.. Yani elbet vardırda biz bilmiyoruz.. Bu terslikte bir iş var ama ne..
@K__Li1983 vallahi ya hakikatten öyle ama bende bu saatten sonra kötüyüm ilk isimde alt komşudan borç para alıp vermemek olacak biryerlerden başlamak lazım durun bakalım
Bu virüsten maske ve hijyenle korunmak bir yere kadar, gerisi hikaye. İnsanlar iletişim düşürülecek, mecbur olmadıkça market alışveriş iş harici dışarı çıkılmamalı. Turizm işiyle uğraşmama rağmen aylardır şükür o kadar insanla muhatap olmama rağmen yerli, yabancı enfekte olmadım. Turp gibi bir süreç benim için. Virüsü def etmek için bu sürec bitene kadar, İnsanlarla mesafe şart.
Kalabalığa da giriyorum dışarı da çıkıyorum markete de gidiyorum. Maskeyi doğru kullanmak önemli. 10 liraya 50 adet maske alırsanız elinizle burnunuzu kapatsanız daha çok korur. Güzel bir maske be insanların ağzının içine kadar girmediğim için hala virüs kapmadım
Ne kadar dikkat edersen o kadar seni buluyor tabi ki dikkat ediceksin ama herşey dozunda güzel şimdiye kadar gözlemlediğim bu aşırı pimpiriklenen insanları kesin buluyor şimdiye kadar ne bende ne ailemde olmadı şükür inşallah da olmaz Allah bütün hastalara da şifa versin önce tevekkül sonra takdir
Cogu kisi farkinda olmadan geciriyor. Bu oran en az yuzde 60. Tesadufen test yaptiranlarda var. Allah yardimciniz olsun. C vitamini takviyesi alin. Evi havalandirin. Maskesiz tuvalete dahi girmeyin. Mumkunse sizden baskasida tuvaleti kulkanmasin. Yemeklerinize ve yeme sikligina dikkat edin. Sakin kapi onune dahi cikmayin.
Yazın çalıştım yetmedi abimin dukknnda çalıştım ki bulundugm yer turistik bolge ama olmadik şükür 3maske üst üste takiyordm cildm tahriş olmstu Hijyene biz dikkt etsek de dışarıdan gelen turistlerde 0 hijyen Sır ne bilemiyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hemen söyleyim: test yaptırmamış olmak 😂 yani anlayacağın gerçekte dediğin gibi biri yok, kalmadı. sadece herkeste ileri derecede semptomlar görünmüyor, ve hafif geçirenler üşütmüşüm deyip dayıyor tylolhot gibi ilaçları ve belirtileri gideriyor; böyle 3-5 gün 1 hafta sonra toparlıyor. kötü tarafı durumu bilmediğinden ve ortalıklarda gezinmeye devam ettiğinden yayıyor da yayıyor
Bende anlamadım valla kaptımmı kapmadımmı aylarca bütün türkiyeyi gezdim en rusyaya geldim bir 25 gun kötü hasta oldum hava değişimine bağladım bunu ama korona oldummu olmadımmı hic bilmiyorum ancak yanımda hep limonlu su ile gezdim
Valla bende anlamadım bu işi dayımlar ailecek virüs oldular virüs olmadan 1 gün öncesi evlerindeydim sohbet muhabbet ediyorduk. Maske felan da yoktu bende. Mesafe desen o da yoktu. Onlarla temaslı olduğum için bende test yaptırmak zorunda kaldım sonucum negatif çıktı. Şuana kadar da bişey olmadı. Dayımlarda iyileştiler atlattılar.
Taşııyıcı olmaları yüksek ihtimal herkes kapıyor ve çoğu kişi ayakta atlatıyor.
kanı sulandırmanız gerekiyor asıl önemli olan konu kanın pırtılaşmasını önlemek ve etkili yöntemlerden birisi kalp sağlığınız ve damar sağlığı için aspirin içebilirsiniz.
Cinko takviyesi olan c vitaminlerinden de kullanmak sizi bir miktar koruyabilir.
Bence maske olayını ciddiye almaları. Mesela ev dışında yemek yeme dışında hiç maske çıkarmadım. Yaklaşık 5 aydır böyle. Maskeyi takarken de sağdan soldan hava kaçırmamasına dikkat ediyorum. Bence maskeyi sürekli ve çok duzgun takmaktan kaynaklanıyor.
Çalıştığım ekipte vaka sayısı 9 oldu dün. Benimde 1 haftada iki kez test yaptırmama rağmen halen negatif. Yaradan sen çalışmaya devam et kulum diyor bana. Bilmiyorum valla normal dikkat ediyoruz işte.