Diyetle 20 kilo verdim. Daha sonra istediğim kiloya gelince diyete bıraktım kilomu korumaya çalışıyorum fakat sürekli bir şeyler atıştırmak istiyorum bundan nasıl kurtulabilirim?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Ben 52 kilouum ve hiçbir zaman kilolu olmadım dolayısıyla diyet felan da yapmadım. Ama yinede aklımda güzel fikirler var. Bol su iç hem kilo verdirirken midende doluluk olduğu için belki yemek istemezsin. Yemeklerden tuzu kes iştahını kaçırır Ve benim de iştahım sevdiğim şeylere karşı çok fazla. birşeyi çok yemek istediğinde kendini zorlama nefsini köreltecek kadar ye. Yoksa çok tutup ta tahammülün kalmazsa hepsini yersin.
00 Yorumla
- +1 yıl
sigarada uygulanan allen carr yönteminin aynısını yemek yeme konusunda da uygulayabilirsiniz. yiyeceklere küsün onlar sizin baş düşmanınız olan açlığınızı besleyen şeyler olsun açlık canavarını beslediğiniz her an o size zarar verecek beslemeyin o canavarı. gün içinde açlıktan ölmeyecek kadar bir şeyler atıştırabilirsiniz meyve salata çikolata kuruyemiş gibi
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
8Cevap
Sürekli fast food veya şekerli ürünleri tüketiyorsan kan şekerin ani yükselip düşeceği icin tekrar acıkırsın. Bu yüzden sağlıklı ürünler tüketirsen seni daha uzun süre tok tutar. Özellikle Protein ve lifli gıdalar uzun süre tok tutarlar.
10 Yorumla- +1 yıl
kan sekerine baktırdın mı hiç acaba neden öyle oluyor... yemeyeceksin ya dikakt edeceksin başka yolu yok
00 Yorumla - +1 yıl
Duygusal açlık döngüsü bu nerde görsem tanırım geçmiş olsun çıkılmaz bir yola girmişsin 😬🤷♀️😂
10 Yorumla - +1 yıl
Şu içerek gerçekten o istek geldiği an büyük bardak su iç hiç bir şeyin kalmaz
00 Yorumla - +1 yıl
1 gün yeme cok 2 gün de öyle 3 günde öyle 4 günden sonra alşrsn
10 Yorumla Buzdolabının kapağına "tekrar 20 kilo almak istemiyorsan yeme" yazılı bir kağıt yapıştırabilirsin 😂
10 Yorumla- +1 yıl
Burdan anlatmak zor olucak diğer türlü ulastnmi yardimci olurum detaylı bir şekilde anlatım sağlarım
00 Yorumla Direkt yeme isteğini bana gönder kilo almam lazim skdnxxj
00 Yorumla- +1 yıl
Şekerine baktır gizli şeker de olabilir
00 Yorumla Başka şeylerle ilgilenmeye calış
00 Yorumla- +1 yıl
Oyalancak bir seyler bul
00 Yorumla Diyet atıştırmalıklar hazırla kendine
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bol bol su iç açlığı bastırır
00 Yorumla - +1 yıl
Sakkkizzzz
00 Yorumla - +1 yıl
Seni tok tutacak farklı seyler yiyebilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Meyan kökü çayı ya da zencefil çayı iç.
00 Yorumla - +1 yıl
sağlıklı şeyler ye
00 Yorumla Yemek ye
10 Yorumla- +1 yıl
sekerin yükselmiş
00 Yorumla - +1 yıl
Su iç.
00 Yorumla Kurtulman çok zor
00 Yorumla- +1 yıl
Nasil diyet yaptin
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Diyet sürecimizin en çok değerli dönemi kilo koruma dönemi olacaktır
Verimli bir süreç geçirmeniz için kesinlikle öğün atlamamanızı öneririm. Her öğün atladıkça bir sonraki öğün için yeme isteğimiz daha da artacaktır. Kan şekeri regülasyonunuzu dengede tutarak yeme ataklarının önüne geçebilirsiniz.
En önemli öğününüz kahvaltı öğünü olacaktır. Kahvaltınızda yeterli ve dengeli bir besin tabağı ile güne iyi başlayabilir, gününüzü kaliteli bir şekilde geçirebilirsiniz. Ara öğün yaparsanız bir sonraki ana öğünde yeme isteğiniz azalacaktır. Ayrıca gün içerisinde tatlı isteğinizin de önüne geçecektir.
Atıştırmalık tercihiniz kalorisi düşük besinlerden yana olursa gün içerisinde fazla kalori alımının önüne geçmiş oluruz. Bu besinler;
Sebzeleri ızgara yöntemi ile pişirirseniz diyete uyumlu bir şekilde tüketmiş olacaksınız.
Yemeklerinizi yavaş bir şekilde tüketirseniz ve iyi bir şekilde çiğnerseniz beyninize giden tokluk sinyali ile doygunluk hissiniz ortaya çıkacaktır. Yeme süreniz en az 20 dakika olmalıdır.
Yemek yerken başka bir iş ile meşgul olursanız tükettiğiniz besinin miktarını belirlemekte zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden yemeğinize odaklanmanız sizin yeme isteğinizi baskılayacaktır.
Yemekten hemen sonra masadan kalkarsanız, yemek sonrası atıştırma isteğinize engel olabilirsiniz.
Günde kilogramınız başına 30 ml su tüketmenizi tavsiye ediyorum. Beynimizde açlık ve susama hormonları aynı bölgede yer aldığı için acıktığınızı hissettiğiniz an susama hissinizin olma olasılığı çok daha yüksektir. Su içmeyi ihmal etmemeliyiz.
Her sabah aç karına 1 su bardağı ılık su tüketimi sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Haftada 1 kere tartılmak sizi motive edecektir.
Güzel sonuçlarla devam edeceğinize eminim.
Sevgilerimle.
ben tüm öğünleri alınca daha da kilo alıyorum o yüzden bir buçuk öğüne düşürdüm sonuç başarılı aşırı yeme isteğim yok yemek yemeye küstüm açlıkla savaştım sonra alıştım şimdi fazlasını midem almıyor.