Psikolojim gün geçtikçe kötüleşiyor, ne yapmalıyım?

İlk olarak bu Mart ayında bir anda ölüm korkusu, sevdiklerini kaybetme devamında ölüm sonrası sonsuzluk gerçekliği sorgulama hayatı anlamsız bulma gibi sebeplerle gece ağlama krizlerine giriyordum 1 hafta sürdü bu sonradan kendimi derse odaklanmaya zorladım. O düşünceler arada bir tekrar geliyor. Biri ölümle cennet din hakkında konuşunca ya da aniden sonsuzluğu düşününce kalbim sıkışıyor. Çıkmaza girmiş gibi oluyorum sakinleşemiyorum. Sonrasında yks ye girdim. Tyt nin sonlarına doğru böyle bir panik oldum. Nefes darlığı kalp çarpıntısı ağlama hissi çıkıp gitme isteği yerimde oturamadım. Ayt sabahı daha bir fenalaştım yemek yerken aniden kalktım tarif edilemez bir his sanki, her şey bitmiş çok çaresizim ölüyormuşum, gibi bir his kaplıyo ağlıyorum çok panikliyorum. Elimde olan bir şey değil stres kaynaklı yani onu farkettim. Bu aralar da tercihler var istediğim yer gelmiyor ne yapcağımı bilemiyorum. İstemediğim bir okula gittiğimi vs düşününce 2 gün kaldı hala halledemedim düşüncesi, “çıkmaza girme düşüncesi” ve stres aynı duruma sokuyor beni. KALBİM AĞRIYOR AĞLAMAK İSTİYORUM HER ŞEY BİTMİŞ HİSSİNE KAPILIYORUM AŞIRI PANİK OLUP NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM SAKİNLEŞEMİYORUM. Nedir bu hastalık panik atak mı? Anksiyete mi stres bozukluğu mu? Psikatriye gitmek istiyorum ama ilaçlara bağımlı olmak istemiyorum.
Psikolojim gün geçtikçe kötüleşiyor, ne yapmalıyım?