İştahımı nasıl kapatabilirim?

Cevap
30Cevap
Hem sağlıklı hem de damak tadına uygun yiyecekler bulman ya da yapman gerek. Yüksek iştahlı kişilerin bu konudaki en iyi dostu baharatlardır.
Misal; fotoğraftaki kişi sensen, In n Out'a gittiğinde "Two patties" değil de "Low carb protein style lütfen " diyerek başlayabilirsin. :)
Beslenmenin üzerine uzun uzun konuşulabilir bu yüzden kısa tutacağım.
Damak tadını ve vücudunu en iyi sen tanıyorsun. Başkalarının tavsiyelerini dinle, oku fakat uygulamadan önce kendine adapte et.
Daha detaylı konuşmak istersen bana yazabilirsin. Kendine iyi bak.
Fotoğraftaki ben değilim temsili olarak koydum.
Tavsiyen için teşekkür ederim.
Rica ederim.
kendine bir kaç beden küçük çok sevdiğin bir kıyafet al elbise vs. as onu dolabın kapağına. her yeme isteği geldiğinde git bak. bu kadar basit. kendine hedefler koy. diyet değil sağlıklı beslenmeye alışmalısın. öyle düşün. diyet rejim bunlar bilinç altında ters etki yapıyor.
Hersey kafada bitiyor iradeye sahip cikip düzgün bir haftalik beslenme programiminin hazırlanmasının yanında günlük yapilan 2 saatlik ve takviye olarak da tarcin limonlu su bitki çayları tüketmek acken iyi gelicektir ve vucufa sekil vermrk icin basrn ve bel egzersizlerini duzenli olarak yapmani tavsiye ederim
Tarçın şeker isteğini azaltır baya mesela tarçın çayı içebilirsin ama sadece tatlı değilse ozaman kahvaltıyı salam yapıp diğer öğünleri de düzgün şeyler sebze ağırlıklı yersen baya faydası oluyor düzenli yemek Yemen lazım övün atlarsan iştah kabarıyor
açlığını karbonhidrat cinsi yiyeceklerle bastırmaya çalışma, karnın açkken markete, alışverişe ve ya dışarıya çıkma çünkü istemediğin halde aç olduğun için herşeyi almaya yönelirsin, su tüketimine dikkat et, uykudan hemen önce yemek yeme. bunlar kilo vermede çok etkili oluyor
karaktersiz birine aşık ol hayattan bile soğutur :)
Aşık da olamıyorum ki kimseye :)
Ben mantık insanıyım fksjdb
dost kazığıda olur bak oda etkili :D
İnsanlara da hep mesafeliyim. Doğru düzgün arkadaşım yok hiç 😃
Bu yöntem işe yaramayacak 😄
o zaman sana diyetisyen lazım :D
Evet galiba sonum orası 😃
Duygusal yeme durumun var bence. Psikolog desteği almalisin
Teşekkür ederim
buyuk seyler yiyerek, mesela kalorisi az ama kendisi buyuk brokoli gibi sebzeler genellikle, birde mesela ogleden sonra 1 de yiyecegim 7 de kalksan bile aksamda erken bir saatte dukkani kapat aksam 7 gibi mesela, o zaman cok az acikirsin birde kendine yapacak bir seyler bulmalisin.
Elma sirkesi tuketmek yardimci oluyor, bir de yesil cay icmek en azindan benim psikolojimi olumlu duzeyde etkiliyor cunku cok saglikli bir sey yaptigimi dusundurtuyor. Son olarsk dis fircalamak da bende ise yariyor :)
Teşekkürler :)
Vücuttaki bir şeylerin eksikliğinden kaynaklanıyordu diye hatırlıyorum insülin direnci olan kişilerde de kullanılıyordu bir araştırırsan bulursun büyük ihtimalle.
Bende ayni durumdayim ve benimde 10 kilo vermem gerek
Nasıl başaracağız hiçbir fikrim yok
Beraber yapalimmi?
Sağol teklifin için de buradan pek kimseyle mesajlaşmaya sıcak bakmıyorum. Kendim araştırıp çözüm bulacağım sanırım zaten görüş yazan fazla insan olmadı.
Bulursan banada soylersin
Bol bo su iç çatlayana kadar su iç, acıktığını hissettin an dişlerini fırçala. Diş fırçalamak iştahı kesiyor.
Yarın itibariyle tam 14. Günüme giriyorum. Bugün kaçamak yapayım dedim dışardan söyledim pişman oldum. Gerçekten sağlıklı beslenmeye alışmışım.
Küçük tabak
Az yemek
Fazla çiğnemek
Başka işlerle meşgul olmak..
Kırmızı renkten uzak dur mesela. :D İştah açıcıdır.
Bol su içmek.. su içmekten kasıt yemeye fırsat bulamayacak kadar..
Kendine bir hedef koy. Yemek yemek istediğinde aklına hedefin gelsin.
Yemeklerden once dislerini fircala faydasi oluyor birde su ic yemek arasinda şisirir
Kanka yemeklerden önce su iç bol bol azda olsa azalır
Sabah uyandığın gibi kahvaltı yapma 1 veya 2 saat sonra yap ki açlık hissin gitsin doyduğunu hissettikten sonra daha çok yemek istiyorum ben onun için doyduğunu hissetmeden kalk
Merhaba,
Eğer iştah kontrolünüzün olmadığını düşünüyorsanız önce detaylı bir kan testi yaptırmanızı öneririm, bunun altında yatan metabolik bir sebep var olabilir!
Susuz kalmak çoğu zaman beyni ekstra yemek yemeye yönlendiriyor olabilir. Suya dikkat edin.
Yemek yerken tabağın yarısı kadar az yağlı salata bulundurmaya çalışın. Lifli gıdaları arttırınca iştah kontrolünüz kolaylaşacaktır.
Gün içindeki aldığınız protein miktarına bakın, eğer azsa açlık hissetmeniz çok daha olası.
Duygusal açlık mı yaşıyoruz yoksa fiziksel açlık mı bunu yönetmeyi de öğrenelim😊
Sevgiler.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 😊
Duygusal acligi nasıl önleyebiliriz?