Diyabet hastasıyım. Nasıl zayıflarım?

Bilenler bilir diyabet, bağışıklık sistemini aşırı düşürür. Ben de bir sığır olarak tip 1 diyabet olmama rağmen son günlerde aldığım kiloları hızlı bir biçimde vermek için kendim hazırladığım ve günde 500-700 kcal gibi bir enerjiyle beslendiğim bir diyete başladım. Devamlı şekerim düşüyor ve çok halsiz hissediyordum. Ve meyve suyu gibi karbonhidratı yüksek olmasına rağmen kalorisi BİRAZ düşük olan şeyleri tüketiyordum. Şekerim düşünce yediklerimin cezası olarak normal öğünlerden kesiyordum. Sonra bir gün (diyetten 15 gün sonra) şekerim aşırı yükseldi ve hâlâ düşmüyor. Ketostoza girdim. Şekerim yükselmesin diye zaten az yiyorum. Bir süre sonra şeker komasına (kusma ve mide bulantısına yol açan şeker yüksekliği) girip acile gitcem ve şekerim düzelecek. Ama beklediğimden de çok kilo verdim ve sanırım bağışıklığım daha da düştü. Devamlı eklem yerlerim ağrıyor, içim yanıyor ve yorgun hissediyorum. Bir diyabetiğin vücuduna verem mikrobu girerse dışarı atılamaz, o verem 1 ömür boyu bağışıklığın düşmesini bekler dışarı çıkmak için. Şimdilik tek verem belirtisi gece terlemeleri. Ama etrafımdakiler sürekli verem olacağımı söylüyorlar. Sizce verem olur muyum? Düşünceleriniz bekliyorum.
Diyabet hastasıyım. Nasıl zayıflarım?