18yasındayım Morbid Obezim 172 boyum 127 kiloymusum vucud kütle endeksim 42.1 dün paylastığımda 132 yazdım fakat bügün ölçtüklerinde 127 cıktım midemi kücültücem gerekli herseyi yaptırdık amelihat olmam icin herhangi bir sorun gözükmüyor olmalımıyım karar veremiyorum amelihat ücreti 10bin tl :/ Sonucları sizede atayım ( bütün organlara bakıldı onların sonucu bende degil fakat sadece karaciğerde aşırı yağlanma varmıs hatırladığım kadarıyla )
Morbid obezite durumunda karaciğer yağlanması, sık rastladığımız obezitenin sebep olduğu yandaş hastalık diyebilirim. Kilo verdikçe karaciğer yağlanmanız azalacak ve ortadan kalkacaktır.
Morbid obezitenin dünyada kabul görmüş en etkili tedavi yöntemi obezite cerrahisidir. Bu hasta grubunda diyetle kilo kaybı ve verilen kilonun geri alınmaması %5 oranınındadır. %5'lik dilime girmek için gerçek bir yaşam tarzı değişikliği, eski alışkanlıklara geri dönmeme, sabırla en az 1 yıl kadar ideal kiloya ulaşmak için beslenme ve fiziksel aktivite kontrollü bir şekilde gitmeli ve sürdürülmelidir.
Morbid obezitesi olan kişiler genellikle birçok yöntemi defalarca kez deneyerek kilo kaybetmek için uğraşmış hatta kaybetmiş; ancak bunu sürdüremeyerek daha fazlasını geri alarak hayatına devam etmiştir. Bu yüzden artık diyet kelimesinden sıkılmış ve çözümü başka yollarda aramaya başlamışlardır. Obezite cerrahisi bu kişiler için bir çözüm yolu olmakla birlikte sihirli bir değnek değildir. Yani obezite cerrahisi olarak zaten ameliyat oldum, az yiyorum kilo veriyorum mantığıyla ameliyattan sonraki süreci devam ettirmek sağlıksız kilo kaybına, hedeflenen kiloya ulaşamamaya veya geri kilo alımlarına sebep olmaktadır. Bu yüzden ameliyatı bir araç olarak görür ve yaşam tarzınızı değiştirmek için doğru şekilde kullanırsanız sağlıklı ve ideal kiloya ulaşabilir ve bunu kalıcı hale getirebilirsiniz.
Karaciğer yağlanmanız olduğu için ameliyat öncesinde min. 3 gün karaciğer küçültme diyeti uygulamak, ameliyatınızın daha başarılı geçmesini, ameliyat sürenizin kısalmasını, komplikasyon riskinizin azalmasını ve ameliyat sonrasındaki sürece adaptasyonunuzu kolaylaştıracaktır.
Başarılı geçen bir ameliyat sonrası düzenli beslenme takiplerinin yapılması hedef kiloya giderken geçen sürede en kritik noktadır. İyi bir cerrah, güvenilir bir hastane, multidisipliner çalışan bir ekip ile obeziteden kurtulmak hayal değil diyebilirim. :)
Bence ameliyat olma çünkü daha çok gençsin o kiloları verebilirsin biliyorum zor diyosunuz ama biraz sabır edip nefsini kontrol etsen inan ki istediğin kiloya kavuşabilirsin ve o mide küçültme ameliyatı çok tehlikeli masada kalma olayı var ama gerçekten iste bunu sevdiğin bir spora kaydol sonra dengeli beslen kendini zorlamadan ve bunları yaparken kendini çok kısıtlama ve bunu deme kendine diyetteyim artık bunları yiyemem diye öyle dersen psikolojik olarak çökersin bunun için yerim ama tadımlık dersen bu seni motive eder ve daha hırslandırır ben sana inanıyorum bunu başarabilirsin ama lütfen bunu sen gerçekten iste ☺☺
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
cok tesekkur ederim görüsün icin masada kalma durumu safra kesesi amelihatında nekadar risk varsa bundada okadar var dedi ama pek inandırıcı gelmedi sonucda 2saat civarı süren bir amelihat :/ ne yapıcam ne edicem bir karar vermem lazım ona göre endeskopi yapıcaklar amelihat öncesi
1) Evde hafif tempolu sporlarla spora kendini adepte etmek 2) Sabah 2 dilim öğlen 2 dilim akşam ekmek yok 3) Sebze ağırlıklı Beslen 4) Sıvı Yiycekler tüketmeye özen göster 5) Gazli içeceklerden uzak dur 6) Tatlıyı kes 7) Ara öğünlerin bulunsun Düzenli beslen sabah , akşam, öğlen (Atıştırmalik ye ) 8) Atıştırmalıklarin ; diyet bisküvi , meyve , yoğurt , süt vs. Olsun Sağlıcakla Kal
Ben 180 boyla 115 kiloydum verdim. Kilo vermeyi denedin mi? Ameliyat riskli diye biliyorum çünkü
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
doktorun söylediğine göre safra kesesi amelihatında nekadar risk varsa bundada okadar var dedi kelepçe daha tehlikeli bu yaptıracağım midenin büyük bir bölümünü kesicekler azıcık bir mide kalıcak kilo vermeyi denedim fakat başarısız oldum
Ben de kiloluydum. 171 boy. 102.8 kilo. Bir ayda 6 kilo verdim. Bogazımda guatr varmış hap kullanmaya başladım. bir de zayıflamak için hap kullandım 6 kilo gitti. Ameliyat çok riskli yaa :/
gercek kisiyi bulamamıssın dıs görünüse önem veren saftirikler cok :) aşk hayatımda kilodan dolayı cok sorun yaşamadım fakat terk edilme konusunda cok yaşadım :) kilo gecici şey onemli olan karakter ve davranış :)
Morbid obezite durumunda karaciğer yağlanması, sık rastladığımız obezitenin sebep olduğu yandaş hastalık diyebilirim. Kilo verdikçe karaciğer yağlanmanız azalacak ve ortadan kalkacaktır.
Morbid obezitenin dünyada kabul görmüş en etkili tedavi yöntemi obezite cerrahisidir. Bu hasta grubunda diyetle kilo kaybı ve verilen kilonun geri alınmaması %5 oranınındadır. %5'lik dilime girmek için gerçek bir yaşam tarzı değişikliği, eski alışkanlıklara geri dönmeme, sabırla en az 1 yıl kadar ideal kiloya ulaşmak için beslenme ve fiziksel aktivite kontrollü bir şekilde gitmeli ve sürdürülmelidir.
Morbid obezitesi olan kişiler genellikle birçok yöntemi defalarca kez deneyerek kilo kaybetmek için uğraşmış hatta kaybetmiş; ancak bunu sürdüremeyerek daha fazlasını geri alarak hayatına devam etmiştir. Bu yüzden artık diyet kelimesinden sıkılmış ve çözümü başka yollarda aramaya başlamışlardır. Obezite cerrahisi bu kişiler için bir çözüm yolu olmakla birlikte sihirli bir değnek değildir. Yani obezite cerrahisi olarak zaten ameliyat oldum, az yiyorum kilo veriyorum mantığıyla ameliyattan sonraki süreci devam ettirmek sağlıksız kilo kaybına, hedeflenen kiloya ulaşamamaya veya geri kilo alımlarına sebep olmaktadır. Bu yüzden ameliyatı bir araç olarak görür ve yaşam tarzınızı değiştirmek için doğru şekilde kullanırsanız sağlıklı ve ideal kiloya ulaşabilir ve bunu kalıcı hale getirebilirsiniz.
Karaciğer yağlanmanız olduğu için ameliyat öncesinde min. 3 gün karaciğer küçültme diyeti uygulamak, ameliyatınızın daha başarılı geçmesini, ameliyat sürenizin kısalmasını, komplikasyon riskinizin azalmasını ve ameliyat sonrasındaki sürece adaptasyonunuzu kolaylaştıracaktır.
Başarılı geçen bir ameliyat sonrası düzenli beslenme takiplerinin yapılması hedef kiloya giderken geçen sürede en kritik noktadır. İyi bir cerrah, güvenilir bir hastane, multidisipliner çalışan bir ekip ile obeziteden kurtulmak hayal değil diyebilirim. :)
Sağlıklı günler...