Polikistik over sendromu yaşayanlar için uygun diyet programı biliyorsanız söyler misiniz? İnternette bir sürü sayfaya baktım polikistik over diyeti nedir diye ama benzer şeyler çıkıyor, normal diyete benziyor hep. Aranızda polikistik over sedromu olan varsa ve buna uygun diyet yapıyorsanız bana da bilgi verir misiniz lütfen?polikistik over diyeti
Polikistik over diyeti nedir, polikistik over sendromu yaşayanlar için uygun diyet programı var mı?
Geçmiş olsun. Polikistikover herhangi bir diyeti etkileyeceğini sanmıyorum. Ama tedavisi önemli. Yumurtalık kistlerinin belirtileri. Adet düzensizlikleri (En sık verdikleri belirtidir) , Karında şişlik, Karın veya kasık ağısı, Sindirim sitemi bozuklukları (kabızlık, ağrılı dışkılama), İdrar yolu şikayetleri: sık idrara çıkma gibi.
Polikistikover kist için.
1 orta kahverengi boy kuru beyaz normal soğanı (kırmızı ve mor soğan veya dış kabukları beyaz İtalyan soğanı olmaz ) dış kabuğunu soyarak dörde bölün. Önceden kaynatılmış 2 Su bardağı klorsuz suya koyarak 5 Dakika üstü kapalı olarak kaynattıktan sonra içine başka bir şey katmadan öğle ve akşam yemeklerinden önce bir bardak suyunu için.(soğan yenmeyecek sadece suyu içilecek) Soğan kürünü adet döneminde uygulamanın bir sakıncası yoktur. Ancak, etki bakımından en uygun zaman adet bitiminden en erken 7 Gün sonra başlamaktır. Kür uygulandıktan sonra 2. adetinizi görmeden 10 gün önce tekrar 5 gün veya 7 gün bu soğan suyu kürünü uygulamalısınız. Uyarı: Soğan suyu kürü 15 günden fazla uygulanmamalıdır. Bu kür adet düzensizliği ve polikistik over şikayeti olan bayanlar için de mükemmel bir çözümdür. Yumurtalıklardaki kisti tamamen ortadan kaldırmaktadır. NOT : Hamile kalmak-yumurta sayısını artırmak için de iyi bir çözümdür.
Polikistik over sendromu için öncelik doktora gitmek ve sağlık durumunuzun ne durumda olduğunu bilmek olmalıdır. Doktor önerileri ve reçetesi ile beraber bir de diyetisyene gitmeniz daha doğru olacaktır. Çünkü polikistik over sendromu için iyileşme süreci uzun solukludur ve yaşam tarzındaki doğru değişiklikler ile bu sendromun azalması sağlanmalıdır.
Polikistik over diyeti, polikistik over sendromu yaşayanlar için uygun diyet programı vardır ve bunun bir uzman eşliğinde yapılması veya sağlık durumunuza göre uzman önerilerini dikkate almanız daha önemlidir. Polikistik over diyetinde diğer klasik diyetlerde olduğu gibi: - karbonhidrat - yağ - protein dağılımları benzerlik gösterir.
Karbonhidrat alımında kısıtlama yapılmakla beraber baklagiller, sebzeler gibi sağlıklı karbonhidratlara yönelmek gerekiyor. Yağlarda ise ayçiçek, margarin veya tereyağ yerine zeytinyağı kullanımı öneriliyor. Proteinlerde ise az yağlı tavuk, balık, et tüketimi, hayvansal olmayan mercimek gibi proteinlerin daha sık tüketimi öneriliyor. Polikistik over diyeti hakkında daha detaylı bilgi için şu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum:
Polikistik Over Sendromu, kadınlarda sık görülen bir hormonal bozukluktur ve genellikle düzensiz adet döngüleri, aşırı tüylenme, kilo alımı, akne ve kısırlık gibi belirtilerle kendini gösterir. Ayrıca, Polikistik Over insülin direnciyle de yakından ilişkilidir. Bu nedenle, Polikistik Over yönetiminde beslenme büyük önem taşır. Düşük glisemik indeksli gıdalar tüketmek, rafine şeker ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak, sağlıklı yağlar, lifli yiyecekler ve protein açısından zengin besinler tercih etmek, Polikistik Over semptomlarının azalmasına ve hormonal dengenin sağlanmasına yardımcı olabilir. Örneğin, sabah yulaf ezmesi, öğle ızgara tavuk salatası, akşam ise balık ve sebzeler gibi öğünler tüketmek faydalı olabilir. Düzenli egzersiz yapmak ve stres yönetimi de insülin direncini azaltmada etkilidir. Polikistik Over'la mücadelede kişiye özel bir beslenme planı için profesyonel rehberlik almak her zaman iyi bir fikirdir. Polikistik over diyeti hakkında daha detaylı bilgi için şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim :)
Glisemik indeksi yüksek olan şeylerden uzak dur beyaz ekmek un şeker gibi. Onun yerine tam buğdaylı veya kepek ekmek tüket. Kendini diyet diye zorlama sonra aksine tekrar alırsın aynı durumu çünkü defalarca yaşadım. Hormonlarına baktır muhtemelen insülin direnciyle alakalı. Hormon veya vitamin takviyesi al doktor gözetiminde. Bol sebze meyve tüket laktozsuz süt iç eti aşırı tüketme zaten bulamıyoz fakiriz :D Bakliyat tüket , makarna vs gibi ürünleri kepekli al hem doyarsin hem enzimler üretir. avakado ye.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öyle bir diyet yok. Ama günlük kalori alımı normal bir insanda 2000kalori ise polikistik over olan bir insan daha az yemeli. Insülin direnci de varsa 1200 kaloriyi geçmemeli yoksa kilo almaya çok meyilli olunabiliyor. Insülin direncin varsa metformin kullanip kullanamayacagini sorabilirsin doktoruna. Ben dikkat ederek ve metformin kullanaran 25 kilo civari verdim. Birakinca hapı biraz kilo aldim sonradan
diyet toksa 15 gun sogan ic kist patlar patlamazsa bir 15 gun daha ic kesin patlar tecrubeyle sabit bende vardi iyilestim 6 ayda bir hala yaparim bendeki eskiden ilerlemisti ama bidaha olmasin diye hala iciyorum kasinti falanda yok ediyo
En İyi Cevaplar