Aslı. Günde 2 öğündür. Fazlası sagligi bozar yavas yavas. Tansiyon şeker reflü asiri kilolar hep bunun yuzundendir. Ve yediginde de midenin 1/3 u yemekle 1/3 u suyla 1/3 u de havayla dolmalidir.. Bu sünnettir ve de.. ve bundan farkli yemenin sagligi bozdugunu da gecenlerde Japonlar ispatladi.. herkes bravo dedi. . Peygamberimiz 1400 sene once ayni seyi soyleyince tık yok kimsede.. ben buna uymaya basladim. "Talcid" nedir unuttum... ve kilom duzene girdi.. istesem basaramayacagim ideal kiloya kendi kendine sabitlendi.
Maalesef senin gibiyim hergun kahvaltı yapamıyorum, oysa bize gün içinde en lazım olani o.. kahvaltıyı sağlam yapsak akşam bı çorba bize yeter! Derdimiz sağlık ise uyku halinden üç saat önce yemeyi içmeyi kesinlikle terketmeliyiz.. istisna yatağa girmeden evvel koca bir bardak su.. oluşabilecek kalp krizini önlemede çok etkilidir o bir bardak su.. kahvaltıyı sağlam etsek ogleyi meyva ile gecirsek akşamda hafif bı çorba makarna tuketsek dipçik gibi oluruz😇
Aslında iki öğünle de doyuyor insan. İki öğünde yetiyor. Ben doğum kilolarımı iki öğün beslenerek verdim. Her diyetisyenin, her doktorun yoğurt yiyişi farklıdır.5 öğünde yeterli ama ben bu konuda Canan Karatay'a katılıyorum daha çok 🦋 Maksimum üç öğün olmalı Canan Karatay'ın da dediği gibi 🌺
İnsan dediğin çok fazla yemek yememeli çok Özleyen insana çok sağlıklı olmaz çünkü insan çok fazla yemek yediğim zaman vücudu da çok fazla çalışmak zorunda kalır vücudu çok fazla çalışan insanın da çabuk yıpranması içten değil bu yüzden ne kadar az yemek o kadar iyidir sadece doğru şeyler yemek lazım doğru meyveleri sebzeleri her şey zamanında tüketmek lazım ki az yemenin de bir kıymet olsun
Bir standartı yok önemli olan senin yaşam tarzına uygun olacak şekilde öğünleri düzenlemek. Günlük alman gereken besinleri gün içine yay hangi saatte ne sıklıkla yapabiliyorsan... Ve bol su içmeyi ihmal etmeyin...
Ben iki öğün yapıyorum uzun zamandır ara öğün yok süt ürünleri yok. çok rahatım sindirim olarak özellikle. ara öğünün gerekliliği uzun süredir tartışılıyor. yapmadan da oluyormuş ama alışmak zaman istiyor.
Bu kişinin gün içindeki aktivitesine bağlı. Ben günde 5 öğün yiyorum. Hatta bazen 6 olabiliyor. Ancak aldığım enerjiyi yaktığım için herhangi bir insülin bozukluğu, şeker ya da obezite gibi problemim olmuyor.
Günlük yaşantına göre değişir. Yoğun bir tempon ve enerji kaybın varsa 3 ana öğün ve 3 ara öğün olabilir ara öğünde kastım kuruyemiş, mandelin, elma vs vs
Günde 3 ögün iyi kahvaltiyi pas gecmemek lazim kahvalti en önemli ögün Öglen saatinde yersen ve aksamlarida aslinda duzenli beslenmenin etkisini görüyorsun
Bu tamamen kişinin yaşam tarzına bağlı. Bazı insanlar için mesela 2 ana öğün tüketmek da sağlıklıdır. Önemli olan bu noktada alınan günlük enerji ihtiyacı ve besin içeriği. Şahsen benim için 2 ana ve 3 ara öğün yeterli.
Kahvaltıyı asla atlamam önemli benim için. Öğlenleri fazla aramıyorum ama ufakta olsa bişeyler yemeye çalışırım. Bu durum da sabah ve akşam önemli benim için 2 öğün
Önce mükemmel bir sabah kahvaltısı ondan sonra hafif bir öğle yemeği Ondan sonra hafif bir akşam yemeği bir bardak çay ya da Türk kahvesi Ondan sonra yatış
En İyi Cevaplar