19 yaşındayım. Boyum 160 47 kiloyum ama vücudum şekilli değil. Yazın spora gideceğim ama şu an tekrar üniversite sınavına hazırlandığım için çok yoğunum. Hazirana kadar da koyvermek istemiyorum. Neler yapabilirim ? Beslenme egzersiz vs ?
Cevabın nedir?
+1 yıl4 haftada vucut sekle girmeye baslar ve kendinde farkedersin. 8 Haftada cevrendekiler ve 12 haftada tum dunyanin farkedecegi kadar guzel bir vucuda sahip olabilirsin.
Sabah kalkinca bir bardak su ic. Gun icinde gunluk 1.5 Lt olacak sekilde devam et.
Otururken:
100 kere dizlerini birbirine bastirarak bacak ici kaslarini calistir.
100 kere popo kaslarini kasma ve gevsetme hareketleri
50 Kere kollarini yana acip yuvarlaklar ciz
Sanfalyenin kosesine oturup yanlarindan tut ve bacaklarini havaya kaldir indir bu hem bacak hem karin kaslarini calsitirir.
Ayakta:
20 kere ziplayabildigin kadar yuksege zipla bu bacak kaslarinin toparlanmasini saglayacaktir
100 kere dik durup yana egil-kalk bu sayede yan karin kaslarin calisir.
Her gun 30 dk hizli ritimde yuru.
Bu sayede kisa zamanda sonuclari gormeye baslarsin.
Ustelik spor yaparsan ders calisma veriminde artar! Bu cok onemli cunku konsantrasyonunu yukseltir ve fiziksel olarak daha saglikli hissedersin.
Kolay gelsin10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılsen de söylemişsin zaten, tek çaresi egzersiz. kilo derdin yok, Bir de sınava hazırlanıyosun, o yüzden şimdilik düzenini pek bozma, kafana da pek takma. sadece sağlıklı beslenmeye özen göster bu aralar. abur cubur yeme. vücudunu şekillendirmeyi sınav sonrasına bırak tamamen.fazlan olmadığı için spora başlayınca çabucak şekle girersin, hatta o zaman daha fazla bile yemen gerekir.
00 Yorumla
vucudun sıkı değilse beslenmene çok dikkat etmelisin. vucudun sıkılaşması demek kas oranının artması demektir. Eğer sıkı değilse zayıf olduğun halde vucudundaki yağ oranı fazladır buda sağlıksız beslenmeden kaynaklanan bişey. Yani sen şeker, tuz, beyaz ekmek, kızartmalar, fastfood vs. bunlardan uzak durup protein ağırlıklı yemekler yersen vucudun sıkılaşır. Çünkü kasların yapı taşı proteinler ve sudur. Günde en az 2 litre su içmelisin ve vucut ağırlığına göre kilo başına 1 gr. protein almasısın en az. yani 47 gr. proteine ihtiyacın var. Eğer hergün sporda yapıyorsan kilo başına 1.5 gr. protein olarak hesapla kardesim :)
00 Yorumla
+1 yılspor yapmalısın
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
96Cevap
Hic kimse dogruyu bulamamis. Vucudunda su ve mineral eksikligine bagli olarak kas zayifligi var. Ondan dolayi sikilasamiyorsun. Spor salonuna agirlik kaldir protein ve mineral agirlikli beslenirsen 50 kiloya geldiginde sorun kalmaz. Ama yaglanarak degil.
Su hacmi kazandiracaksin..13 Yorumla
Soran+1 yılMuhtemelen bundan cunku neredeyse hic su tuketmiyorum.Nasil yasiyorum ona sasiriyorum.
Soran+1 yılDikkate alacagim tesekkurler :)
+1 yılMerhaba
Sekilli değilden kastınız omurganızda eğrilik vb. mi var yoksa beğenmiyorum mu demek istiyorsunuz?
Gerçi her iki şekilde de ağrılık çalışmanızı öneririm ama omurganızda problem varsa buna yönelik egzersizlere ağırlık vermelisiniz.
Profesyonel yardım/danışmanlık almak isterseniz özelden ya da profilimdeki facebook sayfamdan bana ulaşabilirsiniz02 Yorumla
Soran+1 yılEgrilik yok ama diri degil.Sagliksiz gibi geliyor bana.
- +1 yıl
Eğrilik yoksa iyi, korkulacak bir durum yok demek ki :) Kas tonunuz ile ilgili de olabilir. Bence çok kafaya takmayın cevapta da dediğim gibi profesyonel yardım almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz
pull and push calışcaksın eline bir havlu al sıkı bir şekilde iki ucundan cek omuzlarına dogru indir her sabah kalktıgında 12 x 3 tekrar
sonra altında bir sandalye varmışta oturuyor muşsun gibi durmaya calış ve kalk ama vucudun dik olsun 12x3 bu bide mekik cekersin
bide vucutta mineral ya da vitamin eksikligide olabilir bazı insanlarınkasları yumuşak oluo o sebebten
kolay gelsin10 Yorumlaporsiyon düşür. yürüyüş yap. uyku saatlerinden önce yemek yeme. bu tarz şeyler yararlı olur. imkanın varsa yüz, yoksa yürü bol bol yürü ve sıvı tüket. yemeklerinde ekmeği minimum seviyede kullan, çayından şekeri yemeğinden tuzu uzak tut. bunlar bile sağlıklı bir vücut görüntüsüne sahip olmana yeter.
00 Yorumla
+1 yılsaglikli beslen canim bol proteinli yiyecekler ye yumurta makarnada bol proteinlidir yap ye bol bol birde ufak tefek egzersizler yap. bende 169 boy 49 kiloydum simdi 53 oldum yine cok az ama fazla almak istemiyorum cunku bolgesel aldigimi farkettim yani gobegim cikiyo o yuzden kilo almaya korkar oldum
00 YorumlaEsneme hareketleri yap,aerobik,kardiyo filan yap.Sağlıklı kilo almak için sık,dengeli beslenmelisin.Et,yumurta,süt,taze meyve ve sebze filan hepsini tüket.Şınav,mekik yap.Bunlar çok iyi olur,hem forma girersin,hem de sağlıklı kilo alırsın.Unutma ki kilo almak demek yağlanmak değildir.
00 YorumlaYaglı ve sekerlı yıyecekler tüketme, bol bol salata yesillik tüket , yemeklerıne tuz atma, light yiyecekleri tercih et , yesıl cay ıc metabolizmanı hızlandırır, aksam 7 den sonra sadece salata ye. Cok faydası olacak ve kesınlıkle gunde en az 45 dakıka spor yap bol bol yuru.
10 Yorumladışarıda bisiklet sür. ya da evde bisiklet aleti ile çalış baya bacakları sıkılaştırıyor. bende aynen 165 boya 48 kiloyum. bacaklarımı sıkılaştırdım iyice. 1 kg lık dambıllardan ve de flexli bişey varya adı gelmedi aklıma :) reklamlarda cıkıyor karın bölgesi için onu kullanıyorum. 3ü bana yetiyor.
00 Yorumla
+1 yılanladığım kadarıyla 10 veya 15 kilo alman lazım şu anda zayıf kategorisindesin kilo aldığında bölgesel olarak nerde yağın toplanacağını önceden bilme şansımız olmadığından bence övunlerini saatinde yemelisin dengeli beslenmelisin sabahları bir çay kaşığı balla veya sutle polen sorununu çözecektir
00 YorumlaAh be güzelim keşke senin kadar zayıf olsam da sıkı olmasam. :) Bende senin gibiyim bir yandan üniversite sınavları bir yandan spor bir yandan okul felan idare edemem diyorum. Aç youtubeden pilates için yapılan hareketleri ve ya 40 dakkalık bir yürüyüş bile yetiyor. Ben bacaklarımı sıka sıka yürürdüm hep her gün. Baya sert oldu. Kalçamı sıka sıka yürücem şimdi bakalım. :D
00 Yorumla
+1 yılsınav sonuna kadar kendıne yuruyus mesafelerı ayarla. dersane ev arası yurumek gıbı mesela.. sımdılık yapabıelcegın pek bısı yok.. eger yapabılrısen spounda ıcınde oldugu yenı bı calısma planlaması yapmak. yapabılrısen hafıf fıtness ile baslayabılrısın
10 Yorumlabana göre en iyi kas koşarak yapılan kastır ama bunun içinde en az günde 2 saatlik antraman programın ve ıdmandan önce alıcagın vıtamınler olması gerekiyor evde oturarak vucudunu şekıllendıremezsın senın şuan vucudunu deilde derslerını duşunmen gerekir fıtnese her zaman gidersın üniversiteye girdiğinde çok vaktin olucak o zaman yaparsın şu anlık yediklerine dikkat etmen yeterli :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboy-kilo orantın çok iyi yani hiç fazlan yok. gerginlik için de evde kendi kendine çalışabilirsin. şınav, mekik falan çek. bacak egzersizleri falan yap, fırsatın olursa dans et ve tabii ki sağlıklı beslen. yazın spora gittiğinde zaten çok sıkı bir vücudun olacak. eve plates topu alıp onla da çalışabilirsin.
00 Yorumlahap map diyorlar ya hani ondan alma ne yaparsan yap. p90x var bak 100 lira ya aldım +20 lira kapı barfiksi var Bir de. şey onu satın alınca dvd seti geliyor ve bir uzman atanıyor sana zayıflamak istersen zayıflıyorsun kilo almak istersen alıyorsun diyet beslenme egzersiz evde yapabilceğin şeylerle istediğin fit vücuda kavuşuyorsun. kesinlikle kullanıcısı olarak yorumumdur.
00 Yorumla
+1 yılsoyle soyleyeyım ben uzun sure fıtnessa gıttım evet yararı oldu hem zayıfladım hem sıkılastım bırakınca kaslar erııdı cok kotu bır goruntu oldu sımdı ıse platess yapıyorum53 kılodayım ve gayet fıtt duruyorum şu an plates yapmalısın
00 YorumlaÇok zayıf olduğunuz için vücudunuz sıkı değil. Sıkı vücut için ideal kiloda olmalısınız. Öğün atlamadan düzenli beslenmenın size yararı olacaktır. Proteine biraz daha ağırlık verirseniz vücudunuzdaki kaslar da sıkılaşır
00 Yorumla
+1 yılPlatesi öneririm ben çok faydasını gördüm canım. Seninle aynı vücut ölçülerine sahibiz. Benim problemim zayıf olmama rağmen bacaklarımın kalın görünmesiydi platese başladım ve vücudum şekillenmeye başladı sana da tavsiye ederim.
00 YorumlaUfak tefek spor hareketleri bile yapsan düzenli olarak vücudun şekle girer sanırsam aynı yaştayiz ben ne spor salonuna gittim ne bişi ama karın kası ve göğüs kası yaptım internette bile araştırma yapsan yeter :)
00 Yorumla
+1 yılpower diye bir olay ver. büyük güzellük merkezlerinde. zayıflama üzerine değil. titreşimli bir cihazın üzerinde pilates hareketleri yapıyorsun. Duruşunu dengeliyor, sıkılaştırıyor. ben 5 seans yaptım. aylık 13o tl. 5 gün gittim devamda edicem.
00 YorumlaDiyet önereceğim ama kilolu değilsin yapabileceğin tek şey spor yani fitness, plates bunları öneririm yoğunum diyorsan evde yapabileceğin hareketleri araştır başka bir yolu yok.(Bana sorarsan sorun zayıf olman ya da senin abartmanda da kaynaklanıyor olabilir :) ).
00 Yorumla
+1 yılvücüdu sıkılaştırmanın en etkili yolu spordur sen sınvına hazırlanmaya devam et sınavına gir ondan sonra düzenli bir şekilde sporunu yap o sıkıntıları atlatırsın
00 Yorumla
+1 yılbenimde boyum 160 ama 42ydim en son baktığımda :/
aynen zayıfım ama sıkı değil yemek yiyince göbişim çıkıyor göbek mi deri mi yağ mı anlamıyorum bile :/01 Yorumla
+1 yılGenelde sağlıksız kilo verenlerde böyle olur.İyi beslenmiyorsun sanırım.İyi beslenerek düzenli mekik hareketleriyle vücuduna şekil verebilirsin.Plateste bu durumlarda çok tercih edilir.
00 Yorumlaprotein ağırlıklı beslenmelisin ve aynı zamanda egzersiz yapmalısın. Bacaklarının şekillenmesi için hızlı tempoda yürüyüş üst kısımlar ve kalça için de pilates yapabilirsin
00 Yorumla
+1 yıl47 kilo mu :D Biraz yemek ye yemek...
Kilo almak istiyorsan Pirinç Pilavı yemelisin.
Boyun normal kız dediğin kısa olur zaten.
Vucudun güzel olmasada olur kalbin ve beynin güzel olsun yeter.00 YorumlaBiraz squat çekebilirsin. Popo için güzel bir hareket.
Mekik de öyle karın bölgesi için.32 Yorumla1 saatini platese ayırabilirsin canım. Faydasını göreceksin ama biraz geç kalmışsın bunu için keşke daha önceden başlasaydın.
10 Yorumlaben sana yapabileceğin en basit ve kolay şeyi tavsiye edeyim "yürüyüş" kalp kasın genişler, cigerlerin daha rahat solunum yapar ve vucudun extra dinç olur ama müzikle yap yoksa sıkılırsın ;)
00 Yorumla
+1 yılBeslenme noktasında sana yardım edebilirim ancak egzersiz noktasında yetersiz kalma ihtimalim var. Ancak sana yol gösterebilirim.
00 Yorumla
+1 yılPilates diyorum baskada bisii demiyorum 3 gündür bende spora başladım salona gidiyorum en yoran pilates müthiş şekle sokuyo eminim
00 YorumlaPlates çok iyi geliyo hem fit bir vücut hem de sağlık açısından çok faydalı bel ağrılarına falan çok iyi geliyor..
00 YorumlaSquat bir kadının yapabileceği en iyi egzersizler bütünüdür. Facebbokta beautiful fitness girls sayfasını takibe alın, ilham verecektir eminim :)
10 YorumlaHer gün sabah 1 tane yumurta beyazı muhakkak ye ama haşlanmış olacak. Ve gece yatmadan önce mekik çek çok işe yarıyor
00 Yorumlayapman gereken ayaklarını kanepenin altına koymak ve mekik çekmek ama ilk yaptıklarında çok acı çekeceksin..
01 Yorumlasınavın varsa var.
Ama genede küçük egzersiz yapabilirsin.
günlük 50 mekik çekere başla. 100 yap bunu düzenli olarak her gün mekik çek. faydalarını görürsün00 YorumlaHemen fitness'a başlamalısın. Bu hem vücudunu sıkılaştıracaktır, hem de formunu korumana yardımcı olacaktır. tabi beslenmenide hocanla birlikte belirlemelisin.
00 YorumlaAğırlık çalış , karını çalıştır, ayaklar ve kalça içinde squad yap.Kısacası 1 cift dumbell işini görür.
02 Yorumla
Soran+1 yılAbim sağolsun evin her yeri dumbell ama kaç kilodan başlamalıyım sence ?
+1 yılvalla sıkıntılı iş ya egzersizler kardiyo ile başla
10 Yorumla
+1 yılbeslenme olarak maydanoz suyu, mısır püskülü suyu zayıflatıyor diye biliyorum, dene istersen
00 Yorumladüzenli spor , dengeli beslenmeyle halledebilirsin bence
00 Yorumla
+1 yılhazirana hiçbişey kalmadı şu an sadece sınava asıl. sınavdan sonra bir spor salonuna kayıt yaptır ve düzenli gidersen kısa zamanda toparlarsın..
00 Yorumla
+1 yılCevaplıcak soru bulamayan herkes bu soruyu cevaplamış :D
Soruna cevabım; bilmiyorum :)00 YorumlaHalen daha bu soruya niye bu kadar cevap gelmiş çözemedim! :S
02 Yorumla
Soran+1 yılSen mi ben mi?
+1 yılsquat, deadlift ve lunges kalçayı sıkılaştıran temel hareketler ayrıca pilates de yapabilirsin.
00 YorumlaBoyuna gore kilon gayet iyi bence sikilasmak icin spor yapmalisn evdede olur yani
00 Yorumla
+1 yıldüzenli yürüyüs hem ders arasi verirsin aksam üstü yürürsün yani faydasi olur..
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılLeslie yapabilirsin. Leslie 1den başla 2 3 ne kadar dayanabiliyorsan günlük olarak yap.
00 Yorumla
+1 yılBen sendende zayifim ozaman 166 boyum ve 46 kilom ama vucudum sekilsiz degil bilemicem canim
00 Yorumla
+1 yılEn iyi spor her gün düzenli 45 dk koşmak. Protein ağırlıklı beslenmeye çalış.
00 Yorumlakilon biraz az 50 55 arası olman lazım diyetisyene git
00 YorumlaEn iyi cardio 'yüzmek' onun dışında aşırı yağlı ve karbohidrattan uzak dur
00 Yorumla
+1 yılSquat ve küçük bir dambılla kondisyon hareketleri oldukça forma sokar. Ama Squat her şeydir. Squat yapan kız candır :)
00 Yorumla
+1 yılSpor antrenorlugu yapmistim, zamaninda ozelden yazarsan yardım edebilirim, şu an ise geri donmem gerek
00 Yorumla
+1 yılvucut sıkı değilse fitness yapmalısın beslenmeyle vucudu sıkılaştıramazsın. ama fazlalıkların varsa diyet de yapman gerkli.
00 Yorumla
+1 yılCardio ağırlıklı egzersizler yapar ve yağdan uzak durursan kısa sürede sıkılaşırsın. Güven bana.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpilates ve yürüyüş. ben pilates için gerekli tüm malzemeleri aldım evde hergün yapıyorum. eskiden spor salonuna giderdim ve hiç bu kadar etkili bir şey daha yaptığımı hatırlamıyorum.
00 Yorumlabende snnle aynı durumdayım canım :( benim bide göbegm varrrrr
00 Yorumla
+1 yılegzersiz yapman lazım hem kilo problemin hem beden görüntünde kayda değer güzelleşmeler olacaktır
00 Yorumla
+1 yılbol bol ye. az enerji harca biraz etlenince vücudun şekil almaya başlar ;)
00 YorumlaAgirlik & squats.
Ben ilk basladigimda 7kg yaptim zamanla 20-25kg yapiyorum simdi.01 Yorumla- Devamını Gör (94)
Devamını Gör(139)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası