Sigara nasıl bırakılır zorlukları nelerdir sigarayı bırakan birinden dinlemek ister misiniz?
İlk başta ben bir lise öğrencisiydim basketbol takımındaydım sigarayla uzaktan yakından alakam olmazdı. İçen arkadaşlarıma küfürlerimi harcardım.
Sigara İçerken:
Üst üste yaşadığım sakatlıklar manevi olaylar neticesinde kendimi alkole vurmuştum.O zamanlar sinirimi öfkemi atmak için sigaraya başladım.Derken Ygs-Lys kötü giden sınav maratonu ve stres ile birlikte sevgilimizden ayrılmamız da dahil 1 pakete çıkmıştım artık.
Sabah uyandığımda sigara içmeden tuvalete bile gidemez olmuştum. Kahvaltıdan önce yakardım, kahvaltı biter yakardım, dersahaneye girmeden önce bir tane yakardım. Çünkü 5 saat dersimiz vardı ve ben 5 saat kafayı yerdim.
Gel gelelim ne olduğuna 19 yaşında genç bir delikanlının kronik bronşit ve akciğer iltihaplanması geçirmesiyle birlikte nezle sayesinde bu tesbit edilebildi.O kadar kötü bir hayat standardındaydım ki gülerken hep öksürüyordum gülmek bile işkence haline gelmeye başladı.
Sakatlıktan sonra aldığım 45 kg da cabası olunca 3.05 potayı çeken ben artık sadece panyasına deyebiliyor ve 1 dakikalık depardan sonra tıkanıyordum. Haftalık harçlığım 50 tlydi ben ekmek parasının bakkala gittiğim paralarla dolmuş paramı öder o 50 tl ile sigara alırdım full.
Sabah kahvaltısını yapmadan derse girdiklerim var sırf sigara içebilmek için. Hazır doktorun karşısına çıktım baya da kötüydüm doktor 1 hafta boyunca günde 2 antibiyotik iğne +balgam için bir sprey, ağrı için pastil, ağrı kesici+eğer olmazsa 1 antibiyotik hap verdi.

Sigarayı nasıl bıraktım?
Hastahaneden çıktım bir dönerciye geçtim malum açım yaklaşık 16 saat birşey yememişim kan testi doğru düzgün çıksın diye uzandım sigarama çıkardım içinden bir dal çakmağı aldım yaktım ucundan şöyle içime çekmemle 30-40 kere öksürmem bir oldu ciğerlerim o kadar sıkıntılıydı ki sigara bile içemiyordum. İçememe rağmen içmek istiyordum.
Yemeğimi yedim, kalkarken abi sigara kullanan var mı dedim, pakedi ve çakmağı abimize verdim. Hadi iyi günler diyip çıktım. Deliler gibi yemek yemek istedim, çılgınlar gibi pizzalara abanmak istedim. Böyle birşey yok arkadaş sinir küpü olacaktım ki imdadıma sakız yetişti. Bildiğimiz 50 kuruşa aldığımız sakızlar yok mu? İşte onlar.
Ne zaman sigara içmek istesem ağzıma sakızımı atıyorum alıyorum bir gitar şarkı söylüyorum arkadaşlarla sohbet derken unutuyorum.
Sigarayı bırakmamın bana kazandırdıkları:
1-) Yemeklerin tadını hissetmek
Çoooook söylediler ama Allah çarpsın bir kere dinlediysem umrumda bile değildi şimdi suyun bile tadını almaya başlamışım o derece usta.
2-) Param cebimde kalıyor
Aynen öyle eskiden hatunu alır bir alışveriş merkezine giderdik 50 tl harcardık 20 lirası sigara olurdu :( dersahanede kahvaltı yapamazdım.Dolmuş paramı karşılayamayınca trene kaçak binerdim tabi şimdi trenle uğraşmıyorum bile paramı verip dolmuşla gidiyorum :D
3-) Daha rahat nefes alıyorum
Eskisine göre baya rahatım yeni yeni rahatladım .
4) Daha iyi kokuyorum
Sevgiliminde ortak kanaatiyle birlikte daha güzel koktuğum için onun bana daha fazla sarılması da bu işin birazcık meyvesi oldu.
Kaybettiklerim
1-) Akciğerim 3 yıllık pisliğini temizlediği için balgam çıkarıp duruyorum. Doktorun tahminine göre 1-2 hafta sonra normale döner arada bir çıkarırsın dedi.
2-) Abi alkol sigarasız olmuyor neredeyse o derece yani
3-) Sigara ile kahvenin arkadaşlığını unuttum artık sadece kahve var .
Ben bıraktım, siz de bırakın, etmeyin eğlemeyin bro. Sağlığımızı düşünsek zaten içmeyiz de cebinizi düşünün. Şimdi çıkıp biriniz fırlayıp ben kaçak içiyorum sıkıntı yok derse fena kavga çıkar söyleyim. Bırakın birader heeeeç gerek yok.
Eklemek isterim şunu da "yok nikotin bağımlılığıymış, yok fiziksel bağımlılıkmış" geçin bu işleri. İkisisinin de bağımlılığı yok tamamen psikolojik usta. Tamamen bu çakal doktorlar, bu çakal ilaç sektörü kandırmış bizi. Hep tamamen psikolojik ağzının dolu olmasıyla ilgili .
Buradan sigara içmeme sebep olan eski sevgilime bu şarkıyı armağan ediyorum.
Sigarayı bırakmama yardımcı olan şimdiki sevgilime
Bu da sigara içmeye devam edenlere gelsin
Sorularınız olursa sorun yaklaşık 2 aydır temizim :)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar