Yan tarafta pembe narin reklamlarında doğum kontrol haplarının inanılmaz faydaları diye başlığı hepimiz görmüşüzdür ben de 9 ay kadar kullandım ve ne olursa olsun sonuçta ilaç ve çok ciddi zararları var kanserojen etkisi çok yüksek ve hamileliği engellediği için uzun süreli kullanımdan sonra bıraksan bile çok uzun süre çocuk olmayabiliyor ben daha fazla kullanmak istemedim ve alternatif aradım buldum da sizinle paylaşacağım.
Az önce bir arkadaşı gördüm şiddetli regl sancısı çektiğini yazmış ve düzensizliği yüzünden ilerde çocuğu olmayabilirmiş bunun için bir bence yazmak istedim kesin çözüm müdür bilemem ama alternatiftir denemekten zarar gelmez ve Bence'm hamilelikten korunmak için değil regl sancısı yumurtalık kıstı ve hormon bozukluğu ve adet düzensizliği üzerine yazacağım..
Artık yumurtalık kıstı olmayan yok herhalde benim duyduğum en az 10 arkadaşımın 8 ine polikistik over teşhisi kondu ve hemen hemen hepimize doğum kontrol hapı yazıldı.
Regl Sancısı İçin:
Regl sancım olmadığı için ben denemedim ama kuzenim sürekli yapar anneannesi ilk adet olduğunda öğretmiş .Adet olmadan bir hafta önceden başlar sancısı o yüzden olana kadar soğan kaynatır suyunu içer. 3 veya 4 gün kadar içer sancılarının azaldığını rahat bir adet dönemi geçirdiğini söyler en az iki yıldır içiyor ağrı kesici hap kullanmaktan iyidir diye düşünüyorum.

(Bildiğin yemeklik soğanı soyup dörde bölüyor 1-2 bardak kaynamış suyun içine atıp kaynatıyor 5 dk)
Yumurtalık Kıstı ve Adet Düzensizliği İçin :
Hemen etkisini göremeyebilirsiniz ama 6 ayda bir tekrarlamayı deneyebilirsiniz. direk yumurtalık kıstını küçültmese de düzene girmeye başladığını yalnız faydalı şey de olsa dozunda içmek gerek kaş yaparken göz çıkarmayalım :D bunu kur olarak uyguluyoruz Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan (Kimya profersoru) öğrendim buradan linkine ulaşabilirsiniz.
Hormon Bozukluğu ( FSH hormonu yüksekliği) İçin :
Gelelim benim asıl derdime yumurtalığımda kist denmezmiş ama kıstçıklerim varmış :D Çok Küçük olduğu için hormon bozukluğuna normalde sebep olmazmış ama benimki oldu FSH hormonum yüksekti ve tüylenme yapmıştı daha önemlisi çok aşırı yüksek olduğu için hamileliği de engelleyebilirmiş ilerde o yüzden doğum kontrol hapı kullanmaya başladım her ay kan testi istedi ama 9 ay sonunda neredeyse hiçbir değişiklik olmadı çok uzun süre kullanman gerekecek dedi sonra ben de alternatif araştırırken yine Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun Testere Dişli Aslanpençesi kürüne denk geldim. Alırken çok tereddüt ettim ise yarar mı diye sadece denemek için başladım testere dişli aslanpençesi içinde ostrojen (kadınlık hormonu) bulunduran nadir bitkilerdenmiş, bunu da bir kimyager söyleyince denemek istedim açıkçası. Ayrıca testere dişli aslan pençesi kullananların yorumlarına da bakınca "kesinlikle denemeliyim" dedim.
Bir ay içtim günde iki kere açıklamaları linkten öğrenebilirsiniz (tadı pek güzel değildi kabul ama içilemeyecek kadar da kötü değildi en azından yeşil çaydan güzel bnce) sonuca doktor bile inanamadı altı ayda bir iki seviye düşen FSH hormonum bir ayda normal seviyeye düştü. Doğum kontrol hapını çöpe attım artık :D
Gelelim aslan pençesine aktarlar kazıklıyorlar millet dikkat edin iki çeşit aslan pençesi var biri düz yapraklı biri testere dışlı düz olanı değil özellikle testere dışlı olanını alıyoruz çok defa düz olanını al işte senin aradığın bu dediler ama bn latincelerini bildiğim için oradan baktım
Kenarları hafif tirtikli kuruşunda da hafif tirtıklar var görürsünün çoğu aktarda oluyor ama düz ya da dişli olduğunu ayırt edebilmeniz açısından paketli olanları almanız ve latincesine kesinlikle bakmanızı öneririm.
Latincesi :Allcemilla vulgaris

Hormon seviyelerim şu an normal tüylenmeyi kesmiyor ama yenilerinin çıkmasını engelliyor ama doktorum lazer yaptırmamı tavsiye etti iyi ki yaptırmışım en azından bahane oldu şimdi çok rahatım :D :D Lazer ne kadar zararlı bilemeyeceğim ama kadın doğum uzmanı yaptır dedi yaptırdım çok da iyi yaptım :D
Bana şifa oldu hepinize tavsiye ederim kızlar :))
Allah şifalar versin..
Biraz uzun oldu ama kısaltmak istemedim belki birinin işine yarar diye..
Bence'mi okuduğunuz için teşekkür ederim, KS'de iyi eğlenceler :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar