Regl sancısına ne i̇yi gelir?

Regl ağrısına ne iyi gelir? İlaç içmek istemiyorum bitkisel çay vs önerileriniz var mı?
Adet ağrısına iyi gelen birçok şey vardır. Bazı insanlar, ibuprofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesicilerin yardımcı olabileceğini düşünüyor. Diğerleri, örneğin sıcak su şişesinden gelen ısının ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabileceğini düşünüyor. Bazı insanlar ayrıca adet kabı kullanmanın, kaybedilen kan miktarını azaltabileceğinden, adet ağrısına yardımcı olabileceğini de bulmuşlardır. Adet ağrısına yardımcı olabilecek başka birçok şey vardır. Rahatsızlığı hafifletmek için yapabileceğiniz şeyler şu şekildedir;
İlk olarak, döneminiz de dahil olmak üzere ay boyunca dengeli bir diyet yapmak önemlidir. Bu, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını sağlamaya yardımcı olacaktır. İkinci olarak, adet döneminiz boyunca kendinizi şişkin veya rahatsız hissederseniz, yağ ve şeker oranı yüksek gıdalardan kaçınmaya çalışın. Bunlar şişkinliği daha da kötüleştirebilir.
Son olarak, herkesin farklı olduğunu unutmayın. Bir kadın için işe yarayan bir başkası için çalışmayabilir. Regl döneminde ne yiyeceğinizden emin değilseniz, doktorunuzla veya diyetisyenle konuşun. Bireysel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir plan oluşturmanıza yardımcı olabilirler.
Sıcak su torbası, bölgeye kan akışını artırarak çalışır, bu da kasların gevşemesine ve ağrının azalmasına yardımcı olur. Isı ayrıca rahatsızlığı daha da azaltabilen iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Kendinizi yakmak istemediğiniz için çok sıcak olmayan bir çanta kullanmak önemlidir.
Su torbanızı ne kadar sıcak yapacağınızdan emin değilseniz, ılık suyla başlayın ve rahat hissedene kadar sıcaklığı artırın. Ayrıca pirinç veya fasulye dolu olanlar gibi farklı torba türlerini de deneyebilirsiniz. Hangisini kullanırsanız kullanın, cildinize uygulamadan önce mutlaka bir havluya sarın.
Sıcak su torbasının yeterince rahatlama sağlamadığını fark ederseniz, onu ılık bir banyo yapmak veya bir ısıtma yastığı kullanmak gibi diğer yöntemlerle birleştirmeyi deneyebilirsiniz. Çoğu durumda, etkilenen bölgeye sıcak su torbası uygulamak, adet krampları sırasında ağrı ve rahatsızlığı azaltmanın güvenli ve etkili bir yoludur.
Regl döneminde egzersiz yapmak , adet kramplarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Egzersiz sırasında salınan endorfinler, ağrıyı hafifletmeye ve genel olarak daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Birçok insan regl döneminde daha fazla enerjiye sahip olduklarını fark eder. Bu ekstra enerji, iyi bir antrenman yaparak iyi bir şekilde kullanılabilir. Bu fazla enerjinin bir kısmını yakabilecek ve bunun sonucunda belki daha iyi bir gece uykusu çekebileceksiniz. Egzersiz hormonlarınızı düzenlemeye ve yaşayabileceğiniz herhangi bir PMS semptomunu hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, kendinizi iyi hissediyorsanız, regl döneminizin iyi bir antrenman yapmaya çalışın.
Adet sırasında alt karın ağrısını hafifletmek için yapılabilecek birkaç şey vardır. Biri alt karına masaj yapmaktır. Bu, kan akışını artırmaya ve kas gerginliğini gevşetmeye yardımcı olabilir.
Hangi yiyeceklerin adet belirtilerinizi daha iyi veya daha kötü hale getirdiğini anlamak için biraz denemeniz gerekebilir.
Bununla birlikte, yardımcı olabilecek birkaç genel yönerge vardır. Genel olarak, adet döneminde yağ, tuz ve şeker oranı yüksek gıdaların tüketimini sınırlamak istersiniz. Bu yiyecekler şişkinliği ve krampları daha da kötüleştirebilir. Bunun yerine bol miktarda meyve, sebze ve tam tahıl yemeye odaklanın. Bu yiyecekler iltihabı ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olacaktır.
Regl belirtilerinize yardımcı olacak belirli bir yiyecek arıyorsanız zencefili deneyin. Zencefilin kramp ve mide bulantısını azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Papatya, lavanta ve nane gibi otlar da yardımcı olabilir. Papatya krampları azaltmaya yardımcı olabilirken, lavanta ve nane kaygı ve baş ağrılarını azaltmaya yardımcı olabilir. Tüm bu otlar çay şeklinde bulunabilir veya kapsül şeklinde alabilirsiniz.
Çoğu insan gibiyseniz, muhtemelen rahatlamanın veya arınmanın bir yolu olarak ılık bir duş almayı düşünürsünüz. Ancak, adet döneminiz boyunca ılık bir duş almanın, yaşayabileceğiniz bazı krampları ve şişkinliği hafifletmeye yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz?
Ilık su, rahminizdeki kasları gevşetmeye yardımcı olur ve bu da krampları azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilecek bölgeye kan akışını artırmaya yardımcı olabilir.
Bitki çayı yüzyıllardır var ve birçok sağlık yararı ile bilinir. Adet sırasında bitki çayı içmek, krampları ve şişkinliği hafifletmenin yanı sıra ruh halinizi ve enerji seviyenizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Pek çok farklı bitki çayı türü vardır, bu nedenle sizin için en iyi olanı bulmaya çalışın. Papatya ve zencefil çayı menstrüel rahatlama için en popüler seçeneklerden ikisidir.
Birçok kadın adet döngüsü sırasında stresli hisseder ve bu tamamen normaldir. Hissettiğiniz stresi azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. İlk olarak, yeterince uyuduğunuzdan emin olun. Bu, vücudunuzun daha dinlenmiş ve daha az stresli hissetmesine yardımcı olacaktır. İkincisi, hormonlarınızı düzenlemeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olacak sağlıklı yiyecekler yiyin. Üçüncüsü, vücudunuzdaki stres hormonlarını azaltmaya yardımcı olmak için düzenli olarak egzersiz yapın. Son olarak, rahatlamaya çalışın ve her gün kendinize biraz zaman ayırın. Bunları yapabilirseniz, muhtemelen adet döngünüz sırasında stres seviyenizin azaldığını göreceksiniz.
Özellikle kramplar veya başka rahatsızlıklar yaşıyorsanız, adet sırasında uyku ve dinlenme önemlidir. Adet krampları, uterusun kasılmasına neden olan hormonlar olan prostaglandinlerin salınmasından kaynaklanır. Kasılmalar rahim zarının dışarı atılmasına yardımcı olur. Uyku, kasları gevşeterek ve prostaglandinlerin salınımını azaltarak kramp ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.
Uyumakta zorluk çekiyorsanız, kendinize yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Uykuyu etkileyebileceği için akşamları kafein ve alkolden uzak durmaya çalışın. Her gün aynı saatte yatıp kalkarak düzenli bir uyku programı oluşturun. Uyumadan önce dinlenmenize yardımcı olacak rahatlatıcı bir yatma rutini oluşturun. Ve mümkünse, yatmadan önceki saatlerde işten veya diğer stresli aktivitelerden kaçının.
Adet ağrısına yardımcı olmak için kullanılabilecek birçok bitkisel ilaç vardır. Bu bitkilerden bazıları şunlardır:
1. Zencefil: Zencefil, iltihabı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olan harika bir bitkidir. Kapsül şeklinde alınabilir veya bir çay haline getirilebilir.
2. Papatya: Papatya, adet ağrısını azaltmaya yardımcı olabilecek başka bir anti-inflamatuar bitkidir. Çay olarak veya kapsül şeklinde alınabilir.
3. Kırmızı ahududu yaprağı: Kırmızı ahududu yaprağı, besin açısından zengin ve rahim kaslarını tonlandırmaya yardımcı olan bir bitkidir. Kapsül şeklinde alınabilir veya çay haline getirilebilir.
4. Karayılan otu: Karayılan otu, adet ağrısı ve kramplarına yardımcı olmak için geleneksel olarak kullanılan bir bitkidir. Kapsül şeklinde alınabilir veya çay haline getirilebilir.
Bu sorunun cevabı kişiye ve ağrı toleransına bağlı. Bazı kadınlar için ağrı kesici, adet döngüsünü atlatmak için bir zorunluluktur. Diğerleri, reçetesiz satılan ilaçlar veya ev ilaçları ile idare edebilir. Ve yine de diğerleri hiç acı hissetmeyebilir.
Ağrı kesici bir seçenek, ancak tek seçenek değil. Bazı kadınlar, ibuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ilaçların yardımcı olabileceğini düşünürken, diğerleri ısıtma yastıkları veya bitki çayı gibi ev ilaçlarını denemeyi tercih ediyor.
Döneminizi mümkün olduğunca az acıyla atlatmanıza yardımcı olacak her şeyi yapın. Ve hiç acı çekmeyen şanslılardansanız, tadını çıkarın!
Spazmol al eczaneden. Çok iyi geliyor. Bana doktorum yazmıştı çok memnun kaldım. Ayaklarını sıcak tut mümkünse sıcak su torbası kullan , yat yatağa dizi falan izle mükemmel oluyor gerçekten. Bol bol çikolata ye bir de. En kısa zamanda da bir jinekoloğa git ve bunu kendine alışkanlık edin 6 ayda bir gitmeye çalış. Aşırı ağrı kistin de habercisi
Benimde aşırı ağrım oluyor. Ayağına iki kat kalın çorap giy üzerini kalın giy çıtçıtlı atlet falan giy belin açılmasın sıcak süt iç sıcak su torbasını biraz ayağının altında tut biraz karnında bu şekilde yataktan çıkma uyumaya çalış çok geçmiş olsun.
Tesekkurler ama sicak su torbam yok 😞
O zaman su şişesi ya da kola şişesi vs. Onun içine sıcak su koy dikkat et su koyarken o kuculur onuda havluya sar öyle kullan
Tesekkurler
Rica ederim
selam,geçmis olsun.s1cak suya bol seker at1p iç yani serbet yap s1cak suyla 30 dakkaya kalmaz hafifletir s1cak su torbas1da çok iyi olur.kendini s1cak tutarsan 1 dahaki ay fazla agr1 çekmezssin..
tamam teşekkürler:)
Sıcak su torbası falan koyma ablacım dinleme bunları. Dicloflam var etkisini görürsün. Çok içme kasılma yapmasın. Belini sıcak tut mutlaka. Ve masaj yap kendine. Belde bitiyor her şey
Çilek yiyin... Veya çok şekerli çay...
Kuşburnu Marmelatı da çok iyi geliyor..
hadi ya. tamam deniycem teşekkürler.
Kuşburnu Marmelatı acayip bir icat cidden... 1-2 kaşık yetiyor... Bir de sıcak tutun kendinizi yeter...
Teşekkür ederim takdiriniz için...
:)
süt içmeni tavsiye ederim.bi arkadasım vardı bi kaç yerde gözüme takılmıstı bu konu bilgi olarak ararstırmıstım .kendiside bu konudan şikayetciydi süt içmesini söledim süt içemeyi bıraktıgı zamanlarda regl döneminde cok agrısı oluyordu ama regl döneminde süt içtiğinde ağrısını hissetmediğini söylüyordu...
regl için evinde var mı yokmu bilmiyorum ama ;civan perçemi---aslan pençesi--hayt tohumları iyi gelir...bunlar yoksa en basitinden bir çay şakığı çörek otu yut ve biraz da kaynat ve şekersiz iç...geçmiş olsun.
teşekkür ederim
Cevap
53Cevap
Adet sancısına; sıcak içecekler, özellikle bitki çayları iyi gelir. Adet sancısı sırasında öğünlerinizi hafif tutun ve azar azar sık sık yiyin. Kesinlikle aç kalmayın. Alt karın bölgesine avuç içi ve parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle masaj yapın. Koltuğa oturduğunuzda ve yatağa yattığınızda ayaklarınızın altına yastık koyarak uzatın. Sancıların şiddetlendiği zamanlarda ılık bir duş iyi gelecektir. Hafif bir yürüyüş sancıyı hafifletebilir. Düzenli egzersizin ve fazla kilolardan kurtulmanın adet sancılarını azalttığı bilinmektedir. Adet öncesi ve sırasında ağır fiziksel güç gerektiren işlerden kaçının. Vücudunuzu çok fazla yormayın ve ağır egzersizler yapmayın. Çinko, kalsiyum ve E vitamini tüketimi de adet sancısına iyi gelen türevler arasında yer almaktadır. Sağlıklı Günler dilerim
fazla çözüm yok ilaç kullanmayıda seven biri değilim oturup ağrımı çekip kusmayı bekliyorum. Ama bir keresinde bir doktor bana şekeri azalt demişti ve sanırım o ay fazla tatlı seyler yememiştim ve ağrıda azalmadı değil.
Tatli seyler fazla tuketmiyorum. 1 hafta gecikti birde 😭
Valla ben 16 yasında olmuştum ilk ve 8 senedir hiç bir zaman ağrısız olmadı hep ağrılı bazı insanlar doğum yaptıktan sonra düzeldiğini söylüyor yani kişiye göre değişiyor bazıları hissetmez Sıcak tut ve uyu benim mideme vuruyor mesela kusuyorum çok saçma ama dışarı cıkamıyorum ilaçta içsem ilacı kusuyorum senin gibi gecikmelerim de oluyo. Ben şunu düşünüyorum ya hiç adet göremeseydim dyip telkinleşip rahatlamaya çalışıyorum. Geçmiş olsun.
Bendede var o kusma 😂😭 gulsemmi aglasammi
Bitki çayları adet sancısına iyi gelir. Öğünlerini hafif tut ve azar azar sık sık ye. Alt karın bölgesine avuç içi ve parmak uçuna dairesel hareketlerle masaj yap. Koltuğa oturduğunda ayaklarının altına yastık koyarak uzat.
sıcak su torbasını koy karnının ustune ıyı gelır bunun dısında ballı yeşilçay ıç farkı goruceksın agrı dınıyor yarım saate
Charlie'nin çikolata fabrikası projesini hayata geçireceğim. KS'nin belediye başkanı yapın beni vaadimdir.
Bitki çayları tüket ayağını ve karnını sıcak tut birkaç kat çorap giyebilirsin sıcak su torbası falan. Ilık duş al en kötü
papatya cayi .. sicak tuluk karnina.. ayagina corap ... sicacik dus ... iki agri kesici... rahatlarsin
Guzel kardesim MİNOSET PLUS VEYA 500GRAM LIK MINOSET AL VEYA ONU ALAMAZSAN A-FERIN İÇİN İNSALLAH İYİLESİR SEVGİLİN İYİ BAK VE SELAM SOYLE
ilaca başvurmaktan hoşlanmıyorum ama buscopan kesssin çözüm 🙄
O etki etmiyor bende 😔
seks diye ogrendim. deneyecegim hatta bakalim dogru bilgi miymis.
Eğer regl ken yaparsa hamile kalma olasılığı yükselir yüksek zeka
@Psişik_Kedicik2834 belki istedigimiz odur yuksek zeka
Kızın sorduğu nasıl geçer sen nasıl hamile bırakırım diyorsun. İğrençsin!
@Psişik_Kedicik2834 korumali yapacak yoksa o kan seni oldurur zaten. çok kötüsün :)
Sikti-r git
@Psişik_Kedicik2834 tipe bak
...🖕
Bu kıza sakın bulaşayım deme hayatını si-kerim!
@Psişik_Kedicik2834 bu kiz senin gibi hiyara mi bulasacak durduk yere sovene. bilgi verdik git seks yap demedik. yarin oburgun esi olursa dener denemez. bilginin zarari olmaz. sanane benim bu kizla naptigim. kizi sahiplenmis hesap kesiyor birde :) sapik sanma kendin gibi alt tarafi bilgi yazdik. korunmali seksle agrisi gdiyiro. bunu bir kiz arkadasimdan ogrenmistim. sorani rahatsiz etme sozde shaipleniyorsun insan utanir kizin yaninda agzini bozmaya. ilginc
Canım sıcak su torbası sanırım iyi geliyor deneye bilirsin, umarım geçer. Geçmiş olsun.
Ölüm.
Allah kurtarsın bacım bekleyeceksin bir iki saate geçecek onun çözümü yok.
Biri bir su bardağı suyla 5-6 karanfil kaynat iç iyi gelir demişti ama denemedim
Sıcak su torbası koy ayağına bacağına karnına koymamaya çalış orada zararlı olabilir şerbet iç
Yanında olsam saçlarını okşasam dizime yatsan battaniye yyi uzerine ortsem çikolata yesek tv de güzel bir film açsam nasıl olur
Evlen benimle 🥰
Bukadar romantiklik bir Türk erkeğine fazla bence. Bukadar mükemmel olamazsın dimi
Biraz daha devam edersen aşık olabilirim o yüzden dur artık 😃
Ya da gene beraberiz yan yana. Odamızda tuluklar içerde şöminemiz yanıyor küçük bir radyomuz var geceden beri dizlerimde uyuyorsun ve uyanıp gözlerini açınca beni görüyorsun seni koklayarak öpüyorum... sen uyurken hazırladığım kahvaltıyi getiriyorum yanimiza... en sevdigin yemekler var... yiyoruz beraber sonra tekrar dizime yyatiyosun saçlarını oksuyorum bazen de kpkluyorum çok güzel kokuyor
minoset plus regl ağrısına da iyi geliyor diyorlar. söyleyenlerin yalancısıyım.
majezik aldım artık dayanamadm.
Isı Torbası yöntemi İçecek yiyecek olarakta Zencefi Yeşil çay Turşu Suyu Şalgam yoğurt 😊😉
Hayırlı akşamlar, geçmiş olsun aslan pençesi çayı iyi geliyor 🙂
Öncelik
'le geçmiş olsun sıcak su torbası iyi gelir ve çikolata tuket
Valla yürümek ağrıyı azaltıyormuş diye duymuştum...
En İyi Cevap