Üzerine düşmesek de yanlış yeme alışkanlıklarımız hayatımızı uzun vadede ciddi şekilde olumsuz etkiler. Ufacık düzenlerle daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak sizin elinizde ve bu imkânsız değil. O halde hiç durmayın; hayatınızı güzelleştirmenin keyfini çıkarın:)
1)Gün içerisinde yemek yemeye geç saatte başlayın

Bir kere kapısını açtığınız mideniz asla doymak bilmeyecek ve yemek yeme serüvenini erken başlattığınız için gün içerisinde daha fazla yemiş olacaksınız. Bu sebeple sabah mümkün olduğunca geç yemek yemeye başlamalısınız.
2)Porsiyonlarınızı tokken hazırlayın

Acıklığında dünyayı yiyeceğini sanarak sofrayı donatıp doyduğunda ise şiş bir karınla kalkıyorsanız işte bu tam size göre.. Ne kadar yiyeceğinizi tahmin edip karnınız tokken porsiyonunuzu hazırlayıp buzdolabına koyabilir veya iş yeri/okulunuza götürebilirsiniz.
3)Küçük çatal-kaşık ve tabak-kase kullanın

Yiyeceğin koyulduğu tabak, yemek için kullandığınız araç gerekler ne kadar küçükse sizi de o kadar yoracaktır. Bir süre sonra tabağınıza bir şey almayacak, aldığınızı da zorla bitireceksiniz.
4)Lokmalarınızı küçük alın

Ağızdaki refleksler sayesinde istemediğimizi düşünsek de yutkunuyoruz. Bu da yiyeceğin direkt yemek borusuna yolculuk yapmasına yol açıyor. Yemeği ağzında bekletip çiğnemek biraz meşakatli olduğu için ağzınıza minik lokmalar alın. Üstelik edep kurallarına da uyum sağlanmış olur daha ne:)
5)Çok çiğneyin

Ağız, sindirimin başlangıcıdır. Ağzınıza aldığınız lokmayı çok ciğnemeniz hem onu daha iyi sindirmenize hem de zihinsel olarak doymanıza olanak sağlar.
6)Yavaş yiyin

Pekala çok çiğnedik fakat bunu son hızda yaptığınızda pek de verim alamayacaksınız. Bu sebeple yavaş yavaş, tane tane yiyin.
7)Doyuruculuğu kalorisinden fazla yiyecekler tüketin

Bulgur pilavı gibi sizi hem doyuracak, hem uzun süre yok tutacak, hem de sindirim sisteminizi düzene koyacak yiyecekler tercih edebilirsiniz. Bu sayede daha az yerken daha tok hissederken sağlığınızı korumuş olacaksınız.
8)Size yemeği hatırlatan unsurlardan uzak durun

"Yaahu ne de güzel görünüyor, canım çekti"ler hepimizin yaşayabileceği bir durumdur. Aklımıza düşmüşken hemen ağzımıza atıveririz yanımızda ne varsa. Bunu engellemek için yemekten bahseden programlar, insanlar, uygulamalar ve mekanlarla aranıza mesafe koyun.
9)Belinize kuşak bağlayın

Bunun bir çok faydası olsa da konu limitli yemek iken detaya inmeyelim. Belinizin sıkılması, midenizin sıkılması demektir. Alanı kısıtlı olan mide bir süre sonra daha fazla yemek gönderme sinyali verecektir.
**Ayrıca nerede oturursanız oturun; rahat olduğunuz bir mekandayken, sol dizinizi sol göğsünüze çekerek, katlamış olduğunuz sağ bacağınızın üzerine oturduğunuzda mideniz arada sıkışacak ve bu şekilde daha az yemenizi sağlayacaktır.
10)Yemek yeme sürenizi kısıtlayın

Yemek yerken vaktin nasıl geçtiğini bilmiyor ve doyduğunuzda bu duruma şaşıyorsanız kendinize ortalama bir zaman belirleyerek telefonunuzdan alarm kurun. Çevrenizdekilerin bu durumu bilmesine lüzum yokken, açıklamanız durumunda onlara da yardımcı olabilirsiniz.
11)Yemek esnasında sohbet edin

Ağzınızda yemek varken değil elbette:) Hem yalnızca yemek esnasında bir araya gelip birbirinize dikkat edebildiğiniz kişilerle daha verimli vakit geçirmek, hem de yemekleri löp diye mideye indirmemek için yemek yerken aralar vererek sohbet edebilirsiniz. Bu sayede yemek limitinizin kontrolünü yapma şansınız da olacak.
12)Yemek yerken bir şey izlemeyin

Bu, ne kadar yediğinizi anlamamanıza sebep olmanın yanı sıra sindirim sisteminizi de bozacak ve sindirimsel sorunlar yaşamanızla sonuçlanacaktır. Bu sebeple televizyon, telefon, bilgisayar gibi araçlarla film, dizi, video.. seyretmeyiniz.
Kendinizi kasmayın. İnsanları yasak olan, yapmaması gerekenler cezbeder. Bu sebeple bundan kurtulmaya çalışmak için çaba sarfetmeyin. Siz kendinize yasaklar getirmiyor, yalnızca yeme alışkanlığınızı düzene koyuyorsunuz.

Peki ya sizin başka önerileriniz var mı?
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş