Ramazan ayında sağlıklı beslenmek çok önemli. Çünkü uzun saatler yemeyince çok acıkıp iftar saatinde de aşırı kalori alıyoruz. Kalori alırken sağlıksız değil sağlıklı kaloriler tercih etmeliyiz.
Ramazanda zayıflamak mümkün mü?
sağlıklı iftar
Ramazanın amacı kilo vermek olmasa da kilo almamak için uğraşmalıyız. Ramazanda sağlıklı beslenirsek kilo vermek mümkün. Aralıklı oruç diye bir diyet çeşidi var, duymuşsunuzdur. O diyetteki mantık ramazan orucu ile aynı. Öğünler arasındaki zaman farkı çok olduğu için kilo veriyorsunuz. Bir de sağlıklı beslenirseniz sağlıklı şekilde kilo vermiş oluyorsunuz. Bu yüzden ramazanda kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyebilirim. Oruç ve diyet bir arada pek mümkün gibi görünmese de sağlıklı beslenerek kilo verebilirsiniz.
Ramazanda Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız?
ramazanda kilo kaybı
Ramazanda kilo vermek için yapmanız gereken ilk şey mutlaka sahura kalkmak. Sahura kalkarsanız gün içinde daha enerjik olursunuz. İftar vakti geldiğinde de çok yeme ihtiyacı hissetmezsiniz. Sahurda hafif yiyecekler tercih etmelisiniz. Sahurdan sonra yatacağınız için sindirimi kolay ve ağırlık yapmayacak besinler uygun olacaktır. Sahur için en ideal menü kahvaltılıktır. Ve sahur zamanı geçmeden bol su içmelisiniz. Sahur yaptıktan sonra en az 50 dakika sonra uyuyun. Oruçluyken diyet yapmak ancak bu şekilde mümkün.
İftarda tüm besin gruplarını bir arada tüketmelisiniz. Sebze, et, karbonhidrat bir arada ve azar azar olmalı.
Yemekler az yağlı olmalı. Yemeklerde tereyağı yerine zeytinyağı tercih etmelisiniz.
Sofranızda bol salata olmalı. Yeşillik hem sağlıklıdır hem de vücutta şişkinliğe sebep olmaz.
İftar ve sahur arasında bol su tüketin. Ancak yemekler sırasında ayran, gazoz, kola gibi içecekler tüketerek kendinizi şişirmeyin.
Yemekten sonra sindirimi kolaylaştırmak için bitki çayı tüketin. Yeşil çay ve rezene öneririm.
Akşam çayın yanında paketli gıdalar tercih etmeyin. İftardan sonra çayın yanında illa tatlı yiyeceğim diyorsanız hurma topları, sağlıklı kek ve kurabiyeler tercih edebilirsiniz.
İftardan sonra yürüyüş yapın. Yemek yedikten 1 saat sonra yürüyüş yapmak vücudunuza iyi gelecektir.
Ramazanda Oruç Tutarken Nasıl Zayıflanır?
oruç tutarken kilo vermek
Ramazanda diyet nasıl yapılır? sorusunun cevabını maddeli şekilde verelim.
Günlük aktifliğinizi sakın azaltmayın. Gün içinde uyumayın.
İftarla sahur arası 2 buçuk litre su tüketmeye özen gösterin.
Hamur işi ve şekerli gıdalar tüketmeyin.
Ambalajlı ürünler tüketmeyin.
Akşamları bitki çayı için.
Sulu yemeklerin suyunu tüketmeyin. Yemeğin yağı genelde suyunda birikir.
Ekmek tüketimine dikkat edin.
Pirinç pilavı ya da makarna yerine bulgur pilavı tercih edin.
Sebze ve meyve tüketimini arttırın.
Ramazanda 10 kilo Nasıl Verilir?
ramazanda zayıflamak
Ramazan 1 aylık bir süreç ve 1 ayda 10 kilo vermek çok sağlıksız. Mümkün diyemem. Mümkün ama yanlış. Bu yüzden ramazanda en fazla 4 kilo vermek sağlıklı olacaktır. Sizin için sağlıklı bir iftar menüsü nasıl olmalı örnek vermek istiyorum. Öncelikle az yağlı bir çorba ile başlayın. Sebze çorbalarını tercih etmenizi öneririm. Ana yemek olarak sebze yemeği, ızgara tavuk, ızgara et, ızgara balık gibi tercihlerden birini öneririm. Kesinlikle bol salata yiyin. Salata yerine yoğurtlu mezeler ya da cacık tercih edebilirsiniz. En fazla 1 dilim ekmek yiyin. Sahurda ise kahvaltılıktan şaşmayın. Haşlanmış yumurta mutlaka tüketin. Rahat uyuyabilmek için siyah çay içmeyin. Bol su için.
Sen kemikmissin huzura kavusmussun 43 kilo ne ya :) boyun kac 165 53 üm
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Anlamıyorum ya yemek yemiyor musunuz abimde 4 kilo vermiş nasıl spor yapmadan 4 kilo verilir ki. :S Ben her iftarda 2 kase çorba 2 tabak büyük porsiyon pilav köfte et patates kızartma karışık yedim sonra her iftarda 1 tam pideyi yedikten sonra üstüne bilgisayar başında çerez abur cubur yiyerek kilomu sabit tutmayı başardım.
Zayıflamak icin oruç tutmassın insallah. Oruç tutarak zayıflanmaz zaten. Ama sahurunu hafif bir yemekle yap. Hatta salata yogurt ye sadece. Iftarınıda ekmeksiz aç. Yüklenme fazla. Az ye. Sporunuda yapabilirsin. Evde mekik çekmeye calıs. Internette zumba videoları var onlari izle eslik et. Bol bolda su iç. 😊
valla program felan yok vucudum neyi kaldırırsa onu yapıyorum. başkalarının yaptığı şeylere ihtiyacım yok şüküür :) mesaj atta detaylı olarak yardımcı olayım sana :)
zayıflamak için oruç tutucam diye bir şey yazmadım oraya zaten zayoflamak için oruç tutmak istesem ramazanı niye bekliyim gider kışın tutarım hemde daha erkenden akşam ezanı okunuyor?