'İş insanı' Zeybekci:" Parayı, bu kadar yüksekken faize yatırırım." dedi. Siz paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ekonomim’e konuşan Zeybekçi, “Ekonomide nasıl bir dönüşüm öngörüyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

* Onun çalışmalarını yapmıştık biz, TÜSİAD’la ve başka yerlerle. Reform paketi olarak da sistemin rahatlaması üretim seferberliğinin başlaması, faizlerin düşmesi. Şimdi faiz yüksekken ben iş insanıyım.

* Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde, işletme sermayesine ihtiyacımın olmadığını ve kendi paramın bulunduğunu varsayalım. Ben o parayla yatırım yapmam. Ben o parayla üretim yapmam. Basiretli bir tüccar tanımım kanunda da var. ‘Basiretli bir tüccar olarak davranmam lazım ki…’ diye başlar. Ben o parayı faizler bu kadar yüksekken faize yatırırım.

* Faizde param yok bu arada. Bir genelleme yapıyorum. Faizler yüzde 30’un altına gelirse o zaman insanlar parasını, ‘ya boş ver faizi’ der üretime yatırır. Yeni yatırımlar yapar. Ticaret canlanmaya başlar. Ticaret canlanmaya başladığında her talep kendi arzını yaratır.

İş insanı Zeybekci: Parayı, bu kadar yüksekken faize yatırırım. dedi. Siz paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
'İş insanı' Zeybekci:" Parayı, bu kadar yüksekken faize yatırırım." dedi. Siz paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz?