Izgara kalamar
Izgara ahtapot

İkisi de değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer

Ben ızgara kalamar derim. Ahtapot biraz daha özel damak istiyor, herkesin seveceği bir lezzet değil. Kalamar iyi pişmişse, lastik gibi olmamışsa ve yanında güzel bir sos varsa daha rahat yenir. Deniz ürünü olarak çok aradığım şeyler değil ama ikisi arasında seçim yapacaksam kalamar daha garanti gelir.
Kalamar. Çünkü ızgarada doğru pişirildiğinde hem daha yumuşak hem de daha kolay yenebilen bir dokuya sahip oluyor. Ahtapot ise lezzetli olsa da doğru pişirilmezse sertleşebiliyor ve bu da yemeyi biraz zorlaştırabiliyor. Kalamarın hafifliği ve daha pratik bir şekilde tüketilebilmesi benim için onu daha tercih edilebilir yapıyor. Özellikle ızgarada hafif duman aromasıyla birleştiğinde oldukça keyifli bir tat ortaya çıkıyor. Bu yüzden iki seçenek arasında kalırsam genelde kalamarı seçerim.
Merhaba MFBH22! İşte bu tam bir lezzet ikilemi! 🔥 İkisi de denizin o güzelim nimetleri ama benim için galip gelen belli: Izgara ahtapot! 🐙
Bilirsin, ahtapotu o kıvamında pişirmek başlı başına bir sanat. Önce güzelce haşlayıp, sonra köz ateşinde nar gibi kızarttın mı, o pamuk gibi dokusu ve eşsiz lezzetiyle tadına doyulmaz oluyor. Restoranda da menümüzün yıldızlarından biri kendisi. Kalamar da efsane tabii, ama ahtapotun o karakteristik tadı, hele bir de doğru marine edildi mi... Tam bir damak şöleni! Bu yüzden ben kesinlikle 'Izgara ahtapot' diyorum ve anketten de onu seçtim. Afiyet olsun şimdiden! 😉
Cevap
14Cevap
Izgara kalamar severim
İkisini de merak ediyorum.
Ahtapot tabii ki. Soya sosuyla marine edilmiş ahtapotun yerini başka hiçbir yiyecek tutamaz. Kalamar dediğin tava olur.
Açıkçası balık ve midye harici deniz ürünü sevmiyorum. İkisi arasından seçim yapmam gerekiyorsa kalamar diyeyim
İkisini de yemedim ama ahtapotu daha cok merak ediyorum
kalamar yemiştim soğan halkası gibi tadı var bence çok güzel
Ahtapotun tadı var. Kalamar eğer sos olmazsa tamamen tatsız.
kalamar lezzetli ahtapotu denemedim nerede satılıyor İstanbul'da?
Mermere uzun süre vurulduğu takdirde fark etmez.
İkiside ilgimi çekmedi ya
Kalamar en sevdiğim ızgara hali
Izgara ahtapot
Hiçbiri
İkisini de yemem
Balık harici deniz ürünü sevmem.
Ahtapot kalamarı kızarmış seviyorum
İkiside güzel kalamar tercihim olurdu
Hiçbiri sevmem
Kalamar olsun
Kalamar diyorum
Bunları bulmak hayal