Avondan kepeğe karşı şampuan kullandım kepeği yok etti fakat bit geçmiyor bir türlü üstelik bit ilacı kullanmama rağmen. Acaba şampuan bit yapar mı? 8 TL'ye almıştım şampuan.Şampuan bit yapar mı?
İlk etapta saçlarında sirke yok sadece bit varsa, bu demek oluyor ki başkasından sana bit bulaşmış. Sonrasında o bitler sirke yapıyor ve çoğalıyor. Kurtulmanın yolları da var elbette, üzülme. Bitler battaniyenizde, kıyafetlerinizde de uzun süre hayatta kalabilir. Bu yüzden bitlerden kurtulmak için kullandığınız pamuklu eşyaları mutlaka 60 derece sıcaklıkta yıkayıp arındırmanız gerekir.
Şampuan bit yapar mı? Bitten nasıl kurtuluruz?
1. Saç tipine, ihtiyacına göre şampuan seçmek istenmeyen durumlar için çok önemli.
Saç tipine göre şampuan
Elidor'un her saç tipine uygun çeşidi bulunmaktadır. Senin için kepeğe karşı etkili olanı önerebilirim. Kepek oluşumunu engelleyerek saçların sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor.
2. Yanlış şampuan bit yapar mı?
Kullanılan şampuanlar bit oluşumuna sebebiyet vermez. Bitler genel olarak başkalarından bulaşarak çoğalırlar. Normal şampuanlar da bitin çoğalmasına ya da azalmasına bir etki etmez. Bunun için bit şampuanı kullanmak gereklidir. Önceliğimiz saçlarımızı bitlerden arındırmak olmalı. Sonrasında kaliteli bir şampuan seçimiyle yolumuza sağlıklı saçlarımızla devam edebiliriz.
3. Bitlerden nasıl kurtuluruz?
Bitlerden kurtulmak için öncelikle kaliteli, işlevi olan bir şampuan edinmeliyiz. Benim önerim Paranittir.
Bit şampuanı
Paranit şampuan ile saçlar yıkandıktan sonra kutu içerisinde bulunan ince tarakla güzelce taramak gerekiyor. Düzenli olarak her gün kullanırsan kısa süre içerisinde sirkelerden de bitlerden de kurtulursun.
4. Saç kendi kendine bit üretir mi?
Saç kendi kendine bit üretir mi?
Bit saçta kendi kendine oluşan bir canlı değildir, genel olarak kalabalık okul, askeriye gibi ortamlardan bulaşmaktadır. Ancak bakımsız, temizlenmeyen saçlar bitlerin en sevdikleri yaşam alanlarıdır. Bu sayede uzun süre yaşayabilirler. Bitlerden korunmak için saçlarınızı her zaman korumalı, ince dişli taraklarla taramalısınız.
5. Saç spreyi bit yapar mı?
Badem yağı bit yapar mı, argan yağı bit yapar mı, neler bit yapar? gibi konular çok fazla merak ediliyor. Soru işaretlerini gidermek için saç derimizin bit üretmediğini söylemeliyim. Bitler kalabalık ortamlarda yayılıyor ve bulaşıyor. Kısa süre içerisinde temizlenmezse saçlarınızda da kendilerine uygun ortamı sağlayıp, çoğalacaklardır.
şampuan bit yapamaz. sıvı sabun bile yapamaz biti. fiyatıyla alakası yok. bit bir canlıdır. bir yerden bulaşmıştır. ince tarakla bitirmeye çalış. ama yastığında yatağında varsa tekrar olur. saçların uzunsa arındırması da zor olur. sağlıkla kal
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Saçlar uzun ve 2 yılda zorla uzattım kaç kere ince tarak taradim 10 u geçmiştir taramam
saçlarını tekrar uzatabilirsin ama biri görür de tadını kaçırcak bişe söylerse belki bir ömür unutamazsın. tabiki bana söylemesi kolay ama bence düşün.
En İyi Cevaplar