osmanlı'da "kürk vergisi" varmıs. eger şu anda kurk vergisi getirseler sokaktaki 10 kizin 7si vergiyi vermek zorunda kalirdi cunku kürk 🫶🏻 kızlar "gerdek vergisi" varmis bir de, dogrulugundan emin degilim 🤭
Siz maliye bakanı olsaniz, neyden vergi alirdiniz (sadece komik cevaplar)?
Vergi getirmek kazanç sağlamaz. Sorun çözmez. Bu adamlar denetlemeyi beceremiyorlar. Sadece denetleme organlarını çoğaltarak, bunu süreklilik haline getireceksin. Vergi getirmekten cezalar ile kazanç sağlar, bu fahiş artışlarında önüne geçmiş olursun.
Eski fransizlar gibi güneş vergisi alırdım "tr topraklarına düşen güneş ışığı devlete aittir kullanmak için vatandaşların vergi vermesi gerekir " derdim skkskskssk
bunu biliyorum hatta bu yuzden zengin evlere buyuk ve genis pencereler yapilirmis, fakirlerin evi minik pencereli olurmus. vergi sistemi mimariyi bile degistirmis
Sn. maliye bakanımız zaten alınabilecek herşeyden fazlasıyla alıyor. bir dönem değil 100 dönem maliye bakanı olsam sn. şimşeğin üsüne +1 ekleyebileceğimi zannetmiyorum
yanlis hesaplamiyorsam, 184bine kadar olan araclara %45 otv uygulanıyormus. 500 liralik bir urune %0.12 otv uygulanması gerekiyor bu durumda. ama kozmetik ürünlerine zaten %20 kdv uygulanıyor. sanki gratisten alisveriste kdvden devam etsek devlet icin daha kârlı gibi
Benim yorumum gırgır amaçlıydı. Vergi konusunda yeterince sömürgen bir hükümet var zaren. 184bine kadar araç 7-8 yıl önce de aynıydı. Revize etmediler. 184 bine araç yok. Otomatikmen bütün araçlardan yüksek ötv almak istediler. Yerli togg dediler. İthal byd araç ile aynı fiyatta. Byd %45 ötv ile togg ile aynı satışı, yapabiliyor. Çünkü togg ismi dışında her parçası ithal. Kanser gibi ülkeyiz
Askeri kışla gibi herkes tek tip olduğu için. Karıların üniforması haline döndü, herkes birbirinin kopyası. Sokaklar yürüyen gôt dolu, gôtten soğuduk be