AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
237Cevap
Bence tarihe saygı duyup müze olarak kalmalı. Din üzerine din saygısızca. Tarihini yansıtmalı
Cami olmamasi icin sorun olan nedir neden muzeye donusturuldu. hangi akilli boyle birsey yapti acaba
Başkan yaşının sayısı kadar sebep bulmuşlar. Her yıl birini öğrenirsen, ömrün tamamlanana kadar tamamını anlama kabiliyetine sahip olursun. Başarılar diliyorum şimdiden.
Cami 🕌 olsun.. Fatih Sultan Mehmet boşuna mı 4 tane minare koydu oraya..
Fatih sultan mehmet 4unude koymadi kardesim farkedersin minare yapilari birbirinden farklidir 3 padişah kendi doneminde ayri minare yaptırmıştır oraya adlarını Şu an unuttum biri fatih biri kanuni idi digerini hatirlamiyorum vesselam
Bilgi için teşekkürler :) yanlış biliyormuşum demek ki.. Aleyküm Selam..
@HAFİZENİZ fatih. gov. tr adresinde 4 tane minarenin Fatih sultan mehmet tarafından yapıldığı yazılıyor resmi site siz yanlış biliyormuşsunuz yani.. :)
Kaynak icin teşekkür ederim ben de çok güvendiğim bir tarihciden farkli dinlemisim Velhasıl kelam ummete bırakılan büyük bir emanettir nasıl ki Kudüs bizim namusumuz ve serefimiz ise ayasofya da bir semboldur...
Yüce Rabbim Müslümanların birliği ve beraberliğini bozmasın, bizleri Peygmber Efendimizin yolundan ayırmasın.. İyi akşamlar
Oldu , yeterince cami yokmuş gibi orayı da cami yapalım 🙄
Atalarımız orayı camii yapmış bizede o camide daf tutmak düşer. Camii olmali
Bence yıkılması en güzeli olur ama yıkılmaz bu yüzden müze olarak kalsın diyorum :D
Oraya kepçe girerse 3. dunya savaşı çıkar
@furkanCanb1 yok ya neden çıksın :D :D 1 hafta insanlar söylenip durur o kadar :D günümüzde sadece bazı insanlar için manevi açıdan değeri olan bir bina diyebiliriz Ayasofya için, ciddi bir sonuç doğuracağını sanmam
Bir kurtuluş savaşı daha veririz ülke kaosa gider üstüne adamlarim sevr hayali devam ediyor yapmadiklari kalmaz 😀
@furkanCanb1 Bu kadar paranoyak olmaya gerek yok ya bir şey olacağı yok hahaha :D
Kimlerin Sevr hayali devam ediyor onu da merak ettim açıkçası :D :D
Yunanistan, ermenistan, ingiltere
Ermenilerin "vilayeti sitte" illerin de hak idiia etmesi hâlâ devam ediyor
@furkanCanb1 Orta Çağ'da değiliz ülke sınırları öyle kolay değişemez ve Türkiye 80 milyon nüfuslu, gelişmiş ülkelerin gözden çıkaramayacağı büyük bir ülke, NATO üyesi ülkelerden birisiyiz yani böyle şeyleri ciddiye alırsak asıl sorunları göremeyiz :D
Günümüzde her şey ekonomi olduğu için Ermenistan toprak istiyor, Yunanistan toprak istiyor diye dolaşmak yerine ülkenin ekonomisini iyileştirmek için bir şeyler yapılması lazım :D
Ülkenin ekonomisi güçsüz olursa gelişmiş ülkeler seni kuklan yapar sen de hala daha Ermenistan, Yunanistan bizden toprak istiyor gibi boş işler peşinde koşarak gerçekleri göremezsin :D
Sana tavsiyem bu tür deli saçması iddiaları ciddiye almayı bırakıp asıl meselelere yönelmen :D :D
Ekonomi gibi asil meseleler beni ilgilendirmez devletin alacagi karar onlar, benim de sana tavsiyem ayasofya yıkılsın gibi seyleri dusunme asil sey neyse ona yönel
Ermeni toprak istiyor diye boş boğazlık yapacak ulke değiliz ayni zamanda ulkemizin Silah savunmasi alaninda en önde gelen ülkeler arasındayız, anlaya bildiysen bu devletler her fırsatta saldirmak zarar vermek, eylem yapmak darbe yapmak gibi planlari var görebilirsin bunlari zor değil ayrica ayasofya ha deyince yıkılacak bir yer degil ekonomiden bahsettin ayasofyanin turistlik ceken ve para kazandiran bir yer oldugunu da gorebilirsin az tarih biliyorsan ayasofyanin vazgeçilemenin ötesinde bir değer oldugunuda görebilirsin.
Nato ulkesisin doğru! doğuda terör örgütlerini besleyip üzerimize yolllayanlar da nato uyesi unutma bunu
Şimdi soruyorum sana göremedigim gerçek neymiş?
@furkanCanb1 Ahahahaha :D iyi madem sen iyi koru ülkemizi dış mihraklar her gün sabah akşam demeden Türkiye'ye zarar vermek için bir hainlikler düşünüyorlar ahahaha :D
@furkanCanb1 Bu konular böyle yorumlarda konuşulacak şeyle değiller çok tartışmak istersen mesaj atabilirsin :D
Tartışmak istersem bulacak cevap bulamassin
Dış mihrak konusu klasik sol görüşlunun sağ görüşluye dedigi laf malesef ki ne sol ne sagciyim istersen baska zaman sagci dediklerinize söyleyebilirsin
Soru sordum onu cevaplarsan sevinirim gercekten bilmiyorum (!)
Göremedigim gerçekleri
Özelden yaz zaten fakesin
@furkanCanb1 Tartışmak istediğinizde çok üstün bir insan oluyorsunuz sanırım cevap bulamazsın falan dediğinize göre ahhaha :D ne yapıyorsun kritik sorular mı soruyorsun :D :D :D
Ben her şeye cevap veririm ancak asıl mesele sen o cevabı anlayabilir misin ahahha :D :D
@furkanCanb1 solcu veya sağcı olmasan bile "dış mihrak" takıntısına sahipsin ahahah :D
Ortak miras olduğu için ‘ben cami yapacağım’diyemezsin.
Kılıç hakkıdır cami olması lazım. Bundan rahatsız olanlar hiç umrumda değil. Biraz hakkaniyetli olsunlar cahil değil.
Orası zaten cami müzeye kim çevirmiş? Ama suda var doldurmadiktan sonra cami olarak açılsa bı anlamı kalmaz. Devlet orayi cami yapmaz onca müze geliri gelirken
Ya amaç ortalığı karıştırmak
@LİiLİİTTH aynen öyle daha ezana tahammülu olmayan Yunan tohumları var sorsan Atatürkçüler
Müze olarak kalmalı en mantıklı bu
@LİiLİİTTH ne desem bilemedim doldurcaklarsa cami olsun yoksa müze
Müze olarak kalsın. Zilyon tane camii var zaten ülkede her tarihi mekanı camileştirmek saçmalık
Ayasofya fethin sembolüdür. İbadete açılmalıdır.
Ne alaka , bu mu din,
Ona bakarsan gasb malından cami mi olur
@MavininHikayesi
ne bumu din?
Ne gaspı?
Ne, ne Alaka
İstanbul, Müslümanlara müjdelenmiş şehirdir. İstanbulu Feht eden komutan Fatihtir. İstanbul alınmıştır ve Ayasofyada bir ganimettir, kılıç hakkıdır.
Bu durumda "bu mu din", "gasp" söylemleri sadece birer saçmalık oluyor. Ayrıca Ayasofya Camii olunca müze olarakta kalabilir. Bunda bir sakınca yok.
@üçgenkafa uğraşmayın, kendisi islam hakkında bilgisiz birisi değil. Basiret bağlandı mı ne anlatsanız fayda vermiyor.
Yaw he he 😂👍
Sonucta İstanbul bir zamanlar bizansinda degildi onlar gasp etmediler biz ettik dimi? Ac ta m. ö İstanbul tarihine bak İstanbul bizansinmis bizanstan once kim vardi? mavinin hikayesi misin nesin bos bos atma burda.
En son bizde kaldi uzatmanin anlami yok, mavinin hikayesi kafadan yorumlarken tarihe gore konus.
Biz gasp etmisiz.. lafa bak ya gelmissin burda gasp tan bahsediyorsun biz ist. gasp etseydik romalilar gibi onumuze geleni kilictan gecirirdik... biraz arastirirsan gorursun.
@scapegoatRONA la bir uza surdan cahil..
Sen bence bir s... daha iyi.
Orası bizim kılıç hakkımız ve cami olmasında sakınca yok ayrıca müze kalsın diyenleride kınıyorum tarihini bilmeyen insanlardan tarih beklemekte ayrı bir saçmalık
Şu aşağı işareti yapan şerefsiz mahluklar tarihimiz şanla şerefle dolu sizin gibi vatan hainlerini temizlemek için İstanbulu fethetti fatih ama bilseydi sonradan sizin gibi Bizans tohumları gelecek onun sandukasına tekme atacak elini sürmezdi o kadar şehit boşa verilmemiş olurdu, Ama orası bizim kutsal maknımız ve peygamber övgüsü almış bir komutan ve İstanbulu fethedip 2 imparatorluk 9 prenslik 5 krallık yıkan adamın torunları gelmiş ayasofya müze kalsın minareleri bir yerinize mi battı, yoksa ezan sesi mi rahatsız etti, kuran sesleri mi rahatsız etti yazıklar olsun size ve sizin gibi düşünen vatan hainlerine
Müze olarak kalması daha yerinde olur.
Ayasofya 532-537 yılları arasında inşa edilirken daha islam peygamberi bile doğmamıştı.
Uzun yıllar boyunca kilise olmuş sonra camiye çevrilmiş sıra sinagogda bence😂şaka bir yana müze olarak kalmalı bet tarihi eser çünkü. Ülkede adım başı cami var abi neyinize yetmiyo sanki çok gidiyolar da bir de.
Ayrıca ülkemizde restorasyonların da ne kadar içler acısı olduğunu gördükten sonra taşa bile dokunmamaları iyi olur
önce kiliseydi sonra cami oldu sonra müze yani her üçünüde geçirdi yeni bir konsept düşünmek lazım
Başka dinden olan insanlara karşı saygımız sonsuz ama hala kliseymiş gibi hala onlarınmış gibi davranan gayrimüslimler çok fazla bu yüzden cami olsun gerçi cami ama kullanamıyoruz ya neyse 😒
Keşke cami olsada içinde bir kerede olsa namaz kılabilme şansımız olsa.
Türk milleti tarihine ve değerlerine çok açgözlü davranıyor. Müze olarak kalsın
Ülkeye para girişinin devam etmesi açısından müze olarak kalsın.
Bana göre bir onur meselesi. Bütün dünyaya bir meydan okuma.
Cami olmasında hiçbir sakınca yok.
boş yapmayın ya tayyipte ayasofyayı cami yapacak yürek yok
Fethin sembolüdür AYASOFYA bu yuzdendir ki camii olarak kalmasi en doğrusudur...
Müze olarak kalsın.. Lakin Dünya Müslümanları sıkıntılar yaşar...
Bir şeyleri saklamak yerine kullanmayı tercih ederim, özel ve dikkatle bakarak 😊
Bir şey olmasına gerek yok. Eskiden nasılsa öyle devam etsin
içindeki binlerce yıllık isamelek vs çizimlerini çöpe atarız diyen varsa cami yapılır.
Cami olsun, bende gider namaz kılarım Fatih gibi. Bana güvenen ardımdan gelsin sefere çıkıyoruz!
Tarihi bir yapıyı korumak istiyorsak müze halinde kalmalı. Zaten bir bölümü ibadete açık.
Bu durum ortalığı ayağa kaldıracak bir durum. Ne olacağını göreceğiz bakalım.
Icini dolduracak cemaat olmadiktan sonra ne farkeder.
Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetinden dolayı cami olarak ibadet edilmeli düşüncesindeyim ki cami ya da müze olsun gibi birşey de söylenemez Ayasofya camidir zaten
Cami tabiki. Kilic hakidir ayasofya. Istanbulun fethin semboludur
Sırf çomarlardan oy toplamak içi camii yaptılar yazık oldu.
sorgusuz sualsiz cami olarak kalmalı. müze yapanlar haindir.
zulüm 1453' de başladı diyen bir zihniyet var bu ülkede gerçi
Ayasofya cami olacak namaz da kilinacak.
Hadis var.
Ona bakarsan o çok konuşulan ne güzel komutandir tiri viri şeklindeki hadis de bizim ülkede anlatildigi ibi değil.
Kıyamet gelince İstanbul alınacak şeklinde Araplar o yüzden "Türkler barbar olduğu ve hakiki müslüman olmadığı için o fetih sayılmaz" gini savlar atıyor ortaya.
O hadis işleri palavra yani inanma
@Ragnar_Lodbrok Araplarin nasil dusundigunun benim icin onemi yok.
Bugune kadar uyarilan bir cok hadiste gerceklesti.
İnancim odur ki buda gerceklesecektir.
Yoo gerçekleşmedi ayrıca adamların dini, sen yancisin senin dediğinin önemi yok
@Ragnar_Lodbrok Kral Abdullahin olumu, sahte siyah bayraklilar İsid, Bati da baslayan ve ardi arkasi kesilmeyen fitneler 11 Eylul saldirisi vs geeceklesti.
Sen inancsiz olmalisin ki inanmiyor, kabul etmiyorsun.
Simdi hadisler de gerceklecek olan buyuk olaylari bekliyoruz.
Araplarin ne dediginin bir onemi olmaidgini tekrar hatirlatayim..
Yuce Allah Kuran da " size oyle kavim getircegim ki Allah onlari, onlar da Allah'i sever " dedigi olan biz Türkleriz insallah.
Yasanacak bir cok olay Turkiye de gercekelesecek.
Ayasofya da bu sebeple cami olmasi buyuk olasilik.
Namaz kilinacak der hadis.
Sen inanmasan bile 😂
Yav he he, adamlarin dinini Asya'dan gelen göçebeler düzeltecek çok mantıklı
İşiniz gücünüz yalan
@Ragnar_Lodbrok neyse cok bossun.
Gerceklesince gorusuruz..
Gerçekleşmedi... Ehe bugün Akpli mebus reddettik dedi ne oldu?
Bu kıytırık davaları sizin gibi embesilleri konsolide etmek için ortaya atıyorlar. Chp "tamam lan açın çok istiyorsunuz" diyince çark ettiler.
Bana boş diyen herifin savunduğu şey bu kadar yalan
@Ragnar_Lodbrok bombossun hemde aynaya baktiginda da embesili daha net goruyorsundur 😁
Meryem Ana ikonları önünde secdeye kapanma hayalleri suya düşen bir siyasal İslamcısın en nihayetinde. Senin de işin zor.
Baska bahara artık belki secimlerden önce sizden oy koparmak için kullanırlar bu zirvayi.
@Ragnar_Lodbrok Suzme embesilsin hem de 😂😂
Tabii, hadiste yazıyor, cami olacak diyen adam söylüyor bunu
@Ragnar_Lodbrok la oglum hadis var.
Hz. İsa ve Hz. Mehdi namaz kilacak orada.
Hatta Ayasofya acildiginda sahip olan ulkenin buyuyecegine dair kehanette vardir.
İnanip inanmamak sana kalmis.
Ateist ya da deist isen anlaman, inanman zor senin.
Ayrica akepeli falan degilim.
Turk'üm, Turk Milliyecisi ve Ataturkcuyum ben.
Ayni zaman da inancli bir musluman.
tayyip'in de hadisler de uyarilan Deccal olduguna inaniyorum kesinlik yok ama benzerlik cok.
Sen arapcisin, Atatürk ile de alakan yok yürü git şuradan
O hadislerin de alayı yalan peygamber övgüsü meselesi bile Bizim ülkedeki Osmanlıcı tiplerin iddia ettiği gibi değil tamamen kekliyorlar senin gibileri
@Ragnar_Lodbrok neyse ugrasamam seninle..
Suzme embesil
Yav yürü git arapperest arkadaş. Zaten sizi de kekliyorlar. Aha gördük ne kadar kararlı olduklarını bu meselede
88 bin cami var ki kuranda cami diye bir kavram bile yok bu yobazlığa ayasofya gibi bir tarihi eseride mi kurban verelim
Ayasofya yı cami yapacak bir Fatih yetiştirirsek olur. Diğer türlüsü ergen atarından öteye gitmez
Camii tabiki... Madem. boyle bir yapı bizim topraklarimizda neden camii olmasın...
Kullanılmasına imkanı olmayan şeyleri genelde müzede görürüz.
Sanki yapacak gibi bir de gündeme getiriyorlar...
Yapılırsa eşek gibi anıracakmısın
@Uğurdogruöz de get işine
Tabiki Müze olarak kalmalı bence.. bu bizim milli bir degerimiz kültür var orada..
Orası zaten camii. 1934'te ahmağın birisi müze yapsa da, artık bu toprakların Müslümanlara ait olduğunu tescil edeceğiz.
Şindi 3 bin 900 cıvarında kitap okumuş, 8-9 hatta büyük olasılıkla daha fazla kitap yazmış birine ahmak diyecek kadar CAHİL, zekaya muhtaç, yetersiz, algısı zayıf, ondan bundan duyduğu safsataları konuşup da hakkında hiç bir bilgisi dahi olmayan insanlara hakaret edecek kadar edepsiz, aile terbiyesi görmemiş, hatta yetmez hakkında hiç bir bilgisi olmayan insanlara karşı Müslüman olmadığını dahi iddia edecek kadar seviyesiz kimselere söylenecek pek birşey bulamıyor insan. Allah vereceğiniz hesapta yardımcınız olsun. Bağzı konuları Allah bilir. Aksini iddia ediyorsanız koştuğunuz şirk ile zaten yakmışınız ahireti :D Hatanın neresinden dönersen kardır. Araştır, öğren, belge iste, bilgi iste, şahit iste, bunları başka bilgilerden de destekleyerek doğrula. Vah ki ne vah. Yaık yaşadığın ömre.
@ıslakse 23 yaşına geldim, 2 tane yabancı dil biliyorum ki buna şu an öğrenmeye başladığım ispanyolca dilini eklemedim daha. Okumayı öğrendiğimden beri kitaplara olan merakım var. Üniversite de Ortadoğu tarihi hakkında araştırma yapan profesörlerle de bu muhabbeti yaptım, bulunduğum eyaletin geçmiş siyasileri ile de bu muhabbeti yaptım. İngiliz tarihini baştan aşağı ezbere bilen insanlarla da bu konuyu konuştum.
Dolaylı yollardan, İngiliz arşivlerini bile araştırttım.
3 bin 900 kitap okuduğumu söyleyemem, lâkin araştırmadan, soruşturmadan konuşmaktan nefret ederim. Daha önce söylediklerimin arkasındayım.
Dostum, yaşım 36, üç üniversite bitirdim ki bunlardan biri tarih. ikisini ana dilim gibi üç dil biliyorum. Sana bukadar emeğine ve merakına saygı duyarak tavsiyemdir *Onunla bununla muhabbet etmekle olmaz. Bizzat kendi gözlerinle görecek, kendi imkanlarınla ve her açıdan değerlendirerek, bağımsız bir gözle yorumlayarak fikir sahibi olacaksın. Aksi halde, Rıza Nur' un Günlüklerinin peşine düşen Kadir Mısıroğlu' nun vaziyetine düşersin. Nasıl? Şöyleki: Rıza Nur bizzat kendisine akıl hastası (Şizofren) teşhisi koymuş bir hekimdir aynı zamanda. 1914-1923 dönemi yaşanan olaylar bildiğin üzere dünya harbi ve cumhuriyetin ilanı. Rıza Nur 1928' de Parise gider, tam olarak tarihi belli olmasa da, aşşağı yukarı 1932 gibi hatıratını yazar ve ne hikmetse İngiliz kütüphanesine teslim eder. Olayların üzerinden min. 10 yıl kadar geçtikten sonra, o günlere dair tarih tarih hatrından (uydura uydura) günlük yazar.
Dolayısıyla, insanların taraflı fikirlerini kendine esas alma, bu kesinlikle doğru bilgidir diye kabul etme. Madem bilim ile, belge ile, analiz ile doğruya ulaşmak niyetindesin. Bu yöntemin doğru olmadığını eninde sonunda sen de görürsün fakat bunu anlayana kadar iş işten geçip, düşüncelerini dogma haline getirirsen bunca yıl sarfettiğin tüm çaba boşa gider.
Akademik kaynak olduğu iddia edilen bilgilere de yaklaşırken şuna bak. İddialarını belgeyle, bilgiyle, müsbet ilimle ıspatlayabiliyor mu?
Bu arada benim de bir kitap arşivim var. Yaklaşık 9700 kitaba sahibim. İçinde yerlisi de var, yabancısı da var, tarihde mevcut, ansiklopedi de mevcut... ve her görüşü tarafsız olarak değerlendirmeye, yetmez, taraf olduğum konularda ise kendi fikirlerimi dahi edindiğim yeni bilgilerle eleştirmeye çalışıyorum.
O sptan dediğim senden kat kat zeki cahil
Camii olmalıdır. Sultan II. Mehmed Han’ın fethinin sembolüdür.
Karşıda Sultanahmet camii var zaten bence müze olarak kalmalı
Müze olarak kalmalı adım başı cami zaten turistlerin mekanı olan müzeyi cami yapmanın mantığı yok.
Cumhuriyet tarihinden beri hep gündeme getirilmi fakat hiçbirzaman yapılmamıştır.. DAHA Tofaşa milli araba diyen zihniyet bunu kavrayamaz, seviyesizdir. Bu insanlar yorumlarımada saldıracaklar ama sadece kendilerini yoracaklar..
Eğer Ki Resmi dinimiz müslimanlık olsaydı Cami olsaydı (ülke olarak) tabi ki camiye çevrilmeliydi ama ülkemizde yaşayan Hristiyan kitleye terbiyesizlik olur müze olarak kalması iki taraf için daha sağlıklı
Bizden olan neden cami olmasın ki?
Atamız 1453 de almış..
Cami olsun
oy verdiğiniz tayyibe sorun adamda camiye çevirecek yürek yok amerikan korkusundan necmettin erbakan olsaydı banane amerikadan derdi
@aypipim
Büyük insanlar büyük düşünür. Büyük devletler büyük oynarlar ve hür olurlar.
Mevzu insanların cami eksikliğinden dolayı oranın cami olmasını istemesi değil...
Mevzu Türkiye topraklarında - TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN- elini kolu kimildatmamak. Dünya olmasın diyor... Sen kendi toprağında karar veremiyorsan bitmissindir. 90 yıldır kendi topraklarında özgür karar veremiyorum şimdi birisi çıkıp benim halkım karar verir ancak dediğinde bundan mutlu olan 82 milyon olması lazım.
Lakin görüyorum ki benim genclerim benim vatandaşlarım bu olaya o kadar FRANSİZ Kİ...
Yanlışa koşarak gidiyorlar.
Oldu müze yapalım, hatta saygımızdan İstanbul'u Yunanlara bırakalım, ne de olsa eskiden onlarındı ve savaşla aldık.
Çok gerekliyse başka bir cami yapsınlar turistik geilr kaynağı olan tarihi bir yer olacak kalmalı
Adım başı cami var zaten. Müze olarak turizme kazandırılabilir.
Kilise olmalı. muze bile kötü. eger Ayasofya'nın kilise olmasını hazmedemiyorsak mescidi aksanin cami olarak kalmasını teklif edemeyiz. her konuda adalet şart.
Olsun olsun atamız Fatih’in ruhu şad olsun.
Bu mabed kılıç hakkıdır hak sahibi cami yapmıştır. Gerisi boş
Bu adam 3-5 fanatiğin oyu adına ülkeyi yok etmese bari
Cami olursa İçimizdeki bizans tohumlarını oldukça rahatsız eder. Ama bundan mutluluk duyarız.
Ayasofyayı zaten Bizans İmparatoru I. Justinianus yaptırmış. Bari araştırda yazz :D bizanslılar zaten rahatsız olur onlara ait çünkü. Müslümanların değil ki.. Camileri klise yapsalar senin zpruna gitmez mi?
Cami olabilir bence online referandum yapılabilir bu konuda
Cami olsun CHP zihniyeti kudursun
Hristiyan kabartmalarının altında cemaat rahat namaz kılacak mı?
600 yıl yüzlerini kapatarak kıldık zaten yine kılarız atam 2. Mehmed sağolsun
@Sancopanza34 bana amaçsız geliyor Çamlıca camiini bile dolduramayn bir cemaat var Türkiye’de.600 yıllık bir yapı müze olmalı
Mesele cemaat değil ayasofya tarihini bilmekten geçiyor ama milletin ne tarihle ne bilimle ne kültürle ilişiği var
Karar vermeden once su soruyu sormaliyiz bence "baska diyarlarda bulunan camilerin kiliseye cevrilmesine hazir miyiz?" evetse camii olsun