Devletin derdini müzeler ve camiler arasında haline geldi...
anlayan anladı zaten
anlayan anladı zaten
cami
müze
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Trabzon'da da Ayasofya müzesi diye bir müze vardi. Tekrar Cami yaptilar, sonra baktilar Turistler gelmiyor tekrar müze yaptilar.
Bizimkilerin kafasi basmiyor iste. Böyle Tarihi yerlerin kültürel degeri var. Kültürel ve Tarihsel degeri olan yerlerinde maddi degeri var.
Böyle yerleri müze yaparsan bol bol Turist gelir ve Dolar ile Euro birakilar hem devlet hem cevredeki esnaflar ve oteller parayi kirar.
Bizim cahiler anlamiyor ama, Ayasofya'da namaz kilarlarsa dümdür cennetlik olacaklar ya...
Sultan Ahmet camisine tıklım tıklım turist geliyor, içeri girerken izdaham oluyor neredeyse.. ve ibadete de açık.. senin kafada insanlar sanıyorlar ki ibadete açılınca turist gelmeyecek. amaç turist çekmek mi burda sanıyorsun.. Ayasofya cami olursa istanbula turist gelmeyecekmi :D güldüm sesli sesli
@mOLi_
Sadece Ayasofya İstanbul turizimin 25%'ni olusturuyor. Ülkenin ceyregide zaten İstanbul'da yasiyor yani Ayasofya'nin Ekonomiye etkisini sen düsün.
Madem turistler devam gelecek, Trabzondaki Ayasofyayi neden yine Müze yaptilar ozaman?
Sizin kafaniz basmiyor iste kardesim, para nasil yapilir, dolar euro nasil toplanir bilmiyorsunuz...
İspatı kolay. Akıllı insanın yapmayacağı şeyler yapılmış , şu gizli anlaşma diye bahsedilen ve senin inanmadığın gizli anlaşma maddelerine de ulaşabilirsin kolaylıkla. Ve sonuca bakarsın 😅 sonra döner o maddeleri tek tek eski haline çevirmeye çalıştığında dışarıdan ve içeriden kimlerin bunamkarşı olduğuna ve rahatsız olduğuna bakarsın hoop anlaşmanın tarafları ve içerdeki tarafları da kensini KABAK gibi ortaya atmışlar.. bu da seni tatmin etmiyorsa inandığın şeyler başkadır demektir. Bu milletin inançlaroyla örtüşmüyorsun demektir..
anlaşma gizli olduğu için maddelerine ulaşamıyorsun zaten çok zekisin. doğal olarak anlaşma olduğunu ıspatla diyeceğine sonuca odaklan. O sence olmayan anlaşma sonucu atılan adımların milletini ve devletini kökten dönüştürüp köklerinden koparmaya götürdüğünü farkedersin. tarihte hangi devleti gördün sen savaşı kazandık kurtulduk diyip düşmanın kültürünü yaşam tarzını gönüllü almış ve kendi köklerinden binlerce yıllık bilgi ve tecrübelerinden gönüllü olarak kopmuş herşeye sıfırdan başlamış? az akıllı olun arkadaş sizi kukla gibi oynatmalarına müsade etmeyin, koyun gibi beyninize format atmalarına müsade etmeyin :D birazdüşünsen zaten sonuçtan yola çıkarak anlarsıngerçekleri
arkadaş sen kendin iitiraf ettin zaten gizli olan maddelere nasıl ulaşacaksın diye. sana çok basti brişey söylüyorum sonuca bak. ben sana diyorum ki bir kadınla erkek gizlice birlikte olmuş ve sonuçta bir bebekleri var. sen diyorsun ki birlikte olduklarını ıspatla :D resmi nikah yapmamışlarsa nasıl ıspatlarsın :D ama sonuç belli nur toğu gibi çocukların var elinde.. daha basit nasıl anlatırım sana? ama sen ısrarla anlamak istemiyorsan yapabilecek birşeyim yok.. herifler çocuğu koymuşlar , sende burda durmuş çocuk nasıl oldu diye bakacağına çocuğun cinsiyetini tartışıyorsun..
@mOLi_
Kardesim sen neyin muhabetini yapiyorsun? Sen ne konusuyorsun yahu?
Ayasofyayi anlasma ile kapattilar diyorsun hani anlasma diyorum gizli diyorsun.
Anlasma gizlise nerden biliyorsun diyorum, maddelerine kolayca ulasabilirsin diyorsun.
Hani nerde diyorum anlasma gizli nasil ulasacaksin diyorsun.
Dediklerinin hic bir kaniti yok. Kafana göre bir gizli anlasmayi iddia ediyorsun birtane dedlil yok.
Ayasofyayi biz müze yaptik, gerisi komplocu Misiroglu sacmaligi...
@mOLi_
Neyini ceviriyorum yahu? Yazdiklarin yukarda. Bir gizli anlasmayi oldugunu iddia ediyorsun birtane delil yok.
Yani yetmiyor maddelerine kolayca ulasabiliyorsun diyorsun göster diyorum gizli nasil göstereyim diyorsun.
Ayasofya'yi biz müze yaptik, Ayasofya bir anlasma ile müze olsaydi bugün ibadete acilmasini tartisamazdin bile... sacma sapan mantik disi birseyler sacmaliyorsun iste...
@mOLi_
Ne cocugu yahu? Ingilizler Istanbulu 5 sene isgal etmisler, kendi paralarini bile basip kullanmisar giren cikan Türklere vize veriyorlar, isgal ettikleri zaman Ayasofyaya dokunmuyorlarda ondan sonra mi anlasma yapacaklar?
Kafana göre birseyler uyduruyorsun iste. Ayasofyayi biz müze yaptik, cocuk falan yok.
Eger bir anlasma olsa sen bugün Cami olsun muhabetini bile döndüremezsin neyin kafasini yasiyorsun yahu?
@mOLi_
Ingilizler kutlaya kutlaya Istanbulu terk etmediler. Öyle bir hezimete ugradilar ki Ingiltere basbakani istifa etmek zorunda kaldi.
Bizim askerler dalga gecerek ugurlaya ugurlaya ingilizleri gemiye bindirip tekmeyi kiclarina vurdu.
Cocugu koymuslarmis... Binlerce asker sehit verdik kardesim sadece canakkalede bu zafer icin.
Sizin kadar kendi Vataniniza, kendi zaferlerini asaglayan bir hain millet yok bu dünyada...
Ne safsın sen yaa ele geçirdiği ülkeyi elini kolunu sallaya sallaya terkmi etti ingilizler diyorsun. Ahaha ulan çocuklar güler bu hikayene. Sen giyit kan dökerek alamadığın ülkeyi başka oyunlarla ele geçir sonra da hiçbirşey olmamış gibi bırak geri git ülkene. Ne kadar saçma bir düşünce empoze etmişler size kurtul artık şu saçma düşğncelerden biraz aorgula geçmişini.. sen bile bu gün bir şeye sahip olsan gözün kapalı bırakıp gitmezsin lensi malını bir başkasına hibe etmezsin. Ancak bekçi tutarsın be şaetları sen koyarsın senin malını naaıl koruyacağı konusunda..
@mOLi_
Ingiltere Türkiye Cumhurriyetini nerde ele gecirdi? Kardesim Lozan anlasmasi ile savas bitti.
Ani hezimet dediginiz Lozan var ya, biz Lozan'da ingiltereyi geri cekilmeye zorladik iste, Lozan öyle bir anlasmadir.
Ellerini sallaya sallaya gittiler sonra evet, cünkü gödlerine vurduk tekmeyi. Lozan'dan sonra zaten Ingiltere Basbakani istifa etmistir.
Siz 100 sene önce olanlari ve Atatürkün büyüklügünü ve basarisini bile anlamamsiniz.
Tabi cahil olunca birileri gelip palavralarini yuttura biliyor iste...
@mOLi_
Kardes simdi konuyu neye cevirmek istiyorsun? Lozan anlasmasi ülkeler tarafindan 24 Temmuz 1923'de imzalanmistir.
Bos muhabetin yordu. Kendi ülkeni sadece asagliyorsun, zaferlerimizi inkar ediyorsun.
Keske yunanlar kazansaydi deyip Ingiliz kral ailesini öven Kadir Misiroglundan bir farkin yok...
Ingilizler ülkeyi terk ederken sizi birakti iste geriye...
hala söylemeden. bana deki evet ingilizler hemen anlaşmayı imzalayıp ülkeyi terkettiler. kapatalım konuyu sonra :D ama eğer ingilizlerin lozan anlaşmayı imzalamaları tüm bu gizli anlaşma denilen maddelerin icraatından sonra yapılmışsa bunu sorgulamanı bekliyorum ve sorgulayacağını da söyle bana. senin devletinle ilgili bir durum var sorgulamadan üstün körü kabul mü edeceksin.
@mOLi_
Ingilizler İstanbul 'dan Cumhurriyet kurulmadan önce, inkilaplar yapilmadan ve Ayasofya müze yapilmadan önce cekilmistir.
Eger 1936'da yapilan anlasmaya oynuyorsan sana tarihi oku derim. Lozan anlasmasina göre bogazlarda egemenligimiz yoktu, 1936'da yapilan anlasma ile bogazlardaki egemenligimizi aldik.
Anlasmanin icinde bu ara sadece ingilizler degil, baska ülkelerde vardi...
ingilizler lozan anlaşmasını şu sözde gizli anlaşma maddeleri tamamlandıktan sonra imzalamıştır. bunu da araştır ve öğren. neden böyle bir gecikmeyle imzaladılar açıkcası mantıklı bir açıklama bekliyorum senden eğer şu gizli anlaşma saçmalığına inanmıyorsan :D ama çocukların güleceği bir açıklama olmasınlütfen güldürme kendini
İngiltere lozan anlaşmasını yıllarca nedenn imzalamadı? Bu soruya bir cevap istiyorum neden hemen imzalamadılar. Ve cumhuriyet kurulmasan imzaladıysa ingiltere, şu sözde gizli anlaşma nedenleri yani ayasofyanın cami yapılması cumhuriyet kurulmadan önce mi yapıldı. Çünkü ayasofya müze olmadan ingiltere lozanı imzalamadı 😅 cevap bekliyorum. Neden ingiltere lozanı hemen imzalamadı az çalıştır saksıyı hala dolandırıyorsun lafı. Sorgula ve cevap ver bamalım cevabını öerak ediyorum
Siyasi iktidarın elinde rant sağlayacak malzeme kalmayınca hacce veya umreye gidilir ve kabeden görüntüler servis edilirdi. Ya da Çamlıca, saray, Mimar sinan gibi riya için yapılan camiler servis edilirdi. Şimdi sıra Ayasofya’da
Cevap
6Cevap
Bu ülkede camiler cuma ve bayram namazlsrı dışında bosken bu tür şeyler boş ve anlamsız. İster katılın ya da katılmayın halk karantina döneminde ibadet diye yırtınmadı ama bir cok insan yiyecek diye kavga etti. Yasadığımız zamanda dininin önemi azalırken herkesin kıblesi is yeriyken, uzun adamın Washingtonken sadece gereksizlik bu
Kudüsü israilin mi yoksa filistinin başkenti olarak istiyorsunuz? Devletin derdi sadece cami mi müzemi diye sığ bir pencereden bakarsanız zaten bütünü göremezsiniz
Köpek Cehape hemen camileri müze çevirme derdine düştü
Sultanahmet kilise olsun, Ayasofya da cami ;)
Sultanahmet :D
Aslı gibi kalmalı
Cami olsun küffara inat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?