Ayasofya’nın müzeden camii olması kararı doğru mudur?

Zaten 1991 yılında bir bölümü ibadet amacı ile kullanılıyordu, bunun tek amacı siyasi olarak kullanmak demektir.

Bu konuda İlber Ortaylı hoca çok güzel açıklamış videosunu ekledim. Bence müze olarak kalabilirdi, sonuçta ülkede cami çok ama insanlar namaz kılmak için işleri gereği ile vakit bile bulamıyor. Önemli olan açmak değil cuma günü isteyen insanlara imkân verilmesi gerekiyor. Sırf oy almak için Ayasofya kullanıldı, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildi.

16.04.2023 Pazar 23.07

Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Millet kapısını kemirdi koruma altına almak zorunda kaldılar sonuçta tarihi efsane, birde turistler için ziyaret ülke için para yeriydi.. tamam Osmanlı döneminde cami ama devir Osmanlı devri değil..

Ayasofya'nın tarihi kapısını kutsal sayıp yediler işte resim link : https://ibb.co/Y7HFRkG
Güncellemeler
+1 yıl
Yanlış anlaşılma olmasın Ayasofya'nın cami olmasına karşı bir insan değilim Elhamdülillah Müslüman Orası da bizim bir ibadethanemiz ama ben burada sadece siyasi olarak kullanılmasını Doğru bulmuyorum, Yani ibadeti açılabilirdi Evet ama bunu böyle gösterişli bir şekilde yaparak ve bir de Atatürk'e hakaret ederek yapılmasına karşıyım.