Ayasofya Camii, Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ve Bakanlar Kurulu kararı ile 1935 yılında müzeye dönüştürülmüştür.Kuşbakışıİç kısmıİç kısımdaki duvardan bir kare Şimdiki hükümet ise bu yasanın hükümsüz olduğunu öne sürerek tekrardan Ayasofya Müzesini, Aysofya Camii olarak restore etmeyi planlıyor.
Aslı klisedir ve altında pagan mezarları bulunuyor içinde resimdede gördümüz üzere hz isa hz meryem ve kral var ilam inancına görw oraları kapatmak gerekli buda tarihi dokuyu bozar gerek yok buna kılıç hakkı diye yeniçeriler ganimet hakkı olarak şehri yağma yaparken Fatih Sultan Mehmet onlara kızmıştır şehre zarar veriyorsunuz diye o dönem bunu yapmasındaki amaç müzecilik yoktu ve güclü bir imparatorluktu daha öncede kliselerdeki resimlerin üzeri kapatılarak cami olarak kullanılmıştı hani cami olarak kullansak bize pek faydası yok klise olarak kullanılsa hiç olmaz bazıları buralarda örgütlenir en iyisi müze olarak kalsın çok turist ziyaret eder Aya sofyanın yeri ayrı kudüsün yeri ayrı
Acaba minareler sus olsun diye mi yapıldı yoksa camiye çevrildiği için mi? Osmanlı savaşarak alınan şehirlerde en büyük ibadethaneyi camiye çevirir fethi işaret ederdi, savaşmadan teslim olan yerlerde hiç bir ibadethaneye dokunulmazdi. Yanı ayasofya kan ile alındı
Evet destekliyorum, Ayasoyfa nin maneviyatı onemli aslolan, ayrica Şu an devlet bir kararname ile Ayasofyayi tekrar camiye cevirebilir bunun önünde herhangi bir engel yok, danıstaydaki dava Atatürk ün emri? ile denilen bakanlar kurulunun kararnamesinin sahte oldugunun gorusulmesidir, Soyadı kanunu cıktıktan sonra Mustafa Kemal, Atatürk soyadini aldı ama. bu kararname Soyadi kanunundan once ve ne hikmetse imza Atatürk olarak geçiyor yani sahte.
Ayasofya cami eksikliğinden mi açıldı sanıyorsun? Muhalefetin çapı bu iste. Ama siz aydın okumuş görmüş sizin gibi düşünmeyenler koyun geri kafalı. Vay be dünya terse donmus
namaz kılıp çıkarken 30 euro atıcaksa neden olmasın çünkü orası öyledi ama şimdi? dünya para kazanıyordu müze olarak elin gevur ellerinden gelip ögrenci gezdiriyordu turlar düzenleniyordu deli gibi gelir kaynagı dı bu şekil olması hiç iyi olmadı camiye degil insanlarımız hastalıktan kırılıyor hastaneye ihtiyacımız var bizim :(
bir atatürksever ve milli sol mensubu olarak evet diyorum. Çünkü atatürkçü olmanın en önemli şartı özgür düşünceli olmaktır. Dahası bu olaya birazda politik hamle açısından bakılırsa yunanistanin bizim camilerime aldığı tavır aşikâr. Karşılığı elbette olucak
Sonra müzeye çevrildi, neden? Dolayısıyla camiye çevrilmesi gayet güzel ve yerindedir ve ziyade istiyorum da. Bekliyoruz. İnşallah.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Millet aç, işsizlik almış başını gitmiş, üretim falan hak getire, ne Ayasofyası yahu? Koyunların önüne böyle suni gündemlerle yem koyuyorlar, gerçeklerden dikkatleri kaçırmak için