AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
237Cevap
Ayasofya zaten eskiden camiydi ve müzeye dönüştürüldü. Şimdi yeniden camiye dönüşmesi saçma olacak.
Müze olarak kalması gerektiği kanısındayım. Böylesi daha uygun..
Cami olmak zorunda. Ayasofya bir sembol. Türklerin istanbuku feth ettiğinün sembolüyken nedense bazı yabancı seviciler tarafından müzeye dönüştürülmüş.
Ayasofya semboldür şehre hakim olanı gösterir ki biz değiliz belliki gavurun istediği oluyor fethini yapan camiye çevirmiş gavurun gönlü hoş olsun diye müze olarak saklanması bu millete hakarettir camidir cami olarak kalacak inşallah
Senin bu mantığına göre, İsrail Kudüs'ü ele geçirdi. O zaman mescidi aksayı kapatıp yerine sinogog yapsınlar hoşuna gider mi?
Boş işler bunlar. Senin ahiretini Ayasofya kurtarmayacak. 80 yıldır müze, bırak öyle kalsın.
@Gokhaaan neden kalsın sana ne faydası var sana neden korkuyorsun? israil kudüsü ele geçirmedi orası cami ise müslümanların direnişindendir ayasofyada müzeyse hristiyan baskısıdır siz onaylayacak kadar aciz olabilirsiniz ben değilim
Müzenin Turistik olarak faydası var Caminin ne faydası var? O kadar fazla Cami var git 1-2 sokak ötedekinde kıl.
@BilimselDeizm benim nerede kılacağım sen mi kara vereceksin? ben atam Fatih in vakfettiği cami kılmak istiyorum ki hakkım müze olmadan önce camiydi orası müzeyi taşısınlar 2 sokak ileri turistleriniz orayı gezsin zaten camileride geziyorlar engelleyen yok. Siz sembol nedir haberiniz yok bu kadar saf olmayalım.
Türkiye otokrasiye bürünmüş iken bu otokrasi ve üzerinizdeki tahakküm zorunuza gitmiyor da hala ayasofya mı diyorsunuz. İLGİNÇ YA BU ÜLKENİN İNSANLARI. Yaradan sanki lanetlemiş te yüz yıllarca koyun gibi güdülün demiş.
EIG
Siyasal İslamcılar cami olsun diye bastırıyor. Müze olarak kalması daha iyi olur Cami olsa yine içine binlerce kişi girmeye kalkacak ibadet bölünecek. Bu ülkede bir kere de dinsiz siyaset yapsalar şaşarım zaten ayrıyeten...
Yahu binlerce cami var ülkede ama içini dolduran insan yok. Bıraksınlar bari şu değerli yer müze olarak kalsın.
Ayasofya sadece bizim için dini önemi olan bir mekan değil. Müze olarak kalması çok daha yerinde olur.
bugün ypaılan meclis oylamasında akp açılmaması dogrultusunda karar vermiş. Milleti gaza getirip kendilerinin seçim malzemesi yapıcaklar :D klasik akp taktikleri
Harika yorum
Ayasofya İstanbul'un fethinin nişanesi olarak camiye dönüştürülmüştür. Şahsi görüşüm şudur: Müze olarak kalmalı ancak namaz kılınacak bir alan tahsis edilmeli. 5 vakit ezan okunup namaz kılınan bir mekan olmalı.
Başkan zaten böyle bir alan var. Hünkar kasrı bölümü ibadete açık. Bildiğin tıpkısının aynısıyla cami yani.
Müze olarak kalsın. Namazla ibadetle alakası olmayan insanlar ayasofyanın cami olmasının derdinde! Ulan cami kıtlığı mı var memlekette? Siyasi şov bu başka bişey değil
Memlekette cami mi kalmadı! Ayasofya nin kutsal bir yer olduğuna dair ayet hadis mi var?
Ayasofyada namaz kılana daha çok mu sevap veriliyor?
Namaz kılmak isteyen evinde ya da camide kılar. Ama amaç farklı, amaç siyasi şov
Ne camisi bu turislik yer o kadar ülkeye para geliyor bu neyin kafası gözünü sevim elin gevuru canla başla müzeleri korur bizimkiler ise :d şaka gibi ya
Bence cami olmalı, dininde imanında biri değilim ama inanıyor olsaydım böyle tarihi güzel bir camide namaz kılmayı gerçekten isterdim.
Bence cami olsun Türkiye de insanlar yeterince ibadet edecek yer bulamiyor camilerimiz yetersiz hem böyle sasali güzel bir camide ibadet etmek daha farkli olacaktir.
;-) :-D
Öbür tarafta varaklı camilerde ettiğin ibadetler için + sevap point mi alacan hacı? Allah salih ameller nasip etsin. Hz. Muhammed zamanında kurulmuş mescidlerin hangisinde bukadar şatafat bukadar görsel cazibe vardı? Aksine bu gün dahi olduğu gibi ayakta kalan mescitlerden Musabbah' ı git gör ki ben gördüm. Hiç senin sandığın gibi değil ha bilesin.:)
Şatafat, şaşaa cami için dahi olsa, israfa girer. İsraf ise haramdır.
@ıslakse bak simdi bir resim paylasiyorum ordaki safata bak ayasofya onun yaninda az bile kaliyor bizim ne ekisigimiz var arabistandan?
Başkan senin maksadın Hz. Muhammed döneminde yaşandığı gibi sade, duru, şatafattan, lüksten, göznün alabildiği, nefsinin doyabildiği kadar araziden, maldan mülkten uzak, nefsin galip gelmediği, paylaşmanın esas olduğu, zekatı, fitresi, kurbanı ile hakkı, hukuku, fakiri gözeten, israftan kaçınan, şatafatı yaşayacağın mal, mülk ile yetim, öksüz, garip fukara doyurduğun, doğru bir ibadet islam anlayışı ise, bana örnek diye Ebuzer' in mescidini göster. Zira ben gidip gördüm zaten Mekke' yi Medine' yi, Kabe' yi, iki kabesi olan mescidi, Cennet-ül Baki' yi...
Hatta Transilvanya şatosu şatafatında inşa edilmiş Zemzem Tower' i de gördüm, gezdim :)
Tam da o sebeple senin arabistandan eksiğin olsun kardeşim :)
Benimle ciddi ciddi bu konu üzerine tartisiyor olmana üzüldüm dogrusu ilk yorumumdan itibaren ironi yapıyorum
Dostum ironu yaptığını farketmedim. Anlayışına sığınıyorum :) Malum sayfada trol edebiyatı yapan çok.
Ayasofyo gunumuz muslamanlarin yuzunun simgesidir ne zaman gercek muslumanlik hakim olur o gun cami olur muslumanlikdan ne zaman sapilir o gunde muze olur ve olduda gun gelecek yine cami olacak
@GENETİKKIYAMETTTt mübarek senin gerçek müslümanlık dediğini bukadar müslüman neden farketmemiş ki bu güne kadar? :)
Müze olarak kalması en doğrusu, zaten Avrupa Türkiye'ye yobaz, barbar, gerici gözü ile bakıyor bir de eski bir kiliseyi cami yaparsak, dünya'nın dilinden düşmeyiz. Haddinden fazla cami var zaten, biraz da kültürel mirasa saygı gösterilmeli
Cami ve yobazlık, barbarlık, gericilik?
Bir kaç cümleyi bir birine nasıl bağladın vallaha bravo sana 👏🏻👏🏻 kadın işte korkulur
Ayasofya Cami olmalı çünkü Ecdadımızın Peygamber müjdesine mazhar olduğunun göstergesi ve nişanı olduğu için Ayasofya Cami olarak kalmalıdır ve İstanbul’un İslambol olduğu tüm dünyaya gösterilmelidir
Orası bir kilisedir. Kilise olamayacaksa müze olmalı. Cami olsun diyenlere de sormak isterim. Yabancı bir memlekette bizim için tarihi önemi bir caminin kilise yapılmasını nasıl karsilarsiniz?
Müslüman isen bu tür bir düşüncede olmaman gerekir ama müslüman olup olmadığını bilmediğimden bir şey demiyorum. Ama bu düşünce müslüman olmayan düşüncesidir müslümansan fikrini değiştirmeni öneririm.
@Sancopanza34 Aklı ve vicdani olan bir insanim. Ayrıca müslüman olan da böyle düşünmeli. Mukaddes değerlerine tecavüz edilmesini istemeyen her inançlı insan, başkasının mukaddes değerlerine de saygılı olur.
Fetih ile alınmış Millî ve dinî değerimizdir. Cami olmalı. Bunun yanında müze hali bozulmasın deniliyor. Cami olsada müze hali muhafaza edilecek zaten. Bunun için sorun etmeyin.
Müze olarak kalsın diyenlere minareler g...
Kesinlikle Osmanlı zamanında olduğu gibi cami olarak hizmet vermeli. Fetihin sembolüdür.. Sözde bağımsız ülkeyiz yıllardır dış baskılar yüzünden ibadete açılmıyor... Yazık. Yunanistanda ezan okumak bile yasak bunuda şuraya not düşelim
Tarihi kimligi olan hele ki bir milletin bir dinin sembolu olan bir ibadethane ya orijinal kimligi ile korunmali yani ortodokslara verilmeli ya da muze olmali... bir gun kabe yi kilise yapsalar hosumuza gider mi !
Başkan bu gün 1453 değil. Dolayısıyla bu günün dünya görüşü ile 1453 yılında alınan bir kararı değerlendirmek çok da doğru değil. Nihayetinde yaklaşık 600 yıllık da Cami geçmişi var. Bırakalım mevcut haliyle herkese hitap etsin.
Kilise olarak yapilmis ve 1100 yil da ortodokslarin kutsal kilisesi sayilmis bir yer. Ben olsam kilise yapar gene ve bir yaninda muazzam sultanahmet bir yaninda ayasofya ile dunyaya bu iki dinin baris icinde yasayabildiginin mesajini veririm. İstanbulada bu yakisir Ama buna hazir degiliz tabiki... muze iyidir o yuzden.
İbadet etcek yer mi yok sanki. Bir şeye de sahip çıkın ve düzgünce bakın. Dursun öyle müze olarak
Cami yapa yapa bir hal oldular geçen de dağın tepesine yapmışlardı
o değil de lisede yılmaz diye ayının biri vardı. tarihçiye tahrip olmuş yerleri gösterip hocam buraları niye boyamıyorlar dedi, hoca sen benimle daaşşşşşaaaak mı geçiyon lan dedi buna şamarı bir bastı
bu da böyle bir anımdır.
Bu hakkatten egemenlik meselesi oldu. Yunanistan "sen yapamazsın diyorsa yapmalısın! Edirnede ki aynı statüde ki cami şu an hizmete girdi konuşulöadı bile. Benim merakım, bu siyaset meselesi yapılıp, erken seçim olurmu üzerine.
Bir Müslüman olarak müze olarak kalsın diyecegim baskalarının kutsallarını çiğneyip kendime gelince tepki göstermeye en azından yüzüm olsun 😂
Türkiyeye gelir getiren tek yer orası. Cami olursa o da biter.
Atatürk eğer müze olarak kalmasına karar verdiyse müze olarak kalması bence daha doğru olur.
lan Atatürk yokken benim atalarım vardı. hayırdır ya. Fatih Sultan Mehmet bize ne buyurmuşsa o olacak.
@OdunKokanAdam ya ya adamı artık bırak peşimi
@OdunKokanAdam söylesene 1. dünya savaşından sonra ayasofyayı fatih mi yoksa atatürk mü kurtardı mq aptalı
:D ya olum bir git dalga mı geçiyosun. Ayasofyayı müzeye çeviren Atatürktü
@OdunKokanAdam Ulan abe mq evladı Ayasofya Camii'si eğer İstanbuldaysa ve 1. Dünya Savaşından sonra İstanbul İngilizlerin eline düştüyse ve sonra Atatürk Kurtuluş Savaşı ile İstanbul'u geri aldıysa ve bundan sonra yeni bir savaş fitilini ateşlememek içni Ayasofya Camii'nin Ayasofya Müzesi olmasına karar verdiyse ben burda Fatih Sultan Mehmet'in ne işi var göremiyorum. Artık bir bırak peşimi mq koyunu.
olum istanbulu kaybetmedik ki atatürk alsın :D sen madde mi kullanıyosun
@OdunKokanAdam www.yenisafak.com/.../geldikleri-gibi-gittiler-3400314
özellikle bak mala anlatır gibi anlattım önceki yorumda yazdığın şeye bak mq delircem
:D kardeşim istanbulu kaybetmedik bize öyle öğrettiler. yenişafak dediğin haber ajansıda Erdoğan ve Türkiye düşmanıdır
@OdunKokanAdam ulan bacım evladı akit tv de bile yayınlanan bir haberi kalkmiş bize öyle öğrettiler diyosun nasıl bir çiçek ağızsın 2 dk bir insanı delirtmeyi nasıl başarabilir bir insan mq bu kadar aptal olabilmek mümkün mü?
sakin ol ya. istanbulu kaybetmedik. tarihi öyle yazdılar. bildiğin cumhuriyet tarihi yalan bir tarih.
@OdunKokanAdam affına maruren ben seni engelliyorum yoksa bu gece intihar edebilirim mq koyunu
Kesinlikle camii olmalı bizlere yakışan müslümana yakışan budur. Oranın camii olması bizim özgürlük nişanımız dır
Yahu ay başını getirecek kadar bile özgür değilken bir derdin bu mu kaldı?
Müze olarak kalmalı...
İbadet önemli evet ama her yerde cami var zaten. Tarihi değeri inanınki kaybolur...
Bizim millette her yerde ibadet etmek istiyor yahu tarihi iv yy dayanıyor bırakın hem memlekete getirisi olsun hem tarih tahrip olmadın
ayasofyayı bırak ülke elden gidiyor enflasyon %200'ü vurdu dolar 10 liraya doğru gidiyor ne camisi ya.
Müze olarak kalmalı. Hem dini ve kültürel olarak ortak bir değer bir çok ülkeyle hem de zaten karşısında kocaman bir cami bulunmakta.
Haluk Bilginer in çok güzel bir lafı vardır Fatih Sultan Mehmet Han oraya minareleri süs olarak mı dikti? Tabiki camii olacak. Yüzyıllardır cami olduğu gibi yine cami olacak bu kadar basit.
Bence müze olarak kalsın bir sürü cami var zaten tarihi bir camimiz kirlenip yıpranmasın müze olarak temiz tutulsun
hiçbişey anlamdım bu ne awk xd gfthbn
Ayasofya zaten cami olarak kullanılıyordu ilk fetihten beri. O yüzden cami diye hitap ettim ve şimdi günümüzde de müze olarak kullanılsın ki cami olarak kullanılırsa kirlenir ve eskir yıpranır o yüzden müze olarak temiz kalsın düzgün bakılsın vs dedim. Resmen özürlüye anlatır gibi anlattım sana bunu da anlamadım demezsin inş :d
ya sağol başkan şimdi anladım... özürlü felan ayıp oluyor reis hem benim IQ sevıyorum 142
sevıyem pardon
Ya ne diyorsun sen skjflskfls
neyse ya bişey demıyorum sende nerenden anlıyon mk
Bunu bana diyene bak 😃
ulan kansız cami olunca pisleniyor mu? zihniyetine s*kayım
Hayır pislenmiyor ama müze olması daha uygun
yok kardeşim. Orası camii idi. Cami olacak. Ben yunan mıyım ingiliz miyim kanı bozuk muyum ki müze olarak kalmasını istiyeyim.
Cami mi kalmadı bir sürü var işte namazı nerede kıldığın önemli değil önemli olan ibadetini içten ve düzenli özenerek yapman.
işte ancak tarihini bilmeyen biri cami mi kalmadı der :D neyse tamam birader ne düşünüyosan düşün :D
@sonjin ben sana dedim reis biz anlamıyoz
Yahu cami kalmasını istiyorsan açıkça fikrini belirt aptala yatma @yeterkisensevbeni
CAMİ KALMASIN @sonjin ya tama niye bagırayon mk
Nerden geldim de buraya yorum attım başıma sizi çektim ben ya 😃
ben ne yaptım ya sen demedınmı allah yok bilmem camıler kapansın dıye sanki ben dedım mk bu ne ya bune ya ısyan ettim başkanım
@OdunKokanAdam çok haklısn valla CAMİLER KAPANAMSIN
Kıt mısın arkadaşım ben camiler kapansın mı dedin Allah yok mu dedim? :D
ya bir git akşam akşam senlemi ugraşacam tek din İSLMIYET yok putlarmış bilmme camıler boş yermiş ayıp ayıp neyse ya kardeşim TEK DIN ISLAMIYET
müze kalsın bence. Yeterince cami mi yok İstanbul'da? Ayrıca Ayasofya'ya gelen turistlerden elde edilen bilet gelirinin önünü niye keselim
Aslı bozulmasaydı müze olarak kalmalıydı ama artık zaten camiye dönüştürülmüş ve yıllarca cami olarak kullanılmış, müzeye döndürmeye çokta gerek yokmuş
Camiye dönüştürüldüğü için cami olsun
Yanlış bilgi. Aslı duruyor. İlaveler yapılmış. Mozaik, kitabe v. b. ilk dönem eserlerinin çoğu hala üzerinde duruyor.
Ayasofyayi cami yaparsanız asıl yapan kişiler olarak Hristiyanlar gelip siz kimsiniz de bizim kilisemizi cami yapıyorsunuz dese ne diyeceksiniz? Ellemeyin vakıflara
Cami olmasını gerektirecek bisey yok zaten olacaginida sanmıyorum ayrıca cumhurbaşkanının bu açıklamaları avrupayı biraz sinirlendirmekten öteye geçmez
İbadethane olarak açılması şart oldu artık yeter şimdige kadar
🙂cami sayısı oldukça fazla
Bırakalım şov yapmayı bence
öyle güzel bir yerin müze olması daha iyi bence ülkede camiden çok ne var
eksileyenler camiye gitmiyorsunuz bomboş camiler sanki ülkeye cami yetmiyormuş gibi takılmayın
Ecdadın kılıç hakkı olarak aldığı bir önemli bir değer cami olması gerekiyor ve bazı kişilerin zoruna gidiyor siz önce bedel ödeyin sonra konuşun yumuşak koltuklarınızda ahkam kesmeyin!!!🤬
Ne bu kuruluş osmanı izledin de gaza mı geldin
@Darkness28 git sütünü iç.
Ok boomer. d
@Darkness28 🖕
Müze olarak kalmalıdır. Turist çeken bir yapı ve ibadethane olarak açılması buna engel olacaktır. Müze olarak korunması çok daha doğru olur.
Valla bilmiyorum hiç gitmedim ama Cami olsa iyi
Caminin müzesi mi olur🤔 ama aslında turistler için falan iyi olur bilemicem..
Ayasofya cami olursa Avrupa'daki camiler özellikle Balkanlardaki camiler kiliseye çevrilirse kimse laf edemez. Hükümet bunu oy toplamak için açtı fakat bütün muhalefet cami yapın deyince şimdilik ret veriyoruz dediler. Yani açıkçası yemedi.
Harika yorum
Ayasofya camidir ve cami olarak kalmalıdır. Orası kılıç hakkıdır. Fethin sembolüdür. Elbette içimize müze kalmasını isteyecek yunanlar olacaktır. Ayasofya bir an önce cami olarak ibadete açılmalıdır. İstemeyenlerin kimler olduğunu görüyoruz zaten.
@ıslakse herkese maydanoz olmayın görüşünüzde fikrinizi yazın başkasının fikri sizi ilgilendirmez
@ıslakse aptallıkta ısrar ediyorsun. Kimsenin ne düşündüğü ne yazdığı çizdiği seni ilgilendirmiyor. Bir daha görüşlerimi okuma yorum da yazma.
Bu yapı bir ibadethanedir. Bu amaçla tasarlanmış ve yapılmıştır, öyle de kullanılması gerekir. Ama ben kişisel olarak fresklerin ve mozaiklerin üzerini kaplayan boyaların kaldırılması taraftarıyım. Eğer bundan rahatsız olup ibadetini gerçekleştirmeyecek/gerçekleştiremeyecek müslüman varsa belki de bu ibadethanede bulunmayı hak etmiyordur?
Kesinlikle müze olarak kalmalı. Bu ülkeye kültür gerekli. Yeterince cami var. Çoğu da boş. :):
@seherbarlas19 seher hadi kendi yorumuna.
Müze olarak kalmalı, kitaplarda anlatıldığı kadar Ayasofya camisini merak eden turistler de var.
Orası zaten camii dir camii kalacaktır ibadete açılmalı aksini düşünen bizimle aynı ırkı ve dini paylaşıyor ise manipüle olmuştur paylaşmıyorsa bir şey diyemem.
Ülkemizin gerçekten camiye ihtiyacı vardı ya Ayasofyayı'da cami yapalım :D
Orası aslında kilisedir ibadete açılacaksa kilise olarak açılması daha mantıklı olur ahahaha :D :D
@Deneememememwemme aysofya yalnızca bir camii değildir yukarıdaki cümlelerime katılıyorum orası tüm dünyanın takip ettiği muazzam bir yer ayasofya tarihini araştırabilirsin eğitim durumunu bilmiyorum. Yeterince camii var klise olsun fikri bence ülkedeki gayri müslim siyasetidir ve bilgisizlerin beynini doldurmaktadır.
Ben kilise olsun demiyorum siz "orası zaten camii dir" yazdığınız için kilise olsun yazdım :D
Benim gözümde orası yer kaplayan, insanların arasını bozan, yıkılması gereken bir yapı fakat yıkılamayacağını bildiğim için müze olarak kalması en iyisi olur diyorum.
Ve gayrimüslim siyaseti kısmına çok güldüm, 2020 yılının Türkiyesinde bir bunu duymadığım kalmıştı duymuş oldum ahahah :D
@Deneememememwemme daha büyümen ve kitap okuman gerek😞
Aahahah lafa bak, okuyalım bakalım :D :D
Bir milyar yüz elli kentilyon dokuz yüz elli bin altı yüz seksen bir tane cami var Türkiye de, hayır 15 asırlık cami bir de cami = çok insan eğer cami yıkılırsa mümin kardeşlerimiz telef olur valla.
Bence müze olarak kalmalı, müze olarak daha fazla turist çeker.
Saçma cami olması. Camiler dolmuyor zaten, cumadan Cuma’ya cami doluyor ülkede. Zaten 90 bin cami var.
Cami olunca hala turistler ziyaret edebilir ki, yani ayasofya dışında türkiyede yüzlerce hem ibadete hem de ziyarete açık olam camiler var. Cami olmasına neden bazıları bu kadar karşı anlam veremiyorum
Turistler gelmez cami olan yere.
Bence aslında uygun kalsın...
Cami olmasının istenmesi tamamiyle güç göstergesi. Orası canı olsa da bizim, müze olsa da bizim. Böyle tartışmaları çok yersiz buluyorum.
Fetih ettiğimiz yerler bizimdir. Allahın izniyle cami olacak namazımı kılıcaz.
Kalsın ıste bosa masraf cıkarmasınlar sanki camı eksıklıgımiz mı var
mesele camii müze değil sen hala anlayamadın mı?
@axish2s hyr anlatsana :)
Cami olsa zarar görecek ve sanki yeterince cami yok. Kültürel olarak önemli bir yapıtımız neden harcansın?
@oguzkhanBuyuk Senin o ağzını yırtarım deve
Ayasofya’nın tekrardan cami yapılabilmesi için içindeki bazı figürlerin üzerinin kapatılması gerekiyor. Ona da izin verilmeyeceği için müze olarak kalır...
Çok pardon acaba eksileyen arkadaşlar YANLIŞ BİR ŞEY Mİ demişim?
HERHANGİ BİR GÖRÜŞÜ MÜ SAVUNMUŞUM?
@GENETİKKIYAMETTTt teşekkürler