Üniversitede çekingen biriyim, yalnız kalma korkusuyla nasıl yeni arkadaşlar edinip kırıldığım arkadaşımla konuşabilirim?

Üniversite 1. sınıfım. Lisede son 2 yılda arkadaşlık konusunda çok fazla sorunum oldu. Son yıl ise aramın bozuk olduğu zeki arkadaşlarım (böyle diyorum çünkü herkes onları temiz, dürüst, gözde bilirdi) beni herkese kötü gösterdi. Ben kendimi açıklamadım kimseye çünkü beni bilen bilirdi. Birçoğu beni kötü biliyordu. Arkadaşlık ilişkilerimde hep sorun yaşadım. Liseye geçtikten sonra birini hayatımdan çıkarabilmeyi öğrendim. Bunu yapabiliyorum ama yalnız kalma korkusu da çok var aynı zamanda. Üniversiteye geldim. Her telden insan var tabii ki. Ama karakterinin uyduğu biriyle karşılaşmadım. Mükemmel bir insan beklemiyorum sadece iyi bir arkadaşım olsun yeter diyorum. Lisedeki oda arkadaşınla aynı yurttayız. Onun da dahil olduğu bir arkadaş grubumuz vardı, biriyle aram açıldı. Diğeri de ona bağlı olarak bana küstü. Bu arkadaşım kimseyle sorunu olan biri değil fakat onlarla vakit geçirdiği kadar benimle geçirmiyor. Zorunda da değil ama birbirimize sayısız iyilik yapmışız. Derdimi ona anlatmak, kırıldığımı söylemek istiyorum, bana da zaman ayırmasını istiyorum. Ama bilmiyorum. Başka yurda geçmeyi düşündüm ama korktum. Ne olur ne biter diye. Yeni arkadaşlar edinmek istiyorum. Nasıl edinilir bilmiyorum. Hayatımda yaşadığım tecrübeler beni bu karaktere soktu maalesef ki. Çekingen bir insan oldum. Elimde değil. Lütfen bana öneride bulunur musunuz?

Üniversitede çekingen biriyim, yalnız kalma korkusuyla nasıl yeni arkadaşlar edinip kırıldığım arkadaşımla konuşabilirim?