1 ayKadınların ve erkeklerin eş seçme biçimlerinin tamamen aynı olduğunu düşünmemek gerekiyor. Çünkü biyolojik olarak karşılaştıkları maliyetler ve üreme stratejileri aynı değil.
Doğada erkeklerin dişiye ulaşabilmek için ciddi bir rekabet verdiğini görürüz. Birçok türde erkekler güç, görünüş, statü, bölge, kaynak veya başka özellikler üzerinden birbirleriyle yarışır; dişiler ise bu rekabet içerisinden seçim yapar. Bunun temel nedeni, dişinin üreme yatırımının çoğu durumda daha yüksek olmasıdır. Bu nedenle dişinin eş seçiminde daha seçici olması evrimsel açıdan normal bir durumdur.
İnsanlarda da bunun izlerini görmek mümkün zaten. Ortalama olarak kadınların erkeklerden daha fazla eş seçme fırsatına sahip olması ve erkeklerin kadınlara yaklaşan taraf olma eğiliminde bulunması iki cinsiyetin ilişki durumun konumunu aynı hale getirmiyor. Erkek çoğu zaman beğendiği kadına ulaşmak için çaba göstermek, kendisini kanıtlamak ve rekabet etmek zorunda kalırken kadın aynı ölçüde her erkeğin peşinden gitmek zorunda kalmıyor. Yumurta ile sperm misali. Sperm yumurtalığa koşarken yumurtalık sperme koşmaz.
Bu yüzden bazı erkeklerin uzun süre ilişki veya cinsel partner bulamaması sonunda başlangıçta kendi standartlarının altında gördüğü bir kadına yönelmesine neden olabilir. Buradaki mesele zaten erkeklerin daha az seçici olması değil, arz talep dengesinin ve yaklaşma davranışlarının farklı olmasıdır. Bir erkek için teorik olarak çok geniş bir kadın havuzu bulunması o kadınların tamamının o erkeğe ilgi duyduğu anlamına gelmez.
Kadınlar genellikle erkekler tarafından daha fazla ilgi görür. Erkekler ise kadınlara yaklaşmak, kendilerini göstermek ve karşı tarafın ilgisini çekmek zorundadır. Kadınların çoğu zaman kendilerine gelen seçenekleri değerlendirme imkanı varken erkeklerin önemli bir kısmı istediği kadının kendisine ilgi göstermesini beklemek zorundadır.
Dolayısıyla erkeklerin zaman içerisinde standartlarını düşürmesi günümüzde normal olarak geçiyor. Bir erkek uzun süre kadın ilgisi görmüyorsa başlangıçta asla tercih etmem dediği bir kadına bile zamanla razı olabilir. Çünkü teorik olarak çok sayıda kadının var olması, o kadınların o erkeğe ilgi duyduğu anlamına gelmez. Erkek açısından asıl mesele kendisinin de seçilebiliyor olmasıdır.
Kadın tarafında ise durum genellikle farklıdır. Bir kadın kendisine ilgi gösteren erkeklerin arasından seçim yapabildiği için istediği özelliklere sahip birini bekleme konusunda daha rahat olabilir. Bu nedenle kadınların daha seçici, erkeklerin ise daha fazla taviz vermeye meyilli olması anormal bir durum değildir.
144 Yorumla- 1 ay
@_Daniel40_ Kadınların arasındaki rekabet, erkeklerden daha yoğun ve köklüdür. Kadınlar, VIP erkekler için birbirleriyle savaşım içindedir. Ayrıca bir kadının mutlu bir evliliğe ulaşabilmesi, erkeğin sekse ulaşma imkanından daha zordur.
Kendisini kadınlara yaklaşmak, kendilerini göstermek ve karşı tarafın ilgisini çekmek zorunda hisseden bir adam, her tuzum var diyene koşturan hıyarın tekidir. Kendine saygısı yoktur. Omurgalı bir adam, kadınlara ilgi göstermez, onlardan ilgi de dilenmez. Onlara kendini kabul ettirmeye de çalışmaz.
Az sayıda seks deneyimim oldu. Yaklaşık 1 yıldır hiçbir kızla yatmadım. Sokakta yürürken 31 çeksem daha çok zevk alırım diyeceğim yığınla leş hatun var. Seksten mahrum kalmak, standartlarımdan tavizi gerektirmez.
Kadınlar için çaba ve hemcinsleriyle rekabete giren erkek; türünün de, cinsinin d en müptezel örneğidir
- 1 ay
@Ciddimizahçı ikinizin bakış açısıda normal,
Belli bir seviyeye gelen erkek, tabiki taviz vermez.
Ama gönül bu ota da konar bo. ka da derler... - 1 ay
@Ciddimizahçı Kadınlar arasındaki rekabetin erkeklerden daha yoğun ve köklü olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? Kadının rekabeti ile erkeğin rekabeti aynı mı?
Rekabetin şekli iki cinsiyette de farklıdır:
Erkekler çoğu zaman statü, güç, başarı, kaynak ve fiziksel yeterlilik gibi alanlarda rekabet ederken; kadınlar da görünüş, sosyal kabul, ilişki uyumu ve farklı özellikler üzerinden rekabet edebilir. Yani kadınlar daha çok rekabet eder demek için tek bir ölçüt yoktur.
Hatta tarih boyunca erkeklerin rekabeti çoğu zaman daha görünür ve daha ağır sonuçları olan bir rekabet olmuştur. Erkekler yalnızca eş bulma konusunda da değil; toplumda yer edinme, saygınlık kazanma, kaynak elde etme ve başarılı olma konusunda da birbirleriyle mücadele etmek zorunda kalmıştır. - 1 ay
@Ciddimizahçı Ayrıca bir erkeğin kadınların ilgisini çekmek için çaba göstermesi veya kendini geliştirmesi ne doğaya göre ne de topluma göre değersiz olduğu anlamına gelmez.
Tavus kuşunun kuyruğunu sergilemesi, geyiklerin boynuzlarıyla mücadele etmesi, kuşların ötüşleriyle dişilerin dikkatini çekmeye çalışması bunun en bilinen örneklerindendir.
İnsanlarda da bunun tamamen ortadan kalktığını söyleyemeyiz. Erkeklerin ilk adımı atması, kur yapması, kendisini göstermesi, ekonomik ve sosyal açıdan kendisini geliştirmesi ve kadının ilgisini kazanmaya çalışması, tarih boyunca farklı toplumlarda görülen bir davranış biçimidir. - 1 ay
@Ciddimizahçı Dolayısıyla bir erkeğin kadınların ilgisini çekmek için çaba göstermesini omurgasızlık veya kendine saygısızlık olarak nitelendirmek, doğadaki ve insan toplumundaki eş seçimi dinamiklerini tersinden okumaktır.
Erkeğin rekabet etmesi onun değersiz olduğunu için falan değil, eş seçimi sürecinde rekabetin çoğu zaman erkek tarafından üstlenildiğini gösterir.
Sen hayatında hiçbir kadına ulaşmak zorunda kalmamış olabilirsin; belki kadınlar sana gelmiştir, belki sosyal çevren, görünüşün veya başka özelliklerin sayesinde buna ihtiyaç duymamışsındır. Ama kendi deneyimini erkek doğasının genel kuralı gibi sunamazsın.
Çünkü bir erkeğin kariyer yapması veya spor yapması illa kadınlara ulaşmak için yaptığı anlamına gelmez. İnsan kendisini geliştirmeyi yalnızca kadınların ilgisini kazanmak için yapmaz. Kariyer yapmak, güçlenmek, fiziksel olarak iyi görünmek veya sosyal becerilerini geliştirmek zaten kişinin kendi hayatına yaptığı yatırımlardan biri.
Senin kadınlara ulaşmak için çaba göstermemiş olman, kadınların ilgisinin sana doğal olarak geldiğini gösterse bile dahi başka bir erkeğin aynı ilgiyi görebilmek için kendisini geliştirmesi onu senden daha değersiz yapmaz. Sadece başlangıç koşulları ve sosyal deneyimleri farklıdır.
Senin yaşadığın şey bir kişisel deneyimdir; bundan bütün erkeklerin nasıl davranması gerektiğine dair evrensel bir sonuç çıkaramazsın.
Ayrıca kur yapmak başka, kendini ezdirmek başkadır. Bir erkeğin bir kadına ilgi göstermesi, onun karşısında değersizleştiği anlamına gelmez. Aynı şekilde reddedildiğinde yoluna devam edebiliyorsa, kendi standartlarını koruyabiliyorsa ve karşılıklı ilgi arıyorsa ortada herhangi bir omurgasızlık yoktur. - 1 ay
@_Daniel40_ Birincisi; evrim diye bir şey yok. Bunu unutun. Her canlı kendi türünde yaratılmıştır. Ayrıca insanın yaratılış esprisi ve varoluş gayesi, sosyal bir varlık olması yönüyle farklılık arz eder. Ben geyik, kuş, köpek, at, eşek değilim. Hayatta çiftleşmek dışında birçok mefkureye sahibim. Bir diğer konu da insanların çoğu güç, statü, başarı, fiziksel yeterlilik gibi gayeleri ve potansiyelleri yoktur. Senin o kastettiğin rekabet, oligarşik bir azınlık arasındadır. İnsanların çoğu ekmek parasını kazanabilmek için verili sistemdr rekabet değil organizasyon, eşgüdüm ve dayanışma gerektiren üretim döngüsü içindedir ki buna işçi sınıfı denir.
İkincisi; erkeklerin kendilerini kanıtlayabileceği birçok background varken kadınlarda görünürlüğün fiziksel güzellik dışında çok fazla çeşidi yoktur. Bundan mütevellit küresel burjuvazi, dünya kadınlarını tüketim çılgınlığına iten estetik ve kozmetik sektörünü var etmiştir. Bu yüzden aralarında korkunç bir rekabet vardır. KADIN KADININ DÜŞMANIDIR sözü bunun tarihsel mottosudur.
- 1 ay
@_Daniel40_ Üçüncüsü; vücudumu delicesine yapılandırmaya ihtiyacım yok. Günlük 5 kilometrelik tempolu yürüyüş, protein ağırlıklı beslenme ve düzenli uyku, sağlıklı olmak için yeterlidir. Ülkemizde kurumsal ve yaygın olarak jigololuk sektörü olsaydı 40'lı yaşlardaki patroniçelerin radarına girmek için spor salonlarında kendimi paralama ihtiyacı duyabilirdim.
Dördüncüsü; dikkat çekecek bir yakışıklılığım asla yok. Sokakta tanımadığım hiçbir kadın da boynuma sarılmıyor. Bunu yapan kadının da bir çerçevesi yoktur zaten. Tüm ilişkilerimi içinde olduğum sosyal çevrede saygı, nezaket, ortak ilgi alanları ve empati eksenli bir iletişim üzerinden müşterek beğeni ve güven üzerine var ettim. Kendi çapımda kızlarla oldum.
Beşincisi; bu ülkede kadınların tercih ettiği erkeklerin büyük çoğunluğu hiçbir caydırıcı niteliğe sahip değildir. Çünkü kızların da kendi içinde bir skalası yoktur. Hiçbir kız, sadece vajinası olduğu için tanrıça olmuyor. Dolayısıyla 10/10 bir kıza ulaşmak için sahip olman gerekenleri ya da ortaya koyman gereken izlenimi 5/10 bir kız için yaptığında kıza prenses rolü biçip kendini friendzoneye atmak dışında hiçbir şey elde edemezsin.
Kuşların, horozların, geyiklerin, aslanların, kaplanların dişilerine yaptıkları her kur, sosyal yaşamın değil vahşi doğanın gerekliliğidir. Paleozoik devirde değiliz. Mağara kenarlarında böğüren bir yaşam biçimimiz yok. Etrafımızda bizi yemek isteyen mamutlar da yok. Çağ ve konjonktür çok farklı yani. Aynı şey değil.
Teknoloji 5.0 evresindeyken feodal devrimin dahi gerisinde kalan tarih öncesi dinamikler üzerinden sosyal yaşamı ve insani ilişkileri dizayn etme çabası, tarihin tekerleğini tersine döndürme amacı taşıyan beyhude bir uğraştır - 1 ay
@_Daniel40_ Tekrar ediyorum. Bu ülkede kadınların tercih ettiği erkeklerin büyük çoğunluğu hiçbir caydırıcı niteliğe sahip değildir. Çünkü kızların da kendi içinde bir skalası vardır. Hiçbir kız, sadece vajinası olduğu için tanrıça olmuyor. Dolayısıyla 10/10 bir kıza ulaşmak için sahip olman gerekenleri ya da ortaya koyman gereken izlenimi 5/10 bir kız için yaptığında kıza prenses rolü biçip kendini friendzoneye atmak dışında hiçbir şey elde edemezsin.
- 1 ay
@Ciddimizahçı
Zaten insanla diğer hayvanların birebir aynı olduğunu iddia eden yok. Konuyu çarpıtıyorsun. Mesele hayvan olmak değil, insanın diğer canlılarla ortak biyolojik mekanizmalara sahip olup olmadığıdır.
İnsan da biyolojik bir canlıdır ve eş seçimi, cinsel çekim, rekabet, bağlanma ve kur yapma gibi davranışları vardır. İnsan bunları diğer canlılardan çok daha karmaşık bir sosyal ve kültürel yapı içerisinde gerçekleştirir. Doğada yaşayan, üreyen, eş seçen, bağlanan, rekabet eden ve sosyal ilişkiler kuran bir canlıdır.
İnsanı diğer canlılardan ayıran şey bu mekanizmaların üzerine dil, bilinç, ahlak, kültür, teknoloji, hukuk ve toplumsal kurumlar inşa etmiş olmasıdır. Bir insan eş seçerken yalnızca fiziksel özelliklere bakmaz; karakter, güven, mizah, zeka, yaşam tarzı, ekonomik koşullar, sosyal uyum ve ortak değerler gibi sayısız faktörü de değerlendirir. Tam da bu yüzden insanın eş seçimi, diğer canlılarda gördüğümüz eş seçimi mekanizmalarının üzerine son derece karmaşık sosyal ve kültürel katmanların eklenmiş halidir.
Dolayısıyla “Ben geyik, kuş, köpek veya at değilim” diyerek bu konuyu kapatamazsın. Zaten kimse sana geyik demiyor ki. Insan ile diğer canlılar arasındaki farktan bahsediyorum; insanın biyolojik yapısının üzerine kurduğu karmaşık sosyal sistemleri bahsediyorum.
Benim söylediğim şey erkekler hayvanlar gibi yaşamalı değil. Söylediğim şey, erkeklerin eş seçiminde neden çoğu zaman yaklaşan, kur yapan ve kendisini gösteren taraf olduğunu anlamaya çalışırken biyolojik ve psikolojik geçmişimizi tamamen çöpe atılmayacak gerçek bir yansımadan ibaret olduğudur.
- 1 ay
@Ciddimizahçı
Gelelim mamut kısmına:
Mamutların artık ortalıkta dolaşmaması da insanın biyolojik yapısını ortadan kaldırmadı. Teknoloji değişti, yaşam biçimi değişti fakat açlık, cinsellik, kıskançlık, bağlanma, statü arayışı, rekabet ve eş seçimi gibi davranışlar hala insan hayatının içerisinde. İnsan 2026 yılında da aşık oluyor, kıskanıyor, eş seçiyor, reddediliyor, flört ediyor, kur yapıyor ve karşı tarafın ilgisini kazanmaya çalışıyor. Yani insanın eş seçimi biyolojiden kopmuş basit bir süreç değil; biyolojik, psikolojik, sosyal ve kültürel faktörlerin birlikte çalıştığı son derece karmaşık bir süreç.
Madem yakışıklı olmadığını söylüyorsun ve ilişkilerini yalnızca sosyal çevre, saygı, nezaket, ortak ilgi alanları, empati, müşterek beğeni ve güven üzerinden kurduğunu söylüyorsun o zaman kadınların neden çoğu zaman daha güçlü, daha başarılı, daha statülü veya sosyal açıdan daha avantajlı erkeklere yöneliyor?
Eğer senin de dediğin gibi fiziksel çekicilik, statü, güç, başarı ve diğer avantajların eş seçiminde hiçbir anlamı yoksa kadınların neden bu özelliklere sahip erkeklere yönelik ilgisi bu kadar sık görülüyor? Neden efendi, nazik ve güvenilir erkeklerle yetinmek yerine daha güçlü, daha özgüvenli, daha başarılı, daha statülü veya fiziksel olarak daha çekici erkeklere ilgi duyabiliyor? Neden bu tarz erkeklerin sıkça karşılaştığı bir problem haline getiriyor? Bunları açıkla bakalım.
Senin kişisel olarak sosyal çevrende güven ve ortak ilgi alanları üzerinden ilişki kurabilmiş olman kadınların genel eş seçimindeki tercihlerini açıklamaya yetiyor mu? Yoksa sen kendi hayatında işleyen bir ilişki modelini bütün kadınların tercih mekanizması gibi mi ele alıyorsun?
Çünkü ben yakışıklı değilim, kariyer için kendimi yapılandırmadım, kas yapmadım ama yine de ilişkilerim oldu demek başka; erkeklerin kadınların ilgisini kazanmak için kendilerini geliştirmesine gerek yoktur demek bambaşka bir şey. - 1 ay
@Ciddimizahçı
Ayrıca bir kızı ilahlaştırmak başka bir şey, kur yapmak başka bir şey. Bir kadına ilgi göstermek, onunla iletişim kurmak, hoşlandığını belli etmek, onu etkilemeye çalışmak veya ilişki kurmak için emek vermek; kadını gözünde ilahlaştırmak anlamına gelmez.
Bir erkeğin "seni beğeniyorum ve seninle tanışmak istiyorum" demesiyle “sen benden üstünsün, seni elde etmek için her şeyi yaparım” demesi aynı davranış değildir. İlki doğal bir kurlaşma ve karşılıklı tanışma sürecidir; ikincisi ise kişiyi idealize etmektir.
Zaten sağlıklı kurlaşmada amaç kendini kadına kabul ettirmek için kişiliğinden ve sınırlarından vazgeçmek değil, iki tarafın da birbirini tanıması ve karşılıklı çekim oluşup oluşmadığını görmesidir.
Dolayısıyla “kadına ilgi göstermek = kadını prenses yapmak = kendini küçültmek” şeklinde bir denklem kurmak tamamen yanlış bir genellemedir. Bir kadına değer vermekle onu kendinden üstün görmek arasında ciddi bir fark vardır. - 1 ay
@_Daniel40_ Bu yazıyı sana hazırlayan yapay zekâya teşekkür ettin mi?
Yani pessss! Reel hayatta iki cümleyi biraraya getirip kendinizi sağlıklı şekilde ifade edemiyorsunuz herhalde ki her cümleniz, her kelimeniz bir algoritma dili olmuş. Yani bugün teknoloji ortadan kalksa siz meramınızı nasıl anlatacaksınız?
Bak ben de sana diyorum ki seçilim dinamiklerinde bugün biyolojik faktörlerin ağırlığı dikkate alınmayacak kadar önemsiz.
İkinci konu; ben sana dedim ki günümüzde seçtiği erkeklerin çoğunluğu senin tasvir ettiğin parlak niteliklerin hiçbirine sahip olmayan herifler. Kadınların çoğu VIP erkekleri arzu ediyor olabilir ama ulaşamaz. Çünkü her kadının bir skalası vardır. 10'luk erkeğin 4'lük, 5'lik kadınla işi olmaz. 10'luk bir kız da 4'lük, 5'lik erkeği istemez. Sen de Victoria Secret mankenlerini arzuluyorsun ama hiçbiri seni görmedi, görse tanımaz, tanısa da ciddiye almaz. İstemek başka şey, sahip olmak başka şey.
Üçüncü konu; benim ilişki yaşadığım kızların hiçbiri Serenay Sarıkaya, Alina Boz, Melisa Döngel, İrem Sak, Nilperi Şahinkaya skalasında falan değil ya. Ortalama kızlar. Babaları da ya devlet memuru ya işçi. Kimse kusura bakmasın. Babalarının 50 yaşında onlara sunamadığı imkanları, konforu benden 25 yaşında bekleyen kız, o güçlü, statülü, çekici, kaslı erkeği bulabiliyorsa gitsin onunla olsun. Benimle olduğuna göre demek ki daha iyi bir seçeneği yok. İşte "istemek başka, sahip olmak başka" derken anlatmaya çalıştığım budur.
Dördüncü konu; bir kadına gidip de "seni beğeniyorum, seninle tanışmak istiyorum demek, ayak üstü fuhuş pazarlığıdır." Kadına bir şey teklif edilmez. Kadınla iletişim kurulur. Bu iletişim monolog değil diyalog düzeyinde icra edilir. Karşı tarafı tanımanın bir raconu olur. Öyle paldır küldür "seni beğeniyorum, seninle tanışalım" demek cinsel açlığın ve opsiyonsuzluğun dışa vurumudur ki bu kadar cepheden saldırmak senin 3/10 kızdan dahi friendzone yeme sebebin olur. Ülkemizde bekâr erkeklerin neden 31'ci olduğu anlaşılıyor. - 1 ay
@Ciddimizahçı
Peki git bir araştır bakalım gerçekten diyalog kurup iletişim üzerinden ilerleyen erkeklerin tamamı kazanmış mı? Eminim çoğu kaybetmişlerdir.
"Kadınların çoğu VIP erkekleri arzu ediyor olabilir ama ulaşamaz. Çünkü her kadının bir skalası vardır. 10’luk erkeğin 4’lük, 5’lik kadınla işi olmaz” demişsin de bal gibi de işi olur.
Çünkü yukarıda şunu yazdım:
"Uzun süre ilişki veya cinsel partner bulamaması, sonunda başlangıçta kendi standartlarının altında gördüğü bir kadına yönelmesine neden olabilir."
Çünkü erkeklerin cinsel dürtüleri çok baskın. Uzun süre cinsel partner bulamayan bir erkek, başlangıçta “ben bununla birlikte olmam” dediği bir kadına karşı zaman içerisinde daha fazla ilgi geliştirebilir. Cinsel yokluk insanın tercihlerini ve neyi önceliklendirdiğini etkileyebilir. İşte bu erkeğin biyolojik temeli olan güçlü bir dürtü. Dolayısıyla başlangıçta "benim seviyemde değil" diye değerlendirdiği bir kadına karşı ilgi ve cinsel çekim oluştuğunda daha farklı görünmeye başlayabilir.
O yüzden bu yazdıkların hiçbir şey ifade etmiyor.
Ama benim anlattığım kısım erkekler iradesizdir, önüne gelen kadınla birlikte olur demek değil. Bu erkeğin cinsel dürtüsünün ve eş bulma ihtiyacının da kararlarını etkileyen biyolojik faktörlerden biri olmasıdır bahsettiğim şey. İnsan bilinçli bir varlıktır ve tercihlerini kontrol eder; fakat biyolojik dürtülerini tamamen yok sayarak insan davranışını açıklayamayız.
Ama kadınların biyolojik yapısı ya da doğası öyle çalışmıyor. - 1 ay
@Ciddimizahçı Hani dedin ya "Kimse kusura bakmasın. Babalarının 50 yaşında onlara sunamadığı imkanları, konforu benden 25 yaşında bekleyen kız, o güçlü, statülü, çekici, kaslı erkeği bulabiliyorsa gitsin onunla olsun.”
İsterse babaları daha beter olsun ama kızlar yine de kendinden daha mükemmel erkekleri isteyecektir çünkü kadının hakkıdır. Çünkü kadınların eş seçiminde kendilerinden belirli açılardan daha avantajlı gördükleri erkeklere yönelme eğilimidir; buna hipergami denir.
Hipergamik demek, bir kişinin romantik veya evlilik ilişkisinde kendisinden daha yüksek sosyal, ekonomik, eğitimsel ya da statüye sahip bir partner seçme eğilimini ifade etmek demektir.
Kadın hipergamik canlıdır. Heteroseksüel eşleşmelerde ortalama olarak kadınların erkeklere kıyasla daha fazla hipergamik eş seçimi yaptığına dair bulgular vardır. Git araştır.
İster kabul edin ister etmeyin, kadın her hâlükarda bizden üstün olmamızı bekler. Çünkü bu kadının doğası.
Bu nedenle babası işçiydi, memurdu, oydu, şuydu, babası bile ona bunu sunamadı, 25 yaşındaki erkek neden sunsun şeklindeki yaklaşım meseleyi değiştirmiyor. Kadının babasının ne sunduğu ayrı, kadının kendi eşinde ne aradığı ayrı bir meseledir. Eş seçiminde görülen biyolojik ve psikolojik cinsiyet farklılıklarıyla ilişkilendiriliyor. Bu kadar.
Bunları yapay zekadan bakmıyorum. Burada sana yazdığım şeylerin tamamı kendi düşüncelerim ve kendi kurduğum argümanlar. - 1 ay
@_Daniel40_ 10'luk bir erkek niye uzun süre partnersiz kalsın. Yeryüzünde kadın kıtlığı mı var? Tekrar ediyorum. 10'luk erkeğin 4'lük 5'lik kızla işi olmaz çünkü ona 8'lik, 9'luk hatunlar kendisi koşa koşa gidiyor.
Ben 4'lük kızla sevgili oluyorum, onunla düşüp kalkıyorum. Bende olağanüstü bir tip, kas, statü falan aramıyor. Beni bu yönlerden başkasıyla da kıyaslamıyor. Bu konuda da çok fazla şansı yok zaten. 4'lük kızın arayıp bulacağı erkek, benim gibi 4'lük, 5'lik adamdır. 6 bulma olasılığı bile düşük. 6'lık bir erkeğin gözünde bile objeden ötesi değil. 7 ve üzeri ona o gözle bakmıyor. Erkek olsun, kadın olsun. Herkesin cinsiyetine göre değil nevi şahsına münhasır bi piyasası var.
Sonuç olarak; insan türünde senin tasvir ettiğin tarzda yıkıcı ve total bir hipergami yok. - 1 ay
@_Daniel40_ Tutturmuşsunuz bir 80/20 optimumu. Onu da yanlış şekilde yorumluyorsunuz zaten. En BUSİNESS %20 erkek, tüm kadınların %80'iyle harem falan kurmuyor. Bu teori, feodal devrimden sonrası için geçerli değildir.
Ayrıca %20'nin içinde olmaktan kasıt sadede fiziksel güç ya da yakışıklılık değildir. Her kadının olmazsa olmaz ya da öncelikli kriteri değildir. Kimisinde tip fetişi vardır kimisinde boy. Kimisi sapyodur zekâya tapar, kimisi de sakin, güvenli liman arar.
Her kızın beklentisi, arayışı farklı olacağı için 80/20 optimali de nesnel olmaktan uzak göreceli bir teori düzeyinde kalmaya mahkumdur.
Bana daha önce okuduğum, bildiğim ve üzerine sayfalar dolusu reddiye yazdığım şeyleri anlatmayın.
@Ks1Bilen 1 kızı 1000 erkek ister ama erkeklerin çoğu ayran gönüllüdür. O yüzden 1 erkek de 1000 tane kızı ister. Madalyonun iki yüzü de gerçek. - 1 ay
@_Daniel40_ Sonuç olarak; adı Red Pill olan inanç mı, bilim mi, ideoloji mi yoksa prakseoloji mi ne olup olmadığı konusunda dahi ortak bir kanaatin dahi olmadığı adeta babası meçhul düşünce sisteminizle 1968 kuşağı romantik solculardan, ütopik devrimcilerinden hiçbir farkınız yoktur.
Zamanla daha da ilerileyecek sosyal ve pozitif bilimler tarafından tek tek çürütülecek Kırmızı Hap hurafelerinizden sonra tıpkı bir zamanların toksik solcuları gibi kendi içinizde mayoz bölünme yaşayıp Pembe Hap, Mor Hap gibi ayrışmalara düşüp en geç 15 yıl sonra da buharlaşıp gideceksiniz.
Lakin asıl trajik olan şu. Sizi Mavi Hap ilizyonundan kurtarıyoruz diyerek Kırmızı Hap cehennemine sürüklediğiniz hiçbir erkek, sizin hedefini gösterdiğiniz alfa statüsüne yükselmedi. Hiçbir mecburi bakir, sizin sayenizde milli olmadı. Aksine 2000'lerin başında sadece ABD'de toplumda sayıları mikro öfkeli bir incelliğin bütün dünyaya yayılıp adeta bir uyuşturucu müptelası gibi ne kendine ne ailesine ne de topluma hiçbir fayda üretemeyecek, s*kişmek dışında hiçbir hedefi, ideali, mefkuresi olmayan, Black Pill denen, Siyah Hap'lı öfkeli bakir bir erkek yığının çoğalmasına sebep oldunuz. Bu utanç, dünya durdukça sizinle birlikte anılacaktır. - 1 ay
@Ciddimizahçı Kardeşim ben Red Pill falan bilmem etmem. Kalkıp da Red Pill videoları izleyip oradan buradan kadın ve erkek ilişkileri hakkında fikir edinmiş biri de değilim. Ben burada sana bir akımın ezberlerini aktarmıyorum. Red Pill dışında baktığım başka kaynaklar da var, istersen onları da atarım.
Sen kendi çevrende 4'lük kızlarla takılmış olabilirsin ama bu saydıklarımın yaygın olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İstisnalar vardır ama kaideyi bozmaz. Ben kaideler üzerinden konuşuyorum zaten ve kaideler her daim birebir her insanda görülmez.
Senin gibi 4'lük kızlarla bile takılamayan epey erkek var ve ben bunun sebeplerini söylüyorum. Bu tarz 4'lük kadınların bile hipergamik eğilimleri nedeniyle kendilerinden bazı açılardan üstün erkekleri tercih edebileceğini söylüyorum; sen hala ben kas yapmadım ama yine de benimle olan kızlar oldu diyorsun. Senin gibi olup da takılamayanlar da var.
Bak kendin de söylemişsin:
“1 erkek de 1000 tane kızı ister. Madalyonun iki yüzü de gerçek.”
Zaten benim anlatmaya çalıştığım şey de tam olarak bu. Erkekler cinsel olarak çok sayıda kadına ilgi duyar, kadınlar da eş seçiminde seçici davranır. Bunda herhangi bir çelişki yok. Dolayısıyla kadının fıtratıyla, erkeğin fıtratı aynı değil.
8’lik ve 9’luk olarak bahsettiğin o kadınların kalkıp da "Aaa tam 10’luk bir erkek, hemen peşinden koşayım" demez ve koşmaz da.
- 1 ay
@Ciddimizahçı
Sana yine sebeplerini sayayım:
Çünkü söylediğim gibi kadının rolü farklıdır. Kadınların erkeklere göre ilk adımı atma oranının daha düşük olması.
Birçok toplumda yerleşmiş olan ilişki ve flört normlar olarak erkeğin yaklaşması gerektiği, kadının da yaklaşımı değerlendiren taraf olmasından yana.
Sosyal bir davranış kalıbına dönüşmüş durumda. Dolayısıyla bir kadın bir erkeği çekici bulsa bile gidip doğrudan ilk adımı atmak yerine, erkeğin kendisine yaklaşmasını bekleyebiliyor.
Bunun yanında kadının kendine alması gereken bir güvenlik var.
Kadın açısından tanımadığı bir erkeğe doğrudan yaklaşmak, erkeğin nasıl tepki vereceği, niyetinin ne olduğu veya yaklaşımın ısrarcı bir davranışa dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda belirsizlik yaratabiliyor.
Bu nedenle kadın, erkeğin önce yaklaşmasını ve davranışlarını gözlemlemeyi tercih edebiliyor.
Bir başka faktör de sosyal ve romantik seçeneklerin yapısı.
Özellikle sosyal çevrelerde ve günümüzde dijital platformlarda kadınlar ortalama olarak erkeklerden daha fazla romantik ilgi alabiliyor.
Kadınların Instagram takip listesinde bile senin 4’lük ve 5’lik diye bahsettiğin erkeklerin yanında 8’lik, 9’luk, hatta 10’luk olarak değerlendireceğin erkeklerin bulunması da bunun en büyük örneği. - 1 ay
@Ciddimizahçı
Bir bak bakalım sana takip isteği yollayan kadınlar oluyor muydu günlük hayatında tanışmak için?
Hiçbir kadın erkeğe takip isteği atmaz ama erkek atıyor. Erkek hoşlandığı kadını gördüğünde takip isteği atıyor, mesaj gönderiyor, tanışmak için yaklaşabiliyor. Kadın ise çoğu durumda kendisi ilgilense bile erkeğin yaklaşmasını bekliyor; çünkü sosyal olarak erkeğin yaklaşan, kadının ise değerlendiren taraf olması daha yaygındır.
Bunun yanında cinsel seçilim ve ebeveyn yatırımı açısından baktığımız zaman da, kadınların ortalama olarak eş seçiminde daha temkinli davranmasını açıklayan biyolojik yaklaşımlar da var. Yani kadınlar erkeklerden hoşlanmaz veya kadınlar asla yaklaşmaz değil. Ortalama olarak erkeğin yaklaşan ve kadının değerlendiren taraf olmasının daha yaygın olması. Umarım anlaşılır olmuştur yazdıklarım.
O yüzden her erkek şanslı değil. - 1 ay
- 1 ay
@Kara_Hap Kadın göremedikleri için değil, ulaşamadıkları için bu halde çoğu. Çünkü dediğim gibi, fıtratları ve cinsel eş seçimindeki farklılıklar sonucunda erkeklerin çoğu zaman ilk adımı atması, kendisini göstermesi ve karşı tarafın ilgisini kazanmaya çalışması gerekiyor.
Kadınlar ise daha seçici davranıp kendilerine gelen seçenekler arasından değerlendirme yapabiliyor. - 1 ay
- 1 ay
@_Daniel40_
Kadınların Instagram takip listesinde bile senin 4’lük ve 5’lik diye bahsettiğin erkeklerin yanında 8’lik, 9’luk, hatta 10’luk olarak değerlendireceğin erkeklerin bulunması da bunun en büyük örneği.
Sosyal çevrelerde ve günümüzde dijital platformlarda kadınlar ortalama olarak erkeklerden daha fazla romantik ilgi alabiliyor.
Kimden alıyorlar o ilgiyi. 9'luk 10'luk adamlardan almıyorlar sallama! İşsiz güçsüz çöp arabası gibi dolaşan RDM'lerdem, 15-20 yaş arası otuzbirci ergenlerden, reel hayatta iki kelimeyi biraraya getiremediği için kendini yapay zekâyla ifade eden androidlerden, sıfır medeni cesarete ve özgüvene sahip kimselerin olduğu y**ak tarlasının içinden geliyor o mesajlar.
Yani bu müptezel heriflerin, aile baskısından dolayı evden dışarı ekmek bile almaya çıkamadığı için sırf ilgi açlığını gidermek adına göğüslerinin, bacaklarının fotoğrafını çekip hesabına PP yaparak etkileşim arayan sanal bakirelerden farkı yok. Yani böyleleri sadece erkekler değil vasat/ıskarta kızlar arasında da var.
Mesele erkekler için "Bunlar eşek s*kiyor." derler. Halbuki Telegram'da evindeki köpeğe kendini s*ktiren kadın videosu bile var. Ne yani köpeği çekici, güçlü buldukları için mi ya da köpek, statü sahibi olduğu için mi s*ktirdiler kendilerini köpeğe.
9'luk, 10'luk hiçbir erkek, sosyal medyada herhangi bir kadına takip isteği atmaz. Sadece ona gelen takipler arasında en çok hoşuna giden kızlara GT yapar. Realite budur. 9'luk, 10'luk dediğin adam partneri üniversitede de bulur, iş hayatında da bulur, hatta gittiği spor salonunda bile BUSİNESS hatun bulur. O adamın sanalda aranmaya ihtiyacı yok.
- 1 ay
@Ciddimizahçı İnan bana alıyorlar. 9’luk, 10’luk olarak değerlendirdiğin erkeklerin de kadınlara ilgi gösterdiği, takip ettiği, mesaj attığı ve tanışmaya çalıştığı durumlar var. Sen görmüyor olabilirsin ama yaşanıyor.
Ayrıca benim anlattığım şey hayvanlarla cinsel ilişki örnekler değildi. Ben insanların kendi türü içerisindeki kadın erkek eşleşme dinamiklerinden bahsediyorum.
Hayvanlarla cinsel istismar içeren bir örnek getirip bunu insanlardaki eş seçimi, cinsel çekim veya hipergami tartışmasına bağlaman saçma. Konuyu tamamen başka bir yere çekmişsin. Nerden nereye getirdin konuyu. - 1 ay
@_Daniel40_ 😅Yok yok sosyal medyada önüne gelene yazsan yüksek profil bir Pp gördüysen o fotoğraf ya fakedir ya da çevreden gösterişli olan bir arkadaşının fotoğrafını çekmiştir bir yerde otururken ve onu kendi hesabında kullanıyorlar. Dijital dünyaya yabancı değilim. Ne m*nyaklıklar gördüm duydum ben.
Yav alakası yok diyon da ovulasyondayken köpeğe bile ıslanan bir insan dişisinin çok fazla seçici olduğunu düşünerek gözünde idealize etme.
Seçici değiller demiyorum da hepsi de sandığın kadar ince eleyip sık dokuduğu yok.😂 - 1 ay
@Ciddimizahçı İşte bu söylediğin tamamen varsayım. Sosyal medyada gördüğün her yüksek profilli erkeğin takip listesini veya kimlere mesaj attığını bilemezsin. Bir erkeğin dışarıdan bakıldığında 10’luk görünmesi, onun kimleri takip edeceğini, kimlere mesaj atacağını veya kimlerden hoşlanacağını sana göstermez; çünkü sen o erkeğin özel hayatını, sosyal çevresini, tercihlerini veya kimlere mesaj attığını bilmiyorsun. :) Dediğin bazı 10'luk erkekler elbette 4'lük kadına bir ihtimal yürümeyebilir; fakat bunun bir geçerliliği maalesef ki söz konusu bile değil.
Ben hayvanlarla cinsel ilişki veya hayvanlara yönelik cinsel istismara kadar giren abaza p*çlerinden bahsetmedim; insan kadınların insan erkekler arasındaki eş seçimi ve sosyal davranışlarından bahsediyorum.
Ama konu nereden nereye gelmişse sen hayvanlarla ilgili uç bir örnek üzerinden başlatmışsın. Sanki burada tecavüzü savunumuyormuşum gibi. 🤣 Bu tartıştığımız konuyla aynı şey değil. Ben kadınların insan erkekler arasındaki çekim, tercih, kur yapma ve eş seçimi davranışlarından bahsediyorum. - 1 ay
@_Daniel40_ 😅😂Yav tamam her neyse yapay zekâ hep haklı! Kapat konuyu.
Benim ilişki ve seks hayatımda hiçbir karşı cinse kur yapmak, ilgi çekmeye çalışmak ya da hiçbir hemcinsimle rekabet etmek olmadı.
- 1 ay
@Ciddimizahçı Yapay zekadan bakmıyorum ama sen bilirsin. 🤷🏻♂️
İşte senin kur yapma, ilgi çekmeye çalışma gibi şeyler yapmıyor olup da kadınlarla ilişki tecrübesine girmiş olman, her erkeğin yapabileceği bir şey değil.
Sen şanslısın ama diğerleri öyle değil. Anlatmak istediğim şey o. - 1 ay
@_Daniel40_ Hiçbir erkeğin ihtiyacı olan bir şey değil esasında. Anlatmak istediğim şey bu.
Ya bakın ben kimseye flörtte oyun premium paket veren YouTube kanallarını falan önermiyorum.
İnstada bile bu işin oyun kısmıyla ilgili, bir kadınla nasıl çekim yaratabileceğinle ilgili, nasıl partner opsiyonlarını oluşturabileceğini, flört itemlerini, güven oyunu, kaos oyunu, korku oyunu gibi aşamaların ne zaman ne şekilde oynanacağını, kızla nasıl bir jargonla iletişim kurulacağını, flörtün hangi levelinde ne kadar konuşmacı/ne kadar dinleyici olman gerektiğini, nasıl bir duruş ve sunum ortaya koyman gerektiğini anlatacak onlarca beleş Instagram postu var. Benim ilişki ve seks hayatımın şansla bir alakası yok. Duruş ve sunumla alakası var. Yakışıklı ya da zengin değilim.
Kadınların çoğu (VIP locada olanlar hariç) sizden uber yakışıklılık, süper zenginlik, üst düzey yönetici olmak gibi ulvi nitelikler taşımanızı beklemiyorlar. Bu ulvi niteliklere sahip olup da aldatılan yüz binlerce erkek var yeryüzünde.
Sen genç yakışıklı bir adam olabilirsin ama iletişim oyunun kötüyse kadın sadece senin enerjini, neşeni, ışıltını sömürür. Seni yanında bir süre süs köpeği niyetine gezdirir. Sonra seni şutlar da bir at hırsızına gider. Dersin ki kız bu hıyar gibi herifte ne buldu?
Sen zengin olabilirisin, statün olabilir ama kadına ilişki manipülasyonları ustalıkla yapamıyorsan seni sevecek bir hayat arkadaşını değil senin kaynaklarını sömürecek bir eskort bulursun. Sonra bir bakarsın kız, çulsuzun bulmuş. Derdin ki bu kız bu aç köpekte ne buldu?
- 1 ay
@Ciddimizahçı Ya kardeşim, sen hala ama hala aynı şeyleri söylemeye devam ediyorsun. Senin yaşadığın ilişkileri her erkek yaşayamıyor tekrar altını çizerek söylüyorum.
Çünkü çoğu kadın kendi doğasını hala unutmuş değil ve dolayısıyla benim bahsettiğim özelliklere sahip erkekleri istemeye devam ediyor. Senin kendi hayatında birkaç kadınla ilişki yaşamış olman, diğer erkeklerin de aynı koşullarda aynı sonucu yaşayacağı anlamına gelmiyor.
Sen kendi deneyimini anlatıyorsun, ben ise bu deneyimin herkes için geçerli olmadığını söylüyorum. Kaç defa daha anlatacağım? Öyle senin dediğin gibi bir erkeğin senin gibi doğal şekilde ilişki yaşayabilmesi için yalnızca diyalog kurması veya efendi olması yetseydi her erkek yalnız kalmazdı ve daha fazla kadınlardan ilgi görüyor olurdu.
Bir kadının ilgisini çekeceksen zaten ya zengin olacaksın, ya yakışıklı olacaksın ya da güçlü bir erkek profili çizeceksin. Bu güç yalnızca kas veya fiziksel güç değil; özgüven, sosyal statü, kararlılık, ekonomik bağımsızlık, sosyal çevre ve gerektiğinde liderlik edebilme gibi özelliklerin toplamı olmak zorunda.
Kadının gözünde seni diğer erkeklerden ayıran ve dikkat çekici kılan bir tarafın olması gereken şartlar bunlar.
Bunları ben uydurmuyorum. İstersen David Buss’un çalışmalarına, Buss ve Schmitt’in yaptığınSexual Strategies Theory çalışmasına, Robert Trivers’ın ebeveyn yatırımı ve cinsel seçilim üzerine çalışmalarına ve David M. Buss’un The Evolution of Desire kitabına bir bak. Bunlar Red Pill kaynakları değil, evrimsel psikoloji ve eş seçimi üzerine akademik literatürün içerisinde yer alan çalışmalar. - 1 ay
@_Daniel40_ Anladım. Sen Red Pillci değilsin. Evrimsel psikoloji okuyorsun. Aynı b*kun menbaı. Evrim diye bir şey yok ki psikolojisi olsun. Hayata dair kendine ait gözlemleri, tecrübeleri, yorumu, bağlamı, felsefesi olan hiçbir erkek; bu isimlerini saydığın müptezelleri okumaz.
Kadınların çoğu madem ki bu saydığın kriterleri arıyor da o zaman niye bu niteliklerin hiçbirini taşımayan s*kko gibi adamları hayatına alıyor. Madem ki kadınların çoğunun yüksek kriterleri var da neden at hırsızı, vasıfsız, uyuşturucu bağımlısı, gaspçı hırtlar için ölüp biten kızlarla dolu ortalık. Madem ki kadınların çoğu yüksek kriterler arıyor da neden dijital ortamlardaki kızlar, "hangimizin hırtı daha sabıkalı" diye yarışmalar düzenliyor.
Kusura bakma birader. Ben sana hayata dair gözlem ve tecrübelerimi anlatıyorum. Sense bana evrimci yazarların hezeyanları mı öneriyorsun. Ben de sana anonim bir söz önereyim o vakit. BİR KIZI BİR BAŞINA BIRAKIRSAN YA DAVULCUYA VARIR YA ZURNACIYA.
Yani başta da söylediğim gibi kızların içinde küçük bir azınlık hariç hiçbirinin tercihi görsel, maddi, mental yönden nitelikli erkekler değil. Kadınların çoğu ebeveyn sorunlu g*rizekalı yaratıklardır. Bu yüzden de kortizol bağımlısı oldukları için kendilerinde bu kortizolu uyaracak p*slik heriflerin peşindedirler. Hatta yakışıklı, zengin dediğin adamları bile bu at hırsızı, vasıfsız, kolu dövmeli, hapçı, gaspçı tiplerle aldatmalarının arka planında bu vardır. - 1 ay
@Ciddimizahçı
O senin dediğin erkekler işte risk, baskınlık, özgüven, sertlik imajı veren bir erkek profilleri. Benim dediğim yere geliyoruz yine.
O tarz kadınların da bu özelliklere sahip erkekleri daha çok çekici bulması, hatta bu nedenle sabıkalı veya problemli geçmişi olan erkeklere ilgi gösterir.
Sebebi ise bazı kadınların bu özellikleri özgüven, güç, koruyuculuk, heyecan ve yüksek sosyal baskınlık gibi şeylerden ötürü kadına çok daha cazip gelebiliyor. Özellikle risk alan, kendinden emin ve baskın görünen bir erkek bazı kişilerde yoğun bir çekim ve heyecan oluşturabiliyor.
Yukarıda dediğim gibi, kadınların eş seçiminde yalnızca güvenli, efendi ve düzenli erkekleri tercih edilmiyor. Kadınlar daha baskın, risk alan ve güçlü görünen erkekleri daha cazip bulabiliyor.
Dolayısıyla kadınların eş seçiminde her zaman yalnızca güvenli, efendi ve düzenli erkekleri tercih ettiğini söylemek de gerçek hayattaki bütün örnekleri açıklamıyor.
Ben o yüzden dedim git ve bir araştır bakalım. Gerçekten diyalog kurup iletişim üzerinden ilerleyen erkeklerin tamamı kazanmış mıdır diye.
Dolayısıyla benim dediğim yere geliyoruz. Bir erkeğin yalnızca efendi olması, diyalog kurmak ve kadınlara saygılı olmak gibi davranışlarla kadınların ilgisini kazanamazsın.
Öyle bir şey olsaydı her erkeğe o yüzden ilgi duyardı.
Ayrıca evrim diye bir şey nasıl yok?
Okullarda biyoloji derslerinde evrim, doğal seçilim, genetik varyasyon ve türlerin zaman içindeki değişimi neden var? Bunlar boşuna mı müfredata konuluyor? :😉
- 1 ay
@_Daniel40_ Şu anda evrim teorisi; ne psikoloji ne de biyoloji bölümlerinde okutulmuyor.
İkincisi; efendiliği pısırık pısırık oturmakla karıştırmayacak hayat tecrübesine sahibim. Güç ve özgüvenden anlayacağın şey hırt olmak değildir. Onların hayatları nihilist bir serserilik üzerine. Kaybedecekleri bir şey yok çünkü. Risk almak, güçlü olmak, baskın olmak dediğin şeyler elinde kaybedecek materyalleri olanlarda bir erdemdir.
Duvara sıkışmış kedinin cırmak atması bir cesaret örneği değildir veya belindeki bıçak/silah ya da etrafındaki adam sayısı kadar cesareti olanın herhangi bir cazibesi olamaz ama kadın g*rizekalıysa bunu cazip görür.
Benim efendilik, dürüstlük mantığım pasifiklik, korkaklık üzerine değil. Toplumda ağırbaşlı, olgun, insanlara saygılı biri olarak tanınırım ama o sözde kendine güvenen keko takımı karşıma çıktığında onun o os*rukla yıkılacak özgüvenini g*tüne monte etmeyi bilirim. - 1 ay
@_Daniel40_ Zaaflarınla, korkularınla sınandığında kaybeden bir iyilik, kadının gözünde acziyetten başka hiçbir şey ifade etmez, beş para etmez ama her şeye rağmen suç potansiyeli yüksek, sorunlu adamların daha çok tercih ediliyor olması senin/benim eksik, kusurlu biri olduğunu değil ebeveyn sorunlu kadınların sayısının sanılandan çok olduğunu gösterir.
Demişsin ki;
Dolayısıyla benim dediğim yere geliyoruz. Bir erkeğin yalnızca efendi olması, diyalog kurmak ve kadınlara saygılı olmak gibi davranışlarla kadınların ilgisini kazanamazsın.
Öyle bir şey olsaydı her erkeğe o yüzden ilgi duyardı.
Hayır duymazdı. İletişim stratejin hatalıysa kendini ucuza satmış olursun. Saygılı olmaktan kasıt eğilip bükülmek değil ki bugün birçoğumuzun saygı altında ortaya koyduğunuz şey teslimiyetçi bir sunum. Efendi olmakla pasif olmayı da birbirine karıştıran çok fazla hemcinsim var.
Bunlar sizi opsiyonsuz ve muhtaç biri yapar.
Kadınların fikirlerine saygı duyarsın ama standartlarından, kırmızı çizgilerinden taviz vermezsin. Beyefendi olmak, ezik olmak değildir. Kimsenin hakkını yemeyen, haksızlığa karşı ama kendi hakkını da yedirmeyen kişidir güçlü olan. - 1 ay
@Ciddimizahçı
Kardeşim, sen yine benim söylediğim şeyi başka bir yere çekiyorsun. Ben keko olmak, insanlara sataşmak, elinde silah taşımak veya kaybedecek hiçbir şeyi olmadan sağa sola saldırmak özgüvendir demiyorum. Güçlü ve özgüvenli erkek profili dediğim şey bundan ibaret değil.
Ama o tarz kadınlar gerçekten sert, risk alan, asi, baskın veya tehlikeli görünen erkeklerden etkilenebiliyor. Bunun sebebi o erkeğin mutlaka iyi bir insan olması değil. Bu özelliklerin bazı kadınlarda güç, özgüven, heyecan ve yüksek çekim duygusuyla alakalı.
Bunun biyolojik tarafına baktığında, hayvanlarda da eş seçimi sırasında erkeklerin güç, baskınlık, fiziksel yeterlilik, rekabet edebilme ve dikkat çekici davranışlar sergilemesi sık görülen bir durum. Geyiklerin boynuzlarıyla mücadele etmesi, bazı kuşların gösterişli kur davranışları sergilemesi veya erkeklerin dişilerin ilgisini çekmek için birbirleriyle rekabet etmesi bunun farklı örnekleri.
Ama benim bahsettiğim şey bu değil. Gerçek hayatta bazı kadınların sert, baskın, risk alan veya bad boy olarak nitelendirilen erkeklere ilgi duyduğu fazlaca örnekler var ve çoğunlukla ve tartışılmayacak kadar denk gelebileceğin bir olay. Bunun sebebi kadının aptal olması falan değil kardeşim. Bunun sebebi kadınlar bu profildeki erkeklerde özgüven, cesaret, kararlılık, sosyal baskınlık, heyecan ve kendini ortaya koyabilme gibi özellikler görüldüğünden ötürü. Özellikle sürekli geri planda duran, çekingen ve kendisini ortaya koyamayan bir erkekle kıyaslandığında, daha kendinden emin ve sınırlarını koruyan bir erkek bazı kadınlara daha dikkat çekici gelebiliyor.
Burada serseri olmak kadınların istediği şeydir gibi basit bir denklem kurmuyorum. Olay serserilik değil, serseri profiliyle birlikte görülen bazı özelliklerin çekici bulunabilmesi.
- 1 ay
@Ciddimizahçı
Bir erkek agresif, sorumsuz veya suç geçmişine sahip olduğu için değil; kendinden emin, baskın, cesur, risk almaktan çekinmeyen ve sosyal olarak geri adım atmayan bir profil sergilediği için kadınların ilgisini çekebiliyor.
Hatta bazen bu özellikler kişinin diğer olumsuz taraflarının önüne geçebiliyor.
Bunun kadının g*rizekalılıkla alakası yok.
Çünkü aynı davranış kalıbını farklı toplumlarda ve farklı sosyal çevrelerde tekrar tekrar görebiliyorsun.
İnsan davranışının biyolojik tarafını da hesaba kattığında, güç, rekabet, baskınlık ve risk alma gibi özelliklerin neden bazı kişilerde dikkat çekici bulunabileceği anlamak mümkün. İnsan elbette geyik veya kuş değil. Kültürü, ahlakı, bilinci ve sosyal kurumları var.
Fakat bütün bunlar insanın biyolojik geçmişini ve eş seçimiyle ilgili mekanizmalarını sıfırlamıyor.
İnsanlar bu özellikleri özgüven, cesaret, heyecan, güç veya koruyuculukla ilişkilendirir.
Senin toplumda ağırbaşlı, saygılı ve olgun biri olarak tanınman güzel bir şey. Aynı zamanda gerektiğinde kendini savunman da güzel bir şey
Ama bir kadının iyi insan ya diyerek gördüğü erkek ile cinsel veya romantik olarak en çok çekildiği erkek her zaman aynı profil olmayabilir. Benim anlatmaya çalıştığım nokta tam olarak bu.
Gerçek anlamda özgüven, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan birinin gözü kara davranması değil, kaybedecek şeyleri varken de gerektiğinde risk alabilmesi ve kendi sınırlarını koruyabilmesidir.
Ben kadınlar serseri erkekleri sever gibi basit bir şey söylemiyorum. Söylediğim birçok kadınların erkeklerde özgüven, baskınlık, kararlılık, fiziksel yeterlilik ve risk alabilme gibi özellikleri çekici bulabildiği.
- 1 ay
@Ciddimizahçı
Bunların her birinin sağlıklı veya sağlıksız şekilde ortaya çıkabileceği ayrı bir mesele. Bir erkeğin özgüvenli olmasıyla saldırgan olması arasında dağlar kadar fark var. Ama kadınlar ister kabul et ister etme öyle erkekleri daha çok çekici buluyor.
Sen kendi karakterini anlatırken aslında benim söylediğim şeyin bir kısmını kendin de kabul ediyorsun:
“Toplumda ağırbaşlı, olgun ve insanlara saygılı biriyim ama gerektiğinde karşıma çıkan kişiye sınırımı gösteririm.”
İşte ben de tam olarak böyle bir erkek profilinden bahsediyorum. Efendilik pasiflik değildir, güç de kabadayılık değildir. İkisini birbirinin karşıtı gibi kurmaya gerek yok.
Ayrıca bir kadının böyle özelliklere sahip bir erkeği çekici bulması için onun sabıkalı, silahlı veya saldırgan olması gerekmiyor. Kadınların bu davranışların arkasında gördüğü güç, özgüven, cesaret ve kararlılığın çekici gelmesi.
Ben bu özelliklerin daha normal ve sosyal hayattaki karşılıklarından bahsediyorum. Dolayısıyla tartışmayı sürekli serseri, silah, bıçak, sokak kavgası seviyesine çekersen benim söylediğim asıl noktayı tartışmamış oluyorsun. - 1 ay
@_Daniel40_ Ben senin anlatılarına tümden karşı değilim. Kadınların çoğunun irrasyonel, dürtüsel toksik ilişki tercihleri yapıyor olmasını "ya bu aptallık değil kadınların biyolojik doğası" diyerek normalize etmeyi sağlıklı bulmuyorum.
Eğer her şeyi dürtüsel komplikasyonlarla izah edeceksek ben de şöyle diyebilirim. Zayıf karakterli ve opsiyonsuz erkeklerin içinde hasbelkader paralı ilişki yaşadığı eskortlara, gold diggerlere aşık olup onların her kötülüğünü kabullenen, içselleştiren, testoları düşük cuckboy herifler de var. Lakin bunların hiçbirini biyolojik eğilimler ya da o erkeklerin biyo-mental yapılanması üzerinden okumuyoruz dimi. O erkeklere doğrudan doğruya g*var etiketi yapıştırıyorsun ama söz konusu kızların badboy fetişi olduğu zaman onlara aptal demekten kaçınıp bu durumun kadın cinsel stratejisinin bir gereği olduğunu iddia ediyorsun.
Bu cinsiyetçi çelişkiyi anlamakta zorlanıyorum doğrusu. - 1 ay
@Ciddimizahçı
Bad boy veya gold digger diye bir şey yok kardeşim. Bu kavramlar daha çok popüler kültürde kullanılan bir etiketlerden ikisi.
Bunun altında aslında dominance (baskınlık), assertiveness (kendini ortaya koyma), confidence (özgüven), risk taking (risk alma), masculinity ve Dark Triad gibi birbirinden farklı özelliklerle kadınların daha çok ne tür bir erkeklere ilgi duyduğu konular ortaya dökülmüştür. Hatta kadınlar dominant erkekleri sever şeklindeki basit görüşün bile sorgulandığı çalışmalar var. Bazı çalışmalarda kadınların özellikle özgüven ve atılganlık gibi baskınlıkla ilişkili özelliklere daha olumlu baktığı da ortaya konuldu.
Benim kullandığım kadınların özel olarak istediği serseri veya para harcatan erkek tipi yok cümlemde.
Benim söylediğim kadınların belirli erkeklerde gördüğü özgüven, cesaret, sosyal baskınlık, risk alma ve güçlü erkeklik göstergeleri üzerinden çekim oluşabileceğini söylüyorum.
Risk alma üzerine yapılan araştırmalarda da erkeklerin riskli davranışlarının bazı koşullarda eş seçimi açısından bir sinyal olarak değerlendirildiği ve bazı kadınların özellikle kısa süreli ilişki bağlamında risk alan erkekleri daha çekici bulabildiği görülüyor.
Yani asıl olay serserilik değil. Benim bahsettiğim şey bazı kadınların özgüven, kararlılık, baskınlık, cesaret, risk alabilme ve kendisini ortaya koyabilme gibi korkusuz özelliklerine sahip olan erkekleri çekici bulabilmesi.
Bunların sağlıksız biçimleri elbette saldırganlık, sorumsuzluk veya toksik davranışlara dönüşebilir. Fakat çekici bulunan şey doğrudan bu olumsuz davranışların kendisi değil.
Dolayısıyla daha araştırma bile yapmadan kadınların hangi özelliklerin çekim oluşturduğuna bakmamışsın. - 1 ay
@Ciddimizahçı Evet, senin kendi kurmuş olduğun diyaloglarla kadınları etkileyip cinsel ilişki yaşamış olabilirsin ama herkes senin gibi o tarz kadınlara denk gelemiyor. Çünkü her kadın diğer kadınlar gibi düşünmüyor. Her kadının beklentisi, çekim kriterleri, karakteri ve erkeklerde aradığı özellikler farklı olabiliyor.
Dolayısıyla senin yaşadığın deneyim üzerinden kadınlarla yalnızca diyalog kurarak ve saygılı davranarak herkes ilişki yaşayabilir dediğin sonucuna varamayız.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 ayGerçekten öyle bugün ülkede ki tüm kadınların benim beklentim yok kriterim yok derse yalan söylüyor hani çok gördüm işinde gücünde olsun efendi olsun diyen kadınları da gördüm tanışmaya geldi mi kaçanları da gördüm kriterlerini karşılamadığım için nedir kriterleri uzun boy yakışıklılık maddiyat vb. Diğer erkekler gözlerinde çürük erkekten bile saymıyorlar ama erkekler öyle değil yalnızlığını paylaşabileceği iyi günde kötü günde yanında olacak eş arıyor dış görünüşe tipe çok aşırı önem vermiyor erkeğinde elbet bir isteri oluyor ama gerek çevremde gerek dışarıda çirkin denilecek kadınların yanlarında bile ortalama üstü yakışıklı sayılabilecek erkekler varken kızlar tarafında bu tam tersi direk net ve ister olarak kusursuz yunan tanrısı gibi erkek istiyorlar dört dörtlük istiyorlar kaslı yakışıklı uzun boylu vs
Kadınların gerçekten cinselliğe erişimi çok kolay gerek sosyal medyada gerek fiziksel ortamda hoşlandığı beğendiği erkeğe açıkça teklif edebiliyorlar özgürce yaşayabiliyorlar hiçbir sorun olmuyor ama aynı muhabbeti beğenmediği bir erkek açtı mı adı abaza sapık tecavüzcü ye çıkıyor
Bazen yorumlarda görüyorum erkekler prenses olmuş mücadele etmiyor uğraşmıyor gibi bunu diyen kadınlar dönüp aynaya kendilerine bir bakmıyorlar erkekleri flörtten aşktan evlilikten soğutan kadınlar bu cümleyi kullanıyor yazan flörtleşmeye çalışan insanları dış görünüşü ile yargılayan soğuk davranan geç yazan görüldü atanlar bu yorumu yazıyorlar
Beğendiği erkeklerden iltifat alamayınca kısmetler inin kapalı olduğunu sanan ağlayan zırlayan ayrı Kezban ailesi var bunların gözü kör sadece yakışıklı kovalarlar tüm hayal dünyası kriteri yakışıklılıktır
Birde ilk adımı erkek atmalı özgüvenli olmalı diyen ama arkada ilk adımı atan açık açık konuşan tayfa vardır onlar ayrı bir kesim
Kısa lafın özeti şu ülkede ki kadınların çoğu yalancı beklentileri kriterleri çok yüksek tipe göre muamele yaparlar01 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Bence erkeklerin standartları düşük demek biraz fazla genelleme olur ama bazı erkeklerde gerçekten çıta sadece dış görünüş ve ilgi görmeye kadar düşebiliyor. Karşı tarafın karakteri, hayat görüşü, nasıl davrandığı ya da ilişkiye ne kattığı ikinci planda kalınca seçimler de yüzeysel oluyor. Bir de yalnız kalmamak için normalde kabul etmeyeceği şeyleri görmezden gelen çok kişi var. Bana göre mesele kadın bulmak değil, gerçekten uyum sağlayacağın birini seçebilmek. Sırf biri seni beğendi diye ilişkiye girmek standart değil, ihtiyaçtan seçim yapmak oluyor.
00 Yorumla
1 ayÖyle donanımlı kadınları elde eden kaç erkek tanıyorsam hep aldattı. Her insanda alçaklık kompleksi vardır diye düşünüyorum. Ama ata erkilliğin getirdiği cinsiyet ayrımında daha çok oluyor.
Ne derseniz diyin kim kendini neye layık gördüğü kendine verdiği değerden kaynaklıdır. Ya da kendine değer veremiyorsa başka biri üzerinden değerli hissedeceği birini seçiyor olabilir.
Psikolojik bir yansımada olabilir. Anne ve Baba figürleri de bilinçsel etkenlerdir.
Haricinde sevmek sevilmek dediğimiz durumların bir çoğu bu dediklerinizden daha baskındır. Size göre çirkin olan başkası için güzel olabilir. Ne erkekleri ne kadınları tek bir görüş biçiminde kalıplaştıramayız.
İnançlı biri içinde bu nasipse o olur şeklindedir.
Bilemiyorum belki de hepsinin gözü bozuktur.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
İlişkilerde genetik beklentilerden ziyade duygusal bağ ve huzur arayışı öne çıkar 🌿 Erkeklerin yaklaşımını standart düşüklüğü olarak değil, kapsayıcı ve samimi bir bağ kurma isteği olarak değerlendirmek daha sağlıklı olur 🌸 Her insanın değer tanımı ve partnerinde aradığı özellikler bambaşkadır 🧘♀️ Kendini başkalarıyla kıyaslamadan, sadece güzelliğe değil ruha da odaklanmayı denedin mi hiç? 💛
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Aile & Toplum konusunda 152,7b cevap paylaştı.
u 1 ayÇünkü amacım sevmek sevilmek. gen ya da Mükemmelliyetçilik aramam çıkarcı değilim. zaten tipe göre seçen de sevgiden anlamıyordur akıl yoktur
00 Yorumla
1 ayKızlar aslinda hiçbir erkeği kalben sevemez. Freud buna penis kıskançlığı demiştir. Kız çocuğu çocuklukta organlar üzerinden "bende yok onda var" diyerek bir nefret geliştirir. Freud bu nefretin kaynağını kadın da bilmez der.
O yüzden bir kız bir adamı çok sevse bile aynı evin içinde ona dünyayı cehenneme çevirmek ister. Hatta bir reels videosunun altında kadın şunu yazmış "evlenin kızlar hiçbir erkek mutlu kalmamalı"
Asırlardır kadınlar neden hiçbir toplumda saygı görmüyor işte bu yüzden.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayKesinlikle öyle, ama yakışıklı uzun boylu zengin çekici seksi olmadıkları için standartları bu kadar düşük. Sırf evime köle anneme hizmetçi çocuklarıma bakıcı olsun diye düşündükleri için nefes alsın yeter diyorlar, önceden rusyalı ukraynalı moldovalı bayanlara tapıyorlardı artık taptıkları bayanların gözü açılmış olsa gerek, bu yüzden şimdi de endonezyalı suriyeli taylandlı orta asyalı bayanlara kadar düştüler, niye çıtayı bu kadar düşürdüler hayret verici, her evlenmek isteyen ortalama altı erkek endonezyaya gidiyor, hiç rusyaya giden yok nedense 😂
113 Yorumla
Cevap sahibi1 ayBu arada böyle bi yorum yapmışsın;
Hangi ülke orası? Basit bir kızın bile DM kutusu mesaj dolu
Facebook hesabımda profil resmim bile yok buna rağmen mesaj kutum dolu hiçbirinin mesaj isteğini de kabul etmiyorum, okuyup geçiyorum bazılarını da engelliyorum, sohbet ettiğim yabancı bir erkek var o bana yetiyor sürekli onunla sohbet ediyorum harika bir adam, o mesaj isteği atanlar o yabancı erkeğin tırnağının arasındaki kir bile olamaz
Bu arada en basit kızın DMsi bile dolu diyorsun da sanki mesaj atan erkekler çok üst düzey erkek, basit kızdan bile daha basitler, basit olmasalar basit kızın DM kutusunu doldurmazlar değil mi 😉 ayrıca facebookta mesaj atan tiplerin de ortalamanın altında tipler olduğunu belirteyim, bi tanesi bile yakışıklı olmaz mı ya, değil vallahi, basit kız kendisi gibi basit erkeği seçsin ama basit erkek en iyi kadını seçsin diyorsun yani, neden böyle bi ayrım var? Ortalama altı erkeğin canı can da kadınınki patlıcan mı, en iyi erkeği basit kadınlar da hak etmiyor mu?- 1 ay
@gizli Basit kıza basit erkek mesaj atar. VIP locadaki erkek, basit kıza niye mesaj atsın ki? Hatta öyle bussines adamlar herhangi bir kıza mesaj atmaz.
O, tüm ilişki ve seks hayatını sosyal ortamda kendisi kadar BUSİNESS kızla yaşar. Niye basit kıza yazsın veya niye sanalda birileriyle etkileşime geçsin. Buna gerek yok ki. Kendin diyorsun "bir tane bile yakışıklı olmaz mı" diye. Yakışıklı olsa zaten adamın sanalda işi olmaz. Aradığının en iyisini reelde bulur.
Benim anlamadığım şu. Tüm bunlardan sonra basit bir kızın en klas erkeği hakettiği sonucuna nasıl vardın onu anlamadım. - 1 ay
@gizliüye Ayrıca bir de yanıldığın nokta şu. Türkiye'de hemcinslerimin saçma bir Rus kadını fetişi var. Bunu her zaman eleştirmişimdir. Yalnız Rus kadınları da bizim ülkenin erkeklerini idealize etmemiş değil hani ama onların ölçüsü yurdum kadını gibi yakışıklılık, boy, kas gibi putperest kriterleri değil. Öyle olsa kendi ülkesindeki erkeği tercih eder. Türk erkeklerinde maskülen ve sahiplenici bir enerji yakalamışlar. Onları cezbeden o.
Sizde de durum varsa. Bir adamın tipi ne kadar transa benziyorsa o kadar yakışıklı gözünüzde. Ne kadar meşrebi genişse o kadar özgüvenli ve karizmatik geliyor size. - 1 ay
@gizliüye ***Sizde de durum şu.
Bir adamın tipi ne kadar transa benziyorsa o kadar yakışıklı gözünüzde. Ne kadar meşrebi genişse o kadar özgüvenli ve karizmatik geliyor size.
Ben Türk kadınını hiçbir zaman Rus kadından değersiz görmedim. Sizdeki algoritma ters çalışıyor. O yüzden Türk erkeği, sizin gözünüze dünyanın en çirkin en fakir, en değersiz adamıymış gibi geliyor. Sizinki tamamen algıda seçicilik.
Cevap sahibi1 ay@Ciddimizahçı hangi milletin erkeği transa benziyor ve meşrebi geniş? Kadına saygılı oldukları için trans ve meşrebi geniş mi oluyor senin için? türk erkeği çok mu mükemmel, sırf zevksiz rus bayanlar sizi seçiyor diye sürekli kendinizi övüp duruyorsunuz. E türk erkeklerinin muadili olan Azeri erkekler de var, hem Azeri erkekleri türk erkeklerinden daha yakışıklı, daha maskülen, daha medeni, daha nazik, peki niye dillerini konuşan harika Azeri erkekleri değil de türk erkekleri tercih ediyorlar. Çünkü Azeri erkekler uçkur sevdalısı değil, kolay kolay dipleri düşmüyor rus bayanlar için, hatta biz ruslarla eğleniyoruz türkler ise koluna eş diye takıyor diyorlar, bunu uydurmuyorum sosyal medyada yorumlarda çok sarfediyorlar bu sözü. Ve rica etsem anitsayac. com sitesine bi gözatabilir misin? Bu sitedeki sanat, "transa benzemeyen" ve "meşrebi geniş olmayan" harika (!) türk erkek sanatçılar tarafından icra edilmiştir. Beğendin mi harika (!) türk erkeklerin icra ettiği sanatı? İnan bana yeter ki yabancı erkek olsun ama en düşük kalitede olsun, çok kazandırmayan işi olsun, en basit mesleği olsun, yaşam standardı düşük olsun, fasfakir olsun, çipçirkin olsun yine de türk erkeğinden daha asil geliyor gözüme. Bu bi hakaret değil cevap vereceksen saygılı cevap ver.
- 1 ay
@gizliüye
Ben sana saygısızlık yapacak olsam en başta yapardım. Saygılı cevap ver diyerek bana emir kipi kullanamazsın öncelikle. Haddini bil.
Valla eniştem Azerbaycanlı olmasa şu dediğine inanacam. Eniştem diye söylüyorum Hıyar gibi herif ne yakışıklı olacak.
Bir milletin erkeği ya da kadını tümden yakışıklı ya da güzel değildir. Rusya'dan güzel olan hatunlar, buraya fuhuş için geliyor. Türkiye'den yüzü fotojenik güzel hatunlar da yurtdışına seyahat için gidiyor. Realite bu.
Cevap sahibi1 aySadece lütfen eklemeyi unutmuşum cümleye, had bilecek bi durum yok ortada, en kötü (!) Azeri erkek iyi olduğunu iddia eden türk erkekten bile daha iyidir. Ve demek ki çok methettiğin maskülen ve meşrebi geniş olmayan türk erkekler, buraya fuhuş için gelen güzel rus hatunları beğeniyor ve onları kendilerine eş yapıyor, fıkra bu kadar. Demek ki Azeri erkeklerin sosyal medyada yorumlarda sarfettiği o cümle doğruymuş.
- 1 ay
@gizliüye Anladım. Benim s*lak hemcinslerimin nasıl Rus hatunu fetişi varsa sende de Azeri erkek fetişi var. Yani cihan-ı alemin hiçbir yerinde Azeri erkeğine bir yakışıklılık statüsü atfedilmez. İskandinav erkeği vardır, İtalyan erkeği vardır. Bir de Kore erkeği falan vardır.
Ama bizim yurdum hatunları dünyanın TOP 5 listesinde olan ülke erkeklerini değil ya Azeri ya Kürt ya da Zenci erkek severler.
Ayrıca Rus n*taşalar, sadece evlenmeyi değil eğlenceyi de Türk erkekleriyle yapıyor. Hem de özellikle evli olanlarla. Rus kadınları, kendi ülkelerindeki erkekleri aşırı feminen ve geniş buluyor. En büyük şikayetleri bu.
Var gerisini sen düşün. Kendine saygısı ve aklı başında olan olan hiçbir kadın, evli erkeğe asılmaz ama demek ki güzellik, zekâ ve asalet her zaman aynı bünyede olmuyor. Kendisine saygısı olan hiçbir erkek de dünyada bir cinsel obje, bir seks putundan farksız hale gelmiş bir kadını kendine eş yapmaz. Münferit örnekleri genelleştirmeyelim.
Cevap sahibi1 ayAnalizin doğru, bi ırkın erkekleri için fetişim var, ama bu azeri erkek değil kesinlikle. Ve ciddi anlamda yakışıklı olduklarını da düşünmüyorum. Sadece türk erkekle kıyaslamak için biraz övme gereği duydum. Yani anlayacağın al birini (azeriyi) vur ötekine (türke). Fark yok aralarında. Ayrıca azeri, kürt, türk, zenci erkek sevmiyorum, niye genelleme yapıyorsun? iskandinav ve koreli erkek de sevmiyorum çok kadınsı geliyorlar, italyan erkek de yakışıklı değil türk erkeğinin aynısı. Güçlü ve vahşi erkeklerini beğendiğim ırk bunlardan biri değil, ama bu ırkın erkeklerine ulaşmak öyle kolay da değil, ve ben kaçanı kovalamayı, ısrar etmeyi sevmiyorum, eğer ulaşamıyorsam vazgeçerim kendimi yormak istemiyorum, neyse sağlık olsun, çok da önemli değil erkek.
- 1 ay
@Gizliüye Sevmiyorum diyerek neredeyse bütün ırkları saydın. Geriye bir şey kalmadı. Kaldıysa da kalanların içinde vahşi ırk yok zaten. Acaba komple erkeklerden mi hoşlanmıyorsun?😧🙄
Kaçanı kovalamak kadınların ilişki stratejisi olamaz. Bu da çok enteresan geldi bana. Kovalamak, eril bir eylem olarak bilinir. Dişinin erkek kovalaması tabiata ters çünkü. Doğal selektif düzen tam aksi yönde çünkü. Erkek talep eder, ister. Kadın arz eder sunar.
Cevap sahibi1 ayYok canım niye hoşlanmayayım dünyada bi tek bu saydığımız ırklar mı var yani, benim de erkeklerini beğendiğim bi ırk var yani nihayetinde
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 aySaçmalama utanılacak bir durum değil. Bir kadın ayda bir yumurtluyor, yılda bir doğum yapabiliyor en fazla. Ikiz vs değilse. Erkeklerin milyonlarca spermi var, yani kadınların daha seçici olması normal. Ama günümüzde de kadınların maalesef seçici olmadıklarını görüyorum..
22 Yorumla- 1 ay
Sapik değilsen o kadar da utanılacak bir durum değil..
1 ayBöyle düşünen biri anca işsiz güçsüz boş çevrede olan bir erkek olabilir. Benim sayıştay denetçisi ya da farklı bakanlıklarda birsürü müfettiş arkadaşım var. Dışarıda onları istemeyen kız yok. Kız derkende 25 yaş altı ergenlerden bahsetmiyorum , 30 yaş civarı işi gücü olan olgun kadınlar. Bu adamlar sayısız kadına red vermiş insanlar. Bende bir nebze bu gruba dahilim. 29 yaşındayım şu an, eşim 33 yaşında üniversitede akademisyen. Ki 2 sene önce evlendim. Yani 27 yaşında , 31 yaşındaki bir akademisyeni seçtim. O beni seçmedi ama ben onu seçtim, bunuda bir ego olarak algılama ama , işi bir an önce evliliğe götüren , kaybederim korkusuyla eşim oldu
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 ayÜcretli birliktelikten zevk alınmıyor ki reis
Amaç çıkar farklı her yer kadın kaynıyor eskorta midesiz olan gider her gün baskasiyla yatiyor vs
Neyse sorunu anladım ben senin eşeğe köpeğe çocuğa tecavüz eden o cocuklarindan ne bekliyorsun ki çirkin kadın bile veli nimet onlar için
Ama şu da var beğenilmediği icin yalniz kalan kadın da çok03 Yorumla- 1 ay
Paralı yapınca eskort oluyorda , parasız yapınca neden eskort olmuyor , zaten eskorttan daha beter kişiler var mekanlarda takılan. Erkekten para almıyor evet ama hesap ödetiyor , kendine lüks eşya aldırıyor vb. Para bir amaç değil araçtır. Para ile zaten mal ve hizmet alırsın , şimdi sen bana para vermek yerine 17 pro max verdin mesela diyelim , ne fark etti sanki? Ben zaten senin verdiğin parayla Belki o telefonu alacaktım Ayrıca elimdeki telefonu satıp paraya dönüştürebilirim
- 1 ay
Tanisip karsilikli hoslandigin kişiyle yatmak var
Bir de direkt para odaklı yatmak var
Herkesin kendi kararı
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. biyolojik olarak üreme stratejileri farklı çünkü erkeğin amacı genini olabildiğince yaymak, kadın ise dokuz ay taşıyacağı için seçici olmak zorunda. ortalama altı olayı da tamamen yalnız kalma korkusundan veya piyasadaki dengesizlikten kaynaklanıyor.
01 Yorumla
1 ayHer ne kadar soylar ataerkil yürüyor gözükse de, üremenin kontrolü doğada kadına bırakılmıştır. “Hepimiz paragözsünüz” diyen erkekler haksız değil, parasız erkekle neslini zora sokmak istemez aklı olan kadın. Aynı şekilde kısa, kilolu (obezite bir hastalık), işsiz erkekler doğal seleksiyona uğruyor ister istemez, bu olması gereken 😪
10 Yorumlaerkeklerin standartları düşük değil. daha yüksek ve akıllara sığmayacak kadar ayrıntılı. öyle bi kadının da kendilerine bakmayacağını anladıklarında herhangi bir kadına razı olmaya başlıyorlar hahahahs. kadınların da standartları fazla ama genelde uzun boy, kas, olgunluk falan oluyor e bunlardan bahsedince de zaten kriterleri çok evde kalır bu kafasına giriyosunuz nasıl bi illetsiniz sizin gibiler anlamadık
00 Yorumla
1 ayBizim ülkenin standartı yüksek kadın erkek olarak gerçekten bu iki tarafta birbiriyle sidik yarıştırıyor Endonezyalı kadınlarla konuştuğum zaman bu durum hiç böyle değil standartlar oldukça düşük ve evlilikler çok daha kolay eğer durumum olsaydı endonezyaya giderdim Türk insanı çok egolu ve standartı yüksek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 311 cevap paylaştı. Kendilerine güvensiz olmalarından, kendisine güvenli bir erkek beğenmediği kızla ilgilenmez.
Gece eve gelmek isteyen kızları bile sırf beğenmediğim için reddettiğim oldu.
Ama bizim toplumda erkekler çok kendilerine güvensizler ve kendilerini değersiz zannediyorlar, ondan kaynaklanıyor.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evet kriterleri olan adamları tenzih ediyorum ama nefes alana yürüyen bir grup var.. Ha bı de köprüyü geçene kadar seni övüp sana şisko diyenler oluyor bu da ayrı komedi:)) Her erkeğin bence kriteri var ama kimi daha dürüst dile getiriyor , daha dobra oluyor.. Bir de evlendikten sonra eşine burun kiviranlar var o da samimiyetsiz. Ben şahsen baştan şöyle kadın istiyorum. diyen. adami. daha samimi buluyorum ve de kaliteli..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 ayO kast ettiğin erkeklerde gözler bozuk. Hepsi 7 numara miyop. 5 metre öteyi göremiyorlar.
Halbuki başlarını kaldırıp biraz kuzeye baksalar birbirinden güzel Ukraynalı kızları görecekler. Ama bakmasını bilmiyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayBazı erkekler için fiziksel çekim, sıcaklık, huzur ve kendisine iyi hissettirilmesi çok daha belirleyiciyken; bazı kadınlar daha fazla detay, güven, statü, maddi durum, iletişim ve gelecek uyumuna bakabiliyor. Ama en önemlisi şu: Bir erkeğin herkesi beğenmesi, standartlarının düşük olduğunu değil, beklentilerinin farklı olduğunu gösterir. Her erkek de aynı değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayJsjsjskskskskskskdkskkskskdkdkdkdk Hiçbir erkeğin ortalama bir kıza isteğiyle sevgili olduğunu görmedim. Erkekler en iyisini bulana kadar yedekte tutar. Baktı ki en iyisi o emin olduğunda hemen evlenirim. Asıl kadınların beklentileri düşük. En yakışıklı erkeklerin yanında çok ender çirkin kadın var. En çirkin erkek bile ortalama bir kızla evleniyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 ayO sırada düşük standart; Beyaz ten, kıvrımlı vücut, pembe v... a, sarı saç mavi göz, orta veya uzun boy, sıfır makyaj, dekoltesiz giyim, ev hanımı aynı zamanda çalışan kadın... Daha bir sürü sayarım
01 Yorumla- 1 ay
Rus veya Ukraynalı kızlara bakmaları lazım bu mantıkla , Türk kızları , iyi genlere sahip değil ki.
Gizli Üye(36-45)1 ayDemek ki herkes sizin gibi düşünmüyor. Arada sevgi ve aşk varsa inanın diger sıfatlar tamamen değersiz kalıyor. Cinsel açlık demekle cok haklısınız. Hastane de sozlu tacize uğrayan biri olarak bunu soyluyorum. Turkiye de kadin olmak gerçekten cok zor.
01 Yorumla- 1 ay
:) haklısın
1 ayErkekler isterse 5 dkda bir farklı kadını hamile bırakabilir, kadınlar ise en fazla 9 ayda bir doğurabilir haliyle erkek çok eşli ve daha az seçici, kadınlar ise az ama öz olacak şekilde evrilmiştir. Aşırı seçici ve hipergamiklerdir.
01 Yorumla
1 ayAynen. Erkekler alt üstü sarışın,36.5 numara ayaklı, fiziği güzel orta boylu beyaz tenli çok güzel bir kız istiyor. Gerçekten erkeklerin kriterleri düşükken biz kızlar neden boy uzunluğu isteme hakkını kendimizde bulabiliyoruz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 ayErkeklerin standartlarının düşük olduğunu düşünmüyorum erkeklerin seçimlerinin daha akılcı ve daha mantıklı olduğu kanaatindeyim kadınlar kadar görsel ve şekilci davranmayıp daha mantıklı kararlar verebiliyorlar
00 Yorumla
1 aydüşük standart erkekler ezik pasif çirkin oldukları için saydıklarımdan hiç biri yoksa bile özgüvensizdir
parasız erkegi çirkin kadın bile istemez,😂15 Yorumla- 1 ay
Ya bana hiç denk gelmedin burcun ne
- 1 ay
ay canım melemen cekti
- 1 ay
Hımmm
Düşük çünkü tek başina mutlu olabilen canlıdır erkek kadınlar duygusaldır o yüzden sevgiye ilgiye ihtiyaç duyar ama erkek küçücük şeyden bile mutlu olabilir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Erkeklerin bu durumu içgüdüsel olarak cinsellikten geliyor. Erkekler seksi talep eden, kadınlar da evliliği talep eden taraftır. İkisi de hayatta kalma içgüdülerine dayanır.
00 Yorumla
1 ayBen güzel , zeki ve sağlık sorunu olmayan kadın tercih ederim ki, çocuğum da güzel yakışıklı sağlıklı ve zeki olsun. Asla genetik ve aileden kronik rahatsızlığı olan bir kadını tercih etmem
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 aybence tam tersi, erkeklerin yok saçı şöyle olcak yok vücudu böyle olcak şöyle davrancak böyle görüncek bin tane kriteri var. ben şu ana kadar daha hiç yakışıklı erkek çirkin kız ilişkisi görmedim. hep mis gibi kızların yanında kendine hayrı olmayan mezopotamya eşşekleri.
11 Yorumlakonu cinsellik olunca evet nefes alsın yeter çünkü tek derdiniz delik. Ama evlenmeye gelince 10000 tane kriter sıralarsınız
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı.
u 1 ayBiz kadınların kalitesini gösteriyor bu durum. Biz seçiciyiz. Erkekler seçici değil horoz gibi atlamak ister önüne gelene
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayAyyy t.. oma bak yumurta kabuğunu beğenmiyor
Türk kızlarını yaradana kurban ol sen
Genleri iyi değilmişmiş, yok evleneceğine ücretli birliktelik yaşasınlarmışmış. Ne saçma sapan düşünceler bunlar ya02 Yorumla
Cevap sahibi1 aySoruyu soranın bunu algılayabileceğini pek sanmıyorum
1 ayGercekten kaliteli erkek ortalamanın altında kendilerine hakim olamıyorlar hormonları beyinlerini yönetiyor
00 Yorumla
1 ayStandartlar herkese göre değişir bence, kişiden kişiye fark eder ya da kime göre düşük, kime göre yüksek bence tamamen ne aradığınızla alakalı.
00 Yorumla
1 ayEvet ben de fazla talep gören, her pası şuta çeviren erkeklerden şikayetçiyim. Seçici erkek kalmadı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
1 ayZamane erkeğinin özgüvensiz ve yetersiz olduğunun pompalanması ve kadınların sürekli yüceltilmesiyle alakalı küresel bir durum bence.
00 Yorumla
1 ayNormalden arz olunca talep olur ama bizim ülkede herkese yoğun talepl olduğu için en düşüğe bil razı oluyor çoğu.
00 YorumlaHer erkek öyle değil ki bahsettiğin genelde çok denemiş ve en sin vazgeçip nefes alsın yeter diyenler
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 ayKadın 9 ayda bir kişiden hamile kalabilir. Erkek için seçici olmasını herektiren bir içgüdü yok.
03 Yorumla- 1 ay
Tabi öyle olmalı. Ama maalesef içgüdüsel olarak böyle. Kadın 9 ay boyunca kendini koruyabilecek, çocuğunun sağlıklı olması için iyi gen seçmek zorunda. Erkek için bu engeller yok.
Gizli Üye(25-29)1 ayOrtalıkta eli yüzü tipi düzgün erkek o kadar az ki çok normal bu durum. Kadınlar tip fizik olarak ortalamanın altında olsa bile kendine bakıyor. Erkekler genel olarak öyle değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Parasız / işsiz kıza / atanmamış kıza / yüzük bile takmam ben
128 Yorumla- 1 ay
Gelmişsin 40 a kriter arıyorsun kaçtı tren dayı
- 1 ay
25, den sonrası kızlar fıs oluyomuş erkekler bakmıyomuş dogru mu😂
- 1 ay
valla erkekler 25 28 30 yaş arası almıyor 😂
- 1 ay
Benimde gecti evde kaldım sanırsam ama zaten istemiyorumda😂ama herkes beni küçük sanıyor söylediğimde bir şok oluveriyolar neyse bizde kendimizden küçük kızlara artık ders veririz onlar evlensinler anayin ya görsünler
- 1 ay
benim çoktan orta okul lise arkadaşlarım evlenmiş çocuk yapmış boyum kadar olmuşlar bi sok oluverdim gari benlede dalga geçiyorlar bi sen evde kalırsın diyolardı harbidende öyle oluverdi gari ben ne pokkk yiyicem insanın hiç mi sansı olmaz gari,😂
- 1 ay
Kız ben kızım gari
- 1 ay
Erkek istemiyodum evdeyim hep bu saaten sonra erkek görsem ne olur gari hepsi dul ikinci motor oluvermişler gari😂
- 1 ay
bunlarda heralde evde kalmışlar benim gibi kızan dönemdeler galiba😂
- 1 ay
Ben de okudum iş falan, evliliği başarı zanneden ama kızlar sitesinde boş boş hava civa satan evde kalmış erkek yanında yağcısı bir teyze
- 1 ay
@naberkızsıllık abi gay misin kadın hesabı açtın evlenememenin sebebi belli oldu 🫢
- 1 ay
Açıkcası isteyen kim 😂bu halimle bile bakıyokar ben yüz vermiyorum sen evlen evde kalcan pinekle
- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
1 ayBunu bir erkeğin fark etmesi devrim niteliğinde 👏🏻👏🏻👏🏻
01 Yorumla- 1 ay
Ve kadınlar kendi için en iyisini ya da en azından dengini istediğinde bile eleştiriliyor.
Gizli Üye(30-35)1 ayNeden böyle bir soru sordun? Erkeklerin cogu kiz olsun ne olursa olsun diyor, kizlarin coguda yalniz kalmamak icin kabul ediyor, fakat kim daha secici dersen kadinlar
00 Yorumla
1 ayTak gec mentalitesine sahipler cunku kadinlar ise gelecek veya uzun vadeli bir iliski istiyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Birincisi kendileri yakışıklı değil, ikincisi paraları yok ve çoğu abazan.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Çünkü kendilerine daha az para harcattıracak birini istiyorlar haklı olarak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayHahahah sesli güldüm ayol 😅 güzel bir kadının yanında ortalama ya da çirkin bir erkek bulabilirsin ama yakışıklı bir adamın yanında çirkin kadın çok nadir görürsün yani dediğim biraz yalan oluyor
25 Yorumla
Cevap sahibi1 ayYa bana yakışıklı erkeğin yanında bi çirkin kız göster ayriyeten senin dediğin örnek erkek içinde geçerli
Cevap sahibi1 ayAynen aynen
Gizli Üye(36-45)1 ayHer erkek için bunu düşünmen yanlis ama illaki var Yok değil tabiki de. Her erkek ya da kadın için hüküm yanlış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayYani benim standartlarım çok düşük değil bence ortalama bir tip kilo olmayacak birde ama ülkenin yarısı yağ tulumu
00 YorumlaKadınların beklentisi çok yüksek olduğu için arz talep meselesi kadın en üst statüde adama yönelir en altta olsa bile karşılığında verdiği ise 100 gram pıttık sadece
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayOrtalama altı diye tabir kullandığınız için
00 Yorumla
1 ayAbi kadın ayda bir yumurluyor erkek hergün bırakda değerli olsun kadınlar hipergamik canlılar herzaman için iyi olana çekilirler
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayErkekler nereye ortalama altı kıza razı oluyor. Ortalama altı kadın dediğin bile bir erkekten daha bakımlı yanında daha durulası. Erkek mi hayvan mı belli değil bir de kriteri mi olcak hayvanlığından övünen insanın?
10 YorumlaYok oyle bir sey kiz guzel degilse bakmiyorsunuz hatta cogu kiz sevgilisinden kat kat daha guzel
10 Yorumla
1 ayBu sadece gelişmemiş ülkelerdeki erkekler için geçerli. Gelişmemiş ülke erkeği abaza sapık olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayKadınların verebiliceği şey belli 2026 da... Cinsellik. Bu zamanda yemek ve ev işleri kölelik olarak görülüyor. Koca parasını yerken kimse esc demiyor fakat işte.
10 YorumlaMesleği güzelse erkek seçer asgari ücretli erkeği kim napsın
10 Yorumla
1 ayİşte ya zaten anca bir erkek erkeklerin standartları düşük diyebilirdi
00 Yorumla
1 ayTürk kızının geni zaten doğuştan kalitelidir. Valdenle karıştırma kızlarımızı
00 YorumlaTam tersi aw yoldaki ciftlere bi bak bakayim
00 Yorumla
1 ayNefes alsın yeter standardı var onlarda 😂
02 Yorumla- 1 ay
Nefes alsın yeterci erkek ve zengin koca avcısı kız birlikteliği :))
Aile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. Kordine edememesorunu yüzünden
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı.
1 ayHayır ya istemiyorum öyle birini
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayNe acınası tam olarak doğa böyle yaradılış böyle kadın kaçar erkek kovalar
00 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar