İnsanlık, İslamiyet’in içindeki adalet, merhamet, dürüstlük, paylaşmak, kul hakkından kaçınmak, yardımlaşmak ve güzel ahlak gibi değerleri gerçekten hayatına uygulasaydı, dünya nasıl bir yer olurdu?
İnsanların birbirine zarar vermediği, kötülüğün olmadığı; yalanın, haksızlığın, zulmün, savaşın ve düşmanlığın bulunmadığı bir toplum hayal edin. Herkesin yalnızca ibadet etmeye değil, aynı zamanda iyi bir insan olmaya çalıştığı bir dünyada yaşamak nasıl olurdu?
Sizce insanlar birbirine karşı daha merhametli, toplum daha huzurlu ve dünya daha adil bir yer hâline gelir miydi? Böyle bir dünyada yaşamak ister miydiniz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
her şey daha güzel olurdu
Hoş geldin, umarım durumun iyidir.
Değişiklik olurdu ilkten insanlar için güzel de olsa kötü anlaşma olabilirdi. Bence güzel bir atmosfer.
Kötü olurdu çünkü çoğu din adamı İslam'ı işine geldiği gibi değiştiriyor millete İslam'ı yanlış empoze ediyorlar
Zaten bende bunlar olmasaydı diyorum ya hani. Gerçek anlamda islamiyetin istediği gibi yaşamak hani. Senin bahsettiğin olay da islamiyette karşı ya hani
gerçek islamiyet allaha inanmayanlarla savasmayi oldurmeyi emrediyor
@sierramaestra_ Gerçek islamiyet zülüm edenlere karşı savaş diyor. Öyle olsaydı dinde zorlama olurdu ve emin ol osmanlı zamanında herkes kılıç zoru ile müslüman olurdu.
Cizye vergisi almak icin zorlama uygulamiyordu
Türkler farslar berberiler kürtler kilic zoruyla musluman oldu
@sierramaestra_ gayri müslümlerden alınan cizye alınması gereken bir şey. Zira onlar askerlik muaf tutulmaları ve koruma için alınan bir şey. Bugün günümüzde sende müslümansın ama bir çok vergi veriyorsun değil mi? Hatta bedelli askerlik diye bir şey çıktı. Şimdi bu cizyenin ne zararı var? Ve ayrıca müslümanların da o zamanlar zekat ödemesi yapmak zorunluluğu vardı. yani her şey olması gerektiği gibi
Türkler kılıç zoru ile müslüman oldu? Peki anlıyorum sizi benim için konu bitmiştir size iyi günler
İslam bunların hiçbirine sahip değil ve gittiği yere de yıkım yolsuzluk yobazlık getiriyor.
Uzak olsun bizden
gerçek olan islamiyette senin dediklerin yok. Senin bahsettiğin islamiyet adı altında bazı kişililerin yapmış olduğu şeyler var. İslamiyet zülüm haksızlık kötülükten basetmiyor. Aksine daha sağlıklı birer düşünen hakkını arayan sorgulayan ilime bilime sanata insanları yönlendiren bir din. Ve tabi bunun içinde toplumsal ahlak ile insanı ahlakın güzelliğide var. Tam olarak islamiyete iman etmek isteyen kişinin ilk önce gerçekten insan olması gerekiyor. Müslümanlar dediğiniz gibi kötü ve çirkin ama islamiyet değil. Müslümanlık bir topluluktur islamiyet ise bir din. gerçek saf ve temiz bir din.
İnsanlik diyorsun da bütün insanlık islam dinine mensup mu zannediyorsun
zannettiğimi söylemedim beyefendi. Ama gerçek ve temiz olan tek din ise islamiyettir. Ve insanin kendi iç özünde yani ana rahminden çıkış anında ki temiz bir insan dan daha temizdir islamiyet
temiz din evet 😂taliban el kaide falan hristiyan zaten👍
Siz benim dediğimi anlamadınız galiba. Şimdi siz bir 5 kişiye temiz bir kağıt verin 3 kirli 2si temiz gelsin. ve size desinler ki senin verdiğin kağıtlar pis. Lakin siz temiz verdiniz. Yani demem o ki kişilerin kendi özgür iradesi ile yaptığı eylemler islamiyeti değil. kişileri bağlar. Siz kötüsünüz diye islamiyette mi kötü? veya sen kötü bir çocuksun diye Anne baban da mı kötü? dediğiniz olayın kısıtlayıcı bir düşünce tarzı var. Tek bir kişiye bakarak galaksiyi kötülemek biraz traji komik
Dostum islami orgutler kafir oldurmeyi islamin hukmu diye yapiyorlar bu orgutler
dini senden benden bile daha iyi biliyor emin ol
Bildiğini sanıyor sadece. Bende öyle bu arada gerçek anlamda ben bu dini tam olarak biliyorum diyemem.
Şüphesiz...
Değişir di
Dünya süt liman olurdu
Kesinlikle Değişirdi
Evet degişirdi
harika olurdu