Ben bir streskoligim ve kaygi sorunum var :/ iki ay oncesine kdr hic biseyim yoktu, bir gun bas agrim basladi dort gun kdr surdu ben baya taktim kafaya bunu hemen ardinda bas donmeleri basladi oda bir kac gun kdr surdu iyice korkmaya basladm doktora gittim strestendr dedi yolladi , bas agrilarm ve bas donmelerm devam ediyordu ama bas dnmelerimn azaldikca pozisyona gore oldugunu fark ettm yani basimi egdinmi, ani kaldirdinmi donuyordu, tekrar doktora gttim ic kulaktandir dedi randevu aldm ic kulagmda bisey cikmadi boynumdan olabilir dendi, tabi bunun ardndan bn baya bir dusunup arastrmaya basladm internette onume gelen herseyi okuyordm beynimde tumor falan mi var diye kafaya takmstm sonra bas agrilarm gecti bu sefer kalp carpintilarm oldu kalbim hizli atiyordu ve agrisida vardi bir hafta kdr surdu bu seferde kalp krizi geciricem diye korkmaya basladm yine doktora gittim kalbimi dinledi stresten hizli atiyor atisi normal sadece hizli bu yuzden agri yapior dedi sonrada gecti, bunun ustune igne batiyormus gibi vucudumda acayiplikler hissettim kisa surdu ayni anda gozumde ve bazi kaslarda seyirme bogazimda dugum varmis gibi bir his bogazimda kuruluk hisleride vardi hepsi icin stres diyordu doktor bir sekil anksiyete kriziymis internettede aradim gercektende stresten olabiliyormus, ayrica gelip giden yer degistiren agrilarm oluyordu kaslarmda ,bi ara tiroidim yukseldi tekrar duzeldi oda stresden oluyormus, doktor xanax yazdi kullanmadm , sonra bir gucsuzluk hissetm bacaklarmda ve kollarimda , kolumda ve parmaklarmda uyusma olustu bunun ustune acile gittim , ecg yapildi kan testi yapildi bisey cikmadi yine anksiyeteden dedi doktor lexomil die bir anxiolitik yazdi,kullanmaya basladm snra birktm ama hala hergun farkli bir seyim oluyor kafayi takiyorum taktigm icinde yeni semptomlarm oluyor herlde , bu iki ay icinde toplam 5 kez doktora 1 kez acile uc kan testi yaptirdim, bu arada boynumda rontgen cekildim boyun duzlesmesi varmis yani bas donmelerim agrilarm ve kolda uyusma bu yuzden olabilirmis yakinda norologa gidip emg yaptiricam sinir de skisma varmi diye bakmak icin, simdiki tek sikayetim igne batma hissi olmasi hergun olmasada bazen gelip gidiyo igne batma hissi anksiyeteden olabliyormus siz hic yasadinzmi ? ben yine kafaya takip korkmaya basladm aklima binbir turlu hastaliklar gelyo , doktorlara hangi hastaligi dusunduysm soyledm degildir dedi ama bn bunu kendime kabul ettiremiyorum ,dun butun gece uyuyamadm butun kaslarm seyirdi bugun yine ignelenme hissi vardi , kendimi cok kastigimin farkindaym belkide bu yuzden oluyor, bu yazdiklarmi bugune kdr hic kimseye bu kdr acik bir sekilde anlatmadm hep icime attgim icn gecende bir patladm hickira hickira agladm rahatladm ama hala kendime gelemiyorm hep aklmda suphe var hep negatif dusunce , bu arada baya vitamin eksikligmde var D vitaminim cok dusuk cikti demir vitamini ayricada magnesium kullaniyorum ,lutfen bnle ayni durumda olanlar varsa yardimci olsunlar, siz ne dusunuyordunuz ? simdiden tsk
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılBak aynı şeyi bende şuan yaşiyorum nefes darligim vardi 1 buçuk haftadir 2 kere saglik ocagina gittim ilaç verdiler geçmedi 3.de özel hastaneye gittim muayene oldum doktor kan tahlili istedi bide akciger röntgeni hepsini yaptirdim sonuçlarim temiz çikti bişeyim olmadigini syledi ama asistanina birşeyler mirildanmisti bakarken şimdide kafama onu takmaya basladim eminde degilim akciger kanseri var çokta genç dedi gibime geliyo ama annrmde diyo saçmalama öyle bişey olsa neden bişeyin yok akcigerin temiz desin diyo oda haklı ama kaygilarim aklimi yiyo sürekli bişeyler yiyemiyorum iştah falan kalmadi kilo vermeye başladım surekli sağda solda internette neyim var diye bakiyorum hep düşünüyorum mutsuz oluyorum sirtimda olsun bacaklarimda olsun en ufak agrilari takiyorum acaba belirtisimi diye galiba ayni sorun bendede var seninkiyle hep kendimi dinliyorum yaşimda daha 17 bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorum eğer sen bir yolunu bulursan banada söyle lütfen.
010 Yorumla
Soran+1 yılAyni durumdayiz , bnde en ufak seyi kafaya takiyorum hergun farkli biseym cikiyo , ama bnce oyle biseyin olsa doktor senden saklamazdi ama icini rahatlatmk icin bnce tekrar git yoksa kafana takip kendini yipratirsin benim yaptigm gibi, ayrica nefes darligi stresden olabilir ,bnde iki aydir bu durumdaym istah kalmadi 7 kilo verdim umarim buluruz bir yolunu Allah yardimcin olsun
- +1 yıl
Aynen bir doktora daha gidicem ama ailemide yıprattım hepten yaa onlarfa üzüluyo bu halima çok kotü bir durum bu yaa
Soran+1 yılOyle , bn artk bir agrm oldgnda soylemiyorm bile kendi kendimi yiyorm
- +1 yıl
Neyse geçmiş olsun en kısa zamanda atlatırız umarım :)
Soran+1 yılSaol insallah atlatirz, sanada gcmis olsun :)
- +1 yıl
inan anlattıkların bendede var 7 sene önce başladı bu aralar çok yüksek
- +1 yıl
Solante bana ulaş
- +1 yıl
Kardeşim kanser olsan doktor gizler mi sen manyak mısın :) bende yaşıyorum göğüs ağırları şırt ağrıları bende ciğerime baktırdım temiz dedi doktor yalan söyler mi. Neyin varsa söyler sana onun görevi o. Kalbime baktılar hiçbir şey çıkmadı. Beynin oyunu bunlar. Sen hastahaneye git diye yapıyor. Buna ister inan ister inanma. Ağırlara aldanma hastahaneye gitmeyi bırak. Hayatına odaklan hiçbirini hissetmeyeceksin.
+1 yılpanik atak anksiyete hepsi var bende de sıkıntılı bişey gerçekten kafa bişeyle meşgul olmayınca özellikle evde boş oturduğum zamanlar krizler sıklaşıyor tabi uyku bozukluğuda bunu tetikliyor psikolojik bir şey rahat korkma
19 Yorumla
Soran+1 yılBu anksiyete yuzunden baska biseyle mesgul olamiyrmki sinavlarm bile berbat gecti, anksiyeteden oldugunu kabullenemiyorm sorun orda ,siz nasl yaptiniz ustesinden gelmek icin ?
- +1 yıl
aslında kabul ederek yani tam anlamıyla yenmiş sayılmam hala benimde kontrolü kaybettiğim anlar oluyor özellikle şu iki dşünceyi kafamdan çıkartmıyorum bu hastalık psikolojik ve kalp krizi geçirecek olsam bişey yapmış olmam lazım insan vucudu o kadar basit ve kırılgan değil yani ölmek o kadar kolay değil sebep olmalı kalp krizi için ve öncüsü olmalı ve tabiki çarpıntılardan fazlası
Soran+1 yılBana oyle gelmiyo iste olmek cok kolay gibi, biranda hersey olabilr gibi nasil bnde bir anda bu hale geldiysem ayni sey
- +1 yıl
daha yeni tanışıyosun bu hastalıkla zamanla aşabilirsin
Soran+1 yılumarim dedign gibi olur, cvbin icn tsk :)
- +1 yıl
bu hastalıktan ölen yok merak etme kafana çok takma kriz anında hastalığını anlayabilecek biriyle konşman sakinleşmene yardımcı olur bir arkadaşına durumunu açıkla ve yardımını iste
Soran+1 yılAslinda bu olanlarin anksiyeteden olduguna emin olabilsem bu kdr stres yapmam herlde, komik olanda psikoloji ogrencisi olmam , dedigini yapicam :)
- +1 yıl
terzi kendi söküğünü dikemezmiş :D
Soran+1 yılAynen oyle :D (ic ses : ben bu hallere dusecek adammiydim)
+1 yılAynı sorun bende de var maalesef 😑 piskoterapi ve psikiyatrı ile destek alıcam bu önümüzdeki hafta. Vücudumda hastalık arar oldum artık kalbime baktırdım. Hiç bişeu çıkmadı şimdi beyin cerrahisine gidicem başımda iğne gibi bişeyler Batıyo gibi hissediyorum. elinde olmayan bir durum bunu bile bile doktora gidiyorsun Bişey çıkmıyor psikolojik diyorlar sonra boşuna geldim diye kendine kızıyorsun. Kaç kez doktora gittiysem bu artık psikolojik ve bir daha gitmiycem diyorum. Ataklarım tekrar gelince yine kaygı bozuklugu panikten uyuyamama ve hıçkıra hıçkıra ağlama çok Zor gerçekten. Kendimi tek hissediyordum ama benim gibi olanlar çokmus gerçekten. Allah bize şifa versin 😊
21 Yorumla
Birebir ama sizden daha fazlasini yasadim desem. tum vucudum 1 ay seyirdi sonra seyirmeler bitmeye dogru giderken vucut uyusujlugu basladi igne igne batmalar. doktor doktor gezdim 6 tup kan verdim 1 ay icinde sonra mr cekildim yok temiz hersey cok iyi. psikolojik dedilee olamaz dedim yuzum okadae uyustu ki dilim donmedi kafam igne igne batiyor internete bakmayin oyle kotu yorumlar var ki. daha da o hisler artiyor. Allahim kafayi yemeden 1bucuk ayin sonunda tamam be dedim ciplarex yazdi paikiyatri kabul ettim bugun ictim ahh ahh neler cektim ilac icmeye bugun basladim hepsini paylasirim merak eden olursa
36 Yorumla- +1 yıl
Benim de 1 yildir anksiyete sorunum var kulak çınlaması sersemlik agrilar vsvs bir dünya şey...
15 gün önce covid oldum 1 haftadir vucudumun heryerinde diken diken batma yasıyorum işim garip kısmı bunla ilgili hiçbir kaynakta bilgi bulamadım acaba bana yaşadığınız diken diken batma olayını tarif edebilirmisiniz? bir de nasıl geçtiğini. Burdan ya da mailime yazarak da olabilir çok sevinirim ( krmzydn@gmail. com ) - +1 yıl
@Cheetah80 ben yaşıyorum 0554 553 72 32 whatsabım
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
11Cevap
Usenmeden okudum 9. sınıf beri muzderiptim bu hastalıktan bu senede başlatan yine oldu ve derslerimi her zamanki gibi etkiledi ama şu an çok iyim galiba insanlar uzak olunca daha iyi olmaya başladım karantina bana yaradı ve herşeyi unutmayı seçtim geçmişe eksi kadar takıntılı değilim ve biraz olsun olaylara pozitif bakmayı öğrendim galiba biliyorum çok zor benim bir anda yüzün duruyodu insanlarda neden böylesin falan filan anlamiyolarda kalp çarpıntı girdiğinde ya da kötü hissettiğinde tuvalette gidiyodum hep bide kaygıdan mi ne hep tualetim geliyodu ve ilaç kullanmadan önce kafam davul gibiydi ilacı içtim birde kafam rahatladı miden bulanıyo falan bazı faktorler hastalığın falan bide depresyona sokabiliyo. uyurken bile kalp çarpıntısı oluyodu vesvese geliyodu resmen ondan hep allah dua ediyodum. Lanet gibi bisey biliyorum hatta kötü hissetmem rağmen zorla beni okula götürüyorlardı falan ama geçti ya hatta şu an yks gircem konular bitmemiş pozitif düşünmeye çalışıyorum çünkü kaygılanmak istemiyorum sağlığım daha önemli sende bunu düşün sağlığı daha önemli herşeyden önce sağlık ve yendim galiba cunku normal yaşıyorum hayatı eskiden bir yere giderken bir içim de sıkıntı vardı geçti herşey geçicek bunu takma onu görmezden gelmeye çalış ve seni stress sokacak şeylerden uzaklas
00 Yorumla
+1 yılArtık telefonuma el koydular bir ara o kadar çok araştırıyordum ki hastalıklarımı ağrıyan bir yerimin sebebini tabi bulduğum sonuçlardan korkuyordum da birde bir şeyin belirsiz olması çok zor midem bulanıyor yaklaşık 3 aydır gezmediğim doktor kalmadı hiç bir şeyde bulunmadı bir sebebi olsa rahat bir nefes alıcam ama bulunmadıkça kafayı yiyecek gibi oluyorum kendimi huzursuz hissediyorum uykuya dalarken felan zorlanıyorum ve her gün uyuyamıycam diye korkuyorum o kadar saçma bir döngüye girdim ki hastalığımın sebebi bulunsa her şey bitecek gibi hissediyorum
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar bu yaşadığımız herşey beynimizin bize bir oyunu. Bende yaygın anksiyete hastasıyım ama aslında biz hasta değiliz fiziksel olarak hiç bir sağlık problemimiz yok sadece beynimiz bize oyunlar oynuyor. Aslında yaşadığımız şeyler düşündüğümüz ve fazla sıkıntı yaptığımız için oluyor bunun bilincinde olsamda şu an bende yaşıyorum. Kendimizi iyileştirebilecek olan yinede biziz. Sadece kabullenin bu durumu. Kriz geldiği gbi ya da vücudunuzda bi değişiklik hissettiğinizde hemen gitmesini beklemeyin. Youtubede telkinler ver uzman psikologların anlatımları var onları izleyin ve gösterdikleri yoldan ilerleyin rahatlatıyor. Ve kesinlikle bi psikoterapiye gidin imkanı olanlar. Biz hasta değiliz sadece konuşmaya ve kendimizi anlamaya ihtiyacımız var
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende böyleydim bence bende de kronik kaygılı olmak durumu vardı yani herşeyi kafaya takabilen ve üzülen biriydim. sonra bak ne oldu biliyor musun vesvese yaptığımı fark ettim böyle yapa yapa zaten hasta olacağım taş değil bu bir beden ve bir noktadan sonra hem fiziksel hem ruhsal yeter artık diyecek bedenim yani yorulacak ve bir yerden patlatacak kendini bence böyle düşünün ve üzülmeyin lütfen çünkü daha sonra çok hasta olursunuz ve bu kez gerçekten üzülmek için sebebi siz yaratmış olursunuz sağlıcakla kalın :)
00 Yorumla
1 yılmerhaba yaklasık bir sene geckin oncesinde ayagımda cıkan egzemaya cok takmakla birlikte kendimi cok takmakla birlikte daha sonrasında birgün ayak yanması basladı ve daha sonrasında vucudumun heryerinde kasılmalar hep birseyler oluyordu ayagım terliyor yanıyor kollarmda sesler geliyor kaslarım segiryordu bileklerimden sesler geliyırdu sürekli doktor arastır git gel bölüm böl6m gez kalp krizi gecirdim sandım berbat bir durum allah kimseye gostermesin zor hala yasıyorum Şu an ayagım asırı yanıyor dizim yanıyor kasıklar yanıyor mutsuzluk var asıırı hala hastane doktorlar arastrıyorum evlendim iki ay oldu berbat bir durum
00 YorumlaNe stresti Allah askina su ulkedeki doktorlarda adam oldurur.. enzimsel bozukluklardan kaynaklaniyo.. buyuk ihtimal bobrek ustu bezlerinde skinti var bu bariz belli.. norologa git beyninde bisi yok.. d gulumse yeter bide sey yap cok fazlalastiginda basina buz koy bisye sarip bide burnunu kapat ve ıkın (cok zorlama basorce yap).. bu heycanini ve kalp atisini yavaslatir..
00 YorumlaAnlattklarnn hepsni bir bir yasadm bana ritm bozukluğu var dedi kardiyolog. beloc yazdi gonderdi ama sonra kol uyusmalarm seyirmeler icime bir korku geliyordu gece olunca depersonaliazyon sık sık yasiyordum. en son gece uyuyamaynca psikyatrst e gittim iki gun once ve yuksek derece anksiyete ve panik atak teshisi koydu. Lustral yazdi ama daha kullanmadm korkuyorum:/
04 Yorumla- +1 yıl
bence kullanmalısın. kulllanmadan geçirmek bu rahatsızlığı çok zor. bende de yüksek derece anksiyete bozukluğu var 1.5 senem çöpe gitti bende kullanmıyorum ama benim biraz inata bindi. hala beynime nasıl söz geçiremediğimi anlamış değilim. Ama son 3 aydır inanılmaz düzelme gösterdim. normalde evden dışarı çıkamazdım banyo yapamazdım koltukta oturamazdım hep uzanırdım. günde 2-3 kere anksiyete bağlı ufak caplı panik atak krizleri yaşardım. arabaya otobüs tren ucak taksiye binemezdm. şimdi taksi ve kısa mesafeli otobüs yolluculukları rahatlıkla yapıyorum. Yemek yemeye korkardım seslerden korkardım. Bunların çoğunu azalttım. banyo yapabiliyorum ama hala suya karşı sıkıntım tam olarak azalmadı. Ama son 2 aydır gayet iyiyim nefes darlığım tamamen bitmesede çok azaldı çarpıntılarım hiç yok diyebilirim sadece bayılma arada birşey olursa korkusu onlarda 30 dakika kadar sürüyr. şimdi geriye arabaya binme toplu alanlara rahat girebilmek için kendimi ikna ediyorum.
- +1 yıl
@asicool... hani diyosun yaa beynime söz geciremiyorum diye... sakin vaz geçme bende bu hastalıkları geçirdim ayrı illerde ayrı doktorlara gittim hepside aynı şeyi söyledi ve farklı ilaçlar yazdılar hiç birini kullanmadım... yalnız b 12 ve B6 vitaminlerini kontrol ettirmek çok önemli... sonrası sana ve beynine kalmış kendinden vaz geçtiğini an tekrar hastalaniyosun en önemlisi asla hiç birseyi kafana takmamak çok önemli ve beynine söz geçirebilirsin... ben duş alamıyordum korkudan odamda yalnız uyuyamiyordum dışarı kendim çıkamıyordum... çocuk gibi oluyosun... sakin vaz geçme! !!!
- +1 yıl
@Sarıkart semptomlar nelerdi yasadiginiz bende kulak cinlamasi sersemlik vucudda agrilar bas agrilari gibi seyler var sürekli oluyor bunlar.. Şimdi bir de vücudum diken diken olmaya basladi 1 haftadir. Covid oldum 15 gün önce ona denk geldi psikolojik mi covid etkisimi cözemedim kendi etim vucuduma batıyor böyle işkence olamaz...
lütfen kendini ve vücudunu dinlemeyi bırak..sürekli bir şeyler bulmak seni daha kötü duruma sokar rahat ol nefes alıyorsun sağlıklısın ve yaşıyorsun sadece psikolojik birşey
26 Yorumla
Soran+1 yılBende bazen oyle dusunuyorum rahatlamaya calisiyorm ama uzun surmuyor :/ nasil birden bole oldum bilmiorum eski halime geri donmek isiyorm yapamiyorm
Soran+1 yılhaklisin ediyorumda ztn dua belkide seytanin oyununa geliyorm bu kdr kafaya takarak :/
Soran+1 yıldenicem ,sagol cvbin icin :)
+1 yılBendede vardı psikiyatri ye gittim ilaç ilaç ilaç kaç seans gittim aynıyım düzelemiyorum artık ilaçları kesmek istiyorum dedim doktor trip atıyo şaka gibi boşuna o kadar ilaç yedim birden de kesemiyoruz aynı seanslarla yavaş yavaş azalttım ama zararını gördüm şöyleki kesince baş dönmem mide bulantım oluyordu zamanla düzeldi ama anladımki doktor faydasız kendim kendi doktorum oldum ve daha iyiyim
00 Yorumla
+1 yılne yalan söyleyeim tamamını okumadım ama okudugum kısmı bana yetti konversiyon bu, bir anksiyolitik kullanman lazım ya da düzenli olarak psikolog/psikiyatrist kontrollerine gitmende fayda var
04 Yorumla
Soran+1 yılkonversiyon derken ? :/ anksiyolitik kullaniyorm yeni basladm ama en ufak bir seyde tekrar basliyorm stres yapmaya
- +1 yıl
bu ilacların tepki göstermesi biraz zaman alır, stres biraz fazlalasırsa efer posete soluma yöntemini kullan iyi gelir ama cok da abartma
Soran+1 yılok :/ cvbin icn tsk
- +1 yıl
rica ederim gecmiş olsun
+1 yılbende titreme başlıyor gerginlik ardından bsşıms kötü bişey gelecek korkusu uyku düzenim yok uykum gelsede 1 saat yatakta yatmadan uyuysmıyorum tekrardan tireme kaygı aynılsrı oluyor
00 YorumlaOnu yap şunu yap diyenleri değil doktorları dinleyeceksin. Adamlar yıllarca keyiften okumuyor. Ayrıca ben de bipolarım, ilaçlar dışında her şey nafile! Acil Şifalar Dilerim.
00 YorumlaPsikolojik olarak düşündüm bu durumu sende beyin zaten kolum agrıyor kolum agrıyor diye düşündükçe zaten kolunu agrıtıyor bana vaktin boş geldi yeni uğraş bulman gerek eğer öyle bir durumun varsa
00 YorumlaSağlık konusunda 7b cevap paylaştı. Ben kurtuldum. İlaç falan kullanmıyorum artık ama önerilerim biraz farklı...
02 Yorumla- +1 yıl
nasıl önerilerin iç sıkıntısı için
- +1 yıl
@Burak45200 yaşam felsefemi değiltim. Hobilerim var. Nudistim uygun ortamlarda
Merhaba solante, igne batma yanma uyusma yasiyorum. dr dr geziyorum. Bir çözüm ya da tedavi bulabildin mi
00 Yorumla
+1 yılAnksiyete bozukluğu tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Bilişsel davranışçı terapi bu konuda en yararlı tekniktir.
00 Yorumla
1 yılMerhaba nasıl oldunuz bu yaşadığınız hersey bende de var.. bana yazabilir misniz özelden
00 YorumlaBak yemin ediyorum senin bire bire yazdıklarının hepsini aynısı yaşadım hep aynisi
00 Yorumla
+1 yılİğne batma hissi kronikleşti yaşayan varsa iletişime geçsin 0537 262 11 95
00 YorumlaAynılarını birebir yaşıyorum inanki. 1 ay önce hic bir şeyim yoktu ; simdi olanlar saka gibi.
02 Yorumla
+1 yılIzzet güllü anksiyete izle
00 Yorumla
+1 yılEn İlk baş ağrısını stresi ne zaman yaşadınız
00 YorumlaSağlık konusunda 918 cevap paylaştı. Bende de var zorrr
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSon durum ne?
00 Yorumlapsikoloğa git
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Kişilerin gelecekte karşılaşabileceklerini düşündükleri durumlarla ilgili endişe duymaları, aşırı heyecanlı olma hali, gergin hissetmeleri, sık sık terleme, dikkat eksikliği, korku hissetme gibi birçok etken anksiyetenin belirtisi olabilmektedir.
Anksiyete bozukluğu günlük hayatımızda yer alan çoğu yaşantımızda hislerimizi ve davranışlarımızı etkileyebilmektedir.
Stresli bir durumla karşılaştığımızda verdiğimiz korku, heyecan, endişe gibi tepkiler gayet doğaldır ve her insanın vermesi gereken tepkilerdir. Anksiyete bozukluğunun stresli yaşantılardan en büyük farkı herhangi bir tetikleyici olmaksızın bu belirtileri yaşamaktır. Bu kişiler çoğunlukla yaşanmamış durumların yaşanma ihtimalini düşünüp bu durum için kaygılanmaktadırlar.
Bu bozukluğa sahip kişilerde panik ve endişe gibi duygular daha yoğun ve daha uzun sürelidir.
Çoğunlukla hissedilen semptomlar şu şekilde sıralanabilir:
Anksiyetenizin arttığını hissettiğinizde rahatlayabilmek için sizi rahatlatan biriyle konuşabilirsiniz, spor yapabilirsiniz, gevşemek için derin nefesler alabilirsiniz, içinde bulunduğunuz ana odaklanabilirsiniz, zihninizde sizi güvende hissettirecek bir imge tasarlayıp rahatlama ihtiyacı duyduğunuzda o imgeyi düşünebilirsiniz, dikkat odağınızı değiştirebilirsiniz.
Kaygı bozukluğunun tedavisi; kişinin kişilik yapısı, yaşadığı sıkıntılar gibi bireysel durumlar üzerinden değerlendirmeler yapılarak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle kişilerin tedavisi başlanmadan önce kapsamlı bir değerlendirme süzgecinden geçirilmeleri oldukça önem taşımaktadır.
Tedavide sıklıkla ilaç kullanımı ve psikoterapi birlikteliği önerilmektedir. Bu iki tedavi türünün etkisi daha başarılı sonuçlar vermektedir. Anksiyete bozukluğuna sahip olduğunuzu düşünüyorsanız en kısa zamanda bir uzmana başvurmanızı öneririm.
Sağlıcakla kalın.
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM