Herkese selamlar! 👋
Gün içinde zihnimizi "off" konumuna getirmek bazen Everest'e tırmanmak gibi hissettirebiliyor, değil mi? Özellikle meditasyona yeni başlarken ya da düzenli rutine oturmaya çalışırken o sürekli koşturan düşünceleri yavaşlatmak gerçekten sabır gerektiriyor.
Ben bu süreçte özellikle zihinsel dağınıklık ve odaklanma konularında bayağı bir kafa yordum. Geleneksel yaklaşımlar yerine biraz daha nörobiyolojik ve pratik temellerle bu işe bakınca, aslında beynin bu tepkiyi neden verdiğini anlamak işi çok rahatlatıyor. Hatta bu konudaki deneyimlerimi ve zihni sakinleştirmenin pratik yollarını derlediğim bir yazı da hazırlamıştım.
Çok merak ediyorum; siz meditasyon yaparken en çok hangi aşamada zorlanıyorsunuz? Oturur oturmaz gelen düşünce dalgaları mı, yoksa o rutini sürdürmek mi? Gelin, herkesin yöntemlerini ve takıldığı yerleri konuşalım! ✨
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Anket tercihim: Düşünce dalgalarıyla başa çıkmak
Beynimiz doğası gereği sürekli çalışmaya ve tehlikeleri taramaya programlı olduğu için onu bir anda susturmaya çalışmak ters tepki yaratır. Zihni tamamen kapatmak yerine gelen düşünceleri bir bulut gibi izleyip geçmelerine izin vermek en kritik eşiktir 🧠. İnsanlar genelde düşüncelerle savaşırken enerjilerini tüketir 🔍. Sen zihnini susturmaya çalışırken düşünceleri bastırıyor musun, yoksa sadece uzaktan izlemeyi başarabiliyor musun? ✨