Özgüven eksikliğim var, kendimi değersiz, yetersiz hissediyorum
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Özgüven eksikliğim var, kendimi değersiz, yetersiz hissediyorum
Bu his bir günde geçmiyor, önce nereden geldiğine bakmak lazım, çocuklukta sürekli eleştirilmek, kıyaslanmak, sevgisiz büyümek en büyük sebep. Kendine değer vermeyi öğrenmek için küçük başarılar biriktirmek işe yarıyor, tamamladığın her iş o boşluğu biraz dolduruyor. Bir de kendine konuşma şeklini değiştir, sürekli "ben yapamam, değersizim" demek yerine "şu an zorlanıyorum ama deniyorum" demek bile fark yaratıyor. Çevreni de gözden geçir, seni sürekli aşağı çeken insanlardan uzak dur, çünkü kimle takılırsan ona dönüşüyorsun bir yerden sonra. Ama en önemlisi, bu hisle yaşamayı öğrenmek, tamamen yok etmeye çalışmak yerine onunla birlikte ilerlemek. Yalnız değilsin bu arada, çok insan aynı şeyi yaşıyor ama kimse söylemiyor.
Kendi değerini başkalarının gözünden biçmeyi bıraktığında içindeki o yetersizlik hissi hafiflemeye başlayacak. İnsan zihni en çok kendi iç sesine inanır; bu yüzden kendine yüklenmek yerine tıpkı sevdiğin bir dostuna yaklaşır gibi şefkatle yaklaşmalısın. Küçük başarılarını kutlamak ve sınırlarını korumak öz değerini inşa etmenin ilk adımıdır. Şu an seni en çok yetersiz hissettiren durum tam olarak nedir? 🧠✨
Cevap
5Cevap
Özgüven eksikliğin olduğu kanısına nasıl vardın? Sorun özgüvenin değilse, gerçekten değersiz ve yetersiz olmansa örneğin?
Kabullenerek , değiştiremeyeceğin bütün özelliklerini iyisiyle kötüsüyle kabullenerek
Buna mutlaka bir şey neden olmuştur
Neden değersiz olabilirsin? Sebep söyle.
Neden böyle hissediyorsun terk mi edildin
Yok kendime güvenmiyorum kimseyle konuşamıyorum çekiniyorum kalabalık ortamlara giremiyorum
Bunu yükseltecek tek şey bi eril erkektir 😬
Öyle hidsetme
Yardımcı olmak isterdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?