Ailemin ve çevremin yaptığı manipülatif baskıyı çok geç farkettim geçen yıllarımı nasıl telafi ederim?

24 yaşındayım şimdiye kadar ailem tarafından baskılandım çok kuralcı ve kontrolcüydüler annem temizlik ve düzene özelliklede dini olan kurallara çok takıntılıydı mesela ben arasam evi düzensiz bıraktım gittim desem "sen nasıl böyle bişe yaparsın!" deyip hakaret ederdi
Bir keresinde 1 cm boşluk gözüken kolsuz t-shirt gibi kıyafetle geldim diye çıldırmış gibi ellerini dizlerine vurdu ağlamaklı gibi, psikolojik olarak biraz etkiledi beni o davranışı son 2-3 yıldır sorguladım içimdeki ruhsal daralmanın aslında ailemin birazda olsa sebep olduğunu anladım ama tabii ki onları kötülemek için demiyorum onlara saygı duyuyorum bana karşı çok ilgisiz ve maddi olarak destek olmamalarına rağmen

benim hayatım sorgulamayarak , hapis hayatı gibi evde durup, giç gezmeyerek, arkadaş edinmeyerek , kendimi geliştirip spor, sanat vs gibi şeyler yapmayarak mahvoldu! ben geçen senelerimi geriye almayı çok ama çok isterdim kendimi herşeye geç kalmış hissediyorum ve yeteri kadar iyi hissetmiyorum içimde hep bı sıkıntı ve depresyona, takıntıya, mükemmelliyetciliğe yatkınlık var.
Bir zamanlar yaşadığımı bile hissetmiyordum ayakta durduğumu, yemek yediğimi , mutluluk hissini bile hissedemiyordum. yıllarca depresyon ve takıntı ile savaşıp durdum, bahsettiğim gibi son 2-3 yıldır bence büyük bir toparlanma yaşadım ama gençliğim çocuklugum bomboş geçmiş mahvolmuş gibi hissediyorum...
Ailemin ve çevremin yaptığı manipülatif baskıyı çok geç farkettim geçen yıllarımı nasıl telafi ederim?