Resimdeki Gözyaşları. Bir şarkıyı dinler iken sizin de zihniniz de bir hikaye canlanır mı?

Eski de kalış, solmuş sevdaları hatırlatan bir sonbahar akşamı. Yaprakların rüzgârla kopup savruluşunu seyrederken pencereden. Her şey sanki eski bir filmin sahnesi gibiy di. Derin bir yalnızlık hissett; hüzünlü ve sessiz… Onu terk ettiği o günden sonra bir daha mutlu da olmamıştı. Aradan yıllar geçmesine rağmen, kalbindeki sızı dinmemişti.

"Bir gün, bir teselli ararsan resmime bak" Dediğini günü hatırladı. Geçmişin izlerini süren bir teselli… Dolabın kapağını açtı rafta duran eski kutuya uzandı. Kutuyu yavaç açtığında, içinde eskiden yazılmış aşk mektupları ve fotoğraflar vardı. İçlerinden "resmime bak" dediği O fotoğraf… Onunla çekildikleri son fotoğraftı. Yıllardır hiç bakmadığı o küçük fotoğrafa baktığı anda sanki tüm geçmiş canlanmıştı bir anda.

Fotoğrafa uzun uzun baktı, sonra gözlerinden damla, damla yaşlar süzüldü. Sanki fotoğraftaki gözler de ona karşılık veriyormuş gibi. Gözlerinde bir hüzün, dudaklarında söyleyemediği kelimeler vardı. Yalnızlığın soğukluğu onu iyice sararken, sanki fotoğrafın sessizliğinde, geçmişin yankılarını duyuyordu. Ağır ağır akan gözyaşları, kalbinde ki eski bir aşkı, özlemi yıkıyordu.

Geçmişte bıraktığı anıların hepsi, bir avuç kadar kalmıştı. Artık sadece bu küçük anı kırıntıları kalmıştı elinde. Yalnız kalmıştı, o ise çoktan gitmişti. Gözlerinde akan yaşlar, terk edilmişliğin ifadesiydi. O fotoğrafa bakıp. "Sen yalnız değilsin biliyorum. Ama şimdi neredesin bilmiyorum işte bu üzüyor beni. Keşke bu anı yaşasaydın ve görseydin beni"

Şimdi birbirinden kopmuş, yolları ayrılmış iki yabancıydılar artık. Fakat bu küçük fotoğraf, onların geçmişe bağlayan tek anı olarak kalacaktı.

Onu her zaman bulabileceği bir yerde sakladı. Bir gün, belki kendisi gibi geçmişin izlerini arayan biri bu fotoğrafı bulur ve gözlerinde aynı hüzünle ona bakardı. Ve işte o zaman, belki de geçmişten gelen bir ses gibi, bu fotoğraf her şeyi anlatırdı.

Resimdeki Gözyaşları. Bir şarkıyı dinler iken sizin de zihniniz de bir hikaye canlanır mı?