Üzüntü normal bir duygudur ve zamanla iyileşebilir. Kendinize duygusal bir iyileşme süreci için zaman tanıyın ve kendinize sabır gösterin.
Yakın arkadaşlarınız, aileniz veya bir destek grubu gibi güvendiğiniz kişilere başvurun. Onlarla hislerinizi paylaşmak, sizi anlayan insanlarla bağlantı kurmak ve destek almak önemlidir.
Fiziksel sağlığınıza özen gösterin. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma ve yeterli uyku almak, ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilir.
Yoga, meditasyon, derin nefes alma ve ilgi duyduğunuz hobiler gibi stresle başa çıkma tekniklerini keşfedin. Bu teknikler, sakinleşmenize ve zihinsel açıdan rahatlamanıza yardımcı olabilir.
Yaşadığın olumsuz olaylar nedeniyle depresyona girmiş olabilirsin. Depresyondan çıkmak için şunları tavsiye edebilirim:
*Arkadaş ve aile bireylerinizle aktif bir şekilde iletişim kurun *Umutsuzluğa kapılmayın *Uzman doktorunuz veya psikoterapistinizle açık şekilde konuşun *Gerekli olduğu süre boyunca tedavi olun *Uzman psikoterapistinizin tavsiyelerine uyun *Küçük ve erişilebilir hedefler belirleyin *Uyandıktan sonra mümkün olduğunca çabuk kalkın *Bedensel olarak aktif olun *Kişisel haftalık planınızı oluşturun *Üzerinizdeki yükü hafifletin *Yardımlaşma grubuna katılın *Alkolden ve uyuşturucudan uzak durun *Sabırlı olun.
Sorunun her ne ise onu düzelterek. Elbette bu duruma getiren sebepler, birikmişlikler var öncelikle bunların üstesinden gelmelisin. Birde pozitif kişiler olsun hayatında, enerji kaynağı insanlar lazım.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Hobilerinize veya ilgi alanlarınıza zaman ayırın. Sizi mutlu eden şeylerle meşgul olmak, ruh halinizi yükseltebilir. Fiziksel sağlığınıza özen göstermek, ruh halinizi iyileştirebilir. Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve yeterli uyku almak önemlidir. Olumsuz düşünceler yerine olumlu düşünceleri kucaklamaya çalışın. Kendinizi olumlu yönde motive eden, pozitif düşüncelere odaklanan günlük bir pratik geliştirebilirsiniz.
Çevreni değiştir ya gerçi olmuyor ya cidden naparsan yap o seni buluyor bence bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor yurt dışına çıktım bir kaç ülkede bir süre bulundum insanlar varya nasıl mutlu ya bir tane somurtan insan gormedim çoluk çocuğunu cekistiren anne baba görmedim herkes güleç ekonomik ozgurluk sanırım buna çare Türkiye'ye geldim. herkes mutsuz
Çevre abla gerçekten üzüm üzüme baka baka kararır çok doğru bir tabir. Benim üzüntüm bi çok konuds kendimi eksik görmem. Bunu zamanla çözmeye başladım ama hala üzgünüm. Şuanda tek eksiğin deli gibi eğlenen ve tek dersi gece kulübü sonrssı kimin evinde toplanacağıno kararlaştıramayan insanlar. Tamamen çevre önemli
Çevreni ve yaşamanı biraz değiştir.. Nefes almak için sahil kenarı ve bol oksijenli ormanlık alanları dolaş doğa ve kendin ile basbasa kal.. Huzur anında kendinle daha rahat konuşabilir ve sorunlarını tespit edebilirsin. İyi insanlar biriktirdiysen bu akriviteleri onlarla da yapabilirsin.