Anksiyete midir kaygı mıdır nasıl kurtulurum?

Şimdiiii,

Yıllardır aklımı kurcalayan bir sorun ile başbaşayım ve hiç kimseye doğru düzgün düşüncelerimi iletemedim bir de burada deniyeyim.

Şimdi KS Hulku, kendimle övünmek gibi olmasın ama ben çok okuyan, gelişmeyi ve değişmeyi seven, açık görüşlü, çok geniş düşünebilen biriyim tamam mı.

Etrafımdaki insanları olumlu etkilerim ve sürekli yeni bilgiler veririm insanlara; aynı şekilde bende pek çok şey öğrenirim.

Etrafımdaki insanlar sürekli ya benden aldıkları bilgiler ya da zihnimin genişliği yüzünden şaşırırlar.

Ben insanlara yaşattığım bu duyguyu babam dışında kimseden alamadım.

ŞİMDİ ASIL KONUYA GELELİM.

Gelecekte ben aşk meşk işlerine girdiğimde, nişanlım ya da sevgilim falan olduğunda. Ya beni düzgün anlamazsa diye çok korkuyorum. İletmek istediğim bilgiler düzgün ulaşamazda gider benden başka birine sorar ve o başkası benim hakkımda saçma sapan konuşur diye kokarım.

Mesela ben her türlü şeyi okumayı sevdiğim için psikoloji de baya okudum ve karşımdaki kişinin gözlerinden bile kim olduğunu tespit edebiliyorum, ne istediğini bilebiliyorum.

YA BEN KARŞIMDAKİ KIZI TAMAMEN TANIYORSAM AMA O BENİ TANIMIYORSA DİYE KORKUYORUM.

Ya ben onu hep anlarken o beni anlamazsa diye korkuyorum. Ya aramızda sorun olursa gelip benimle konuşmak yerine gidip annesiyle kardeşiyle arkadaşlarıyla falan konuşup olayın doğrusunu öğrenmek yerine insanlar kafasını karıştırıp gözlerini boyarsa falan diye korkuyorum.

Gençliğim hep itaatkar ve sevilen biri olarak geçiyor ama artık bir gün benime mutlu olacağım benimde huzurlu olacağım benimde sözümün geçeceği (eşiminde sözü geçecek benim üsümde) bir gün olmayacak mı?

KISACASI DAHA ÖNÜMDE YILLARIN OLDUĞU ŞEYLE İLGİLİ HER DETAYI DÜŞÜNÜP ÇOK YORULUYORUM BUNDAN BİR KURTULUŞ yok mu?